sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Pulsan Asema on pysähdyksen ja yöpymisenkin väärti


"Näyttää siltä, että täällä Lappeenrannassa saa ihan perushuoneesta maksaa 200€ yöstä ketjuhotellissa jos sellaiseen aiotaan mennä", sanoo Miika kesälomalla, kun syynämme vaihtoehtoja kahdenkeskiselle treffi-illallemme jonka on mahdollistanut mummolan ihana kesälomatuki.

"Aika hinnakasta ihan tavallisesta huoneesta", totean siihen päälle, ja mietin pitäisikö mennä kylpylään Imatran suunnille, jonka huonehinta on huomattavasti huokeampi ja palveluitakin enemmän tarjolla maksettuun hintaan. 

Kyse on aina tietysti siitä, missä kokee saavansa parasta vastinetta rahoilleen, ei siitä, että joku on absoluuttisesti kallista.Ilmeisesti kysyntä ylittää tarjonnan kesäisessä Lappeenrannassa, ja päädymme katsomaan onko tarjolla muuta kun ketjuhotelleja. Tarkoitus on käydä syömässä hyvin ja vaan viihtymässä ihan kahden kesken kauniissa kesäillassa.

Selaan majoitusta tarjoavaa saittia ja eteeni hypähtää Pulsan Asema

Aivan! Tuo vanha juna-asema, johon meillä oli edelliskesänä tarkoitus mennä kahdesti, mutta jouduimme parin sairaalareissun seurauksena perumaan ne. Josko nyt!

Kesäaikaan majoitukset ovat hyvin buukattuja, mutta saamme kuin saammekin Ratamestarin talon varattua.
Pulsan asema on Kaakon helmi, jossa kannattaa ottaa asiakseen käydä


Vietämme oikein mukavan illan Lappeenrannassa - ensin nizzahenkisellä terassilla, sitten ruokaillen ja vielä herkkujälkkäritkin nauttien.Sitten suuntaamme illan suussa 22 kilometrin päähän Lappeenrannan ytimestä. Kääntyessämme moottoritieltä, loppumatka on kiemurtelevaa hiekkatietä. Pulsan Asemalle ei selvästi vahingossa eksy, vaan se pitää ottaa kartalle. Ja sille on kyllä syytäkin.

Perillä vastassa on rauhallinen maalaismaisema jo hieman hämärtyvässä kesäillassa. Punamullalla maalattuja aittoja, valkoisia hirsirakennuksia, hurmaava puutarha ja vanhan ajan fiilistä.Tilan emäntä tulee esittelemään yösijamme, ja saamme kaksihuoneisen Ratamestarin mökin itsellemme. Se on erittäin hyvällä maulla sisustettu, kahden huoneen vanha rakennus. Sisälle on modernisoitu myös pieni kylpyhuone suihkulla.

Hintaa tälle jäi noin 30-40% vähemmän kuin keskustan ketjuhotelleille. Olemme erittäin tyytyväisiä valintaamme.Meidän huoneistossa on upea, syvä koboltinsininen tapetti valittu katseenvangitsijaksi makuuhuoneeseen, ja loppusisustus on sovitettu siihen. Kokonaisuus on aivan hurmaava. Pihasauna on halutessa yöpyjien käytössä, me emme sitä niin kaipaa juuri tähän iltaan.

Käymme vielä hieman kävelemässä muuten täysin hiljaisella pihalla. Junaratakin on vielä aktiivisesti käytössä, joten siellä hyppiessä pitää olla tietysti tarkkana. Junia suhahtelee ohi noin kerran tunnissa, yöllä harvemmin.Öisin nukun aina tulpat korvissa, joten en heräile vaikka junia meneekin ohi. Jos on kovin herkkäuninen, täällä yöpyessä kannattaakin kenties muistaa ottaa sellaiset mukaan.


Päivä paljastaa lisää mieluisia yllätyksiä


Aamiainen tarjoillaan meille päärakennuksessa, eli kahvilaksi ja putiikiksi muunnellulla vanhalla juna-asemalla kivenheiton päässä meidän yömajasta.

Aamiainen on tilattu gluteenittomana ja kasvisversiona, ja se on mahdollista saada myös vegaanisena. Olen äärimmäisen positiivisesti yllättynyt aamiastarjoilusta. Se ei ole mikään buffet, mutta pienistä annoksista koottu herkullinen kokonaisuus myös erikoisruokavalioiselle.Itse rakennus on sekin erittäin taidokkaasti remontoitu - vanhaa kunnioittaen, mutta modernilla twistillä. Minulla on kyllä heikkous vanhoihin puutaloihin, erityisesti näin kauniisti remontoituihin. Käy ilmi, että sveitsiläissuomalainen emäntä Petra on ammatiltaan sisustussuunnittelija. 

Se selittääkin paljon.

Petra on seurannut miestään Lassea Sveitsistä hänen kotimailleen Pulsaan, ja viihtyy siellä erinomaisen hyvin. 

Vieraat pääsevät kahvilaan vasta yöpyjien aamupalan jälkeen, ja ovelle onkin muodostunut jonkinlainen jono. Ihanaa, kun olemme saaneet nauttia kaikessa rauhassa tästä seesteisyydestä ja tunnelmasta, mietin.


Aamiaisen jälkeen fiilistelen asema- ja aittarakennusten kauppoja. Tuskailen, sillä oikeastaan voisin ostaa kaupasta noin suurin piirtein kaiken. Kaikki siellä on niin ihanaa. Tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan ole tarvetta millekään, joten mukaan jää vain purkki pyykkietikkaa ja lapsille hieman karkkeja. Pyykkietikka tuokin myöhemmin syksyllä vielä mieleen ihana kesäiset hetket Pulsan Asemalla. 

Pyykinpesukin arjen hulinassa on hieman mukavampaa sen takia.


Pulsan Asema on vielä vähän tuntemattomampi kotimaankohde - mutta niin hurmaava paikka, että lämmöllä suosittelen sen ottamista omalle kotimaanmatkailun agendalle. Tämän saa mukavasti yhdistettyä esimerkiksi Lappeenrantaan niin, että nauttii siellä hyvän ruokailun ja kenties kuplat vaikka Wolkoffin viinibaarissa, ja sitten siirtyy maalaismaisemiin ja sen rauhaan.

Ja ihan vaan päiväpiipahduskin Pulsan Aseman kahvilassa on sen pienen ajomatkan väärti.
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät
meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


Vuoden 2020 #ReilutBlogit -kampanja kiinnittää huomion vaihtoehtoisiin matkustustapoihin ja
lentämisen kompensointiin. Lue ihmeessä ja osallistu, jos et vielä ole niin tehnyt
- kampanja onkäynnissä koko vuoden!

Vastuullisuusasioihin voi tutustua Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluissa Gian ja
Tarinoita Maailmalta -blogin Annikan tuottamassa VastuullisuusPodcastista - klikkaa
itsesi Spotifyihin tai Acastiin kuuntelemaan!


4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä ja kuuloista! Mahtava sininen kammari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, en olisi koskaan itse uskaltanut valita moista tapettia mihinkään, mutta se on aivan totaalisen hurmaava! Muutenkin koko asema on täynnä rohkeita, mutta niin kauniita sommitelmia ja yhdistelmiä!

   Poista
 2. Äitini ja veljeni joutuivat pommituksen Pulaan asemalla,talvella junasta juoksivat pois lakanat korvissa,aseman suojaan. Siinä seisoo se tiilinen rakennus,jossa on vieläkin luodin jäljet nähtävissä. Kävimme siellä 5 vuotta sitten muistelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahtanut olla tunteikasta käydä ihan vaan paikallakin jälkikäteen. Ei varmasti helppoja muistoja, mutta onneksi paikasta on saatu niin kaunis.

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!