tiistai 12. tammikuuta 2021

Koronavuoden muistot kirjoissa ja kansissa - voita itsellesi kuvakirja!

  

Ei liene syytä kerrata, mikä oli vuoden 2020 kestopuheenaihe. Koronaa on tutkittu, dokumentoitu ja viestitty kenties enemmän kuin mitään muuta yksittäistä asiaa ihmiskunnan historiassa.

Me halusimme kuitenkin muistaa vuodesta hyviä asioita, ja valokuvakirja tuntui siihen täsmävaihtoehdolta. Tunnin Kuva lanseerasi juuri sopivasti muutamia uusia valokuvakirjavaihtoehtoja, joten laitoimme koronakesän kirjoihin ja kansiin.

Kaupallinen yhteistyö: Tunnin Kuva


Hyviä muistoja hankalasta vuodesta


Kesä on perheemme kaikkien jäsenten suosikkivuodenaika, eikä se pettänyt viime vuonnakaan, vaikka turvaväleistä pitikin huolehtia. Luonto alkoi heräilemään kun palailimme viime keväänä pikapaluuroadtripillä Espanjasta Suomeen. 

Vaikka ulkoilualueet olivat suositumpia kuin koskaan, niillä oli silti tilaa kulkea rauhassa. Kesälomalla lähimatkailu oli meidän, kuten monen muunkin valinta.Kesät olemme perinteisesti viettäneet Suomessa, koska silloin sekä Suomi että suomalaiset näyttävät parastaan. Ilmat hellivät, Saimaa kutsuu veneilemään, ihmiset hymyilevät ja mummolan rantasauna lämpenee joka päivä. 

Etenkin näin talven pahimman lumimyrskyn keskellä näitä on mukava muistella.


Muistoista kirjaksi

Vaikka tämä kesä noudatti hyvin pitkälti samanlaisia suuria linjoja kuin mikä tahansa muukin kesä meidän elämässämme, halusimme tästä muistoksi jotain konkreettista. Ja mikäs sen konkreettisempaa, kuin valokuvakirja. Niitä meidän on pitänyt tehdä vähän kaikesta, alkaen Bellan vauva-ajasta ja maailmanympärimatkasta erilaisiin juhliin ja merkkitapahtumiin - tai ihan vaikka vaan elämästä. Muistot ovat paljon konkreettisempia näin - koneelta tulee nimittäin harvemmin selattua mitään, mutta kuvakirja tulee otettua käteen.

Hyvä että edes nyt tästä kesästä! :)

Tunnin Kuva lanseerasi muutamia uusia kirjamalleja, joita meidän toivottiin testattavan. Tarjolla oli vaihtoehtoja sarjakuva-tyyppisestä albumista aina järeämpään, paksukantiseen kuvakirjaan saakka erilaisilla väri- paperi- ja kansivaihtoehdoilla. Päädyimme rakentamaan kuvakollaasin kesämuistoistamme paksukantiseen Premium-kuvakirjaan, joka on tulostettu paksummalle paperille ja kestää varmasti käyttöä myös lasten käsissä.
Tunnin Kuvan taitto-ohjelman käyttö vaati ensimmäisellä yrityksellä muutaman hutiklikkauksen, mutta niiden jälkeen kohtuullisen yksinkertainen logiikka avautuu. 

Kirjan tyypin, sivujen kiiltävyyden ja muiden valintojen jälkeen päästään lataamaan kuvia. Eri kirjoilla on minimimäärä kuvia joita kirjan tekemiseen vaaditaan, ja kun kuvat on saatu valittua ja ladattua, niitä voi vielä muokata järjestykseen, jossa kuvittelee kuvia kirjaan lisäävänsä. Järjestely on hieman kankeaa jos kuvia on paljon, mutta virittää mukavasti fiilikseen.


...ja kun alkuhankaluuksista on päästy, vie kuvien asettelu sivuille ja tarinan rakentaminen minut huomaamatta mukanaan.

Huomaan jääväni viilaamaan moneen otteeseen kuvia hieman parempaan järjestykseen, kokeilemaan erilaista sivujen rytmitystä, korostamaan joitain yksittäisiä kuvia sekä kokeilemaan niiden asettelua eri tavoilla. Kun tekemisessä pääsee vauhtiin, sitä on vaikea lopettaa.
Kuvien asettelussa ohjelman vahvuudet tulevat esiin, sillä valittavana on kymmeniä erilaisia automaattisia layouteja, joista useimmat ovat toimivampia kuin ne, joihin minun mielikuvitukseni taipuu. Itse kirjan kasaaminen käy lopulta yllättävän nopeasti, muutamassa tunnissa. Huomattavasti enemmän aikaa minulla meni kesän aikana otettujen (tuhansien) kuvien läpikäymiseen, parhaiden valitsemiseen sekä tarvittaessa niiden muokkaukseen.

 

Kun kuvat oli valittu ja viety taitto-ohjelmaan, niiden laittaminen oikeaan järjestykseen vei pienen tovin, mutta sen jälkeen kaikki oli valmista luovuuden valloilleen päästämistä varten. Karkeasti ottaen kuvien valitsemiseen meni pari iltaa, ja kirjan kasaamiseen yksi. 


Sen jälkeen voikin jäädä odottelemaan, että valmis kirja kolahtaa postiluukusta. Ihan tarkkoja jos ollaan niin omani kävin hakemassa Helsingin keskustasta Ateneuminkujan liikkeestä, mutta yhtä kaikki se oli valmis muutamassa päivässä.Kesämuistot hyppysissä

Kirjan laatu on juuri niin hyvä kuin odottaa saattoikin. Koska erityisesti lapset tykkäävät katsella näitä, niin jo ympäristönkin kannalta on tärkeää, että tämä kestää varmasti sekä aikaa että ei-aina-niin-hellää lapsen otetta. 

Tärkeintä on kuitenkin se, että kesästä jää mukava muisto meille selailtavaksi. 


Ja mitä kaikkea sitä ehdittiinkin tehdä! 

Muutamia patikkaretkiä, juhannus telttaillen ja meloen, Puumalan saaristoreitti ystävien kanssa fillareilla kiertäen, vähän veneilyä, paljon rantasaunaa ja pienen ihmisen ensimmäinen mansikkamaito itse kerätyistä metsämansikoista. 

Kuvia katsellessa nousee pakostakin hymy huulille. Ne muistuttavat että kaikesta ikävyydestään huolimatta korona toi mukanaan paljon läheisyyttä ja lämpimiä hetkiä tärkeimpien ihmisten kanssa.


Arvontalaulun aika!

Jos haluat omat muistosi kuviksi, niin nyt siihen olisi mahdollisuus arvonnan myötä. 

Laita meille kommentti, mistä aiheesta haluaisit oman kuvakirjasi teettää, niin olet mukana kuvakirjan arvonnassa! 

Kommentin voi jättää joko tähän postaukseen, Facebookiin tai Instagramiin - jokaisesta kanavasta arvotaan yksi kirja, joten kannattaa osallistua jokaisessa kanavassa!

...ja jos arvonnassa ei onni suosi, niin tammikuun ajan Tunnin Kuvalla on Kuvakirjakuu-kampanja, jonka myötä itse teetetyistä kuvakirjoista saa 15% alennusta.

Millaisia sinun muistosi ovat?


Huom! Jätä myös yhteystietosi, joko sähköposti, puhelinnumero tai muu vastaava kommenttiin, jotta saamme sinut kiinni. Ilman yhteystietojasi emme voi huomioida kommenttiasi arvonnassa. Osallistumisaikaa on sunnuntaille 24.1.2021 saakka. Jos emme saa voittajaa kiinni vuorokauden sisään arvonnan voittamisesta, arvomme uuden voittajan.


Lykkyä tykö arvontaan!Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät
meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


Vuoden 2020 #ReilutBlogit -kampanja kiinnittää huomion vaihtoehtoisiin matkustustapoihin ja
lentämisen kompensointiin. Lue ihmeessä ja osallistu, jos et vielä ole niin tehnyt
- kampanja on käynnissä koko vuoden!

Vastuullisuusasioihin voi tutustua Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluissa Gian ja
Tarinoita Maailmalta -blogin Annikan tuottamassa VastuullisuusPodcastista - klikkaa
itsesi Spotifyihin tai Acastiin kuuntelemaan!

37 kommenttia:

 1. Perheen yhteisistä lomamuistoista :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Lastemme touhuista haluaisin.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Lapsenlapsesta ja koirasta teettäisin. salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Lomamatkoista

  kookos2000@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Meidän edesmenneestä koirasta muistoalbumi ♥

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kolmannen lapsen vauvakuvia ei oo paperiversioina, jospa ne sais vihdoin kuvakirjaksi...

  VastaaPoista
 7. Asuimme perheen kanssa muutaman vuoden Fuengirolassa ja sieltä on noloa kyllä kuvat vielä tulostamatta.

  koponen.johanna@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Matkoista!

  Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 9. Koko perheen yhteisestä Thaimaan reissusta ennen koronaa��❤️ Taitaa olla viimoisia koko perheen yhteisiä reissuja... ��

  VastaaPoista
 10. Koko perheen yhteisestä Thaimaan reissusta ennen koronaa👍❤️ Taitaa olla viimoisia koko perheen yhteisiä reissuja... 😢

  VastaaPoista
 11. Koko perheen yhteisestä Thaimaan reissusta ennen koronaa👍❤️ Taitaa olla viimoisia koko perheen yhteisiä reissuja... 😢

  VastaaPoista
 12. Viime vuosina ei ole tullut juurikaan teetettyä paperikuvia, joten perheemme elämästä yleisesti tällainen olisi kiva.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Lomakuvia viime vuodelta ei ole, mutta maisemakuvia senkin edestä :)

  ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Isästä, joka menehtyi viime vuonna.

  jonttu_xd@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Mökkireissuista ja muista yhteisistä puuhista lasten kanssa 😊
  Heli.klinga@gmail.com

  VastaaPoista
 16. pojistani tekisin ikumuistoisen kuvakirjan
  pulliainenanne@yahoo.com

  VastaaPoista
 17. Mökki- ja luontoreissuista :)
  sofiajortikka@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Luontoretkistä :)
  kuiskaa@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kalastuskuvia.
  peholapp(at)lailanet.fi

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlista 💎

  VastaaPoista
 22. Meillä oli 20 v. hääpäivä ja vaikkei päästy Kreikkaan niin päästiin ihanalle matkalle kuitenkin. Keväällä ja kesällä löydettiin monta uutta lähiretkikohdetta.

  VastaaPoista
 23. Ylipäänsä erikoisesta vuodesta 2020 :)
  -saya
  sayav (at) hotmail.fi

  VastaaPoista
 24. Kotimaan reissut. Suffelixi@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Lapsen ensimmäiset vuodet. Laurahenriikkak@icloud.com

  VastaaPoista
 26. Vuodesta 2020 perheen kesken ja mitä ihania muistoja syntyikään poikkeusvuonna... :) jaana.kulpakko@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Kuluneesta vuodesta, se on ollut erikoisuudessaan varsin hyvä ja mieleenpainuva 😊

  VastaaPoista
 28. Kuluneesta vuodesta, se on ollut erikoisuudessaan varsin hyvä ja mieleenpainuva 😊

  VastaaPoista
 29. Tekisin kirjan vanhemmilleni muistoksi yhteisestä Espanjan lomasta.
  Marjut.kyllonen1(at)Gmail.com

  VastaaPoista
 30. Miun pitäisi saada kuvat viimeisiltä 20 vuodelta kansiin, mutta jostain reissusta varmaan aloittaisin.
  suvielina79@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Lastemme vauva- ja taaperovuosista olisi kiva tällainen kirja.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 32. Teettäisin kuvakirjan pojan kuvista, viimeksi kehitetty kuvia kun oli 4kk ja nyt 3v :D Mukaan pääsisi varmasti eräs karvakorva ja muutama pupukin, kuuluvathan ne olennaisesti pienen pojan elämään.

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!