torstai 31. joulukuuta 2015

Vilket år, vilket jävla år! // What a goddamn year!


"Jos ei muuta, toivottavasti voidaan todeta 
tämän vuoden jälkeen kuten
Bo Kaspers Orkester laulaa:

Vilket år, vilket jävla år."


Näihin sanoihin päättyi lentokentältä kirjoitettu postaus, hetkeä ennen kun boardattiin koneeseen kohti Nepalia, vuoden maailmanympärimatkan ensimmäistä kohdetta. Haluttiin suurelle seikkailulle ja sellainen totta tosissaan saatiinkin.

BKO:n biisi oli meidän teemabiisi koko matkan ajan, ja muun muassa kun vierailtiin Brisbanen Suomiradion staroina tunnin haastattelussa, tämä oli meidän toivebiisi. Siellä se soi.

Kun palasimme matkalta, tiesin että haluan tehdä vuodestamme videon. Tätä on aivan tajutonta katsoa. Reippaana tyttönä pistin Bo Kaspers Orkesterille viestin sopisiko mitenkään että käytän heidän biisiään, meidän matkan teemabiisiä, taustana tässä. Ja Bo itsehän se sieltä vastasi jotta tottahan toki.

Mitä tästä opimme? Aina kannattaa kysyä.


Joten tässä nyt teille.

Aivan tajuttoman, uskomattoman, ällistyttävän huikea, eeppinen, ihana, kamala, suuri, rakas, mahtava seikkailu. Vuosi 2015 neljässä minuutissa. Mahtavaa vuotta 2016 kaikille meidän parhaille lukijoille!


När da'n är slut ska jag va så trött
av det jag gjorde igår
då ska jag ligga och somna sött

och inte tänka på

åh vilket år vilket jävla år"Hopefully we can at least
say after this year
just what Bo Kaspers Orkester
is singing:

What a year, what a goddamn year."Those were the last words of a post that we wrote from the airport minutes ago before hopping on a plane towards Nepal - the first destination on our one year long trip that would take us around the World. We wanted to have a great adventure and boy, did we get one!

'What a goddamn year' was our theme song for the whole trip. We requested it also when starring a one hour interview on Brisbane's Finnish radio.

Once we retunrned from our adventure I knew I wanted to make a video of the whole trip. It still makes me speechless to see what we actually did and experienced. There I was without rights to use my theme song so I sent a message to Bo Kaspers Orkester and asked whether it would be ok to use it in the video. Bo replied with a happy yes.

What do we learn? It's always worth asking. The worst thing that could happen is that they say no.

So, here goes.

Our awesome, unbelievably insane, epic, lovely, horrible, huge, great adventure in 4 minutes. We wish a stunning 2016 to all the best fellows traveling with us on the blog!

51 kommenttia:

 1. Kiitos, tästä tuli oikein hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
 2. Nice one! :) Jokunen tunti on varmaan videota tehdessä mennyt, mutta se on varmasti jokaisen käytetyn tunnin arvoinen! Upeaa Uutta Vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, vierähti aika monta tuntia tätä säätäessä. Ensin piti käydä kaikki materiaalit läpi, sitten valita, ja sitten vielä yrittää saada kaikesta järkevä kooste leikattua. Mutta oli, todellakin sen arvoista!

   Aivan mahtavaa Uutta Vuotta Huli! ♥

   Poista
 3. Onnenkyyneleet! Ne tästä vierähti poskille... Täydellinen video, täynnä tunnetta ja hyvää mieltä <3
  2015 jää meillekin muistoihin parhaana reissuvuotena ja eeppisempänä ikinä. Olihan meillä Vegaskin... ;)

  Ps. Meidän teemabiisi (yksi niistä) oli Pharrell Williamsin ´Happy´, en taida lähteä edes kysymään, hihihi... mutta se että sä kysyit Bota on aivan huippua!!!

  Mahtavaa uutta vuotta 2016!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli ehkä muutama itsekin editointivaiheessa kun kokonaisuus alkoi muotoutua. Kokemukset, fiilikset, elämykset, tunteet, paikat, ihmiset! ♥♥♥

   Hei, AINA kannattaa kysyä! Ja hyvää Uutta Vuotta 2016, toi biisi sopii hyvin ihan mille tahansa vuodelle. :) ♥

   Poista
 4. Faktiskt, vilket jävla år!!! Gott nytt år - Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa! Ja toivottavasti tulee vielä uusia jävla åreja. :) ♥

   Poista
 5. Tanssi Kiribatilla ja Mikon synttärit saivat sydämen pomppimaan! Gott nytt år!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat hetket ihan mahtavia! ♥♥♥

   Ihanaa Uutta Vuotta myös teille sinne Miia!

   Poista
 6. Tanssi Kiribatilla ja Mikon synttärit saivat sydämen pomppimaan! Gott nytt år!!!

  VastaaPoista
 7. Mieletön video, mieletön vuosi - indeed! Ihanaa ja onnellista seuraavaakin vuotta <3

  VastaaPoista
 8. Vilket jävla år, faktist! Otroligt!! :)

  Olen niin mielettömän onnellinen teidän puolesta, että olette päässeet kokemaan tuon kaiken ja niin kiitollinen, että jaoitte sen kaiken meidän ventovieraiden kanssa. Ette tiedäkään, miten iso vaikutus näillä kuvilla ja teksteillä on omien unelmien suunnitteluun. Tuossa videossa on vain vähän paikkoja, joissa olen käynyt (Las Vegas ja Grand Canyon <3), mutta kymmenittäin paikkoja, joissa haluaisin käydä. Kyllä minäkin sen vielä teen. :)

  Kiribatin tanssi oli videon suola ja kylmät väreet oli messissä alusta loppuun. Biisi sopi täydellisesti videon tunnelmaan, ei ollenkaan huono teemabiisi. Go Bo! :) Mahtavaa uutta vuotta 2016 teidän ihanalle perheelle! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Jenni, aivan mieletön kiitos palautteesta! ♥

   Meistä on ollut niin mahtavaa kun olette olleet mukana meidän kanssa, löydätte näistä inspiraatiota ja vielä jaksatte sen kertoakin. Maailma on siitä vielä kummallinen paikkaa, että mitä enemmän näkee, sen vähemmän tajuaa nähneensä siitä. Varsinkin kun ei halua vaan juosta paikkoja läpi vaan vetää niitä fiiliksellä.

   Aivan superia vuotta 2016 sinne Jenni! Ja pysy toki mukana matkalla täälläkin! :) ♥

   Poista
 9. No olipas kiva video näin vuoden loppuun :) Toivottavasti ensi vuodesta tulee vähintään yhtä hyvä!
  Hauskaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja toivotaan että ensi vuodesta tulee myös vähän rauhallisempi! :D Ihan heti ei samanlaista keikkaa jaksaisi. :)

   Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinne Millamaija!

   Poista
 10. Huikea video, ihanat tyypit ja mitkä muuvit!! ♥ ♥ ♥ Hyvää uutta vuotta teille, rakkaat ystävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salettiin et edes tiennyt millasia muuvseja täällä on tarjolla!

   Aivan mahtavaa alkanutta vuotta teille sinne myös! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

   Poista
 11. Paljon vuoteen kyllä mahtuu! Täytyy käydä vielä teidän Nepal-juttujanne läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin! Iskikö videolla jokin muu kohta erityisesti kun vain Nepal? Harmittaa vähän ettei sieltä tullut otettua enempää videota.

   Poista
 12. Huikea hyvän mielen video ja biisi ja todella - Vilket år, vilket jävla år! Mahtavaa alkanutta vuotta ja ainkain yhtä mielenkiintoisia tulevia seikkailuja.

  VastaaPoista
 13. no siis herranjumala. jos täysin ulkopuolisena tätä teidän seikkailu tätä katsoessa herkistyy, niin en uskalla edes kuvitella kuinka tunteelliseksi tuo kokoelma teidät saa :-) Kyllä tuosta on varmaan sanaut huikeita muistoja koko loppuelämän tarpeisiinkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sen on katsonut parikymmentä kertaa niin ei tartte enää joka kerta pyyhkiä silmäkulmia. Olihan se. Ett jävla år. :)

   Poista
 14. Todellakin aina kannattaa kysyä, ihan huikeeta että sait luvan käyttää biisiä! :) Nyt vastavalmistuneena tradenomina töitä etsiessä oon ajatellut myös, että aina kannattaa hakea. Vaikkei ihan täyttä pätevyyttä tehtävään oliskaan, niin ei se ketään haittaa, vaikka hakisin. Edelleen toi teidän reissu vaikuttaa ihanalta ja noi videon tanssikohtaukset sai mut superiloseks! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan just niin että aina kannattaa! Kannatta kysyä, kannattaa lähteä matkalle ja kannattaa pistää hakemuskin. :)

   Tsemppiä sinne kovasti työnhakuun, ja muista tanssia aina tarpeen tullen!

   Poista
 15. Upea vuosi teillä takana, ja olkoon 2016 myös omalla tavallan ainutlaatuinen ja uskomaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös teidän, ja toivottavasti saatte kaikki asiat rullaamaan! ♥

   Poista
 16. Huh mikä vuosi! Ja tuo biisi sopii kyllä täydellisesti teidän reissutunnelmiin. Ja Kiribatilla tuli näköjään vähän tanssittua! ;)

  VastaaPoista
 17. Mahtava meininki! Hyvää uutta vuotta teille, on ainakin kontrastia viime vuoteen - hyvässä ja pahassa varmastikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, asioilla kun tuppaa olemaan puolensa ja puolensa. Juuri nyt tuntuu hyvältä juuri tässä, ja myös se, että voi katsoa taaksepäin tällaisia asioita. I did this.

   Poista
 18. Melkoista kokemusten ilotulitusta! Video on näin ulkopuolisenkin silmin vaikuttava, mutta voin vaan kuvitella miten paljon muistoja jokainen noista hetkistä teille itselle tuo. Videon lopetus on mainio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videolle mahtui ihan murto-osa siitä tavarasta mitä on kuvattu, ja näin jälkikäteen katsottuna olisi pitänyt kuvat vielä enemmänkin kaikkea. Tajuttiin se vasta vähän turhan myöhässä.

   Mutta jo tämä antanee jonkinlaista osviittaa. Mahtista. :)

   Poista
 19. Mahtava video! Mahtava vuosi! Mahtavat kohteet! Todellakin vilket jävla år. Ei noita fiiliksiä olisi mitenkään pystynyt tekstikentän kautta välittämään. Ihan itsekin tässä alkoi hymyillä teidän onnen mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi oli pakko tehdä video. Että edes joku pieni osa saisi ihmiset ymmärtämään miten suuri seikkailu se olikaan. Kun hymyilet maailmalle, se hymyilee sinulle takaisin. :)

   Poista
 20. Hihi :---) Ihanasti sopii biisi videoon ja toisin päin! Mainio tunnelma ja Kiribatin muuveille raikuvat aplodit! ;--D Pitäisi itsekin jaksaa opetella videoiden tekemistä, ehkä siitä voisi ottaa tälle vuodelle projektin. ^__^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kuoriutuu aviomiehestäkin ihan uudenlainen parkettien partaveitsi kun Kiribatin rannoille pääsee. :D

   Ei se niin kamalan vaikeaa ole, se editointi, mutta aikaavievää. Varsinkin kun tehdään tollaisella aika mopomallisella editointiohjelmalla, jossa ei paljoa kikkailuja sallita. Pitäisi varmaan investoidan johonkin vähän parempaan ohjelmaan tänä vuonna... :P

   Tekemällä tämänkin parhaiten oppii!

   Poista
 21. Loppuhuipennus oli paras, tosin sänky ei taida tykätä. No, olihan siellä tuttujakin maisemia Yhdysvaltain kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sentään vaan pienin meistä hyppi. :P

   Hienoja maisemia siellä Yhdysvalloissa onkin! :)

   Poista
 22. Huh, tässä pakkasessa tämä teidän video on niin parasta. Uskomattoman reissun uskomattoman hieno tunnelma huokuu videosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että tästä on matkakuumeen nostattajaksi! :) Ihan kokonaisuudessaan aivan huikean uskomaton vuosi.

   Poista
 23. Mitä tähän nyt enää sanoo, kun kaikki ylistävät adjektiivit on jo aikaisemmissa kommenteissa käytetty :-)
  Hieno!

  VastaaPoista
 24. Teillä on ollut kyllä upea vuosi! Koska minulle vedenalainen maailma on melkolailla vieras, sykähdyttävintä kaikista olivat merikilpikonnat. Niiden näkeminen on yksi minun toteutumattomista unelmistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takaisin sinne Gileille siis, ja päivän snorkkelireissu lähivesille! Siellä näkee ihan taatusti kilppareita! :) Hauskaa että kilpikonna, vaikka valittavana oli hai, delfiini, valas ja rauskukin tässä!

   Ja olihan se, aikamoinen vuosi.

   Poista
 25. Oi miten ihana video! On teillä tosiaan mahtava vuosi ollut. Pitäis itsekin taas reissussa ryhdistäytyä videokuvaamaan. Kun olin vaihdossa Koreassa ja Japanissa kuvasin aika paljon videoo ja niitä on näin jälkikäteen ollut kiva katsella. Nykyään pystyy onneksi kännykälläkin jo aika hyvää videoo kuvata, joten ehkä täytyy ottaa asiakseen. :-)

  Voi miten suloiset nuo teidän pariskuntatatuoinnit. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se kyllä!

   Harmittaa näin jälkikäteen ettei heti alusta tullut otettua enemmänkin videota. Noh, oppia ikä kaikki, vaikka olisihan sitä voinut tietysti ennen maailmanympärimatkaakin sen oppia. Aika once in a lifetime -juttu kuitenkin. :P

   Hyvinhän se meni näinkin!

   Poista
 26. Tämä on kyllä niin huippu video, että oksat pois! Upea reissu teillä on ollut. Ja aina kannattaa kysyä, niin on vain voitettavaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tiennyt Bo mihin biisinsä lupasi. ;)

   Tiks, kiitos! Olihan vuosi.

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!