keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pikkuisen parempi pääsiäisloma Rukalla

Rakastuin uudestaan. Rukaan nimittäin.

Maailmanympärimatkallamme ei paljoa lunta näkynyt, paitsi vuorenhuipuilla horisontissa. Lähtöä edeltävä talvi oli eteläisessä Suomessa aivan järkyttävän huono, ja säästimme rahoja vuoden matkaa varten. Talvilomamatka jäi tekemättä suuremman tavoitteen siintäessä edessä.

Olen kaivannut lunta. Olen kaivannut kunnollista laskulomaa. Suomen luontoa.

Palasin kotiin työmatkalta Saksasta lähtöä edeltävänä torstai-iltana, vaihdoin korkkarit urheiluvaatteisiin ja rinkkaan, ja perjantaina aamupäivästä olin taas takaisin lentokentällä, suuntaamassa kohti Kuusamoa ja sieltä Rukalle, kahdeksaksi päiväksi pitämään hauskaa lumisiin maisemiin. Pidemmäksi aikaa kuin viime marraskuussa, jolloin kävin ensimmäistä kertaa ihastumassa tähän upeaan paikkaan muutaman päivän verran.

Rinteet eivät kuulemma ole ainakaan 35 vuoteen olleet yhtä hyvässä kunnossa kuin pääsiäistä edeltävällä viikolla. Enkä minäkään ole koskaan laskenut yhtä hyväkuntoisessa lumessa, ilakoinut suksillani samalla tavalla.

Ihan kuin se olisi halunnut saada minusta tasoani paremman laskijan.

Minulla on teille täältä niin paljon kerrottavaa että päätin aloittaa ensin kaikesta. Katsokaa nyt vaikka näitä kuvia, ja palatkaa takaisin piakkoin, niin kerron teille tästä lisää, yksi asia kerralla.On se ihme, jos ei teilläkin ala soimaan päässä "nyt kutsuu mua Kuusamo" näiden kuvien myötä.Ja kertokaahan, mistä haluaisitte kuulla ihan ensimmäisenä? Tiedossa on ainakin lisää laskuista, asumisesta, ruoasta, lumikenkäilystä kansallispuistossa ja kaikista mahdollisista aktiviteeteista.

Meillä todellakin oli pikkuisen parempi pääsiäisloma.

11 kommenttia:

 1. Näyttää upealta! Kun vuodenvaihteen pimeydessä käytiin Ylläksellä, heräsi ajatus reissusta pohjoisen aurinkoisille keväthangille. Vielä tänä vuonna tuo matka ei toteutunut, mutta toivottavasti lähivuosina. Mielenkiintoista kuulla tuosta lumen kaipuusta maailmanympärimatkan jälkeen. Itsellä on kaukaisena haaveena asua jossain elämänvaiheessa ulkomailla sen aikaa, että ehtisi nähdä kunnolla jonkun muun maan vuodenajat ja saada selville tuleeko kaipuuta Suomeen. Kyllähän tuosta Rukasta kuulisi mielellään lisää, erityisesti kansallispuiston maisemista. Ja tuo sushi sekä Asahi näyttää erittäin kiinnostavalta myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin viettänyt Levillä viikon ihan sydäntalvena, ja pimeäähän siellä oli kuin mikä. :D Tämä kevät oli aivan loistava hetki olla tuolla mäessä.

   En oikeastaan uskonut että kaipaisin näitä vuodenaikoja näin paljon, mutta kyllä se kaipaus kuitenkin heräsi. Oli opettavaista monella tapaa, sillä luulin olevani ihminen joka jaksaa paratiisirantoja ikuisuuksiin. En jaksa. Ne on loppupeleissä aika tysiä. Kuukausi tai pari on ihan passeli aika niille. :)

   Lisää tulee, Oulangan kansallispuiston lumikenkäily oli mahtavaa! Samoin se, että tarjolla on muutakin kun uppoapaistettua rasvaa ja minttukaakaota. ;)

   Poista
 2. Mun sydän pampattaa ihan täysillä tälle postaukselle! <3 Näyttää siltä, että teidän loma on ollut kerrassaan upea. Ja miten hyvältä nuo rinteet näyttääkään. Teillä on ollut paremmat rinteet kuin meillä Alpeilla. Siellä kevätarska pääsi lämmittämään rinteet mössöksi. Ehkä seuraava pääsiäisloma vietetään Rukalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli yksi parhaista lomista koskaan! Ja niitä on kuitenkin ollut ihan jokunen tähänkin menneessä. :D

   Rinteet olivat aivan huippukunnossa, ja oli just sopivan kylmää että rinteet pysyi todella hyvässä kunnossa vaikka arska paistoi. Lisäksi jengiä oli ennen pääsiäistä niin vähän että vielä ihan loppumeterilläkin päivästä rinteet olivat huippukunnossa! Pääsiäisenä ihmisiä tuli sen verta paljon ja lämpeni että pari-kolme tuntia rinteessä riitti.

   Mulla oli ihan sama kokemus Alpeilta aiemmin helmikuusta - turhan mössöksi meni laskuoltavat, ja alkoi ottamaan turhan paljon jalkoihin laskeminen. Mutta olihan ne pitkät rinteet ja se koko fiilis aivan ihana. ♥

   Moni on valittanut että Alppien lumitilanne on huonontunut vuosi vuodelta, ja tämä talvi olisi ollut kaikista ankein. Ehkäpä siis mekin pidämme Rukan ykkösvalintana kun pitää laskupaikkaa valita jatkossakin.

   Poista
 3. Hauskaa, että satuttiin samaan aikaan pohjoiseen! Vähän kyllä pidän epäreiluna, että Kuusamossa oli revontulia ja Kittilässä, joka on kuitenkin Lapissa, ei ollut! :D Mutta minkäs teet... kaikki muu oli ihanaa, ja niin näytti teilläkin olevat, kuvista välittyvien tunnelmien ja tekstin onnellisuuden perusteella.

  Levin rinteiden kuntoa en nyt osaa verratta, kun en sinne laskemaan päätynyt, mutta A ja kaverit kertoivat, että varsinkin loppupäivästä oli aika tampattua. Joten epäilisin, että ehkäpä Rukan rinteet olivat paremmassa kunnossa tällä kertaa.

  Ihastuin minäkin tuohon pohjoisen talveen. Joku kerta haluaisin ehkäpä käydä kokemassa sen kaamoksen siellä, sillä se on jäänyt välistä! Peukku vielä sushille ja takkatulelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole yhtään epistä, te valitsitte väärän paikan! ;) Ja kato, olis ollut kivaa seuraakin. :)

   Loppupäivästä alkoi olemaan aika heikossa kunnossa rinteet sitten lähempänä pääsiäistä kun jengit alkoivat tulemaan mestoille, mutta alkuviikko saatiin vetää erinomaisissa rinteissä koko päivän, parhaimmillaan 8 h putkeen. Ihanaa!

   Olen käynyt katsomassa kerran kaamoksen, en mene toiste. :D Mutta sushia ja takkatulta voin kyllä harrastaa!

   Poista
 4. Aina tällaisia postauksia lukiessani mietin, miksi en voisi opetella laskemaan, että voisin nauttia samanlaisista maisemista. Mutta kun en koe oikein paloa, vieläkään. Mutta lumesta haaveilen joka talvi. Silti en vain saa itseäni kohti pohjoista. Etelän talvet ovat olleet ihan onnettomia. Haluaisin niin joskus nähdä tykkylumisia puita (ja poroja). En vain oikein tiedä, mitä siellä kelomökissä sitten tekisin. Paitsi katsoisin ikkunasta niitä puita. Lomanne näyttää kyllä ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä huutelen tähän väliin, että vuokraa lumikengät! Ei ole niin paljon opettelemista (juuri ollenkaan) ja helppo kuljeksia tunturissa kamera kädessä :)

   Poista
  2. Juuri siksi tuo pohjoinen kutsuikin meitä, kun nämä etelän talvet on niin onnettomia. En tiedä onko tämä jotain nostalgisointia, mutta tuntuu siltä että ennen vanhaa oli talvet paremmat.

   Laskettelu ei muuten ole ainoa asia minkä takia kannattaa lähteä katsomaan pohjoiseen talvea, siellä on hulppeasti kaikkea muutakin tekemistä ja aktiviteettia. Ihan niinkun turkoosien merien äären ei tarvitse aina mennä sukeltamaan. :)

   Lumikenkäilyä, moottorikelkkasafaria, ulkoilua, potkukelkkailua, pullkalaskua, öitä lasisissa igluissa, Rukalla on muuten sellainen saunatourikin, jossa saa kokeilla oliko se jotain 15 erilaista saunaa. :) Poroja, ratsastamista, onhan näitä aktiviteetteja muitakin. Ihan niin kun Hennakin tossa sanoo. Kokeile joskus! :)

   Poista
 5. Onpas upean kevättalvisia tunnelmakuvia. LApsuudessa tuli Rukalla vietettyä aikaa paljonkin - isän suku kun on Kuusamosta kotoisin. Nyt en taitaisi enää edes suksilla pystyssä pysyä... PS. Voi tuota rakkautta, joka tuosta takkakuvasta hehkuu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättalvi on ihan paras aika tuonne. <3

   Kiva että suhteen vointi näkyy uloskin päin! :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!