torstai 7. heinäkuuta 2016

Klassikkojuomien Books & Antiques #helsinkisecretEtsitkö itsellesi mukavaa afterwork -paikkaa, viihtyisää illanviettobaaria tai ihan vaan pelkästään loistavia drinkkejä? Etsikkoaikasi on ohi, sillä voin esitellä sinulle kaikkiin näihin tarpeisiin vastaavan mestan.

Maailmanympärimatkan aikana Suomeen oli ehtinyt pompahtaa jo valmiiksi hyvään tarjontaan useampikin loistopaikka imaista itseensä alkoholia mainioiden drinkkien muodossa. Helsingin lempparibaareihini lukeutuvat Liberty or Deathin ja Trillby & Chadwickin iloiset, ammattitaitoiset Son of a Punchin pojat ovat ihan äsken avanneet uudistetun puoliksi salakapakkana toimivan Books & Antiquesin ihan suoraan heidän oman 100 Dogsin viereen Kampin Malminrinteen kulmaan.


Ai mistä tiedän? No koska olin epävirallisten avajaisten kolmas vieras. Tai ehkä neljäs, en muista missä järjestyksessä marssimme sisään.Books & Antiques on erikoistunut klassikkojuomiin mutta uudella twistillä, ja listalta löytyy myös muuten vaan hyviä drinkkejä joilla on hauska tarina. Drinkkien yleishinta on 12,50 €, tosin jos juomaansa kaipaa jotain normista poikkeavaa laatua, joutuu ehkä muutaman euron enempi pulittamaan. Pojat tietysti tarjoilevat myös oluita, siidereitä ja viinejä.

Suosittelen kuitenkin lukemaan kirjoihin piilotetun listan ja valkkaamaan sieltä omat suosikit maisteltavaksi mieluummin.


Koska meidän eteen kannettiin todennäköisesti koko lista maisteltavaksi, en käy läpi kuin kaksi suosikkiani. Olen aivan satavarma kuitenkin että täältä löytyy ihan kenelle tahansa sopiva drinkki, sillä osa drinkeistä oli tehty myös tuhdimpaan tavaraan, kuten Cynariin tai viskiin. Itse suosin yleensä hieman kevyempiä makuja.

Tietämättä taustoja valitsin freesin, hieman sourin juoman toiseksi suosikikseni. Koristeena käytettiin kurkkua, joka kuvastikin oikein hyvin makua. Koska makuni on tietysti erehtymätön, sainkin jälkikäteen kuulla että tämä Maid in Cuba -drinkki on vuoden 2014 Bacardi Legacy -kilpailun voittaja. Suositus drinkille tulee paitsi minulta, myös oikeilta asiantuntijoilta.


Toiseksi lempidrinksuksi valitsin vadelmaisen Clover Clubin, joka myöskin ihastutti makeahkolla, mutta silti happamalla maullaan. Tämäkin yhdistelmä oli raikkaan kesäinen, täydellinen lämpimään Suomen kesäiltaan.

Nimen juoma on saanut philadelphialaisen "miestenkerhon" mukaan. Äijät kokoontuivat aikansa luksusikoniksi nouseessa Bellevue-Stratford -hotellissa, joka toimi vuodesta 1904 aina vuoteen 1986. Ensimmäinen kirjallinen ohje juomasta julkaistiin vuonna 1917.


Tarinat tekevät drinkillekin niin paljon.Hieman piilotetun etuoven löytää Malminrinne 1:stä. Käy ihmeessä kolkuttelemassa su-to klo 18.00 eteenpäin ainakin puoleen yöhön saakka. Perjantaisin ja lauantaisin bileet jatkuvat noin yökahteen. Jos ovea ei avata, kannattaa kurkata 100 Dogsin puolelle ja kysäistä missä mennään. Jos pienehkön baarin sekaan ei sovi, ei tuo 100 Dogs ole huonompi paikka sekään ottaa drinkki. Sieltä suosittelen M.I.L.F. :iä. Mutta ei siitä sen enempää tällä kertaa.

Erityiskiitos illan seuralle, let's drink about it! :)Kohtapuolin taidan saada aikaan kirjoitettua teille siitä mistä Berliinistä löydät ehkä maailman parhaimman drinkkibaarin koskaan.


Ihanan Helsingin osalta listaan silti ensiksi Books & Antiquesin ehdottomasti yhdeksi #helsinkisecret -kohteeksi!

22 kommenttia:

 1. Viime kesänä käytiin tyttöjen kanssa tuolla kolkuttelemassa, mutta silloin siellä oli menossa joku viski-ilta. Olisi pitänyt ostaa viskimenu, ja ei niin viski ystävinä jätettiin tämä kokemus väliin. 😅
  Jatkettiin cocktail metsästystä toiseen kuppilaan! Vaikuttaa kyllä ehdottomasti paikalta, jossa voisi joskus piipahtaa! 😊 Hyvältä näyttää drinksut ja nuo drinkkilistat kirjojen välissä!

  Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan sekin varmaan ollut jonkinlainen kokemus! =)

   Vaan tämä, tai jokin muua poikien baareista kyllä kannattaa seuravalla kerralla käydä, sitten kun joskus kotiudutte.

   Poista
 2. Upean näköinen paikka ja bonuksena Iittalan lasit. Täytyisi alkaa tutustumaan näihin drinkkibaareihin ja drinkkeihin itsessään. Jos edes puolet saisin kasaan erilaisten oluiden määrästä mitä olen nauttinut ja arvioinnit, voisin jotain drinkeistä sen jälkeen tietääkin. Joka tapauksessa tämän vuoden aikana aioin käydä tuolla, sen verran mielenkiintoinen konsepti kysymyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasit tekevät kyllä paljon. Nopeastikkos noista oluista laajennat drinkkeihinkin, joka toinen drinkki, joka toinen bisse? =)

   Poista
 3. Let's drink about it :D! Kiitos vielä kerran, kun olit mukana :). Mahtava ilta!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Näyttää harvinaisen tunnelmalliselta paikalta hauskoine tarinoineen. Kovin harvoin tulee drinkkikierrokselle Helsinkiin lähdettyä, mutta tämä paikka täytyy ilman muuta testata tilaisuuden tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämyisyys tekee kyllä hauskan tunnelman! Suosittelen käymään tässä tai jossain muussa poikien baarissa, hyvät juomat on ainakin taattu. :)

   Poista
 6. Helsingissä tarjonta tuntuu vaan kasvavan ja kasvavan. Tää paikka vaikuttaa hirmu mielenkiintoiselle ja täytyypä vielä kehaista, että tää blogikin nappasi mukaansa. Oli yksinkertaisesti pakko selailla läpi yksi jos toinenkin matkapostaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se on kyllä hyvä se, vaikka nykyään tulee jopa runsaudenpula kun pitää valita paikkansa! :D Eihän sitä suomalainen ole tällaiseen lainkaan tottunut. :)

   Kiitos Katariina, mukavaa kun löysit tiesi tänne!

   Poista
 7. Vau miten tunnelmalliselta tuo paikka näyttää! Ja siis drinkkejä... kelpaa just mulle ♥ Ehkä pitää alkaa sopimaan syksylle tyttöjen drinkki-iltoja, nyt kun tuon Mininkin voi jo uskoa toisten huostaan vähän pidemmäksikin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin ajattelinkin että tää paikka vois iskeä suhun! Hei, mä sanoisin että saunaillan jälkeen lähdetään tänne jatkoille! Tai mikä tahansa noista, kaikki ovat kohtalaisen lähellä!

   Poista
 8. Niin harvoin käyn Helsingissä ulkona, etten todellakaan tiedä, mihin pitäisi mennä. Jotenkin alkaa tuntua, että nelikymppisenä on kaikkialle kamalan vanha, eikä Kämpin baari todella jaksa aina olla vaihtoehto. Hah, aina, sen kerran, kaksi vuodessa. Kiitos siis vinkistä. Vai oliko tämä aikuisille vai olitko vain eksyksissä, mutta se ei drinksujen huumassa haitannut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin mistä puhut. Joissain paikoissa sitä vaan tuntee itsensä liian vanhaksi, joukkoon kuulumattomaksi. Onneksi nykyään on myös paikkoja jossa niin ei käy. Sitäpaitsi 50 on uusi 30, joten 40 on uusi 20. :)

   Kaikki Son of a Punchin paikat sopivat myös vähän aikuisempaan makuun. Lisäksi suosittelen lämpimästi A21:stä sekä Brondaa!

   Poista
 9. Mahtava vinkki! Kiitos. Trillby & Chadwick on yksi suosikeistani, ja tämä pitää ehdottomasti myös testata. Tosin tätä menoa se ei kauan salaisuutena pysy... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä taida niin suurena salaisuutena tosissaan pysyä! :D Kannattaa siis käydä ennen suurta väentungosta!

   Poista
 10. kundien aikaisemmat vedot tuntien, tuon täytyy olla erinomainen paikka :-) pistetäänpäs listalle!

  VastaaPoista
 11. No jopas, tuonnehan pitää lähteä käymään heti seuraavalla Helsingin reissulla! :P Kuulostaa just oikealta paikalta miulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ja jos ei siellä ole tilaa niin viereinen samojen omistajien 100 Dogs palvelee myös erinomaisilla drinksuilla! Tämä on ihan varmasti oikea paikka - myös mulle. :D

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!