sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Asiaa vuoden neljännestä muutosta ja arvonta - voita 30 kestävää muuttolaatikkoa!


Kaupallinen yhteistyö: Pelican Self StorageSe on nyt hoidettu. Vuoden neljäs muutto. Ensin muutettiin pois Espanjan talviasunnosta ja pakattiin ne tavarat kolmeen eri kategoriaan; Espanjaan varastoon jäävät, mukana Suomeen autossa lähtevät ja rahdilla Suomeen lähtevät.

Sen jälkeen ajeltiin Euroopan halki Suomeen, ja viikko saapumisesta saatiin ensimmäinen vuokra-asunto. Vaatteita meillä oli mukana rinkoissa ja osa matkasi rahdilla Espanjasta Suomeen. Osa pitikin sitten hakea pitkäaikaisesta varastosta, kotoisammin pelikaanivarastosta, eli Pelican Self Storagen varastostamme. Esimerkiksi ne lämpimimmätkin vaatteet, joilla pärjäsimme Sierra Nevadan vuoristossakin lasketelleen joulukuussa, eivät riittäneet Suomen toukokuussa. Piti hakea lisää lämmintä.

Elokuussa ensimmäisen vuokra-asuntomme sopimus tuli tiensä päähän, ja vaihdoimme samassa talossa sijaitsevaan toiseen asuntoon pariksi kuukaudeksi. Samalla pakkasimme osan ensimmäiseen vuokra-asuntoon tuoduista tavaroista takaisin vihreisiin laatikoihin ja kiikutimme ne takaisin tuonne pelikaanivarastollemme. Toisessa vuokra-asunnossamme oli enemmän kalusteita ja keittiövarustelua, joten emme tarvinneet kaikkea mitä ensimmäiseen roudasimme.

Sitten koitti tämä lokakuun loppu ja tästäkin vuokra-asunnosta piti luopua. Ihan äskettäin pakkasimme kaikki loputkin tavarat jälleen vihreisiin pahvilaatikoihin, ja tavarat kolmeen eri kategoriaan; varastoon menevät, Espanjaan rahdilla lähtevät ja rinkassa mukana kulkevat.

Aina välillä kevään, kesän ja syksyn aikana meillä on ollut tarvetta hakea erinäisiä tavaroita ja vaatteita varastolta. Kesäloman veneilyyn tarvittavat. Juhlamekot. Kenkiä. Ulkovaatteita pienimmälle. Tärkeitä papereita.
Meidän tämänhetkisen elämän on ihan oikeasti pelastanut katastrofilta se, että tavarat on saatu yhteen paikkaan säilöön, ne on olleet 10 minuutin automatkan päässä meidän väliaikaiskotoa, ja sinne on ollut pääsy käytännössä ihan koska tahansa. Ei tästä neljästä muutosta vuodessa vieläpä eri maiden välillä olisi tullut mitään, jos kaikki tavarat olisi pitänyt joka ikinen kerta roudata paikasta toiseen. Suurin osa tavaroistamme on nyt ollut yli vuoden varastossa, ja on siellä ainakin vielä puoli vuotta lisää.

Arvostan myös kovasti sitä, että tavarat ovat ilmastoidussa ja vartioidussa paikassa.

Bonuksena aina välillä siellä varastolla näkee tuttujakin, samanlaisia muuttolintuja, kuin me itse. :)


Pelican Self Storageja on vähän kaikkialla, vähän kaiken kokoisia eri tarpeisiin


Olen pääasiassa ulkoistanut nämä varastohommat Miikalle, joka ei aina ihan mukisematta niitä hoida, mutta aina välillä kyllä hoidan niitä ihan yksinkin. Lähinnä jos pitää nostella jotain painavaa, otan mieluusti apuja. Meidän varasto on tosissaan ihan 10 minuutin ajomatkan päässä, joten aikavälillä 5.30-24.00 kun varasto on auki, sinne voi viedä tai sieltä voi noutaa kamojaan.
Käytännössä tämä toimii niin, että portilla heilautetaan lukijalle sähköistä avainlätkää, joka avaa ajoportin. Sisälle varastorakennukseen pääsee ihan samalla lätkällä, ja sitten jokaisella on oma avain omaan varastoonsa.

Varastolla on nokkakärryjä ja rullakkoja, joilla saa kamansa kuskattua, jos niitä on enemmänkin. Ja meillähän on. :)

Pitää vielä mainita, että Pelican Self Storagelta saa lainata ihan ilmaiseksi myös peräkärryn. Siis vaikka ei olisi edes asiakas.


Tällä hetkellä itsepalveluvarastoja on kokonaiset 14 pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Sijainnit ovat yleensä keskeisiä, osa jopa ratikkareitin varrella, kuten Mäkelänkatu Helsingin Vallilassa tai toinen Hesperianpuiston kupeessa. Jos asuu pienessä asunnossa kantakaupungissa, voi säilytystilaa hankkia näpsästi lisää lähivarastosta. Toimipisteet voi katsoa täältä.

Me olemme ahtaneet meidän neljän hengen perheen tavarat 12m2 kokoiseen varastoon, mutta varastoja saa alkaen 0,5 m2 (huom. korkeaa tilaa!) aina 26 m2 asti, ja kaikkea siltä väliltä. Laskimme, että muuttolaatikoita on noin 40 kokonaisuudessaan + erä kalusteita. Yleensä kuulemma saa laskea, että laatikoita on yksi per neliö. Meidän sataneliöisestä olisi siis voinut olla myös sata laatikkoa. Selvästi olemme onnistuneet ainakin tavaran karsimisessa jossain määrin.

Siltä se ei kyllä koskaan tunnu muuton yhteydessä.
Pelicanin vihreät muuttolaatikot jo viidettä vuotta käytössä yhdeksän muuton jälkeen - voita niitä kolmekymmentä!


Kun vuonna 2014 aloitimme tätä säännöllisen epäsäännöllistä elämää pakkaamalla tavaramme vuoden maailmanympärimatkan ja asuntomme vuokralaisten alta varastoon, haimme (ihan omalla rahalla) Pelican Self Storagesta muiden suosituksesta muuttolaatikoita. Ja ne ovatkin olleet ihan parhaita. Ne samat laatikot on edelleen meillä käytössä. Osa niistä on matkannut paitsi eri varastojen ja kotien väliä, ja käyneet välillä tuttavienkin muutoissa, myös käyneet välillä Espanjassa. Kaikki ovat edelleen tukevassa kunnossa, ja kestävät suurella todennäköisyydellä myös kaikki tulevat muuttomme.

Ainoastaan laatikoiden kylkeen tussilla kirjoitettuja tekstejä on pitänyt vähän rukata.

Muuttoja siintää edessä vielä seuraavan kahden vuoden sisään ainakin kaksi. Sitten on toivottavasti meidän osalta muutot hetkeksi muutettu.

Kiittelen silti itseäni näistä vihreiden laatikoiden ostamisesta. Se on ollut näillä muuttomäärillä jopa vastuullinen teko. Laatikoita on ollut paitsi hyvä kantaa ja kuljettaa, niitä ei ole ollut tarvetta ostaa jokaiseen muuttoon uusia. Jos oikein lasken, osa näistä laatikoista on kestänyt yhdeksän muuttoa. Ja osa vielä kestänyt Suomi-Espanja-Suomi -välin roudauksenkin. 

Se on aika hyvin se. Eiköhän ne viimeisenkin muuton jälkeen kestä vielä monen monta muuttoa jonkun toisen hoteissa.


Pelican Self Storage on luvannut arpoa meidän lukijoiden kesken kolmekymmentä pahvilaatikkoa. Kokoja on kolmea erilaista, ja niistä saa valita itselleen sopivimmat, vaikka isointa mallia kaikki. Minä voin tietysti pitkällä käyttökokemuksella suositella näitä lämpimästi.

Suurimmat laatikot maksavat 10 kpl / 34€, joten tämän paketin arvo on suurimmillaan noin satasen. Pakkaustarvikkeista voit lukea lisää täältä.

Kommentoi tämän postauksen alle mikä sinun tarpeesi laatikoille olisi, ja jätä jonkinlaiset yhteystiedot myös mukaan, jotta tavoitamme sinut jos arpaonni osuu kohdille! Voit lisäksi osallistua kommentoimalla kilpailukuvan alle instagramtilillämme ja myös fb-sivumme postauksen alle. Jokaisesta kanavasta saa itselleen yhden äänen arvontaan. :)

Kilpailu sulkeutuu maanantaina 11.11.2019 klo 24.00. Voittajalle ilmoitamme henkilökohtaisesti. Laatikot voi noutaa miltä tahansa Pelicanin toimipisteeltä.


PS. Laatikoista on iloa myös mm. auto- tai junaleikeissä, ja askarteluprojekteissa - tai ihan vaan muuttopuuhissa viihdyttämisessä. ;)

Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?17 kommenttia:

 1. Hei, tämähän olisi erinomainen joululahja vanhemmilleni🤭. Heillä alkaa linjasaneeraus keväällä ja sitä ennen pitäisi koti tyhjentää

  VastaaPoista
 2. Mieheni tytär sai eilen uuden asunnon avaimet käteen ja muutto on edessä. Joten osallistun. Pitäisi varmaan saada teidät -muuttoammattilaiset- avuksi.

  VastaaPoista
 3. Suunnittelen Espanjaan muuttoa ja muuttolaatikot on vielä ostamatta, Pelican varastokin löytyy lyhyen ajomatkan päässä, jos pitäisi laittaa osan tavarasta säilöön. :) Turvallista matkaa teille!

  VastaaPoista
 4. Ensinnäkin kiitos näistä kokemukseen perustuvista tiedoista! Arvontaan osallitun, koska tyttäreni hankki juuri ekan asuntonsa ja muutto on edessä ennen vuoden vaihdetta. Kestäviä laatikoita tarvitaan, koska osa tavaroista jää niissä säilytykseen joko Pelicans varastoon tai meidän kodin verkkokomeroon. Riitta : tissarii@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva lukea tarkemmin Pelicanin varastoista. Niitä on tullut joskus hyödynnettyä, mutta oli hyvä huomata, miten monen kokoisia varastoja on tarjolla. Näihin laatikoihin (ja ehkä joskus myös itse varastoon) saisi näppärästi pakattua tavarat pidempien reissujen ajaksi.

  VastaaPoista
 6. Muutto helmikuussa, nämä kelpaisi!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoista! Pojan tulevaan muuttoon nämä olisivat hyvä apu. Ja omasta huushollissa laatikoissa saisi yhtä sun toista järjestykseen.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Muutetaan vuoden vaihteessa toiselle puolelle Suomea ja olen viettänyt lukuisia öitä miettien muuttostressiä :D Ihan hölmöä, mutta minkäs stressille voi. Kaikki pitäs saada pakattua kompaktisti ja hyvin suojattuna, jotta saadaan kuorma kerralla perille. Samanmalliset laatikot vois olla suuri apu, jos on ihan sillisalaattia laatikkohommat, ei tuu siitä lastauksesta mithään.

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Mukana, näille kyllä olisi käyttöä. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Tulevaa muuttoa varten olisi hyödyllisiä! Voisi aloittaa pakkaamisen hyvissä ajoin!

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Minä minä minä! Meillä on muutto kuukauden kuluttua, ja joudutaan ottamaan varasto siihen ensin kun uutta kotia ei vielä ole. Just laitoin tarjouspyyntö Pelikaanille eilen :D

  VastaaPoista
 14. Tämähän olisi nappiajoitus, koska olemme juurikin muuttamassa :) Kiva, kuulla käyttäjäkokemusta, onpa kestävää tekoa laatikot.

  VastaaPoista
 15. Muutto olisi edessä, pienempään asuntoon kymmenen vuoden paikallaan pysymisen jälkeen. Ihmeitä siis tarvitaan, ja laatikoita!
  Marja.montonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Laatikot olisivat suureksi iloksi ja hyödyksi ullakon järjestämisessä! :)
  Lehma100@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Ooh, ehdottomasti mukana! �� Muutamme kuukauden päästä, eli ehdottomasti tarvetta löytyy!

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!