keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Risteily, viikonloppu ja Tallinna - miten meni omasta mielestä?


Mietin paljon sitä mitä kaikkea äskettäisestä, loistavasta viikonloppubreikistä Tallinnaan tyttöjen kanssa voisi teille kirjoittaa, mutta päätin tapojeni mukaan kirjoittaa ihan niinkun asiat ovat. Tämä postaus saattaa saada aikaan kovan halun tehdä pikainen, ihana matka yhdessä ystävien kanssa meidän eteläiseen naapurimaahan, ja se kertoo myös siitä millaista Tallinnamatkailu on ja voi olla.


Aloitetaanpa silti 30 vuoden takaa. 


Tuolloin eräs tummatukkainen 6-vuotias tyttö muuttaa perheensä kanssa uuteen taloyhtiöön. Tyttö päättää lähteä katsomaan löytyiskö pihalta leikkikavereita. Hieman ujostellen hän saa muodostettua kontaktin kahteen pihalla leikkivään tyttöön, Hannaan ja Kirsiin. Myöhemmin hän tutustuu myös alapihalla asuvaan Piian, joka yhä useammin vuosien varrella liittyy mukaan heidän iloiseen joukkoonsa.Tytöistä kasvoi teini-ikäisiä, sitten nuoria aikuisia, ja lopuksi ihan aikuisia, ilman nuori-etuliitettä. Eikai tässä nyt voi enää tosiasioita pakoilla sen suhteen. Huomionarvoista on muuten myös hiustyylin säilyminen 30 vuoden takaa.


Siitä hetkestä taloyhtiön pihalla alkoi elämän mittainen ystävyys, jonka 30-vuotista yhteistä taivalta me neljä päätimme juhlistaa kahden päivän tyttöjen reissulla Tallinnaan.Me synnytään, me kuollaan ja välissä hiukan tanssitaan


Helsingin Eteläsatamassa seisoo eräs joulukuinen perjantai-ilta nuo neljä tyttöä, joista on kasvanut kaikista reilu kolmekymppisiä naisia, vaimoja, äitejä, exiä, nyksiä, opiskelijoita, opettajia, uranaisia, reissunaisia, iloisia, puheliaita, asuntolainanmaksajia  ja kaikkea siltä väliltä. Ystävyys on säilynyt.
Tallink Siljan bilepaatilla, Baltic Queenilla, meitä odottaa mukavat A-luokan hytit, jossa valmistautumisen lomassa poksautellaan skumppapullo jos toinenkin - tänne on tultu pitämään hauskaa, eikä yksikään legendaarinen ilta ole vielä toistaiseksi alkanut salaatilla. Kauhistuttaa lievästi, sillä paatilla näyttää olevan ihan sitä perusmeininkiä mitä odotettavissakin oli; osa muusta väestä on aloitanut illanvieton jo selvästi päivällä. Kannattaa muistaa että parhainta vaikutelmaa ei tee suinkaan se, jonka sanoja on vaikeaa ymmärtää puhuessa, vaan se jolla on kohtelias ja hauska käytös. :)


Pieni yllätys on ettei tämän tason hyteistä löydy hiustenkuivaajaa, vaikka hytti muuten erittäin mukava onkin. A-luokan hytti on kuitenkin muuten aivan loistava. Käytävät ovat kohtuullisen hiljaisia ja onhan se mukavampi hieman katsella tuosta legendaarisesta pyöreästä ikkunastakin ulos laineita.


Ikä ei tule yksin, se tulee korkeampien kriteerien kanssa - jos sitä joskus opiskeluaikoina oli innoissaan pelkästä autokannen alapuolelta löytyvästä punkasta, nykyään sitä haluaa reissuiltaan aika paljon muuta, olkootkin että kyse on yhden yön risteilystä.
Harmillisesti päädymme syömään ylihinnoitellut linjastolihapullat kahvilasta, sillä pikkujouluaikaan kaikki laivan ravintolat huutavat täyteenbuukattua. Olimme odottaneet jotain erinomaista fine dining -illallista, mutta ei voi minkään. Jos aiot yli laivalla ja haluat syödä vähän paremmin, kannattaa siis varata pöytä etukäteen. Note-to-self seuraavaa kertaa varten.


Vimpan päälle laitettuina suuntaamme kohti diskoa, jossa meno on vähän hiljaista, mutta hetken kuluttua se paranee huomattavasti kun bilepaatin illan bändi, aivan loistava Disco Inferno nousee lavalle ja pistää parastaan. Ihan niin parastaan että siinä villiintyy yksi jos toinenkin yleisön edustaja. Skumppa on tehnyt tehtävänsä, ja olemme edenneet shotti -vaiheeseen (tähän ei pitäisi muuten koskaan tällaisten amatöörien päästä). Meillä on hurjan hauskaa, eikä vähiten bändin miesten asujen vuoksi, joista yhden spandexeista loistaa kevyen liioiteltu fyllinki housunlahkeessa, ja toisen takamuksessa loistaa pinkit tangat slacksien alta.


Kyllähän nyt paljas miehen pakara aina vaikutuksen tekee, 
ellei muuten niin esineellistämismielessä.Meillä on äärettömän hauskaa. Vaikkei yhteydenpito ole suinkaan jokapäiväistä, tai edes jokakuukausittaista kaikkien arkikiireiden takia, lapsuuden ystävien kanssa juttu jatkuu siitä mihin se on jäänyt. Kaikki on niin helppoa ja vaivatonta.


Tanssivaihe ollaan saatu käyntiin, ja niinpä bändin lopettamisen jälkeen päädymme yläkerran bilemestaan, jossa meno alkaa jo olemaan aika kova. Tanssittajia löytyisi koko porukalle. Bileet on täydessä käynnissä ja juhlat jatkuisivat aina 5.30 asti aamulla, meistä ensimmäiset lähtevät neljän aikaan nauttimaan hytin tarjoamasta rauhasta, ja muut seuraavat perästä.Aivan. Loistava. Ilta. Juuri tätä tänne tultiinkin hakemaan, saatiin sitä mitä tilauksessa olikin - hekumallista bilettämistä.  Eikä kenenkään tarvinnut näyttää miten taikasauvaansa käyttää.Mitä muuten tapahtui sille ajatukselle 
että otetaan tässä pari skumppaa 
ja mennään aikaisin nukkumaan, 
jota kaikki vielä satamassa hoki? Hemmottelua, laiskottelua ja uusia löytöjä Tallinnassa 


Tallinnassa löytyy hotelleja mistä valita. Meille yösijaksi valikoitui aivan Viru-keskuksen vieressä sijaitseva Tallink City Hotel, jonka standardihuoneiden pehmoiset sängyt käärivät edellisillasta väsyneet ystävykset pehmeään syleilyynsä, hetkeksi haukkaamaan lepoa ilosta ravitulle sielulle ja fyysisesti väsyneelle keholle.
Hotelli on todella siisti ja mukava. Huoneet eivät ole suurensuuria, mutta valoisia, mukavasti sisustettuja ja kylpyhuonekin on ihan hyvän kokoinen. Sieltä löytyy myös se paljon kaivattu hiustenkuivaajakin. Sänky erityisesti on ihanan pehmeä, samoin tyynyt. Tekee mieli vaan jäädä lojumaan sinne. Stadnardihuoneiden hinta joulukuussa 2015 on alkaen 89 € / yö.


Aamiaisia odotan hotelleissa aina eniten, sillä olen varsinainen aamiaisfriikki. Se on ihan kelpoa tavaraa, tasavarma hotellibuffet. Keliaakikolle tarjoillaan pyynnöstä gluteeniton leipä. Harmittaa hieman että sunnuntaiaamuna emme ehdi paluupaatin takia jäädä kokeilemaan hotellissa tarjottavaa sunnuntaibrunssia.


Jos kuitenkin pitää luetella kolme parasta
 asiaa tästä hotellista ne ovat
sijainti, sijainti ja sijainti.
Kaikki on lähellä.Muut tytöt jäävät kokeilemaan hotellin alakerrassa sijaitsevan Hera spa'n tarjontaa, itse suuntaan vain kivenheiton päässä sijaitsevaan Kalev Spa'han kokeilemaan parin tunnin vartalohoitoa - vähän kokonaisvaltaisempaa mitä hotellin hoitolan tarjonnasta löytyy. Muut kehuvat myöhemmin Herankin tarjonnan ihan kelvoksi. Näin pitkiä vartalohoitoja sieltä ei vaan saa.


Olen hieman skeptisesti buukannut Kalev Spa'n, sillä tapani mukaan olen googletellut etukäteen mielipiteitä hoidoista. Teettekö te koskaan niin?

Kemikaalicocktailin Noora on kirjoittanut todella karun arvion Kalevin hoidoista, mutta Live now, dream later -blogin Saana taas kehuu. Pari twiittiä Saanan kanssa vahvistaa päätökseni varata hoito. Ja hyvä niin.
Olen kaksi tuntia taivaassa,
suorastaan nirvanassa.


Ensin puoli tuntia infrapunakapselissa reilun 30 asteen lämmössä mukavasti tärisevässä hierontatuolissa. Sen jälkeen ensin kuorintavoide ja pääsen vartiksi kääreeseen peittojen alle. Suihkuttelun jälkeen naamio ja uusi kääre ja taas peittojen alle. Olo on kuin vauvalla kapalossa. Nukahdan.

Kaikkea seuraa vielä 45 minuutin hieronta Nataljan osaavissa käsissä. Vaikka yleisen käsityksen mukaan hoidot ovat Tallinnassa kallistuneet, täytyy sanoa että ne ovat edelleen Helsingin day spa -hintoihin verrattuna erittäin edullisia. Kahden tunnin hoidon hinta Kalev Spa'ssa on 80 €. Seuraavana päivänä käyn vielä intialaisessa päähieronnassa (45 min) sekä selkähieronnassa (30 min), jonka kustannus on yhteensä 62 €. Hoitaja ei tunnu ihan yhtä pätevältä kuin Natalja, muttei kokemus huonoimpiakaan koskaan ole.


Kaikki neljä naista ovat edellisillan juhlinnasta ja tämän päivän hoidoista ja pehmeän sängyn päiväunista niin rentoutuneita, ettei meitä meinaa saada liikkelle lainkaan vaikka pitäisi lähteä iltahulinoihin - tai ainakin syömään.

Vihdoin saamme kuitenkin itsemme lähtökuntoon.


Cool, coolimpi, Tallinna


Joidenkin mielessä reissu Tallinnaan saattaa näyttäytyä edelleen viinanhuuruisena kaljanhakuristeilynä. Se on todella harmi, sillä Tallinnalla on matkaajalle todella paljon muutakin tarjottavaa. Tallinnaan kannatta ehdottomasti lähteä vähintään kahden yön matkalle jotta saa siitä edes osan irti.

Jos Suomi on ollut henkisesti Viron isoveli ja suomalaiset joskus katsoneet Viroa nenävartta pitkin, nyt ainakin Tallinna tekee todellista nousua Helsinkiä coolimmaksi kaupungiksi. IT-puolella Viro on jo tainnut ajaa Suomen ohi. Presidentti Ilves on Twitterissä hurjan suosittu ja maa tarjoaa muun muassa e-kansalaisuuttakin verkossa, asiointi on tehty helpoksi ja projektit toteutettu sujuvasti. Parista valtakunnallisesta IT-hankkeesta puhumattakaan, jotka Viro on jo toteuttanut kun Suomi on vasta saanut sormen suuhun.Tallinna on oppinut ja kehittänyt kaupunkikulttuuria huomattavasti Helsinkiä kauemmin. Kun Tallinna oli 1200-luvulla jo eläväinen Hansakaupunki, Helsinki otti ensimmäisiä askeliaan piskuisena kylänä kohti kaupunkia vasta 1550, pääasiassa Ruotsin kuningas Kustaa Vaasan pakotteena saada Tallinnalle kilpaileva Hansaliiton paikka alaisuuteensa.


Yksi aivan loistava esimerkki kaupunkikulttuurista ja sen rakentamisesta on hieman vanhankaupungin ulkopuolella sijaitseva Telliskiven hurmaava, rappioromanttinen Teurastamo-henkinen alue. Erona Helsingin ihanaan Teurastamoon on että se on kaikessa karuudessaan - sori vaan Helsinki - paljon tunnelmallisempi. Tänne on kerääntynyt luovien alojen ammattilaisia, käsityöläisia, ja hurja määrä ihanan näköisiä bistroja ja ravintoloita.
Piia on varannut meille pöydän Kivi Paber Käärid -ravintolasta, jonka ruokatarjonta on 100% gluteenitonta.Niin Helsinki, missä meidän 100% gluteenivaba ravintola oikein onkaan? Aivan.

Ruoka on aivan todella hyvää ja lähes itku pääsee kun näen jälkiruokalistan. Maistamme 4/5 jälkkäriä siltä listalta. Nauru raikaa, vaikka viini virtaakin tänä iltana hieman heikommin, sattuneesta syystä. Ehkä legendaariset illat on sittenkin voineet alkaa herkullisella vuohenjuustosalaatilla. Ravintola-arvostelun saatte vielä erikseen myöhemmin, tämä paikka sen todellakin ansaitsee.


Pimeässä, pitkin hylättyjä junaraiteita kävelemme takaisin vanhankaupungin joulutoria kohti.

Joku löytää torin hurmaavista pienistä kojuista pieniä lahjoja, milloin lapsille, milloin heidän tarhatädeille. Muutamat glögit ja joulufiilistelyä lumettomissa, mutta niin tunnelmallisissa maisemissa tekevät tehtävänsä.

Viimeistän glögin väsyttämän onkin aika mennä takaisin hotellille ja nukkumaan.Seuraavan päivän paluumatka suoritetaan leppoisan aamupäivän jälkeen nopealla Tallink Siljan Superstarilla.

Täytyy sanoa että vaikka paluumatka on vain kaksi tuntia, hytissä matka sujuu mukavammin kuin kamojensa kanssa käytävällä änkeämällä, tai ravintolaan tungeten. Tax freestä vielä viimeiset tuliaiset, muutama pullo shamppanjaa, joka sattuu olemaan kohtuuhyvässä tarjouksessa. Meistä rankimmassa elämänvaiheessa olevalle löytyy juuri sopiva aamukahvimuki muistuttamaan että ystävät ovat olemassa vaikka miten kurjalta tuntuisikin. Ja muistuttamaan kaikesta tästä hauskasta yhdessäolosta.Matka on ollut täydellinen.
Ja ystävyyttä on taas huollettu.
Siitä on todella pitkä aika kun olen viimeeksi ollut risteilyllä. Heti kärkeen legendaarinen bileilta paatilla ja siihen päälle yö Tallinnassa oli erittäin toimiva kombo juuri meidän tarpeeseen. Ystävyyttä. Juhlimista. Hemmottelua. Hyvää ruokaa. Yhdessäoloa. Rentouttava ja voimaannuttava viikonloppupyrähdys.


Ystävyyttä kannattaa aina juhlia, mieluiten hyvissä puitteissa. Tämä oli hyvä juuri näin. Ja me aloitamme mielenkiinnolla seuraavan 30 vuoden yhteisen ystävyyden taipaleen tämän myötä.Kiitos matkan toteutumisesta yhteistyössä kuuluu Tallink-Siljalle, sekä Kalev Spalle. Sekä tietysti loistavalle Tallinnalle, ja kaikille niille ihmisille, jotka tekivät risteilyosuudesta ja Tallinnasta niin hauskan. :)

32 kommenttia:

 1. Voi että oli ihana ystävyyshuuruinen (ja vähän viinin myös) teksti. Tuli kamala ikävä omia ystäviä ja tuollaisia humputteluviikonloppuja. Keväälle on ehdottomasti kyllä varattava Tallinnan matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät ja viini on ihan paras yhdistelmä! Ymmärrän niin äärettömän hyvin mitkä fiilikset siellä lähes toisella puolella maailmaa on juuri tällaisten juttujen suhteen. Se on jännä että vaikka miten on maisemat kohdillaan ja kaikki on ihanaa ja fantsua ja kaikkea, sitä kaipaa niitä tiettyjä tyyppejä luokseen, niitä kauniita, naurunsekaisia hetkiä ja hölmöjäkin juttuja.

   Nauti kaikesta siellä ja sitten otat kaiken moniverroin takaisin kun palaatte. ♥

   Poista
 2. Ihanan oloinen reissu teillä ollut! Tosi huipulta vaikuttaa tuo laivan bilebändikin! :-D

  Mä olin just eilen päivän Tallinnassa ja täytyy kyl kompata, että sieltä löytyy niin paljon enemmän erilaisia ravintolavaihtoehtoja. Ihan huippuu et löytyy gluteeniton ravintolakin! Kävin itse vegaanisessa ravintolassa, joka oli äärettömän herkullinen ja suloinen mesta. Parastahan tuolla on vielä se, että hinnat ovat huomattavasti Helsinkiä halvemmat. Harvoin sitä raaskii missään erikoisemmassa helsinkiläisessä ravintolassa syödä pitkän kaavan kautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtikeikka ja bändi oli L-O-I-S-T-A-V-A! :D

   Diggailen todella paljon tota Tallinnan ravintolakulttuuria! Siis onhan meillä Helsingissäkin hyvät valikoimat, ja täälläkin ravintolascene on mennyt todella paljon eteenpäin, mutta tuntuu vaan että Tallinnassa bang-for-buck on ihan eri sfääreissä. Tietysti, Suomessa kaikki kustantaa enemmän, kuitenkin moni paikka naapurimaan pääkaupungissa ansaitsisi Bib gourmandinsa.

   Meillä on ruokahifistely sen verta verissä että käydään kohtuullisen useasti vetämässä ihan kunnon settejä noissa fine dining -paikoissa Helsingissä, ja muutenkin todella aktiivisesti käytetään ravintolapalveluita. Varmaan pitäisi välillä jaksaa vähän enemmänkin panostaa itse tekemiseen, mutta kun ravintolat vaan osaa sen niin paljon paremmin. :D

   Poista
 3. Todellakin A-luokan reissu :D. Minulla ei useiden muuttojen takia ole säilynyt tiivistä kaveriporukkaa, mutta serkkutytön kanssa ollaan tehty reissuja Berliiniin, Pariisiin, Tukholmaan ja ties minne. Mahtavia irtiottoja arjesta (ja rakkaasta mutta rasittavasta perheestä)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin niin että välillä tarvitaan aikaa ihan muidenkin, kun perheen kanssa. Meillä on tapana tehdä ihan parisuhdereissujakin, mutta juuri tän vuoden jälkeen kaipaa tällaisiakin irtiottoja.

   On ihan mieletöntä että on säilynyt tällainen porukka lapsuudesta saakka, jonka kanssa tehdä näitä pieni pyrähdyksiä, ja muutenkin vaan viettää aikaa.

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen postaus <3 Allekirjoitan arviosi Tallinnan cooliudesta täysin - se, mitä kaupungista on vain muutamassa vuosikymmenessä tullut, on melkein käsittämätöntä kun vertaa vaikka Helsinkiin, jossa kaiken järjen mukaan on olisi ollut moiseen hyvinkinpaljon enemmän aikaa ja edellytyksiä. Mitä meille tapahtui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä. Ehkäpä turhan tiukat säädökset ja tiukkapipoisten mukaan meneminen on estänyt meidän kaupunkikulttuuria kehittymästä. Viime vuosian on ollut positiivista muutosta, mutta eri alueiden kehittämisessä tullaan kyllä auttamattomasti myöhässä Tallinnaan verrattuna. Tai sitten tuudittauduttiin paremmuuden tunteeseen.

   Poista
 5. Varmasti ollut todella hieno reissu teillä! Laivalla on kivaa, jos on hyvällä porukalla siellä. Toki Tallinnassa on vieläkin kivempaa ja se tietysti myös näistä rosoisista kaupunkikuvista ja ravintolatarjonnasta välittyy!

  Mutta hei, magnum-pullo skumppaa ja kaikilla katse kännyköissä... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivalla tosissaan voi olla ihan yllättävän hauskaa oikealla asenteella ja porukalla. Vaikka vähän kauhulla odotin mitä tuleman pitää. :D

   Some-hetki, eiks se ole ihan nykyaikaa! Vielä kun verkkoa löytyy niin pitää ottaa kaikki irti, ja baarinhan nyt ei tietenkään kännyköitä oteta mukaan. Eiks niin? :)

   Poista
 6. Kuulostaa tosi ihanalta reissulta! Kävin ekan kerran Tallinnassa elokuussa ja tykästyin kaupunkiin kovin. Vähän miettisin jos olisin lähtenyt käymään Tallinnan joulumarkkinoilla, mutta aikaa ei tänä vuonna oikein löytynyt joten pitää varmaan yrittää ensi vuonna uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulumarkkinat oli kyllä varsin tunnelmalliset.

   Meillä on ihan jokunen vuosi siitä kun viimeeksi ollaan käyty Tallinnassa. Täytyy sanoa että kaupunkikulttuurin kehitys on ollut todella postiivista ja nopeaa. Todella hurmaava kaupunki.

   Poista
 7. Aivan ihana tarina, ja kuulostaa ihanalta reissulta vanhojen ystävien kesken! Minua harmittaa, kun omat lapsuusajan ystävyyssuhteet ovat nykyään enää korkeintaan Facebook-tykkäyksiä. Mutta tyttöjen reissu ja magnumpullo skumppaa kuulostaa yhdistelmältä, minkä voisin kyllä toteuttaa hieman tuoreempienkin ystävien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävyys on vähän niinkun mikä tahansa suhde - sitä pitää huoltaa. Siksi nämä tällaiset matkat missä saa ihan kunnolla aikaa ja mahtavia kokenmuksia ja yhteisiä muistoja toimii siihen todella hyvin. Kombo oli juuri passeli - ensin juhlinnat, ja sitten hemmottelua, ruokaa ja rauhallisempaa yhdessäoloa.

   Tyttöjen reissut ja skumppa, ne menee käsi kädessä. :D

   Poista
 8. Disco Inferno on loistava! On tämäkin aikuinen nainen jopa kahdesti jorannut ihan loppuun asti heidän tahdissa! Parin tunnin hoito 80 eurolla ei ole todellakaan paha! Me kävimme viime viikolla Tallinnassa, ja kyllä siellä pitäisi useammin käydä. Eckerö Linella on muuten Lounge-tila, jonne pääsee 18 eurolla (etukäteen tilattuna). Me mennään jatkossa aina sinne! Kyllä sujui parituntinen matka niin kivasti rauhallisessa tilassa pienen purtavan ja juotavan merkeissä. Iso suositus!

  Mahtia Uutta Vuotta 2016 teidän poppoolle!

  p.s. Shottivaiheessa juominen pitää lopettaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ollut lainkaan tietoinen koko bändistä aiemmin, mutta eräskin ystävistä oli ihan liekissä kun huomasi bändin esiintyvän. Eikä syyttä! Mikä show! Miten mahtava fiilis! Jätkät vetää ihan täysillä!

   Nuo hoidot on edelleenkin todella edullisia Tallinnassa Helsingin hintoihin verrattuna, ja hoidotkin olivat erittäin toimivia.

   Huomattavan paljon mukavampaa myös matkata tosissaan jotenkin muuten kuin käytävillä maaten - mitä näkyi tuolla ihan riittämiin. Voin vain kuvittella fiiliksen jos on edellisillan vetänyt vielä tuon bileputken aamuviiteen. :D

   Yleensä poistunkin hiljaa takavasemmalle kun shotit tuodaan pöytään, nyt ei ollut mahdollista... :P

   Uutta vuotta myös sinne!

   Poista
 9. Näyttäis olevan ihan viimesen päälle tyttöjen reissu! Muistaakseni Disco Inferno oli soittamassa Gracella, kun oltiin siellä kesäkuussa. Ihan loistava pumppu :)

  VastaaPoista
 10. Voihan paljaat pakarat sentäs :D
  Ihana ystävyys teillä ja aivan ihanan lämminhenkinen ja skumpanmakuinen reissu teillä kyllä oli <3 Tuollainen tyttöjen reissu tekisi kyllä terää itse kullekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljaat pakarat ♥. :D :D :D

   Hei Karoliina, mites se Dubai ja tyttöjen reissu!? :)

   Poista
 11. Lapsuuden ystävät, nuo elämän matkassa mukana kulkevat helmet <3
  Ihanan kuuloinen tyttöjen viikonloppu teillä ja mitäpä olisi party girl meeting ilman magnum-luokan skumppaa :D

  Baltic Queen taitaa olla parhaimmillaan bilepaattina, parin yön Visbyn-risteilyllä se ei tuntunut parhaalta mahdolliselta vaihtoehdolta ja A-hytti kävi varsin ahtaaksi kahden aikuisen ja kahden lapsen reissulla.

  Kalev Span hoitoja pitäisi kyllä käydä itsekin testaamassa, niin moni on niitä kehunut eivätkä hinnatkaan päätä huimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei ole tyttöjen iltaa (tai reissua) ilman skumppaa. :D

   Voin hyvin kuvitella ettei tuo paatti juuri Visbyhyn toimi, ja hyttikin saisi mieluusti varmaan olla joku family-tyyppinen ratkaisu jos on muksut mukana. Nopeasti kaatuu seinät päälle. Meillä oli kahden hengen hytit, joten tilaa riitti oikein mukavasti, ja matkakin oli loppupeleissä lyhyt, kun oltiin vain yksi yö hytissä (ja tuolloinkin enemmän tanssilattialla).

   Olin todella skeptinen tuohon Kaleviin luettuani Nooran arvostelun parin vuoden takaa, mutta onneksi Saana tosissaan oli kirjoitellut positiivisia kokemuksia, sillä tämä oli todella hyvä. Varmaankin yksi parhaita missä olen ollut.

   Poista
 12. Oi että, ihana miniloma naisten kesken! Mahtavaa, että lapsuudenystävät on pysyneet elämässä mukana, vaikka kaikki on lähteneet kulkemaan omia polkujaan. Vaikuttaa oikein rentouttavalta reissulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naistenreissuista ei sitten kannata luopua sen lapsenkaan myötä, vinkvink! :) Tekee hyvää välillä päästä rentoutumaan ja hengailemaan ihan muihin piireihin.

   Poista
 13. Tätä oli hauska lukea, kun palasin juuri muutama tunti sitten Tallinnasta. <3 Tallinnassa tuntuu olevan kyllä monta mielenkiintoista kahvilaa ja ravintolaa, ja hinnat ovat onneksi useimmiten vähän halvempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on muuttunut paljon siitä mitä se oli kun suomalaisten matkailubuumi sinne alkoi. Erinomaisia ja laadukkaita ravintoloita ja kahviloita on tarjolla vaikka kuinka, ja hinnat paljon, paljon edullisemmat.

   Muutenkin kaupungin henki on todella mukava.

   Poista
 14. Aivan ihana loma ystävien kanssa! Voin niin samaistua tuohon fiilikseen ja porukan ystävyyten. Itselläni on myös nimittäin juurikin neljän naisen, lapsuudenystävien tiivis porukka, jonka kanssa nähdään koko porukalla vähintään kerran vuodessa suunnitellusti. Kaikki asutaan eri puolilla Suomea ja kaikilla on lapsia, joten siinäkin mielessä nuo yhteiset hetket ovat ihan luksusta. Ehkä mekin ensi kerralla suunnataan Tallinnaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää elämänkuviot on vähän sellaisia aina, että ne pääsevät harmittavasti väliin. Välillä on vaikeaa löytää yhteistä päivää kun kaikilla on kalenterit jo niin buukattuja kaikesta. Silti on niin ihanaa aina nähdä, ja juttu jatkuu tasa siitä mihin se on päättynytkin. Parasta.

   Lämmin suositus kyllä Tallinnalle. Lotta oli vissiin juuri käynyt vegaaniravintolassa ja kehui sitä kovasti! Ja sitten nuo kaikki hoidot ja vaan se yhdessäolo mukavasti. Lämmin suositus teillekin. :)

   Poista
 15. Tuo bileristeily Tallinnaan ja siihen yö tai parikin kaupungissa on kyllä vuodenajasta riippumatta aina toimiva setti. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, siellä onkin joku konkari! :D

   Juu, todella toimiva yhdistelmä, jos tällaista hakee! Ihan loistava keikka. :D

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!