tiistai 7. toukokuuta 2019

Aurinkorannikolla on myös pinkkejä flamingoja - pistä korvan taakse Fuente de Piedra!


Muistatteko kun kerroin taannoin aasien turvakodista noin tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta? Siitä eteenpäin kymmenen minuuttia sijaitsee Fuente de Piedran luonnonsuojelualue. Ja siellä asustelee Iberian niemimaan suurin ja Euroopan toiseksi suurin pinkkien flamingojen yhdyskunta.

Matala suolavesijärvi toimii noin 20 000 flamingon kotina, ja alueella on muutenkin noin 170 muun lintulajin koti.

Alueelle pääsee autolla, ja se pitää jättää parkkipaikalle, jonka yläpuolelta löytyvällä talolla voi tarkemmin tutustua flamingojen sielunelämään. Sieltä aukeaa myös mahtava näkymä järvelle. Erityisesti haluan mainita, että sieltä saa ostaa muun muassa jättikokoisia pinkkejä pehmoflamingoja.


Kun ensimmäisellä kerralla saavun paikalle ystävättäreni Miian kanssa, mukana on kaksi hyvin vastahakoista esiteiniä ja vauva. Esiteinit purkavat mälsiä fiiliksiään: "onko pakko, mä en haluu nousta tästä autosta, kamalan pitkä matka (50 metriä), jotain tyhmiä lintuja, mulla on kamala jano".

Jepulisjepsistä.

Kymmeniä flamingoja on päätynyt lähilampeen, ja me olemme Miian kanssa enemmän kuin innoissamme, huolimatta siitä, että pohjalla on useamman tunnin aasikeikka. Näitä me tultiin katsomaan, ihanaa!

Flamingot painavat siron rakenteensa takia vain noin kahdesta neljään kiloa. Niiden väri tulee pääasiassa karotenoidista, jota löytyy mm. katkaravuista, joka onkin flamingojen ravintoa. Ei ole ihan tuulesta temmattu se, että olet sitä mitä syöt.


Ihastelemme flamingoja, kunnes esiteinien mälsyys nousee yksinkertaisesti liian korkea-asteiseksi ja painelemme kotiin.Toisella kertaa olen liikenteessä myös Miian kanssa, tällä kertaa ilman lapsia, mutta alla kylläkin yritelmä aasijoogaa tihkusateessa. Lisäksi mukana on sellaisia flamingon kansssa hyvältä näyttäviä vaatteita. Ulkona on niin kylmä, että ne jää käyttämättä, päälle vedämme vaan lämmintä vaatetta ja kaivamme sadetakkia esiin.

Kun olemme tutustuneet luonnonsuojelualueen näyttelyyn talossa, ja eritoten pikkupuodin antiin, lähdemme järven suuntaan. Olemme nimittäin talon ikkunasta bonganneet, että järvellä on jättikokoinen parvi, ja sinne näyttää menevän tie. Tihkusateessa talsimme kohti järveä. Vastaan tulee aita ja 'Do not enter' -kyltti.

Näemme kuitenkin flamingoja vähän etäämmältä kuin edelliskerralla, kun flamingot olivat päätyneet parkkipaikan lähilampeen. Ja sitten tietysti näemme jättiflamingon, joka lähti mukaamme luonnonsuojelualueen pikkupuodista. Tottakai se matkustaa myös takapenkillä mukana Fuengirolaan.


Alueelle ei ole erityisiä pääsymaksuja, eikä varsinaisesti palvelujakaan, joten mukaan kannattaa ottaa omat eväät. Katso ajoreitti Fuengirolasta Fuente de Piedraan tästä.


Jos onni käy, flamingot ovat lähilammella, muuten niitä pääsee parhaiten ihailemaan kiikareilla vähän kauempaa. Isommissa laumoissa flamingot näkyvät vähän kauemmaskin hyvin. Kaiken kaikkiaan on aika mielettömän siistiä, että reilu tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta on nähtävillä pinkkejä flamingoja. Kuvittelin nimittäin, että niitä voi nähdä ehkä vain Floridassa.


Kaikkea sitä oppii, ja matkailu avartaa. :)


PS. Samoilla main on paitsi tosissaan ihana aasien turvakoti, El Torcal de Antequeran mahtava kalkkikivimuodostuma ja luonnonpuisto, eikä Caminito del Reykään kaukana ole.Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!