sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Hurmaavan hiljainen Nai Thon Phuketissa // Tranquil and quiet Nai Thon in Phuket

Saavuimme eilen tänne Thaimaan Phuketiin yölennon, Kuala Lumpurin transitin ja aikaisen aamulennon jälkeen. Oli sanoinkuvaamattoman ihanaa astua lentokoneen ovesta ulos, saada se tukehduttavan kostea ja lämmin tuulahdus suoraan kasvoille ja tuntea miten aamuaurinko jo heti seitsemältä lämmittää. Matkaa on takana kuukausi, ja nyt pääsemme sen ensimmäiselle ranta- ja aurinko-osuudelle.

Muutama päivä on vierähtänyt Phuketin Nai Thonilla. Phuket itsessään on kai jonkinlainen turistikeskittymä, ja päätimme jättää sen vain hetken hengähdyspaikaksi. Harmillista kyllä, sillä tämä Nai Thon on todella rauhallinen, kansoittamaton ja pieni kylämäinen paikka. Olisimme viihtyneet pitempäänkin.

Täällä upotimme varpaat hiekkaan, katsoimme mieletöntä auringonlaskua mereen, ilakoimme kirkkaan turkoosissa vedessä ja hengähdimme hetken. Jos etsit Phuketista hiljaista ja rauhallista pientä paikkaa, Nai Thon on loistava valinta.

Ja paratiisin kääntöpuoli? Venäläiset näkyvät löytäneen tämän. Ravintoloissa soi venäläinen humppa ja kaupan kassa tai taksi osaa todennäköisemmin palvella venäjäksi kuin englanniksi. Muuten nuo meidän rajanaapurit näyttävät tekevän sitä samaa kuin mekin: nauttivan auringosta ja perheen keskeisestä ajasta omissa oloissaan.

Huomenna me jatkamme eteenpäin.//

We arrived to Phuket, Thailand yesterday. After a night flight, transit in Kuala Lumpur and one early bird flight to here, we thought we need to rest for a few days. Phuket, known as a huge tourist spot, didn't sound attractive for a longer stay, so we decided to catch our breath for just two days before heading further. It's a shame though as we happened to book the hotel in a very quiet and relaxing little village called Nai Thon.

This is where we start our first beach and sun part of our year off after traveling for a month, where we first got to dip our toes in to the sand, watch the awesome sunset and play around in the bright, turquoise water. Considering the reputation of Phuket, this is nothing that we expected. If you're looking for a small and cozy, very quiet little place in the tourist area, Nai Thon is definitely your choice.

The down-side of paradise? It may not have been found by the masses, but it has for sure been found by Russians. There's Russian music playing all over and the grocery clerk will most likely serve you better in Russian than English. Otherwise, they want their holiday just as everybody else: having a fun time together with sun and enjoying family time together.

Tomorrow we continue our journey further.

11 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa. Nauttikaa lämmöstä ja auringosta. Kauniita kuvia. Wau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nepalin kylmien vuoristojen jälkeen, tämä tuntuu aivan ihanalta. Kiitos! <3

   Poista
 2. Voi että, mä innostuin että nyt näen kuvia kotikulmilta ja fiilistelen, mutta teillä jatkuukin jo matka! Mietin Instan puolella olirätko tosissasi loikkaus-kuvan läskijutusta, kun olwt hoikkaakin hoikempi...? Ihanaa reissun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin taas puhelimella kirjoitettu... siis olitko ja olet.

   Poista
  2. Mutta Thaimaassa pysytään, eli tänne Koh Lipelle tultiin viettämään useampi viikko. :)

   Kyllä se läskijuttu oli heitetty enempi vähempi vitsinä viittauksena siihen vanhaan Katso kenguru loikkaa- lastenlauluun. Ihan terve toi omakuva taitaa vielä olla, ei sen enempää tai vähempää vääntynyt kuin useimmilla todennäköisesti. ;) Mutta kiitos, kiva kuulla kuitenkin että joku näkee kropan positiivisessa valossa! :) ♥

   Poista
 3. Mä en kestä näitä maisemia!! Joo eiks ookin ihanaa kun Phuketissa on noita hiljaisempiakin rantoja :) Me hengattiin aikoinaan kans paljon tuolla ja jollain toisella hiljaisemmalla biitsillä. Ne vain tarttee tietää ja löytää! Voisin lähteä uudestaankin... :) Ootteko jo varanneet Lipeltä majapaikan vai katteletteko vasta perillä että minne asetutte? Jos vuokraatte longtail boatia sieltä joku päivä niin pyytäkää päästä Koh Rawaille. Ihana asumaton saari, jonka rannalla saatiin paistatella päivää ihan ylhäisessä yksinäisyydessämme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun sori, se olikin Koh Rawi! Menkää sinne :)

   Poista
  2. Meillä oli kolmeksi ekaksi yöksi varattu majapaikka ja onneksi ei sen pidemmäksi, koska tänne ei haluta jäädä. Löydettiin Sunrise Beachilta sellainen tosi kiva pieni bungalowi, melkein rannalta, jossa menee seuraavat pari viikkoa. Sunst Beach olis ollut ihanteellinen (tämä saari on varmaan sun käyntien jälkeen muuttunut aika paljon), sillä se oli todella rauhallinen ja lähes tyhjä vielä. Päiväretkiä sinne siis!

   Ja snorkkelireissu tehdään ihan varmasti tonne Rawaille myös! :)

   Poista
  3. Ja siis joo! Ihan tajutonta toi Phuket! Onneksi päädyttiin tollaiselle hiljaiselle paikalle, muutenhan se on kai aika ylituristoitunut jo.

   Poista
 4. Wauuu! Aivan ihania kuvia <3 <3 Kyllä teidän kelpaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! ♥ Ja kyllä täällä Thaimaassa todellakin kelpaa. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!