torstai 18. joulukuuta 2014

Lepolöhölomailua Lipellä // Relaxing at Koh Lipe

Koh Lipe on helppo. Tänne on helppo päästä travellerinäkökulmasta, täällä on helppo liikkua, helppo löytää mitä tahansa syötävää, helppo löytää minkälaista majoitusta tahansa. Lipellä on hyvä tehdä esimerkiksi ei-mitään - asia, mitä olemme viikon verran hyvin toteuttaneet. Kunhan jaksaa raahata itsensä johonkin sadoista ravintoloista ja täyttää vatsansa, voi loppupäivän lojua mukavasti rannalla, uimapatjalla tai riippukeinussa mukavasti. Tyhjentää päänsä ja stressikuormansa täysin. Jos haluaa, täällä voi kuitenkin viettää myös ihan varsinaisen aktiiviloman, sillä vesiurheilua riittää aina huiman hyvistä snorklailunäkymistä melomiseen, kiteboardingiin ja luonnollisesti sukellukseen, Thaimaassa kun ollaan. Joogaakin on tarjolla.
Aloitetaan Lipelle pääsemisestä.

Tänne Koh Lipen saarelle pääsee helposti monesta eri satamasta etelässä. Tulimme Tigerline Ferry -lautalla kauimmaisesta kohteesta aina Phuketista. Matka-aika oli n. 6 tuntia, joka meni yllättävän kivuttomasti ilmastoidussa paatissa. Lautta pysähtyy Krabilla, Koh Lantalla, Koh Mookilla, Koh Ngailla ja muutamassa satamassa. Lautalla pääsee tulemaan myös Malesian Langkawilta, matka ei kestänne juuri tuntia kauempaa, sillä Langkawin turistoituneempi saari on vain pienen matkan päässä.

Lipekään ei erityisen koskemattomana saarena ole pysynyt, joka tuo mukanaan paitsi muut turistit, myös huomattavan hyvät palvelut. Hintataso Thaimaassa on ylipäänsä noussut, ja Lipellä ilmeisesti on laitettu hintoihin vielä vähän ekstraa. Majoituksia löytyy kaikista hintaluokista, mutta kohtuullisen resortin garden view -bungaloweista saa pulittaa n. 800-900 TBH peak seasonin aikana, jolloin me täällä hengailemme. Tonni ei ole mitenkään ennen kuulumaton hinta. Huoneessa on tuolloin vain tuuletin ja kylmä suihku. Kävelykadulta ilmastoidunkin huoneen saattaa saada edullisemmin, mutta tuolloin ollaan siis todellakin kävelykadun alueella, jossa lienee jokseenkin melua ja arvatenkin myös hyttysiä, sillä sisempänä ei juurikaan tuulee. Lisäksi missaa edut rannan läheisyydestä

Koh Lipellä on kolme päärantaa: Pattaya Beach, Sunrise Beach ja Sunset Beach. Pattaya beachillä vietimme ensimmäiset kolme yötä, ylihinnoitellussa bambubungalowissa, jossa itikat kiusasivat heti kun ovesta lähti ulos. Muitakin ötököitä löytyy, kuten Miika huomasi herätessään ensimmäisenä yönä siihen, että käden päällä kömpi kymmensenttinen tuhatjalkainen. Iltaisin viereisen resortin aasialaiset "viihdyttivät" iltamyöhään karaoke-esityksillä tai housebändin coverpotpurilla. Itse ranta on huikean kaunis, mutta myös kiireisin. Pitkä, valkoinen ja lähes aalloton ranta on päivisin tyhjä, mutta auringonlaskun aikaan ravintolat kattavat pöydät hiekkaan ja ihmiset kaivautuvat esiin jostain. Rannalla ei myöskään päivisin tuule, joten siinä on todella kuuma. Samasta syystä hyttyset tuppaavat hämärän tullen kiiusaamaan pahemman kerran. Tilanne muuttuu vasta maaliskuussa, kun tuulen suunta kääntyy.


Bongasimme seuraavaksi Sunrise Beachilta itsellemme oikein mukavan asuinpaikan, Gipsy Resortin. Ranta ei ole yhtä paratiisimainen, mutta ei sitä käy valittaminenkaan. Hiekka on valkoista ja pehmeää, vesi turkoosia. Rannalla tuulee aina lokakuusta maaliskuuhun mukavasti, jolloin vesi ei tietysti ole yhtä tyyni, mutta tällä rannalla hyttyset eivät kiusaaa auringonlaskun jälkeenkään, ja olo on pienessä tuulenvireessä koko ajan mukava. Sunrise Beachin edustalla on myös loistavia koralleja ja vesikin on hyvinä päivinä melkoisen kirkasta, joten snorklaus onnistuu hienosti. Koko ranta hiljenee muutamaa ravintolaa lukuun ottamatta noin kahdeksan aikaan illasta, jolloin karaokekaan ei mukavasti pääse häiritsemään yöunia. Isona bonuksena tänne samaan resortiin majoittui muutama ruotsalainen lapsiperhe, joilla on samanikäiset tytöt, joten tyttötrio juoksentelee täällä resorttialueella ja leikkii päivät keskenään. Vanhemmillakin on toisistaan seuraa iltaisin. Erittäin mukavaa.

Resortissa on kivenheiton päässä kaikki palvelut, ja täältä pystyy mukavasti piipahtamaan ostoksilla kaupoilla ja ravintoloista voi valita mitä haluaa.

Jos majoittuu Gipsy resortiin, kannattaa pyytää majoitusta etukäteen buukattuna mahdollisimman läheltä rantaa. Näin peak seasonin aikana se ei onnistunut, kun käveltiin vain sisään. Vaihdoimme muuten tuollaisesta betonibungalowista bambubungalowiin kesken majoituskauden, sillä bambumökit on hieman viileämpiä. Betonimökki tosin länsimaalaisempi asumisstandardien osalta.
Kehittymättömimmällä ja rauhallisimmalla rannalla Sunset Beachilla on tarjolla vain muutamia hotelleja ja majoituksia. Ranta on tyyni, mutta pieni tuulenvire vilvoittaa ja snorklailukin on tuolla kohtuullisen hyvä. Kääntöpuolena muita kuin oman hotellin palveluita ei kovinkaan lähellä ole. Noiden muutaman resortin ja kalastajien lisäksi vaikuttaa siltä, että rannalta ollaan jatkuvasti joko purkamassa vanhaa tai rakentamassa uutta, ja rakennusjätteen määrä on paikoittain melkoinen. Toisaalta, jos löytää mukavan spotin niin ranta on erittäin rauhallinen ja miellyttävä.

Kovinkaan lähellä ei tällä saarella tarkoita erityisen kaukana, sillä koko saaren kävelee noin puolessa tunnissa-tunnissa edestakaisin. Kynnys lähteä omalta hotellilta voi kuitenkin olla jonkinlainen. Mukavuudenhalu yllättää helposti, kun ihan kivenheiton päässä omasta bungalowista on ravintoloita ja kauppoja palvelemassa matkailijan eri tarpeita.

Pattaya beachiltä Sunrise beachille ulottuvalta kävelykadulta löytyy lähes mitä tahansa ravintola- ja tavaratarjontaa ja luonnollisesti myös aimo määrä hierontapaikkoja. Päivisin katu on rauhallinen, mutta illan tullen elämä kansoittaa kadut, ja tunnelma on oikeastaan aika mukavan lämmin ja ystävällinen.

Me olemme olleet todella laiskoja täällä, eikä olla jaksettu vielä vaivautua oman rannan läheisyydestä edes pidemmälle snorkkeliretkelle. Mutta niin oli tarkoituskin. Nepalin kuukauden jälkeen pelkkä oleilu olikin seuraavaksi agendalla. Jos tässä nyt jossain vaiheessa vielä kunnostautuisi sinne snorkkelireissulle ja ehkä hieman kajakoimaankin.

Ei oikein jaksa kiirehtiä. Ei ole tarvetta. Pikkuhiljaa alkaa mieli nollautumaan. Mutta ennen joulua pitäisi vähän ryhdistäytyä. Tuolloin ajattelimme nimittäin yrittää selviytyä eteenpäin Koh Bulonille, pienelle saarelle ei niin kaukana täältä, ennen kuin taas jatkamme ystävien tykö uuden vuoden viettoon Koh Lantalle.

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!! Näyttää kyllä Lipe vähän muuttuneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Juu, todennäköisesti täällä on parissakin vuodessa jo tapahtunut paljon, ja taisit käydä täällä aika monta vuotta sitten..? Ei voi puhua varsinaisesti koskemattomasta paratiisista, mutta omanlaisestaan paratiisista kylläkin. Rannat on ihanat ja merielämä hienoa, ja palveluita ihan kaikenlaisia. Siksi tämä on niin helppo. :)

   Poista
 2. Mä en kestä!!!!!! Aivan ihania kuvia ja kyllä teillä on varmasti niin ihanaaaaa <3 <3 Nauttikaa ja ihanaa, että mieli nollissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kestä vaan! Vähän inspiraatiota seuraavaan lomaan. :)

   Kiitos, kyllä me tästä nautitaan, jos kuvat ei vielä kerro! ;) ♥

   Poista
 3. Koh Lipelle oli tosiaan helppo tulla, me käytiin siellä Langawilta. Oikein kiva paikka, mitä nyt vähän turhan turistirysä plus koirien määrä on ihan kamala.. Ei siinä mitään, koirat ovat ihania. Mutta Koh Lipellä niistä aiheutuu varmasti jo hieman haittaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tosissaan tullut etenkin ruotsalaisten suosima paikka. Onneksi löytyy todella hiljaisiakin paikkoja ja rantoja, kunhan osaa etsiä, ettei tartte pahimmissa ryysiksissä olla. Rannathan on aivan huikean hyvät, samoin kuin vedenalainen elämä, joka sitten kompensoikin ne muut turret tästä paikasta. Taitaa suurin osa Thaimaata jo olla ns. löydetty. Langkawilla emme ole nyt käyneet, mutta ymmärsin muiden puheista ettei sekään enää mitenkään koskematon ole sekään? Skipattiin se suunnitelmista sen takia. Mutta tämä on helppo kohde, ja sillä tavalla hyvä jos ei kaipaa suurta seikkailua vaan sopivaa hiljaista ja mukavaa hengailua. Tuli Nepalin jälkeen tarpeekseen. :)

   Koiriakin on aika paljon, mutta kissoja täällä eniten vaeltelee! Muutamakin tullut ihan huoneeseen asti tekemään tuttavuutta. :)

   Poista
 4. Lipe on mahtava! Tykkään itse ainakin kovasti, kaksi edellistä joulua siellä viettäneenä. Jännä nähdä toki onko sitten muuttunut entisestään sitten viime talven? Nautinnollisia rantapäiviä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykö teidän matka tänne rtw:n kakkososuudella? =)

   Täällä on varsin mukavaa kun kaikkea on helposti tarjolla, ja kunhan löytää sopivan asutuksen itselleen niin pahin turistirysä jää kyllä kokematta. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!