keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Kiitos vuosi 2014, hiestä, hampaiden kiristyksestä ja unelmien toteutumisesta!

Takana on ihan hullu vuosi hikeä, hampaiden kiristystä, mutta sitten lopuksi myös sen unelman toteutuminen. Tätä kirjoitamme Koh Lantan hiekkarannoilta Thaimaasta.

Vuosi sitten meidän uuden vuoden lupaus oli tehdä unelmista totta. Päätettiin että molemmat ottavat lomien jälkeen esille työnantajan kanssa vuorotteluvapaan mahdollisuuden. Keskustelut alkoivat tammikuussa, ja samassa käynnistyi myös se valtava henkinen ja fyysinen työ, mitä vuoden matkusteluun valmistautuminen vaatii. Suurin osa työstä oli selkeästi henkisen kynnyksen ylittäminen. Oman pään sisällä olevien rajoitteiden ohittaminen oli haastavinta. Ei mitään mutkutteja ja sitkutteja. Piti ajatella että totta hemmetissä me pystytään ja tehdään tää!

Piirreltiin erilaisia skenaarioita siitä mitä tehdään jos vain toinen saa vuorotteluvapaansa hyväksyttyä, jos kumpikaan ei saa, tai jos molemmat saa. Mietittiin myydäänkö meidän ihana, vastaremontoitu koti Helsingin kantakaupungissa, vai vuokrataanko se. Mietittiin ollaanko valmiita irtisanoutumaan töistä pakon edessä. Aika isoja juttuja. Ja aika paljoon oltiin myös valmiita.


Välillä keskusteluissa oltiin ihan hukassa ja tuntui siltä että sokea talutti kuuroa.


Gian vuorotteluvapaa saatiin sovittua sillä ehdolla että sijainen hänelle haetaan itse. Ja sehän kyllä sopi! Olisi ikävä jättää itselleen niin tärkeä asia muiden hoteisiin, jotka ehkä vähän vasurilla asiaa selvittelisi. Siitä lähti koneisto käyntiin ja alettiin tekemään töitä sijaisen löytämiseen, mitä villeimpiä suunnitelmia, laskemaan budjettia, surffaamaan internettiä apinan raivolla ja kyselemään jo aiemmin pitkään matkanneilta vinkkejä ja neuvoja. Se oli aika rankkaa aikaa, ja tuntui siltä että varsinkin Bellalle jouduttiin sanomaan ihan liian monta kertaa "äiti/isä ei nyt ehdi lukea/pelata/leikkiä, mutta mene sinä pihalle/huoneeseen leikkimään itse". Suurimman osan aikaa kaikkia järkkäilyjä seurasi vielä huono omatunto lapsen huomiottajättämisestä. Lohduttauduttiin molemmat sillä että kohta olisi vuosi aikaa olla yhtenä yksikkönä, antaa kaikki mahdollinen aika perheelle. Voitaisiin leikkiä apinoita palmuissa, pöristellä haikaloina turkooseissa vesissä ja juoda ehkä miljoona mangoshakea.


Välissä ehdittiin käydä Gian maisteripromootiossa yliopistolla ja tehdä vuoden ainoa matka kaksin Lontooseen Bellan nauttiessa isovanhempien jakamattomasta huomiosta.
Pikkuhiljaa asiat alkoivat selviämään ja syksyllä käynnistyi iso pyörä. Samaan aikaan kun töissä oli kiireisintä koskaan, piti tyhjentää koko koti tavaroista vuokralaisia varten, pakata elämä kahteen rinkkaan, ostaa liput ja hankkia tarpeelliset tavarat. Oltiin välillä niin väsyneitä että koalakarhun päivärytmi alkoi kiinnostamaan ihan toden teolla.

Ja sitten marraskuun neljäs päivä koitti - se päivä kun me parien läksäreiden jälkeen lastattiin rinkat kuljetushihnalle, hyvästeltiin Helsinki-Vantaalla Jorma ja Eila, jotka Lappeenrannasta asti ajoi meille kentälle viimeiset vedyt, ja aloitettiin suuri seikkailu.Vuosi 2014 oli täynnä järjetöntä kiirettä ja hampaiden kiristelyä, mutta se oli myös kaikkea sitä mitä sen pitikin jotta unelma saatiin toteutettua. Takana on kaksi kuukautta vuoden matkasta ja tämä on NIIIIIIIN ollut sen arvoista. 


Kyllä se työtä vaatii. Mutta älkää ihmiset hetkeäkään epäröikö, jos teillä on pieninkin mahdollisuus saada unelmanne toteen!Parhaimmat matkahetket vuodelta 2014 ovat olleet:1. Himalajan auringonnousu Nepalissa2. Koko se kamala, ihana, järkyttävä, huikea trekki siellä Himalajalla
3. Norsut ja villieläimet Chitwanissa Nepalissa


4. Sen tajuaminen, että voi jäädä vaikka kahdeksi kuukaudeksi turkoosiin lätäkköön lojumaan aurinkoon jos niin haluaa


5. Perhe. Hengailu. Nauru. Ilo.
6. Toukokuun matkan kotiaamiainen Villen luona Lontoossa

7. Greenwhichin näkymät yli koko Lontoon.Kiitos kaikille vuodesta 2014, tuesta, ymmärryksestä, ilosta ja onnesta, jonka olette kanssamme jakaneet. Tehdään vuodesta 2015 huikea yhdessä!
20 kommenttia:

 1. Voin kyllä uskoa, että olette todellakin käyneet vuoden aikana koko tunneskaalan päästä päähän ja takaisin muutamaan otteeseen :) Aivan upea vuosi teillä! Niin tulee varmasti olemaan myös ensi vuosi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se todella meni, ja välillä oltiin ihan hukassa. Näin jälkeenpäin olisi ihanaa jos voisi mennä sanomaan sille mietteissään pyörivälle pariskunnalle että kaikki tulee menemään ihan hyvin. Mutta nyt voidaan ainakin nauttia työn hedelmistä!

   Poista
 2. Mieletön vuosi ja mahtavaa, että uskalsitte ottaa ja lähteä. (:

  VastaaPoista
 3. Olipa mahtava postaus! Me eletään parhaillaan kuukauden irtiottoa töistä Amerikan suunnilla ja sen suunnittelu vaati jo niin paljon töitä :D Joten voin vain kuvitella tuon teidän kuluneen vuoden. Aivan mahtavaa lukea tätä nyt kera noiden kuvien! Tämä inspiroi hurjasti toteuttamaan unelmiaan! Kiitos kivasta blogista ja hyvää uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienemmätkin irtiotot vaatii yllättävän paljon fiksailua, mutta olihan kulunut vuosi kyllä ihan omaa laatuaan.. Onneksi se tehtiin, mutta onneksi se on nyt myös ohi. :D

   Kiitos kaunis kommentistasi ja hyvää alkanutta uutta vuotta myös sinne Ameriikkoihin!

   Poista
 4. Hyvää uutta vuotta täältä suomesta +3 lämmöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan siltä että on samat kelit uutena vuonna ja juhannuksena. :D Mutta hyvää uutta vuotta Minna!

   Poista
 5. Huikea postaus! Ihana irtiotto. :) Seikkailujen täytteistä vuotta 2015 koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nella! ♥ Ja suuria seikkailuja myös sinne vuodelle 2015! :)

   Poista
 6. Tää on kyllä niiiiin vaarallinen blogi noine kaikkine Nepalin trekkauskuvineen! Hihih! On tää teidän homma vaatinut kyllä järjettömän homman päämäärätietoista työtä. Mutta onneksi ootte olleet noin rohkeita ja lähteneet toteuttamaa unelmaanne! Kaikkea hyvää sinne maailmanympärysmatkalle! Mahtavaa, että kirjoitatte blogia ja päästään sillä tavoin edes osaksi tätä teidän matkaa.. ja saamaan inspiraatio myös omiin unelmiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sitten ei muuta kun niitä unelmia toteuttamaan tai lisää keräämään. :) Oikein hyvää vuotta Satu myös sinne! ♥

   Poista
 7. Ah, ihana ihana postaus! Olette kyllä niin huikean onnekkaita kun saitte noin upean unelman toteutettua <3 Ihanaa ja ikimuistoista alkanutta vuotta 2015!

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä me aina välillä itseämme muistutellaan - ollaan paitsi onnekkaita, myös monessa mielessä niin etuoikeutettuja. Oikein hyvää alkanutta vuotta Kati sinne koko perheelle! ♥

   Poista
 8. Ihana postaus! Nosti sopivasti tunteet pintaan, koska ollaan itse eletty aika samanlainen kulunut vuosi... Paljon päätöksiä ja rohkeita valintoja, loppusuoran järkyttävä kiire ja asioiden järjestely kunnes onkin vain aikaa ja vapautta :) Ja olen ihan samaa mieltä, että jos tätä lukee jokin sellainen joka unelmissaan tätä miettii ja haaveilee, niin haluan itsekin sanoa että rohkeasti vaan sitä kohti - kyllä asioilla on tapana järjestyä. Sen jos jonkin olen oppinut tämän prosessin aikana ;)
  Huikeaa irtiottoa ja seikkailun täyteistä vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sitä on oikein sanoiksi pukea millainen määrä työtä ja vaivannäköä tällaisen unelman toteuttamiseksi vaaditaan, mutta ehdottomasti tämä on kaiken sen vaivan arvoista! Rohkeasti vaan tuumasta toimeen ja tekemään unelmista totta =)

   Aivan mahtavaa että tekin olette uskaltaneet hypätä ja luottaa siihen, että elämä kantaa. Loistokasta reissua ja vuotta teille, ehkäpä törmätään matkan varrella!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!