sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Deadline-elämää ja reissusuunnitelmiaKun pomo soittaa kello yhdeksän illalla, voi olla varma siitä, että asia on tärkeä. Se myös useimmiten tarkoittaa sitä, ettei työpäivä ole vielä loppunut. Ei, vaikka pohjalla olisi jo valmiiksi 10-tuntinen päivä.

Kun pommi tipahtaa suoraan työpöydälle on akuuteimmat haaverit hoidettava jos aikoo jatkossakin hengittää. Vasta sitten voi istahtaa ja levähtää, pohtia mitä tapahtui ja miten nyt eteenpäin.
En ole ehtinyt kirjoittaa mitään tänne kuukauteen. En, vaikka tämä on tavallaan yksi tärkeimpiä henkireikiäni. Täällä saan jäsenneltyä ajatuksia. Täällä saan kokemuksia asetettua perspektiiviin. Täällä saan parhaassa tapauksessa jakaa ajatuksia muidenkin kanssa.

Ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa istahtaa ja levähtää, saatikka miettiä mitä jatkossa. Joskus on pakko priorisoida asioita rankasti tärkeysjärjestykseen. Blogi on vain saanut jäädä. Unesta ei kannata tingata, koska se vaikuttaa kaikkeen. Siitä pyrin parhaani mukaan pitämään kiinni. Aina sekään ei onnistu.

~~~

Siitä on puoli vuotta kun palasimme maailmanympärimatkalta. Olen edelleen hengästynyt myös siitä.


 Totta kai niin pitkältä matkalta
palaa muuttuneena.
Totta kai näkemys elämään
on erilainen. Ja se loksahtelee
edelleenkin paikoilleen vielä
matkan jälkimainingeissa,
asettaa ajatuksia uuteen uskoon.Koko paluunjälkeinen aika on kuitenkin ollut varsinaista deadline-elämää. Milloin on toinen ollut kuukauden Indonesiassa, milloin on toinen ollut työmatkalla kolme kertaa parin viikon sisään, milloin on jommalle kummalle tai molemmille tipahtanut se pommi työpöydälle ja illat ovat menneet koneella istuen, puhelimessa puhuen. Välillä matkoilta, niin omilta kuin työmatkoiltakin, on tultu illalla kymmeneltä ja seuraavana aamuna oltu taas yhdeksältä uudestaan kentällä uusien matkatavaroiden kanssa. On ollut hauskoja juhlia, on ollut vähemmän hauskoja velvollisuuksia, on ollut ihan normaalin arjen pyöritystä.


On ollut ihan liian vähän aikaa vain olla ja hengittää. Miettiä mitä seuraavaksi.


Deadline-elämä on sellaista
missä ehdit katsoa tasan
mikä on seuraava deadline
mihin pitää ehtiä. 


Se menee aikansa, mutta pidemmän päälle se on turhan kuluttavaa.
Matkustamiseen väsyneiden matkabloggaajien reissusuunnitelmatMuistan, miten viime kesänä hengailin yhden maailman makeimman maan, Australian, rannalla ja mietin, miten ihanaa olisi saada suomalaisia mansikoita. Ne eivät nimittäin maistu yhtään samalle missään muualla maailmassa. Ikävä oli myös mustikoita. Aloin kaipaamaan joskus enemmän ja joskus vähemmän kummallisia juttuja matkalla, kaikki Suomeen liittyviä.


Monen asian summana päätimme kaikkien tapojemme vastaisesti jättää tämän kesän ulkomaanreissut välistä ja keskittyä Suomeen. Olen myös niin totaalisen rakastunut alati kehittyvään Helsinkiin, etten malttaisi täältä kesäksi edes lähteä minnekään! Vaan tiedän Saimaan ja Puumalan nyt ainakin olevan niin mahtavia paikkoja ettei niihin kannata jättää menemättä. Purjehdusta Turun saaristossakin olisi tiedossa. Ja Karhunkierroskin on meillä aikeissa. Toivottavasti jaksetaan sinne asti!

Niitä mansikoitakin pitää ehtiä litratolkulla syödä.


Olemme järjestään kieltäytyneet tarjoituilta blogimatkoilta (kyllä, jotkut bloggarit tekevät myös näin, vaikka trendi on yleensä täysin päinvastainen!). Osasyy siihen on ollut mm. ohjelmassa promottavat delfinaariokäynnit - meille täysin no-go. Suurin syy on kuitenkin vain ettei ilmainen matka ole ollut tarpeeksi suuri houkutin jaksaa järjestellä deadline-elämäänsä vieläkin tiukemmaksi.

Kesän ajan meiltä tulee löytymään enimmäkseen Suomi-vinkkejä. Maailmanympärimatkalta on kuitenkin vielä paljon kirjoittamatta, kuin myös tyttöjen keväiseltä Berliinin -reissulta. Siitä meidän suuresta seikkailusta kuin jo tehdyistä lyhyemmistä matkoistakin tulee siis tekstejä.

Nyt on myös hyvä hetki heittää toiveita mitä haluaisitte lukea edellisistä matkoista vielä! Kaikkea kun ei todellakaan olla vielä ehditty ihan loppuun saakka miettiä, sattuneesta syystä. Talviturkki on sentään heitetty. :)

 
Kerro muuten myös, miten sinä aiot kesälomasi viettää? Vetääkö veri muille maille vai aiotko ottaa kaiken irti Suomen kesästä - vai elätkö jatkuvaa deadline-elämää?

23 kommenttia:

 1. Deadline-elämä, kuinka osuva sana! Varmasti kaikkein fiksuinta vetää nyt vähän henkeä ja pysytellä kotimaan rajojen sisäpuolella :) Suomen kesä on kuitenkin aika ainutlaatuinen, vaikka just nyt ei kovin kesäiseltä tunnu ainakaan täällä Itä-Suomessa... :D

  Miun kesä kuluu pitkälti torimyyjän töissä. Neljäs kesä samassa työpaikassa, josta on tullut todella rakas <3 Mansikoiden ja muiden kesäherkkujen keskellä elelen siis tiiviisti. Saisi vain tulla ne helteet takaisin niin olisi vähän mukavampaa viettää päivät ulkona :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin! Teille olisi pieni yllätyskin ;) ->

   http://mylife-booklover.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

   Poista
  2. Kaikista fiksuinta olisi vähentää työtunteja jo ennen lomaa, ja ihan reilulla kädellä. :) Lisäksi fiksuinta olis varmaankin jäädä kotiin, mutta kyllä se nyt Suomen kesä sentään kutsuu, löysällä aikataululla tosin.

   Torimyyjän hommat, vau! Aina kun käyn ostamassa mansikoita torilta kesällä (tätä tapahtuu keskimäärin päivittäin), mietin että olisipas tuo varmaan mukavaa puuhaa. Ihmiset lie hyvällä tuulella kun on kesä ja aurinko ja loma.

   Ja kiitos ylläristä! <3

   Poista
 2. Ekaa kesää vakituisessa työssä, joten lomia juurikaan ole. Ne 4 tienattua lomapäivää meinaan siirtää talveen ja suunnata viimeistä kertaa ties kuinka pitkäksi aikaa Kuala Lumpuriin, ennenkuin isäni muuttaa takaisin suomeen. Pitää ottaa ilo irti viimesestä mahdollisesta ilmaisesta majotuksesta. On myös suunnitelmissa lähtee Tukholmaan (voi tosin olla, että siirtyy syksyyn tai elokuuhun) ja syksyllä ehkä Prahaan, kun kaveri lähtee sinne vuodeksi vaihtoon. Lukkoon ei olla kyllä mitään vielä lyöty. Päiväretkiä olisi tarkoitus tehä helsingistä jonnekkin lähikaupunkeihin. Porvoo, Naantali, Kotka, Tampere hanko tms. Ehkäpä myös Kemiöön mummin luona käymässä. Eli lähimatkailua siis täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, jos lohduttaa yhtään, we've all been there!

   Kuala Lumpuriin ja Malesiaan kannattaa kyllä lähteä, ja sieltähän pääsee niin näpsästi sinne saaristoonkiin jos mielii rantalomalle ja sukeltelemaan.

   Tukholma on oikeasti yksi lempikaupungeistani, jossa nyt työn puolesta käyn kohtalaisen useinkin. Meilläkin on sinne tuossa talvella matka varattu, Kentin konsertin merkeissä. Ja viihtyisin siellä muutenkin kyllä hyvin, lomallakin.

   Rakastan näitä Suomen kaupunkeja kesäisin. Ne niin alkavat kukoistaa. Aivan mahtavaa kesää lomien vähyydestä huolimatta Sara! ♥

   Poista
 3. Suunnitteilla on loma mihin en ois koskaan uskonut. Omalla autolla Ruotsiin ja pyrähdys Tanskaan! Onneks mukana on vähän kesäfestariakin ja ulkoilmakeikkaa, muuten saattais jo jännittää. Katotaan miten jatkuva paikanvaihto kuormittaa. Pääosin muistettiin mennä säännöllä: vähintään kaks yötä per paikka

  VastaaPoista
 4. Suunnitteilla on loma mihin en ois koskaan uskonut. Omalla autolla Ruotsiin ja pyrähdys Tanskaan! Onneks mukana on vähän kesäfestariakin ja ulkoilmakeikkaa, muuten saattais jo jännittää. Katotaan miten jatkuva paikanvaihto kuormittaa. Pääosin muistettiin mennä säännöllä: vähintään kaks yötä per paikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsi ja Tanska on aivan mahtavia maita! Ja täytyy sanoa että ennen Uuden-Seelannin karavaanarimeininkiä en olisi kuvitellut kykeneväni mihinkään autolomaan. Nyt jo miettin pitäisikö vuokrata asuntoauto tänne Suomenkin kesään. :)

   Ja todella hyvä strategia teillä - mielummin ajan kanssa ettei väsytä itseään turhaan ja saa tutustua paikkoihin rauhassa. Voiko sitä edes missään sanoa käyneensä jos on periaatteesa viettänyt siellä vain pari tuntia?

   Poista
 5. Tiedän todella hyvin, miltä tuollainen elämä tuntuu, vaikka tietyllä tavalla määrittelen yrittäjänä itse omat deadlinet... siis tavallaan. Vetänyt pari viikkoa 10 - 12 tuntisia päiviä, jolloin ei oikein jaksa enää näpytellä mitään blogiin. Perjantainakin meni aamuneljään :P. Toivottavasti kuitenkin tilanne rauhoittuu jo pikkuhiljaa ja ehdit nauttia kesästä :). Meillä on ainoastaan yksi kesäreissu luvassa, eli Berliini elokuussa, mutta muuten säästetään lomat ja rahat häämatkaan :). Suomimatkailu on muuten varmasti hyvää tasapainoa maailmanympärimatkalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin olen tuolta toisaalta aistinut että vähän samantyylisessä jamassa tällä hetkellä ollaan. On ihan mahdoton ajatus saada mitään fiksua kirjotettua tuollaisen päivän jälkeen, ja kun pitää vielä saada levättyäkin kunnolla, kenties tehtyä jotain hyvinvointia edistävääkin, ja hoitaa ihan normijutuja. Tiistaina meni aamukahteen ja torstaina aamukolmeen. Kyllä se siitä. :P

   Hei Berliini! Awesome! Jos en ehdi kirjoittaa sitä baarijuttua, kysy jos on tarvetta jollekin. Teidän PITÄÄ mennä Ritz-Carltonin Fragranceen!

   Poista
  2. Jep, samassa jamassa x). Aika kovia nuo omatkin työpäiväsi ovat, jos tuonne asti pitää tehdä :P. Toivotaan, että se näkyy palkassa! Se lohduttaa kummasti :).

   Täytyy oikeasti pitää tuo Fragrance mielessä, koska se kuulosti aika törkeän upealta! Kyselen, jos tulee muuta mieleen :). Tai oikeastaan jos on jotain erityisen hyvää ravintolasuositusta niin antaa tulla vaan!

   Poista
 6. Deadline-elämä on välillä ihan kivaa ja arjen pyörteet vievät niin mennessään ettei ajatukset tunnu pysyvän mukana. Aikakin menee paljon nopeammin. Ihanalta kuulostaa tämä teidän tuleva kesä. Puumalan maisemat ne höllivät ihmismieltä :) Kyllä sitä ulukomaillekin ehtii. Suomilomailu kuulostaa oikein kivalta <3 Onhan tämä meidän kotimaa nyt niin upea kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se nimenomaan välillä toimii, ja siitä voi jopa saada ihan reippaat kiksitkin. Joskus esimerkiksi jonkun projektin pyörteissä tuntuu jopa ihanalta viilettää sitä tahtia, mutta liika on aina liikaa.

   Odotan oikein etttä päästään Saimaalle ja Puumalaan, vaan olemaan noita pitkiä, ihania kesäpäiviä kun ei ole kiire minnekään. Illalla laitetaan rantasauna lämpiämään, mennään linnunmaitoon uimaan. Ja kun Suomesta nauttiminen jäi väliin vuodeksi niin onhan tämä nyt aivan mahtavaa.

   Sitä totta tosissaan ehtii ulukomaille taas myöhemmin. :)

   Poista
 7. Voi, niin samaistun tähän tekstiin! Kun on elänyt viimeisimmän vuoden täysillä ulkomailla ja palaa päivää ennen kesätöiden alkua Suomeen, muuttaa uuteen kaupunkiin ja palaa saman tien sorvin ääreen ystäviä ja perhettä näkemättä, voin kertoa että blogi ei ole ensimmäisenä ollut mielessä - vaikka syyllisyys senkin suhteen jatkuvasti takaraivossa kolkuttaa. Mulla ei myöskään ole ulkomaansuunnitelmia juuri lainkaan nyt, vaan haluan nauttia (mitä töiltä ehdin) Suomesta ja festareista. Mulle on antanut ison avun paluushokin ja arjen jaksamisen kanssa uuden harrastuksen aloittaminen. Sille olen päättänyt raivata aikaa, oli millainen kiire tai väsymys tahansa.

  Mun mielestä matkabloggaajan(kaan) ei tarvitse todellakaan säntäillä koko ajan. Varsinkin, kun Suomessakin on niin paljon hienoja paikkoja! Tsemppiä, toivottavasti pääsette kesäreissuillanne viimeistään pysähtymään ja nollaamaan kunnolla. Jos satutte piipahtamaan Mikkelin suunnilla Puumalassa käydessä, niin let me know - täällä ollaan :) Vuokrataan vaikka laudat ja lähdetään suppaamaan Saimaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin jännää kun ihmiset jotenkin usein luulevat että ulkomaillaolo on yhtä kuin loma? :D

   Kuulostaa kyllä aikamoiselta paluulta tuo, että päivää ennen palaa. Muistan kun olin palaamassa äikkäriltä takaisin töihin ja palasimme kaksi päivää ennen töihin paluuta Malediiveilta parin viikon lomalta - sekin oli jo aika paljon, saatikka tuo! Harrastuksista kiinnipitäminen olisi tosissaan tärkeää, mutta nekin suunnitelmat vähän tuppaa sitten muuttumaan jos pommeja tipahtelee luvattoman usein pöydälle. Ensin menee sen päivän suunnitelma mönkään, ja heti perään seuraavakin päivä ja mahdollisesti sitä seuraava kun yrittää palautau ensimmäisestä. Noh, kyllä tämä jossain vaiheessa.

   Pressimatkat olisivat kyllä muutamat olleet todella mielenkiintoisia, mutta jos ei jaksa niin ei jaksa. Ehtii niihin toivottavasti myöhemminkin. Ja voihan Suomi sentään! ♥ Mä lupaan olla yhteydessä jos veneen keula saadaan Mikkeliinkin asti ja lähden todella mielelläni suppailemaan!

   Tsemppiä sinne myös ja mahtavaa kesää!

   Poista
 8. Ihan ymmärrettävää, että maailmanympärimatkan jälkeen on elämä kiireistä vähän aikaa ja matkailu ei nappaa. Reissaaminen on kuitenkin aina tietyllä tavalla stressaavaa elimistölle, varsinkin jos pidemmälle lähtee. Uni on tärkeintä, siitä ei tosiaan kannata karsia! Tuntuu, että kotimaan matkailu on isosti kasvattanut suosiotaan ja itseäkin alkanut kiinnostaa ihan eri tavalla. Vaikka täältä Ausseista asti se on vaan haave, täällä me vaan syödään pahanmakuisia mansikoita ja haaveillaan Suomen kesästä. Eli nauttikaa kesästä meidänkin puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei ole ollut pitkällä matkalla koskaan itse, ei varmaan oikein edes ymmärrä miten rankkaa sellainen on elimistölle. Se joutuu todella kovalle koetukselle ja palautuminen siitä kestää. Untakaan ei aina saa matkalla tarpeeksi kun on aikaisia herätyksiä, yölentoja ja ties mitä pitkiä matkoja. Mutta palkitseehan se. :) On aika vaikea saada ihmisiä oikeastaan ymmärtämään miten rankkaa se voikin olla.

   Hei, teillä siellä Ausseissa on kuitenkin mangoja, ananaksia ja vaikka mitä tuoreena. Niistä voi taas vaan haaveilla täällä. :) Eli kiitos, ja nauttikaa te aussien antimista! ♥

   Poista
 9. On varmasti oikea päätös ottaa vähän rennommin, ja hei, vaikka kirjoittaa matkablogia, niin elämänhän pitää mennä omilla ehdoilla. Ei pidä reissata vain, koska me lukijat niin oletetaan! Karhunkierrosvinkit on ainakin tänne päin todella odotettua tavaraa :) Blogi kertoo omasta elämästä eikä oma elämä blogista. Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me kyllä blogin takia reissattaisikaan, mutta olisihan se nyt hauskaa lähteä "ilmaisille" matkoille - joskin vain silloin kun ne osuu mielenkiinnon kohteisiin. :) Pari niistä olisikin ollut aivan loistavat, mutta kaksi oltaisiin joka tapauksessa kyllä jätetty väliin, kun eivät tuntuneet omalta. Ja onneksi näitä juttuja vielä on kirjoitettavana vaikka kuinka.

   Karhunkierrokselle toivottavasti siis päädytään! Odotan sitä kovasti, erityisesti koska siihen liittyy myös hyvät ystävät.

   Aivan ihanaa kesää sinne Sunna! ♥

   Poista
 10. Me olemme jo monena vuotena tehneet valinnan viettää pääosa kesästä Suomessa. Kun aikataulumme eivät ole lasten aikatauluista kiinni ja kun työtkin pitävät kesä-heinäkuun taitteen ainakin täällä, niin olemme todenneet, että meille sopiikin paremmin pitää lomat syksyllä ja talvella kuin lähteä kesällä oikeastaan viikonloppua pidemmäksi aikaa mihinkään. Pientalossa meren rannalla kun asumme, niin eipähän siinä ole juuri eroa kesämökkielämäänkään, mitä nyt paremman sijainnin ja parempien mukavuuksien osalta.
  Siinä "kesäloman" sivussa voikin sitten suunnitella niitä syys- ja marraskuulle (ainakin) talven mittaan osuvia matkoja ...

  Blogin tiimoilta matkustamistakaan emme oikein osaa arvostaa - suunnitelmamme kun tapaavat olla hyvinkin omanlaisiamme ja lomaa on rajallisesti, niin ei oikein ole mieltä käyttää kalliita lomapäiviä ilmaiseen matkaan kohteeseen, jonne ei muuten haluaisi ehkä taas/juuri nyt mennä. Muutamia kotimaan "keikkoja" kuitenkin olemme tehneet/teemme, mutta ne siksi, että olemme ne itse ideoineet ja niitä siis itse siinä mielessä oikeasti halunneetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa että hieman kadettaa kyllä tuo teidän asuminen! Rannalle vielä kun saisi tämän omankin lukaalin niin se olisi lähes täydellinen. Helsinki (ja Espookin) on molemmat niin kivoja paikkoja kesäisin etten oikeastaan haluaisi lähteä minnekään, mutta niin on moni muukin paikka Suomessa. Ja meidän Puumalan kesäparatiisissa sielu ja ruumis lepää.

   Blogimatkat voivat olla ihan hauskoja jos ne vaan jotenkin menevät yksiin mielenkiinnon kohteiden kanssa. Ja lisäksi yleensä tarkistan vielä että ohjelma on jokseenkin järkevä - useinhan ne ovat tungettu pariksi päiväksi niin täyteen kaikkea ettei se todellakaan mikään loma ole vaan stressaava työkeikka. Tuossa olisi ollut eräs pidempi ulkoilma-aktiviteetteihin keskittyvä matka tarjolla, joka olisi ollut juurikin nappiin.

   Paras kyllä yleensä tulee noin ideoiden. Joskus tuntuu että lukee sellaisiakin yhteistyöjuttuja jotka on kirjoitettu vain ilmaisen matkan ja/tai palkkion takia, ja silloin juttu jää jotenkin sieluttomaksi. Olisi mukavaa jos blogmatkoillekin saisi itse räätälöidä sopivan ohjelman sen sijan että sieltä tuputetaan joku standardipaketti eteen.

   Mutta hyvää kesää kuitenkin meille tänne Suomeen ja pääkaupunkiseudullekin! :)

   Poista
 11. Deadline-elämä kuulostaa niin kovin tutulta... Hyvä idea lomailla kesä Suomessa! Kovana reissaajana huomaan yhä useammin näin kesän aikana olevani "kateellinen" niille, jotka saavat paeta viikonlopuiksi/lomalla sinne kesämökin rauhaan. Tänä kesänä vuokrattiinkin sitten kaverin kanssa muutamaksi päiväksi mökki ja aloitan oman lomani siellä. Joskus yksinkertainen on parasta. Ja jopa lähellä :) Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Joskin lohdutuksen sanasena, ex-mökkiomistajana voin kuitenkin sanoa että siinä on ihan kamala homma. :D Eli ei ne ihmiset sinne pääse mitään pakenemaan ja relaamaan vaan se on vähän niinkun ikuinen työleiri. :) Mutta jos vuokraisi aina mökin, kuen tekin, niin sittenhän se on ihan eri homma.

   Joskus on mukava ihan vaan olla ja ladata akkuja ja tehdä ei-mitään. Vaikka miten kova reissaaja olisikin. :)

   Mahtavaa kesää Tanja! ♥

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!