keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Maailmalle menolipulla // One-way ticket

En tiedä olenko onnesta soikeana vai kauhusta kankeana. Olen kuukausitolkulla lukenut jokaisen artikkelin minkä olen löytänyt unelmien toteuttamisesta. Tiedättehän, niitä mitä ihmiset jakavat aina facebookissa, ja sitten kuitenkin jatkavat ihan samalla tapaa pienen hetken voimistumisen jälkeen.

Olen psyykannut mammarimieltäni siihen, että tämä on hyvä juttu. Että tässä on enemmän voitettavaa kuin hävittävää. Olemme yhdessä keskustelleet eri valinnoista, valvoneet öitä, keskustelleet vähän lisää, miettineet mikä on järkevintä, yrittäneet ennustaa tulevaisuutta ja tehdä päätöksiä sen perusteella. On ollut pakko myöntää ettei meillä kummallakaan ole kristallipalloa, joka helpottaisi päätösten tekemistä. Siitä huolimatta on ollut pakko kuitenkin tehdä niitä päätöksiä, ja toivoa että ne ovat jollain tavalla tulevaisuuden kannalta oikeita. On ollut pakko myöntää vajaavaisuutensa, ja se että on mahdotonta pelata varman päälle.

Päätöksiä on tehty, helpompia ja vaikeampia. Tärkeintä on, että niitä on tehty.


Vuorotteluvapaa alkaa marraskuun alussa, ja me lähdemme koko perhe katsomaan maailmaa menolipulla.
Matkan päällä nähdään mihin kaikkialle aika ja rahat riittävät. Tärkeintä meille on pitää mieli avoinna ja katsoa mitä vastaan tulee, mennä fiilispohjalta.


Jonkinlainen ajatus reitistä on, mutta jos jotain parempaa ilmaantuu, emme ole siihen sidottuja.

Pari muuttuvaa tekijää koko hommassa vielä on mukana. Kuten se, että myydäänkö koti vai vuokrataanko se. Välillä mietin onko sulaa hulluutta luopua mukavasta ja mallillaan olevasta elämästä. Kaikki soljuu niin mukavasti. Onko tämä tyhmintä mitä olen koskaan tehnyt? Vai parasta?

En halua kuitenkaan miettiä 40 vuoden päästä mitäs jos.Meitä on matkalle lähdössä kolme. Täydennätkö matkaseuraamme täällä blogissa? Lähdetkö mukaan?


Tästä se nimittäin lähtee.Taustalla soi: PMMP - Matkalaulu  Gia// I've been granted alternation leave for a year starting beginning of November. We'll pack our backpacks and leave behind all that we now know as a comfortable life. Destination: World.

It's taken tons of discussions, a few sleepless nights, loads of "what if's" but we did the most important thing: a decision to live our dream.

This might be the most stupid thing we've done - or the best. We warmly welcome you to keep us company here. Join us for the trip!

22 kommenttia:

 1. Mahtava juttu ! Ihanaa , että teillä on rohkeutta toteuttaa haaveenne :) matkustelu on sitä mitä ei kannata eläkepäiville siirtää ! Onnea matkaan ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin se järkeiltiin - ja uudistusten jälkeen katsotaan millon sinne eläkkeelle edes pääsee. ;)

   Kiitokset onnentoivotuksista, pienestä lykkypotkusta ei varmasti ole haittaa. ♥

   Poista
 2. Mahtavaa! Ihan paras päätös ikinä! Todellakin ilmoittaudun lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! ♥

   Näin mekin toivotaan, ja tervetuloa mukaan matkalle kanssamme!

   Poista
 3. Ja kylmät väreet jatkuvat!! Mukana seuraillaan teidän upeaita kokemuksia :)).

  VastaaPoista
 4. Oolalaa! Mahtavaa!
  Täällä seurataan silmä ja korvat kovana! Upeeta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva kun löysit satu tiesi tänne! ♥

   Tervetuloa mukaan matkaseuraksi, the more the merrier! :)

   Poista
 5. Aivan sattumalta monen mutkan takaa päädyin tänne, ja vielä tänään! Aivan mahtavaa :) Päästä mukaan teidän matkalle aivan alusta asti! Rohkeaa ja niin inspiroivaa. Itse haaveilen myös 2-3 kk mittaisesta irtiotosta ja matkasta tuonne jonnekin. Ehkä ensi vuonna rohkenen :) jännittävää suunnittelua ja odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no nyt osui ajoitus kohdilleen! Niin, rohkeaa ja inspiroivaa vai silkkaa hulluutta? ;) No toivotavaan että kuitenkin sitä mitä sanoit.

   Kerää täältä vähän rohkeutta ja parhaat vinkit ja hommat vaan tulille. Hyvä siitä tulee!

   Kiva kun lähdet meidän kanssa matkalle! ♥

   Poista
 6. Huikee juttu, seuraan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iih, aika jännät paikat on kyllä. :) Kiva kun jäät mukaan matkalle!

   Poista
 7. Te teette nyt sen, mistä moni haaveilee, mutta rohkeus puuttuu. Ties mikä perhosvaikutus tästä vielä syntyykään. :) Kohta täällä perhekin pakannut kimpsunsa, myynyt kaikki roinat ja romppeet ja muuttanut Ausseihin. Vielä haaveissa vain moinen.

  Varmaan olette asian ympärillä kipuilleet, mutta nyt se on totta, enjoy. :)

  Mustikkasmoothien puolelta juuri loikkasin tänne.

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tervetuloa tänne Tiia!

   Kyllä, aikamoinen ajatusprosessi on tässä ollut. Aika näyttää miten putkeen meni, mutta jos jostain ei ole valmis luopumaan ja sietämään epävarmuutta niin ei mitään myöskään saa.

   Superkivaa saada lisää matkaseuraa! ♥

   Poista
 8. Yhdeltäkään tämän päätöksen tehneistä ihmisistä en ole kuullut ainuttakaan katumuksen sanaa jälkeen päin. Pieni pelko persiissä tekee vaan hyvää, se pitää aistit kirkkaina ;)

  Ihanaa, kun ette ole niitä "ehkä sit joskus, voispa mutku.." -ihmisiä. Unelmat on todellakin tehty toteutettaviksi! Nimim. Kokemusta on :)

  Niin äläkä huoli sen bucket listin tyhjenemisestä - aina sille löytää uutta täytettä ;)

  Lykkyä pyttyyn, linjoilla ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuollaisten juttujen voimalla vedettiin viimeiset päätökset kasaan. "I regret ever travelling... no wait, I have NEVER regretted travelling!"

   Kiitos jo tähän asti kaikesta, ja superia että tuut tätäkin kautta mukaan! ♥

   Poista
 9. Ihan varmasti pysyn lukemassa! Huikeaa reissua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muuten huomasin just pari päivää sitten että meillä on yhteinen fb-tuttu, Anna H. Piti sitten tämä kertoa. :D Upeita kokemuksia siis, mä varmastin kurkin täällä välillä kateudesta vihreänä. :D

   Poista
  2. Maailma - ja etenkin Suomi - on niin pieni. :)

   Poista
 10. Jes, messissä! Koska lähdetään? :D
  Tästä tulee mahti reissu, ei muuta kun rinkat selkään ja Helsinki-Vantaalle.

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!