sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hus pois kaamos Rukan ja talven avulla!Istun palaverihuoneessa Helsingissä.
Ikkunasta ulos katsoessani toivon voivani palata
 takaisin viikon taaksepäin. Rukalle.Marraskuu on niin tuskaista aikaa yleensä Etelä-Suomessa. On pimeää, vetistä, kylmää ja tuulista. Rakastan talvea, lumista, aurinkoista, kirpakkaa. En tätä mitä kotikaupunkini tarjoaa. Voitaisiinko muuttaa Helsinki sinne Kuusamon suunnille, saada talvi vähän aiemmin, jättää välistä pahin pimeys? Siirtyä suoraan siitä upeasta ruskasta, mikä meitä on hemmotellut Helsingissä, tähän valkoiseen ja kirkkaaseen talveen?

Ruka sai passelisti avajaisviikonloppunaan marraskuun alussa maisemilleen lumihunnun, kauniin valkoisen peitteen valaisemaan muuten niin pimeää ajankohtaa.
Olin liekeissä.

342 päivää meni maailmanympärimatkalla ilman lunta. Ja koska lähtö sille tapahtui marraskuussa, sitä edelsi tietysti noin puolen vuoden vähäluminen kausi. Puolitoista vuotta ilman talvea. Suomi on kaunis niin monella tapaa, eri vuodenaikoinaan. Sen tajuaa varsinkin kun on hetken aikaa täältä pois.Vieläkin pidempi aika on siitä kun on päässyt kunnolla mäkeen. Alamäkisuksimista, sitä tunnetta kun tuuli käy poskipäihin, pyyhkäiset välillä vähän märkää pois laseista, huulet huutavat päivän jälkeen huulirasvaa. Vauhdilla alas ja sitten hissimaisemia hetken. Katsot miten muut viilettävät alas mäkeä, jossa kohta taas itsekin teet lanteella käännöksiä mäessä ja suhina kuuluu. Vaikka mäkiä oli avajaisissa auki vain pari, se ei haitannut lainkaan.

Haluan vain lähteä takaisin myöhemmin talvesta kun kaikki rinteet on auki, vetämään täysiä alas puuterissa. Ottamaan laskukaljan auringonpaisteeseen, minttukaakaon after skissä reidet maitohapoilla mutta posket punaisena.
Se fiilis. Se pitää kokea itse.Laskupaikoista Ruka on säilynyt minulle aiemmin tuntemattomana, tie on vienyt jostain syystä aina muualle. Ihmettelen nyt miksi. Hurmaavasta pienestä kylästä löytyy kaikki kävelyetäisyyden päässä. Mukavasta Ruka Village -huoneistohotellistamme muutaman kymmenen metrin päästä löytyi suksivuokraamo ja rinnehissit. Tämän majoituksen ehdottomasti paras puoli on rinteiden ja palveluiden välitön läheisyys. Alakerrasta löytyy Ravintola Colorado ja vastikään avattu Mura Sushi. Kuusamossa ei sushipaikkoja ennen tätä olekaan ollut. Ihan pätevää settiä.

Erityisesti vieressä olevan Hanki baarin loistava gluteeniton ruokatarjonta ja rento fiilis hurmasi meidät. Myös kaikki pastat ja sandwichit tehdään keliaakikolle sopivaksi!

Bilepaikat Rukahovi, Zone ja Piste ovat myös ihan hotellin vieressä. Ei ole pitkä matka kotiin, jos päättää panostaa enemmänkin after skihin.
Suksivuokraamossa sitten tarkkana millaiset sukset ottaa alle, sillä vetelin pari ekaa laskua ei itselleni ihan niin sopivilla suksilla, mutta heti kun vaihdettiin sukset ja monot alkoi homma tuntumaan taas kotoisalta. Kannattaa siis kokeilla jotain toista mallia rohkeasti jos suksi ei tunnu luistavan!


Tiesitkö muuten että Rukalta löytyy myös paikka jossa panostetaan lähialueen villiruokaan, nimittäin Ravintola Kuksa. Söin täällä ehkä maailman parhaan mustajuurikeittoni koskaan (sorry, Jussi ja Merja!), niin herkullisen että sillä olisi voinut täyttää koko vatsansa helposti parikin päivää. Ja täällä panostetaan siis nimenomaan villiruokaan, sillä esimerkiksi porosta ei saa käyttää sanaa luomu, se kun syö mitä tahansa mitä vastaan tulee ja laiduntaa vapaana.


Kuksan ruoissa käytetään paikallista kalaa, yrttejä, marjoja, kasviksia ja lihaa aina sesongin mukaan niin paljon kuin mahdollista. Nokkosmuusi lihapadalla maistui kyllä sekin, huuhtaistuna alas paikallisista yrteistä ja kasveista tehdyllä maljalla. Kuusenkerkkää ja sen sellaista. Keliaakikkoa ja gluteenia vältteleviä ilahduttaa Kuksassa erinomaisen hyvä gluteeniton valikoima!


Eikös avajaisviikonloppuun ja laskureissuihin aina kuulu olennaisesti myös viihdepuoli? Erityisesti kun matkaan on lähtenyt kokonaan ilman puoliskoa ja lasta, joiden kanssa on vastikään viettänyt turhankin tiiviisti melkein vuoden yhdessä 24/7. Matkalla mukana oli muuten Mutsis On -blogin Emilia, Huge passion for Lifen Jenna, Tämä Matka -blogin Anna ja Teppo, sekä Chic Conservative Chanelin Laura, ja tottahan meidän nyt iltatarjontakin piti tsekata. Vaikka Sannin keikka Ravintola Pisteessä oli aivan mainio, täytyy sanoa että Meiju Suvas ja Eini vetivät sellaisella fiiliksellä, että saattoivat viedä nuoremmasta kollegastan voiton.


Ja voihan veljet
miten hauskaa meillä olikaan!


Paitsi viihdettä, Rukalta löytyy ihan hurjasti muutakin aktiviteettia. Mielen rauhoittamiseen kävin Jennan kanssa laskujen ohella testaamassa vähän Kuru Yogan ensimmäisellä tunnilla koskaan hot yogaa. Voin vain kuvitella miten laskupäivän päätteeksi tuolla saa itsensä vedettyä sen verta lötköksi ettei unesta paljon rennompaa voisi tulla.
Lunta, bileitä, skumppaa, minttukaakaota, hot yogaa, uusia kokemuksia, paljon puhetta ja naurua ja uusia ystäviä. Mitä sitä muuta onnistuneeseen viikonloppuun tarvitsisikaan?


Minä niin kaipaan takaisin noihin valkoisiin maisemiin, kunnon talveen. Vetämään noita mäkiä alas koko päiväksi tämän Helsingin jo harmaantuneen katukuvan sijan.


Onko siellä ruudun toisella puolella muita, jotka yhtä mieluusti vaihtaisivat maisemat näihin tunnelmiin?
Lue myös:

Mutsis On - Lumen keskellä
With Huge Passion for Life  - Laskukauden avajaiset Rukalla
Tämä Matka - Rukalla on jo lunta
Chic Conservative Chanel - Talvikauden avajaiset Rukalla


*Matkan järjesti Ruka-Kuusamon matkailu ry., hauskanpidosta huolehdimme me kaikki kutsutut, ja mielipiteistä tässä kirjoituksessa vastaan minä.


Kaikki kuvat jos suksin alamäkeen on ottanut Huge Passion for Lifen Jenna. Kiitos Jenna!

50 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ai niin, haastetta pukkaa teille!

   http://tamamatka.pallontallaajat.net/2015/11/15/minitarina-haaste/

   Poista
  2. Todella mukavia, ja hauskoja myös haasteessa. Kiitos siitä, palaan siihen heti kun aika löytyy!

   Poista
 2. Aaaaaah, lunta <3 Mä voisin lähteä heti takaisin. Eilen muistelin lämmöllä meidän sauna & poreallas- elämystä. Ne hetket eivät unohdu koskaan <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna- & poreallaelämys oli kyllä ihan omaa luokkaansa! :D :D ♥

   Kun katselee ulos toimiston ikkunoista, ei haittais kyllä yhtään muuttaa tämäkin sinne Kuusamoon. Oli aivan mieletöntä päästä mäkeen vähän useammin kun mitä täällä etelässä. Epäilen että kesäkin lie noilla suunnilla aika makee. :)

   Poista
 3. On teillä ollut erinomaisen kuuloinen reissu! Jennan blogista lueskelinkin jo joogasta ja huusin mielessäni "pakko päästä!", nimittäin tuo laskemisen ja joogan yhdistelmä kuulostaa aivan mahtavalta. Itselläni oli laskemisesta vuosien tauko, kunnes sitten toissatalvena pääsin taas Levillä kokeilemaan. Sehän oli kuin pyörällä ajo (uusista suksista huolimatta) ja mäestä ei olis malttanut tulla pois ollenkaan! Viime talvena jäi polven takia laskut laskematta, mutta lekurin mukaan tänä talvena voin kokeilla, joten just tuommonen joogan ja laskun yhdistelmä olis ihan mahtavaa päästä kokeilemaan :) Kolme vuotta sitten oltiin jouluna Rukalla ja onhan se aikamoinen satumaa tähän etelän harmuteen verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Itsekin innostuin tosi kovasti kun näin että tuonne oli tullut joogaa! Ihan tosi hyvä yhdistelmä, vaikka ei saatu tota laskupäivän päätteeksi, valitettavasti.

   Mullakin oli ihan jonkinmoinen tauko tossa laskemisessa ollut nyt vähän olosuhteiden pakosta, ja matkaa edeltävä talvi oli etelässä niin huono että taisi jäädä laskut nollalukemiin. Vähän sai alkuunsa hakea, mutta nopsaan se siitä palasi sitten taas. Suurin ongelma oli tosissaan ensiksi epäsopivat sukset. Näemmä nämä standardisukset ei toimi mulla lainkaan, vaan tarvitsen ne vippisukset jotta lasku sujuu.

   Joulu Rukalla kuulostaa aivan uskomattoman hyvältä! Kyllä kiitos, maistuisi tännekin!

   Poista
 4. Annan ja Tepon blogiin jo kommentoin, että itselle Ruka on tutuin pohjoisennhiihtokeskuksista. Viimeisen 15 vuoden aikana siellä on tullut oltua niin talvella kuin kesäisin - erittäin monipuolinen paikka Piste

  P.S. Windows-puhelimella ei pysty kommentoimaan blogia. Kuva-arvoitukset ei näy ja ääninäytteen jälkeen kopioitavaa koodia ei voi mihinkään kopioida :-( Samaan törmätty ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruka on aivan mahtava. Seuraavaksi hotsittaa takaisin vetää uudestaan puuteria, mutta myös kesämaisemiin. Karhunkierros pitäisi ehdottomasti tehdä!

   Mobiiliongelmat onkin tiedossa, ja tulevat poistumaan kun saadaan siirrettyä blogi toiselle alustalle. Tosi kurjaa että niitä täällä on.

   Poista
 5. Mun kotikulmia, ainakin melkein :). Ruka on muuttunut valtavasti siitä, kun siellä ensimmäisiä kertoja olin (pulkka)mäessä kaukaisella 80-luvulla. Kymmenkunta vuotta sitten kävin siellä viimeksi kesäaikaan, talvireissua en edes muista. Pitäisi ajoittaa joku Suomenloma niin, että ehtisi käydä verestämässä muistoja noilla rinteillä :)
  (Tässä samalla testaan, joko kommentointi blogiinne nyt onnistuisi monen viikon tauon jälkeen...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti on tullut muutoksia, ilmeisesti ihan viime vuosienkin aikana aika huimasti!

   Kiinnostaa nähdä tämä paikka kesälläkin, ja mahdollisimman nopeasti uudestaan talvella. Voihan suksi sentään miten siistiä oli olla taas mäessä!

   Onko muuten ollut isojakin ongelmia kommentoinnin suhteen?

   Poista
 6. Ruka on mulle aivan vieras, mutta juuri nyt voisin mielelläni hypätä tuohon ah, niin ihanan näköiseen winterwonderlandiin <3 On se niin uskomatonta, että pohjoisessa on jo aivan talvi, kun täällä etelässä oli eilen +10! Olisin mielelläni ollut tuolla heppastelemassa talvisessa maisemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruka pääsi kyllä yllättämään takavasemmalta todella positiivisesti! En mitenkään jaksaisi näitä harmaita ja sateisia maisemia kun valkoinen olisi vaihtoehtona. Hitsit jos ne lumisateet vaan tulisi tänne eteläänkin, ja jos ei niin pitänee lähteä uudemman kerran Rukalle.

   Poista
 7. Kaunista! Että odottelen lumen tuloa innolla, tulisi jo tänne eteläänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Ei mieltä lämmitä harmaat ja sateiset maisemat. Toivottavasti saadaan kunnon talvi!

   Poista
 8. Puutereissa alas vetäminen ei oo selkeästikään mun hommani. Itse asiassa, kauhistuin, kun faceen tuli uusia lumisia kuvia niinkin kaukaa etelästä kuin Sortavalasta. Tää on sellainen planeetta, että lunta sataa melkein kaikkialla, vaikea päästä sitä karkuun minnekään. Lumi hautaa geokätköpurkeista varsin suuren osan, lumessa rahjustaminen on työlästä, lumi tulee jään kanssa ja jää tietää liukastumisia. Toisaalta, moni on sanonut minulle, että talviretkeily on kiva juttu. Mä olen niin hullu, että melkein tekisi mieli kokeilla joskus.
  Ravintola Kuksan tarjonta kiinnostaa minua enemmän. Olen voikukkaa syönyt ja kitkeräksi havainnut. Ylipäätään kaikki mun villivihannekseni ovat olleet kitkeriä, johtuu varmasti siitä, että olen poiminut ne vanhoina.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lunta karkuun pääsee ja vielä oikein hyvinkin. :) Kuten tuossa jutussakin totesin, 342 päivää meni ilman sitä - joskin vuorenhuipuilla valkoista kyllä vilahti, mutta niin kaukana ettei se varpaita päässyt viilentämään.

   Kuksan safkat palkitsivat kyllä ihan toden teolla. Mustajuurikeittoa syödessä teki mieli itkeä onnesta. Ja muutkin safkat maistuivat!

   Poista
 9. Olen ihan samaa mieltä siitä että ruskasta voitais siirtyä suoraan kauniisiin talvikeleihin! Kunpa tänä vuonna saataisiin kunnon talvi tänne eteläänkin, muuten täytyy lähteä fiilistelemään lumisia maisemia Lappiin.

  VastaaPoista
 10. Kauniisti lumipuuteroituja puita! Marraskuun pimeydessä kaipaa valoa ja lumi tekee silloin ihmeitä.

  Ruka ja muut Suomen hiihtokeskukset ovat jääneet minulle vieraiksi, sillä talvella veri on vetänyt enemmän auringon alle rannalle sivakoimaan.
  Pitäisi kenties joskus kokeilla myös tätä lomavaihtoehtoa, moni on Rukaa kehunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on monena vuonna käynyt samoin, mutta nyt tuntuu siltä että lumi vetää puoleensa kun on tarpeeksi saanut olla auringon alla ja ilman sitä.

   Juolahti jotenkin ajatus mieleen siitä että suomalaiset on tehty sittenkin lunta varten. Asiat asettuu erilaiseen perspektiiviin kun on pitkään poissa, varsinkin sellaisesta, jonka kanssa on kasvanut pienestä pitäen.

   Poista
 11. Hyvä muistutus talvisen Suomen kauneudesta ja mahdollisuuksista. Toivottavasti pääsen tänä talvena pohjoisen lumille, kohde voi tosin olla joku muukin kuin Ruka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pääsee joskus unohtumaan, ne ajatuket ja muistot siitä miten kaunista Suomen lumiset maisemat onkaan.

   Täytyy sanoa että kaikkien tähän astisten kokemusten mukaan Suomen keskuksista Rukan on ollut paras. Paljon kuitenkin riippuu siitä mistä tykkää ja mitä haluaa. :)

   Poista
 12. Ei innostuttu lasketteluun, vaikka sitä (Keski-Euroopassa) on pariinkin kertaan kevyesti "opiskeltu" - murtsikka on meidän juttu. Ja sitäkin olemme enemmän tainneet tehdä Keski-Euroopassa kuin Suomessa, Davosissa esimerkiksi on kivat ladut! Vaikka hiihtelee sitä joinain talvena Espoossakin ihan kotiovelta, jos sattuu olemaan lunta (parina talvena taas ei ole ollut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun teki mieli kokeilla tuolla myös murtsikkaa, mutta niin se veri vaan mäkeen taas! Harmi kyllä, koska testit olisi voinut tehdä parhaimmilla mahdollisilla kamoilla. On mennyt luvattoman pitkä aika siitä kun viimeeksi on murtsikat laittanut alleen, ja siitä ajasta muistot ei kamalan hyvät olekaan - mutta luulen sen johtuneen huonoista varusteista pikemminkin.

   Tulisipa eteläänkin niin hyvä talvi että viimeistään täällä voisi sitä kokeilla!

   Poista
 13. Juuri tänään töissä puhuttiin, että nejä vuodenaikaa on ihan parasta, paitsi ei sittenkään märkä ja pimeä, vaan lumi saisi jo tulla tänne eteläänkin. En ole koskaan ollut Lapissa (vaikkei Ruka kai ihan Lappia vielä ole), mutta kohta kai tulee sekin eteen, kun haluan nähdä lunta, paljon lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Suomesta käsin katsottuna tarpeeksi Lappia. ;)

   Lunta, todellakin, kiitos tänne ja mielummin nyt heti! Neljä vuodenaikaa on hieno juttu, mutta sen sateisen syksyn osuus voisi olla huomattavasti lyhyempi. :P

   Poista
 14. Joo, tulisipa tänne eteläänkin oikein ihana talvi tänä vuonna! Minäpä olen koko elämäni aikana lasketellut kahdesti suksilla ja lautaillut kahdesti. Enkä oppinut kääntymään sillä laudalla. Koulu on siis edessä minullakin, kunhan tuo minireissumies sen verran kasvaa, että sen voi tyrkätä mäkeen. Mutta minttukaakao, jooga ja tuo Kuksan tarjonta kelpaisi kyllä nyt jo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauta oli mullekin ihan väärä kapine, ei vaan toiminut mitenkään.

   Kuulemma vasta nelivuotiaana kannattaa iskeä muksu mäkeen koska nilkat on ennen sitä liian höttöä ja saattaa ottaa hittiä. Käytettiin kyllä omakin aiemmin, mutta vaan pari kertaa. Tänä talvena pitäis kyllä päästä laskemaan kunnolla koko perhe ja tyrkätä tuo pieni jonnekin hiihtokouluun oppimaan.

   Me voidaan sitten ottaa ne minttukaakaot siinä samalla kun kattelee miten jälkipolvi oppii mäkitavoille. :)

   Poista
 15. Oi miten ihania kuvia! Jännä ajatella, että pohjoisessa on jo lunta. Etelä- ja Keski-Suomessa kun tosiaan on niin hirmuisen harmaata. Toivottavasti saataisiin jouluksi lunta muuallekin Suomeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin kovasti myös niistä valkoisista maisemista ja niin mielelläni skippaisin kokonaan tämän harmaan kauden.

   Valkoinen joulu olisi niin ihanaa!

   Poista
 16. Vaikuttaapas varsin täydelliseltä viikonlopulta! Oon käynyt Rukalla kerran ja tykkäsin kovasti. Pitäisi päästä uudestaan Pohjois-Suomen maisemiin, kun täällä etelämmässä on niin masentavan rumaa.. Rakastan tuota lumimaisemaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen oma kerta Rukalla, ja oikein todella positiivinen kokemus olikin! Tänne mielummin kuin Leville.

   En oikein siedä tätä harmaata, pimeää ja sadetta itsekään, lumimaisemia odotellessa.

   Poista
 17. Marraskuu on kyllä aika laitonta aikaa täällä etelässä... grrr... Joten tuollaiset valkoiset valoisat maisemat olivat varmasti oikein toimivat!
  Mun viimeisistä laskettelukokemuksista on pieni ikuisuus. Olis kyllä hauska kokeilla, että vieläkö se homma luistaa ;) Teillä on varmasti ollut niin siisti reissu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin on pari vuotta laskettelusta tuon rtw:n takia - nyt oli niin todella suuri ilo päästä taas pitkästä aikaa rinteeseen vetämään alas! Ja piristysruiskeeksi tähän harmaaseen myös!

   Oli kyllä ihan superhauska keikka täytyy sanoa! Vois hyvin vetää uudelleen. :)

   Poista
 18. Tää on just se Suomi, jota mä rakastan ja kaipaan. Luminen, kirpeä pikkupakkanen, pimenevät illat, rinteiden valot. Voi kun nuo saisi tänne masentavaan Saksaan, mä olisin niin onnellinen <3 Mä vietin joskus paljonkin aikaa Rukalla (ja sitten Lapin kohteissa) kun laskin kilpaa, ne oli hauskoja aikoja. Siitä on kuitenkin ihan älyttömän kauan haha, saas nähdä mitä mun sukseilusta tulisi. Siirryin lautaan heti kun lopetin ja sillä tiellä ollaan vieläkin, lauta tuntuu enemmän omalta jutulta. Haluun rinteeseen! Teillä tais olla tosi hauska viikonloppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautailuhommat ei koskaan ole mulle oikein auenneet, mutta se kyllä näyttää tosi mageelta puuhalta.

   Olis niin ihanaa kun Suomi kokonaisuudessaan näyttäisi tältä marraskuusta eteenpäin aina sinne kevääseen saakka. Lunta, valkoista, narskuvaa kenkien alla, niin kaunista. Ja onhan se tuolla pohjoisessa, mutta etelässä nykyään harvemmin.

   Ihan todella hauska viikonloppu, mukaan oli valikoitunut tosi hauskoja tyyppejä!

   Poista
 19. Ihanalta kuulostava viikonloppu! hauskinta oli katsoa lumikuvia, kun täällä Espanjassa on edelleen 20 lämpöä ja aurinko paistaa, mutta niin toivon, että kun palaan joulukuussa Suomeen, olisi minunkin kotikaupunkini saanut lumihunnun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todellakin niin! Espanjassa ei olisikaan yhtään hassumpi olla, ainakin mielummin kuin harmaassa ja sateisessa Helsingissä. :P

   Poista
 20. Nyt pikkasen erinäköistä kuin elokuussa. Silloin Ruka Village oli aika autio :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän harmi ettei niitä ulkoilumaastoja olla löydetty samalla tapaa! Nehän olisi varmaankin elokuussa parhaimmillaan.

   Poista
 21. Tuota lunta alkaa kyllä itse kullakin olla ikävä. Pidän peukaloita pystyssä, että ennustusten mukaisesti sitä tulisi ensi viikolla tänne eteläänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää tulleen, edes vähän. Ei nyt ihan tähän verrattuna, mutta sentään jotain vähän valaisemaan. :)

   Poista
 22. Olen ollut Rukalla vain ruskan aikaan ja upeaaan siellä on. Vaikka olenkin enemmän lämpimän ystävä, lumi näyttää kieltämättä upealta - ainakin kuvissa! Ja toi jooga näyttää ihanalta, tunnelmalliselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämminhän on kun pukeutuu oikein! :)

   Ruska olisi ihana nähdä Rukalla myös ja kokeilla se karhunkierroskin! Oikean talven kanssa ei olisi minkäänlaisia ongelmia täällä etelässä jos tosissaan olisi tätä sen märän ja pimeän sijan. Tunnelmallista joogalla tai ilmankin.

   Poista
 23. Enpä ymmärrä mutta vastaanpa uudelleen. Mielestäni olen lukenut tämän jutun ja kommentoinut mutta nyt uudelleen. Kyllä suomalaisille on tärkeä elementti tuo lumi. Sitä odotellessa voi todeta, että tuli se talvi tänne eteläänkin sentään. Mutta siitä huolimatta mikään ei voita "lapin" talvea, kunnolla lunta ja pimeys. Hienoa on myös se, että tuolta keskeltä ei mitään löytyy noita luksus ruokapaikkoja. Rukalla en ole ollut, Ylläs ja Levi sekä Kilpisjärvi ovat tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerissa joskus kommentit katoavat taivaan tuuliin. Kannattaa siis aina varmistaa että ne ovat tulleet läpi ennen kuin siirtyy pois.

   Itsekään en ole Rukalla aiemmin ollut, mutta paikkahan oli mitä mahtavin! Muistojälki tästä paikasta on todella lämmin, menen mieluusti uudelleenkin. Kaikki klikkasi jotenkin niin täydellisesti - rinteet, majoitus, ruoka ja seura.

   Poista
 24. Jo tuo Ravintola Kuksa teki vaikutuksen, pitäisi käydä testaamassa.
  Kiitos, houkutteleva postaus viikonlopusta Rukalla :)
  -Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä, erityisesti mustajuurikeiton takia! Vaikka oli se kaikki muukin tosi hyvää. :)

   Ihania maisemia, ihania paikkoja, sinne vaan tervemenoa! :) ♥

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!