maanantai 14. joulukuuta 2020

Voita vastuullisesti tuotetut mittatilausrintaliivit Suomen Liivineulomolta!

 
Tämä tarina ei ala siitä, että tarvitsin rintaliivit, vaan se alkaa huomattavasti kauempaa. Se alkaa siitä, kun ostin itselleni kolmet rintaliivit ketjuliikkeestä ja niistä meni kahdet rikki alle kahden kuukauden käytössä. Asiakaspalvelun mielestä se oli oma vikani, ja minä taas vannoin, etten enää koskaan halua ostaa yhtä huonolaatuisia vaatteita, jotka eivät kestä normaalia käyttöä.

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Liivineulomo


Alkoi projekti laadukkaiden, sopivien rintaliivien metsästys. Toivoin myös löytäväni vastuullisen toimijan, mutta vastuullisuuskaan ei auta, jos liivit - tai mikä tahansa vaate - ei istu. Tuolloin vaatetta ei samalla tavalla rakasta, ja se saattaa myös kulua huonosti istuvista kohdista ennenaikaisesti. 

Siispä kriteereinä uusille liiveilleni laadukkuus, liivit joita rakastan, ja itselleni sopiva liivimalli ja kaiken tämän myötä myös vastuullisuus.Pyysin vinkkejä myös instagramin storyissäni ja inboxini täyttyi ennätysajassa hyvistä vinkeistä.

Muutaman poimin sieltä lisätutkimuksia varten. Lopulta päädyin Suomen Liivineulomon sivuille, ja pyysin saada sovitusaikaa heille Hämeenlinnaan. Olin muutenkin menossa minilomalle niille suunnille, joten voisin yhtä hyvin piipahtaa paikan päällä.

Suomen Liivineulomo lupaa täydellisesti istuvat liivit, jotka on tuotettu vastuullisista materiaaleista, ja taatusti vastuullisella työvoimalla, ja joiden istuvuutta korjataan tarpeen vaatiessa niin monta kertaa kuin tarve vaatii ilman lisäkustannuksia. 

Kuosin, materiaalin, mallin, ja ihan kaikki saa valita itse. Myös sen, haluaako kaarituella vai ilman.
Liivineulomossa valmistetaan myös alushousuja kaikkia malleja, bindereitä, sukkanauhaliivejä, korsetteja ja erityistilauksia, kuten esimerkiksi rintasyöpäpotilaille rintaliivejä, tai vaikka transihmisille sopivia alusvaatteita. Monet ihmiset, jotka eivät heittämällä sovi kaupallisiin standardeihin, ovatkin löytäneet avun Suomen Liivineulomosta. 

Minä kai tavallaan sovin, vaikka tavallaan en kuitenkaan, mutta haluan laadukkaat, kestävät, vastuullisesti tuotetut ja täydellisesti sopivat.

Koska kaikki tehdään mittojen mukaan ja käsin, kaikki on myös mahdollista. Yksistä liiveistä saa tällä hetkellä (12/2020) maksaa 130 €, mutta jos kerralla tilaa kahdet kerralla on hinta 200 € /2 kpl. Pikkuhousuja saa mittoihin tehtynä alkaen hintaan 15 €, mallista riippuen.


Hyvin tuotetut ja laadukkaat liivit ovat yleensä joka tapauksessa arvokkaat. Minusta hinta ei ole kovinkaan paha kun miettii mitä sillä saa.
Suomen Liivineulomossa työskentelee kaksi henkilöä, yrityksen omistajat ja ompelijat Hanna ja Markku. Vuonna 2017 he ostivat lähes 100-vuotisen yritystoiminnan, ja uudistivat sitä reippaasti. 

Tehdas, pääkonttori ja ihan kaikki sijaitsee hämeenlinnalaisen kerrostalon ullakkokerroksessa. Sisään astuessani tulee heti pari kaunista kissaa tervehtimään, ja Hanna ja Markku toivottavat minut lämpimällä ja rennolla tavallaan tervetulleeksi.

Ihan ensin keskustelemme siitä, millaisia haasteita koen rintaliivien istuvuudessa. Ja kyllä, koen haasteelliseksi löytää hyvin istuvia liivejä.

Vaikka olen ns. jonkinlaista standardikokoa, jokaisen keho on erilainen. 

Oma haasteeni on löytää sopivaa kuppia rintakehän leveydelle. Jos liivit ja kupit ovat tarpeeksi leveät, on kuppi armotta yleensä aina liian iso. Jos taas otan pienemmän, on mitoitus sellainen, että kuppi tuntuu tursuavan yli, asettuvan väärään kohtaan ja olkaimet ovat ihan väärässä kohdassa.

Lisäksi näissä tavallisissa liiveissä olkaimet tuppaavat usein tipahtamaan alas olkapäältä päivän mittaan useammin. En pidä niistä silikonisista pidikkeistä, joita voi lisävarusteena ostaa pitämään olkaimet paikoillaan. Eikö mallissa ja suunnittelussa ole joku vika, jos ne eivät kunnolla pysy kohdillaan?Eräässä rintaliivien erikoisliikkeessä sovittelin liivejä ja pyysin myyjää katsomaan. Kuppi ei oikein täyttynyt vaikka liivit muuten istuivat. "Hyvältä näyttää. Ja eihän nämä liivit voi täydellisesti istua kaikille mitenkään, kyllä nämä ovat sinulle oikein hyvät", myyjä kertoi. 

Paitsi että voihan ne istua, jos ne tehdään juuri omalle keholle sopivaksi.

Aina välillä olen miettinyt, olenko jotenkin vähän viallinen, kun hyvin ja istuvien liivien löytäminen on niin hankalaa. Jos en tietäisi paremmin, saattaisin ihan syvällisesti ajatella että minussa tossissaan on joku vika. 

Vaan eihän se niin ole. Meistä jokainen on yksilö, ja ansaitsee saada keholleen hyvin istuvat vaatteet ja alusvaatteet. Silloin myös niitä tulee käytettyä pidempään ja ne säilyvät hyvänä, kun mikään kohta ei erityisesti kulu väärän istuvuuden takia.
Mitat ja kuosit - vain mielikuvitus on rajana!

Sitten otetaan mitat. Sen tekee yleensä Markku, sillä Hannalla voi olla haasteita yltää pituutensa takia. Tilanne ei tunnu mitenkään ahdistavalta tai vaikealta.

Luonnollisesti ylävartaloa pitää paljastaa, mutta rintaliivit saa jättää päälle. Mitat voi ottaa myös kotona itse, siihen on hyvät ohjeet olemassa ja Hanna ja Markku kertovat tarvittaessa myös lisää.


Seuraavaksi pääsen valitsemaan, millaiset liivit haluan. 

Voin valita ihan mitä tahansa, ja täytyy sanoa että mielikuvitukseni ei varsinaisesti ota laukkaa tässä vaiheessa. Päädyn järkevästi nudeihin t-paitaliiveihin, eli käytännössä aika mitäänsanomattomiin, mutta ah, jokaisen vaatteen kanssa passaaviin. 

Niihin tulee kuppien alle vain pieni pitsikoriste päälle. Lisäksi päädyn vihreäpohjaisiin, joihin tulee mustaa pitsiä päälle. Näissä on sentään vähän yritystä johonkin.

Kuoseja on niin paljon, että seuraavan kerran kun tilaan (ja näin varmasti tulee tapahtumaan!) otan todennäköisesti räyheät fuksiat, tai lempiväriäni keltaista. Käytännössä kuitenkin taivas on rajana kun kuoseja valitsee. 

Kankaat tulevat eurooppalaisilta tehtailta, joissa Hanna ja Markku ovat itse voineet todentaa sekä laadun että vastuullisuuden.

Sitten jään odottamaan liivejä saapuvaksi postilähetyksellä kotiin. Valmistusaika riippuu siitä kuinka monta on jonossa, mutta joka tapauksessa valmistamiseen menee useampi viikko.

Hanna ja Markku tekevät yritystoiminnassaan myös paljon työtä ympäristön eteen. Jopa ompelukoneet ovat sitä vanhaa hyvää mallia, yli 40-vuotta vanhoja ja kaikki ympäristövaikutus pyritään minimoimaan. Suomen Liivineulomon sivuilta löytyy ympäristötyöstä lisätietoja.


Liivit kotiin postilla

Omani saapuvat muutaman viikon odottelun jälkeen. Ja ne ovat i-ha-nat!

Erityisesti vihreäpohjaiset mustalla pitsillä ovat ihan yksinkertaisesti sanottuna kauniit. Ne myös tuntuvat erittäin hyvältä päällä.


Pieniä haasteita kuitenkin on ensimmäisessä versiossa: kupit jäävät "ilmaan" edestä eikä olkain asetu ihan kunnolla. Ne joutuvat siis vielä korjaukseen. Nudeja käytän pari päivää, ja totean, että toinen rintakuppi jää hitusen vajaaksi. Ei mitenkään pahasti standardiliiveihin nähden, mutta jää kuitenkin.

Otan muutaman kuvan ja laitan selityksineen Hannalle ja Markulle, ja laitan asiakaspalautuksena postilla takaisin. Parin viikon päästä korjatut liivit saapuvat ja tällä kertaa ne ovat täydelliset.Erityisesti ilahdun siitä, että olkaimet eivät myöskään valu, kiitos hieman sivuttaisen ja keskemmälle asetetun takaosan kiinnityksen. Ero on huomattava kun vertaa tavalliseen liiviin. Ei mikään ihme, että normiliivit tuntuvat valuvan alas.
Vihdoin olen saanut itselleni sopivat, täydellisesti istuvat, vastuullisesti ja ilmastoystävällisestikin tehdyt liivit. Hanna ja Markku lupaavat lisäksi, että jos vaikka kaarituki lähtisi karkaamaan, he korjaavat ne kustannuksitta. Aivan mahtavaa!

Tutustu tarkemmin Suomen Liivineulomon sivuihin ja tuotteisiin täältä!Lisäksi saan nyt mahdollisuuden arpoa yhdet mittatilausliivit teidän kaikkien lukijoiden kesken.

Kommentoi tähän alle 21.12.2020 klo 23.59 mennessä miksi juuri sinä tarvitset tai haluaisit mittatilausrintaliivit itsellesi tai läheisellesi - ja kerro myös millaiset valitsisit!

Voit kommentoida täällä postauksessa, facebooksivulla, sekä instagrampostaukseen, ja saat jokaisesta kommentistasi yhden äänen arvontaan.


Huom!
Jätä myös yhteystietosi, joko sähköposti, puhelinnumero tai muu vastaava kommenttiin, jotta saamme sinut kiinni. Ilman yhteystietojasi emme voi huomioida kommenttiasi arvonnassa. Jos emme saa voittajaa kiinni vuorokauden sisään arvonnan voittamisesta, arvomme uuden voittajan.


Lykkyä tykö arvontaan!
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät
meidän facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?


Vuoden 2020 #ReilutBlogit -kampanja kiinnittää huomion vaihtoehtoisiin matkustustapoihin ja
lentämisen kompensointiin. Lue ihmeessä ja osallistu, jos et vielä ole niin tehnyt
- kampanja on käynnissä koko vuoden!

Vastuullisuusasioihin voi tutustua Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluissa Gian ja
Tarinoita Maailmalta -blogin Annikan tuottamassa VastuullisuusPodcastista - klikkaa
itsesi Spotifyihin tai Acastiin kuuntelemaan!

80 kommenttia:

 1. Oi, mahtavaa! Ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Huomioithan, että tarvitsemme muun muassa yhteystietosi, jotta osallistus arvontaan. Kurkkaa säännöt postauksen lopusta!

   Poista
  2. Mieli maassa jonkin aikaa itsensä kanssa. On tullut kokoa lisää ja vaikea mennä liikkeisiin, alkanut jopa välttelemään...
   Miettinyt usein käydä ihan 'oikeassa' liikkeessä ,mutta jäänyt... Tämä oli kannustavaa luettavaa.
   Hyvää Joulua !
   virta.mm@gmail.com

   Poista
 2. Tällä hetkellä olisi taas tarvetta uusille liiveilke ja julkisuudessa olleiden väitteiden takia en enää halua käyttää luottoketjumyymälääni. Toivottavasti tärppäisi, väri voisi olla joulun kunniaksi punainen alta ja mustaa pitsiä päällä. ninavuolio@windowslive.com

  VastaaPoista
 3. Jutta.harjaluoma@hotmail.fi
  Isona ihmisenä vaikee löytää liivit joten mukana

  VastaaPoista
 4. Räyheä fuksia, lempivärini. Olipas kiinnostava juttu. Minun on ollut hyvin vaikea löytää itselleni sopivia vetimiä. Nykyisistä liiveistä kaarituki tuli ulos ja poistin ne ja niillä sitten on selvitty tosi pitkään, niin kuin vuosikaudet. Uskaltautuisikohan hankkimaan uudet tässä vaiheessa. No, minun ongelmani on ollut, että mittaa on joka suuntaan ja esimerkiksi kaarituki painaa niin kuin aivan liian kapea pikkubussin penkki.

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava juttu! Myös mulla on vaikeuksia löytää sopivaa ympärysmitta-kuppikoko-kombinaatiota. Tästä olisi siis paljon iloa mullekin!

  VastaaPoista
 6. Voi joo! Kaikki kiristää, puristaa, rutistaa, en edes tiedä miltä oikean kokoiset tuntuisivat! Ottaisin jotain turkoosia ja mustaa pitsiä!

  VastaaPoista
 7. Olisi ihana saada just sopivat ja hyvin kantavat liivit näille rinnoille joka viimeisen 3 vuoden aikana on imettänyt 2 lasta ja rinnat sen näköiset. Muutaman vuoden ollut käytössä vaan halppismarketin jumpparintaliivit eli ei kaaria, pehmusteita tai muutakaan. Mutta varat myöskään näin kotiäitinä ei riitä muihin. Voi kuinka nämä toisi ihan varmasti uudenlaisen olon ja fiiliksen että kyllä kunnon rintaliivit tekee naisen. ��❤ hyvää joulun odotusta kaikille ❄�� marikauhanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. eviljamaa@gmail.com on siis sähköposti,😊

  VastaaPoista
 9. Ainiin ja valistisin perus nudet mitkä sopisi kaikkien vaatteiden alla niin kotona kuin juhlissa. ❤

  VastaaPoista
 10. Oi olisipa ihana. Vaikka ostankin liivini erikoiskaupasta, on silti välillä hutiostoksia ja juurikin ongelmana tuo ettei olkaimet pysy. Koon puolestakaan ei valikoima ole mitenkään huippu edes siellä erikoisliikkeessä.

  VastaaPoista
 11. Voi, tämä olisi aivan huippua! Iso kuppi ja pieni ympärys, ja todella harvoin löytynyt supermukavia liivejä erikoisliikkeestäkään. Ja kuinka maailmaa mullistava ajatus: mitä jos olkaimet eivät valuisikaan :D
  Ottaisin ehkä tylsät mutta kovin monikäyttöiset nudet.

  VastaaPoista
 12. Tämä voitto menisi ehdottomasti äidilleni - hän saisi kerrankin sopivat ja mieleisensä liivit!

  VastaaPoista
 13. Oi! ���� Todellakin mukana! On vaikeuksia löytää sopivia rintsikoita kaupoista, ja parit uudet on pakko ostaa lähiakoina!
  toivakanpostit@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Ehdottomasti mukana!
  Keväällä leikattu luomi selästä ei parannu kunnolla. Vaikea käyttää normi liivejä, kun hakaset hiertää siihen. Joutunut pitämään lähinnä urheiluliivejä ja ne ei sovi kaikkien vaatteiden kanssa.
  Myös sankojen säädöt aiheuttaa ongelmia. Jää useasti liian löysälle tai sopivasti kiristäen selkäosa nousee rumasti kaarelle.

  susatela1@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Omg. Maalarina, hyvät liivit on jotain todella oleellista. Kumartelu, kyykkiminen heiluminen. Jestas. Ja toi olkien valuminen... Että se on ärsyttävää töitä tehdessä. 😑 Mutta jospas onni suosisi! 🤘😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen et ton mun profiilin kautta löytyy sähköposti, mut varmuudeksi vielä hanna.sahla@gmail.com

   Poista
 16. Minulla liivit ovat yleensä kokoa 75H. Niitä on ensinnäkin hyvin vaikea löytää ja silloinkin vaihtoehdot ovat vähissä. Toisaalta toivoisin tätä myös äidilleni, jolla on hankalampi koko ja joka jossain vaiheessa lakkasi käymästä liiviostoksilla, kun hänelle naurettiin päin näköä koon selvittyä.

  VastaaPoista
 17. Toivoisin mittatilauksena tehtyjä imetysliivejä ja alushousuja itselleni, koska kaunista alusvaatekokonaisuutta imettävälle on vaikeaa löytää. T. @aamukaste Instagramista

  VastaaPoista
 18. Sopivat liivit ois ihana kokea, nyt kun aina puristaa tai on jostain liian isot. Väriä tai mallia en kyllä osaa näin nopeasti päättää, valikoimaa kun näyttää olevan :) reetta.hakkinen@yahoo.com

  VastaaPoista
 19. Voi! Mulla ei oo koskaan ollut hyvin istuvia rintaliivejä, joten yleensä paahdan ilman. Olisi kuitenkin aika löytää jotain sopivaa!
  Ottaisin alkuun käytännölliset nudet ja myöhemmin, niiden istuessa hyvin, voisin investoida vähän räväkämpiinkin :) emmalo@live.fi

  VastaaPoista
 20. Mulla on vähän samaa ongelmaa kuin sulla, että tarvitsisi leveämmän kupin. Yhdistettynä siihen että pientä ympärystä ja isompaa kuppia ei kovin monelta löydy sellaiseen järkevään hintaan, että on varaa. Voisi testata jos osuu omalle kohdalle.

  kisu.viren@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Haluaisin rintaliivit, jotka pysyy päällä. Olkapääni ei pidä minkään liivien olkaimia ylhäällä, siis sellaisten jotka pystyn vielä itsenäisesti liikerajoitteineni kanssa pukemaan. Haluaisin olla itsenäinen vaatteissani, ilman avustajan laittamia systeemejä selkäpuolella, joita ei edes itse saa pois.

  VastaaPoista
 22. Tämmösistä olen haaveillut aina! Jättirintaisena ja vähävaraisena oon joutunut ostamaan aina tokmannin mummoliivejä, ja ne on löysiä ja hajoavat nopeasti. Ylipainon vuoksi voin vain haaveilla rintojenpienennysleikkauksesta.Jatkuvat niskakivut ovat niin oleellinen osa elämäãni, että olen alkanut pitää sitä jo normaalina. Olis aivan unelma voittaa tällainen palkinto, siis, ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
 23. Minun on myös vaikea löytää tarpeeksi leveää kuppia ilman valuvia olkaimia. Osoite löytyy profiilin kautta.

  VastaaPoista
 24. Mäkin tarvitsisin oikeesti istuvat liivit. Koko jotain 70J luokka, korkea profiili ja melko leveä rintojen väli. Kaikki liivit on joko liian matalia eli joudun ostamaan isompaa kokoa. Puolasta oon saanut sopivalla kupilla mutta kupit on niin lähellä toisiaan että kaarituet pureutuu sit sivuilta kudokseen. Pari kokoa pienempänä löytyi vielä mukava istuvuus mutta nyt tuntuu olevan mahdottomuus löytää liivejä joita ei halua repiä pois päältä heti kun voi. Ja oikeastaan tämän kokoisena ilmankaan ei ole kauheen mukava olla, eli jotain tarvis kyllä keksiä. Liivineulomo onkin jo seurannassa ja haaveissa joku päivä päästä kokemaan liivit omilla mitoilla ❤
  Jos sattuis onni osumaan omalle kohdalle niin mut saa kiinni mira.oman@hotmail.fi

  VastaaPoista
 25. Oih! Ehdottomasti aloittaisin hankkimalla itselleni mustat, tai muun Tumman sävyiset balconette-rintaliivit jollain mustalla pitsillä, tai ilman. Itse asiassa tarvitsisin sellaiset, tuntuu etteivät valmivliivien mallit oikein istu ja balconette-malli on yksi ikilemppareistani. 🖤Jos arvonta osuu kohdalle, niin meiliosoite on readingblackcat@gmail.com.

  VastaaPoista
 26. Pienirintaisena korkkiruuvina on joskus vaikea löytää hyvinistuvia liivejä. Eikä ilmankaan haluaisi olla.

  maria@kiusaus.net

  VastaaPoista
 27. Oi kyllä! Istuvia, nättejä ja mukavia liivejä alkaa olla vaikea ellei mahdoton löytää koossa 70I vai mitä ikinä nämä nykyään onkaan. Puuteripumpuli@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Jos olis pienemmät rinnat, kulkisin varmaan liiveittä, kun on niin tuskallista löytää edes jotenkin sopivaa mallia. Toisaalta pomppivat tissitkin on tuskalliset :D

  Ottaisin varmaan tummansiniset kaarituetut kokokuppiset liivit, vähän pitsiä ja leveähköt olkaimet. Vaikka voi olla, että istuvat liivit eivät sitten kaipaisikaan niin leveitä olkaimia, kun tuki tulee liiviosasta.

  helmikui9@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Olisi mukavaa, jos olisi liivit jotka istuvat täydellisesti ja pysyvät paikoillaan (instagram: @jnnhrkn)

  VastaaPoista
 30. Voi että. Raskauden ja synnytyksen jälkeen mitkään liivit eivät tunnu oikein istuvan. Tarvitsen pienen ympäryksen 60-65cm ja "ison" kupin. Monessa liikkeessä jään 65D ja 65E väliin. 65D:ssä kupin syvyys on ok, mutta kaaret monesti liian kapeat, että painaa kainaloon. 65E:ssä taas kaaret asettuvat paremmin, mutta kuppi saattaa jäädä tyhjäksi päältä ja tämän huomaa paitojen alta selvästi, että kupin yläreuna törröttää irti rinnasta. Tyttäreni on nyt 5v, että melko pitkään olen kärvistellyt. Kotona olen ilman liivejä, mutta työpaikalla on hankalaa. Minulle ei käy myöskään kaartituettomat tavalliset kauppojen rintaliivit. Niissä tarvitsisin XS ympäryksen ja M kupin, joten ei ole nekään hyvät.

  Jos voittaisin arvonnan valitsisin jotkut vanhan roosan väriset, joissa shamppanja/beige pitsiä.
  Minut tavoittaa: heiniparviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Tarvitsen liivit koska en löydä sopivia MISTÄÄN. Aivan toivotonta. Olen yrittänyt vuosia. Valitsisin mustaa pitsiä ja ehkä kirkasta pinkkiä. 🤔😁

  VastaaPoista
 32. Ai että, olisipa ihanaa saada omien mittojen mukaan tehdyt liivit. Oon siirtynyt käyttämään kokonaan kaarituettomia liivejä, kun ne tuet aina tökki mua kylkiin eikä liivit koskaan asetu hyvin rinnan alta. Eikä tuo hinta ole edes kovin paha jos vertaa merkkiliiveihin! Pitää laittaa korvan taakse tämä paikka, jos ei arpaonni suosi!!

  VastaaPoista
 33. Rinnat eriparia ja koko sitä luokkaa ettei meinaa liivejä löytää. Lisäksi kaikissa liiveissä olkaimet valuvat samantein alas ja niitä saa nostella muutaman minuutin välein.
  hevon16@gmail.com
  Haluaisin jotkut mustat, full cup-liivit. Pitsiset yksityiskohdat vois olla kivat

  VastaaPoista
 34. Taidan tarvita omien mittojen mukaan! Kokoni on suuri rinnanympärys mutta kuitenkin kohtalainen kuppikoko, joka on haastava kombo. Lisäksi herkästi liivien olkaimet valuvat. Tarpeeksi leveitä olkaimia ja selkäosaa ei meinaa löytyä. Kiinnostava kokemus siis kaikkineen, ja ehkä omien mittojen mukaan tilaus onnistuisi tulevaisuudessa. :) sofia.rinskoi ät gmail.com

  VastaaPoista
 35. Oi, uudet mittatilausliivit olisivat parasta, kun kehon mittasuhteiden muututtua olen joutunut kokonaan luopumaan kaarituellisista liiveistä tuskaa tuottavina ja pehmeimmissä liiveissä joutuu valitsemaan ne ajatuksella "mistä on kokoa", eikä "mikä olisi itsestä hyvä".
  Itse tehtynäkään ei tunnu oikein saavan sopivia.

  Parasta olisi mustat t-paitaliivit, ja istuvuuden varmistuttua muutamat räyheän väriset myös!

  VastaaPoista
 36. Tarvetta on nyt, kun jäljellä on vain yksi rinta. Itselleni proteesin silikoni aiheuttaa ihon punotusta ja kutinaa, joten usein laitan vain toplinkia rintaliivin toiseen kuppiin. Ongelmana tässä versiossa on se, että usein toplinkit lähtevät matkalle ja saattavat löytyä vatsan seutuvilta tai toisen rinnan viereltä :D. Mielessäni on usein pyörinyt, että meille "yksisarvisille" pitäisi olla ihan omat lajitelmat liivejä, vaikka sellaiset joihin voi sujauttaa proteesin sisään.

  VastaaPoista
 37. Ehdottomasti mukana arvonnassa!
  Isokokoisena ja isorintaisena on vaikea löytää sopivia liivejä. Haluaisin varmaankin punaista ja mustaa, pitsihörhelöä myös!
  jpykari@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Olen jo turhautunut etsimiseen... Siispä urheiluliiveillä mennään. Ehkä poven saisi paremmankin näköiseksi.... anne.uskali@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Ilman muuta mukana! Olisi ihana tukea suomalaista käsityötä ja vastuullisten vaatteiden tekijöitä. Ja ennenkaikkea haluaisin kerrankin sellaiset liivit, että kaarituki ei pistä ikävästi ja jätä jälkeä.
  ullakataja@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Aivan ehdottomasti mukana. Juuri katkesi edellisistä liiveistä kaarituki.
  Tällaisen ei niin normaalin kokoisen on vaikea löytää sopivia liivejä, varsinkaan kivan näköisiä. Edellistenkin liivien kaarituki painoi käsivarren sisäsyrjää... jingish@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Kaupasta ostetussa kuppimalli ei oikein tahdo osua.
  Etunimi.sukunimi@gmail.com

  Paivi Vettenranta

  VastaaPoista
 42. Kroppa muuttuu ja kiloja tulee lisää. Vanhat liivit kirraavat, eikä hyviä uusia tunnu löytyvän. Jos sopiva ympärysmitta, kupit eiät istu tai toisin päin. Mulla on myös pullo-olkapäät, joista olkaimet aina tuppaavat valumaan ellei niitä säädä liian kireälle.

  VastaaPoista
 43. Olen siirtynyt käyttämään kokonaan kaarituettomia liivejä, kun ne tuet aina tökki mua kylkiin eikä liivit koskaan asetu hyvin
  Etunimi.sukunimi@gmail.com

  Anne Asunmaa

  VastaaPoista
 44. Oih, tää tulis niin tarpeeseen <3 Isorintaisena ihmisenä en oikeen taho löytää hyviä liivejä mistään, nii tässä olisi ratkaisu! Haluaisin liivit omalla lempivärilläni, eli vihreinä <3 koskinenjuuli@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Harhe@live.fi
  Mittatilausliivit tulisivat tarpeeseen. Sen verran ovat eripariset rinnat, että mahdoton löytää tavallisia liivejä jotka istuisivat molemmin puolin. Urheilurintsikoista löytyy sopivia, mutta rajoittavat melkoisesti varsinkin mekkovalikoimaa ja nämä ns. yksitaskuiset ovat melkoisen hiostavia.

  VastaaPoista
 46. No oishan upea juttu saada juuri itselle mitoitetut ja suunnitellut liivit ❤️ pkkirsi@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Kun on sekä kokoa että näköä, on turha kuvitellakaan mahtuvansa markettien tai perusketjujen liiveihin. Olisi kerrankin kiva saada räväkät, oman kokoiset liivit jotka täyttäisivät jopa tehtävänsä eivätkä kelluisi koristeena kukkuloille.
  pauliina.paakala@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Itselläni on hankala koko (70J) ja lisäksi tarvitsen ekstrasyvän kupin, että rinnat mahtuvat. Ainoastaan yhdeltä liivivalmistajalta löydän tällä hetkellä sopivia, ja siellä on vain silloin tällöin malleja, joista tykkään. Harrastusten takia olisi myös kiva saada kaarituettomat mutta kuitenkin riittävän tukevat liivit. laura.salovaara@gmail.com

  VastaaPoista
 49. En tykkää kaarituista yhtään ja rinnat ovat sen malliset että topatut tai muotoonprässätyt kupit eivät istu. Lisäksi etukiinnitys on minusta ainakin sataseitkytkertaa kätevämpi kuin "normaali" takakiinnitys. Näillä spekseillä voinette kuvitella, miten vaikeaa on löytää sopivia liivejä, kun kuppikaan ei saa olla kovin pieni.

  Joten kiitos kyllä, mulle kelpaisi!

  VastaaPoista
 50. Mukana kisassa, haluaisin todella tietää miltä minulle räätälöidyt liivit päällä tuntuvat.

  VastaaPoista
 51. Olisipa ihana saada täydellisesti istuvat liivit. Vaikka en ole koskaan voinut omiani ostaa ketjuliikkeistä, ei myöskään erikoisliikkeistä meinaa löytyä sopivia. Sitten jos minulle tilataan yhdet sovitukseen ja ne on edes sinnepäin, niin kyllä ne saattaa siitä 100e hintalapusta huolimatta lähteä mukaan kun muutakaan ei ole. Eli kiitos, mahtava yhteistyö, pitää tutustua tähän yritykseen tarkemmin joka tapauksessa.
  wewwaton at gmail piste com

  VastaaPoista
 52. Pitkänä en tahdo löytää mittasuhteiltaan oikeaa kokoa.Olkaimet ei riitä esim.
  piapositive@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Ehdottomasti mukana. Tarve on,kun ei ympärysmitta on iso, mutta rinnat pienet niin vaihtoehdot on tosi vähissä. Olisi kiva saada jotkut pitsilliset joskus. (Leivo.jenni [at] gmail.com)

  VastaaPoista
 54. Olipa hyvä postaus, mukana arvonnassa!
  Itsellä on supervaikea löytää hyvin istuvia liivejä endometrioosin takia: kuppikoko on stabiili mutta ympärysmitta vaihtuu ylävatsan turpoilun takia välillä 5cm päivän aikana. Oon niin väsynyt siihen, että myyjien kanssa pitää tapella siitä, että saa valita ne löysemmät liivit ympärysmitaltaan. Napakkuudesta ei ole mitään hyötyä, jos liivit pitää ottaa pois. Oon nyt ratkaissut ongelmaa tarvittaessa jatkopalalla mutta ois ihana saada liivit, jotka ois vähän joustavampaa mutta tukevaa materiaalia ympärykseltään. Sitten kun oon rikas, varmaan joka tapauksessa siirryn tuonne asiakkaaksi, mutta rikastumista saanee odotella ainakin pari vuotta :D
  etelanharmaalokki@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Aina on huonosti istuvat, liian isot yhdestä kohtaa, kiristää toisesta.

  VastaaPoista
 56. Haluaisin sellaiset, jotka ei valu eikä kiristä. Sais olla pitsiä ja väriä. Riittävän leveät olkaimet. Annaeveliinanen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 57. Oispa onni mukana... C95/100 liivit tuntuu olevan uskomaton yhdistelmä löytää;toisaalta myös binderille löytyis parikin ehdokasta, joten Oispa onni mukana...

  VastaaPoista
 58. Tähän on pakko osallistua. Isokokoisena ongelmana on myös isohko rintavarustus. Välillä rinnoissa on kokoeroa enemmänkin, mikä on vähän haastavaa liiviostoksilla. Lisäksi tosi moni liivi painaa kainaloon ja jättää jäljet kroppaan, vaikka miten yrittäisi valita sopivan kokoiset ja mukavat. Sähköpostiosoite on salmela.hilla@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Ihanat! Omuen mittojen mukaiset olisivat ihanat, ja punaiset. Rintani ovat suht isot ja mukavasti istuvia liivejä on hankala löytää, joskus kun se onnistuu on mukava kun ei paina, kiristä, roiku tai olkaimet putoile. Kokoeronkin pystyisi mittojen mukaan tehdyissä huomioimaan. S-postini: titiuu72@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Ihanat! Omuen mittojen mukaiset olisivat ihanat, ja punaiset. Rintani ovat suht isot ja mukavasti istuvia liivejä on hankala löytää, joskus kun se onnistuu on mukava kun ei paina, kiristä, roiku tai olkaimet putoile. Kokoeronkin pystyisi mittojen mukaan tehdyissä huomioimaan. S-postini: titiuu72@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Olen nyt vuosia käyttänyt pelkkiä urheiluliivejä, koska "normaalit" kaarituelliset ahdistaa, puristaa, olkaimet valuu ja painaa, yksistä liiveistä tuli kaaritukien takia mustelmat kylkiin. Olisi ihana saada oikeasti hyvin istuvat ja hyvännäköiset liivit! juuli.heikkala@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 63. Täydellisesti istuvat liivit tulisivat todellakin tarpeeseen. Vartalonmallilleni ei tahdo mikään standardimalli istua. Aina puristavat, hiertävät, ahdistavat ja olkaimet valuvat. Köyhänä ei ole varaa muuhun kuin halpiskamaan, joita niitäkin vielä joutuu korjaamaan kerta toisensa jälkeen itse, jotta käyttöikä pitenisi. Rakastuin noihin vihreisiin liiveihin. En ole osannut ajatellakaan, että liivit voisivat olla noin kauniit.

  piia.syri@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Olisi ihana omistaa kerrankin kunnon liivit!

  Jotkut ihan yksinkertaiset ja tavalliset, neutraalilla värillä, ottaisin.

  VastaaPoista
 65. Olisi ihana saada kunnon liivit, koska valitettavasti vaikk haluaisi maksaa, ei oikein viitsisi olla esim syömättä kahta viikkoa.

  VastaaPoista
 66. Uudet liivit tulisivat todella tarpeeseen. Ainoat päällä melko mukavat löysin kirpparilta ja niistä olen jo pariin otteeseen korjannut kaarituen, eikä liivit muutenkaan ole mitenkään erityisen hyvässä kunnossa. Uutena vastaavat maksaisivat työttömälle opiskelijalle liikaa. Jotkut kauniit pitsiset haluaisin.

  VastaaPoista
 67. Rintaliivivarasto tarvitsisi ehdottomasti uusimista, olen hankalan kokoinen standardiliiveille joten löydän huonosti kaupasta liivejä itselleni. Toivoisin kauniita pitsiliivejä itselleni ilahduttamaan sekä omaa että mieheni arkea. :) elotaija@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Tintti405 at gmail.com

  Olen opiskelija, ja mielenterveysongelmat yhdistettynä edellisen kanssa pitää tulot pieninä ja jaksamisen lisätyöhön vähäisenä.

  Haluaisin ihan vaan sopivat liivit. Jotakin on pakko pitää ja nykyisin pidän ei-sopivia, koska omaa kokoa ei saa esim kahdet kympillä tarjouksilla eikä ollenkaan marketeista.

  VastaaPoista
 69. Oi että mikä mahdollisuus! Olen jo valmiiksi erikoisliikekokoa ja liian lyhytselkäinen monen valmistajan liiveihin. Nyt tähän mennessä 15 kuukautta jatkuneen imetyksen myötä sekä koko että muoto ovat menneet uusiksi, joten uudet liivit olisivat kipeästi tarpeen. Taidan säästää ja teettää heillä seuraavat liivini, voitin arvonnassa tahi en.

  Sposti: outilas at gmail piste com

  VastaaPoista
 70. Leikkauksen jälkeen eripariset rinnat aiheuttaa ongelmia sopivien liivien löytymiseen, neutraalit t-paitaliivit toiveissa. maija.heinonen@icloud.com

  VastaaPoista
 71. Olen ollut 1,5 vuotta keskivaikean / vakavan masennuksen vuoksi. Kun aloin jaksaa nousta sängystä ja pukea edes jotain päälleni, aloin käyttää yksinomaa urheilutoppeja. Tavanomaiset liivit puristavat, kiristävät, ahdistavat eivätkä istu päällä. Oranssit pitsosomisteiset liivit ovat toiveena.
  Hiluta (at) Gmail.com

  VastaaPoista
 72. Oi olisipa kiva saada todella istuvat kunnon liivit. Hankala löytää kaupasta olkaimet valuu tai metallituet painaa ja jostain kiristää. Ja ihan jotkin perusliivit valkkaisin ehkäpä valkeana. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Mittatilausliivit tulis kyllä tarpeeseen. Ainoat kaarituelliset jotka omistan lojuu hyljättynä kaapissa, koska ne puristaa niin että saan niistä hiertymiä. Käytänki tällä hetkellä ainoostaan urheiluliivejä, mutta ne ei varsinaisesti oo se kaikista huomaamattomin ja klassisin ratkasu mekkojen kans käytettäväksi. lunisia@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Olisipa ihana saada mittatilausliivit. Itselläni ongelmana on juurikin ne valuvat olkaimet. Päätyisin varmaankin klassiseen mustaan. elina.jalkanen(a)gmail.com

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!