maanantai 3. marraskuuta 2014

Lähtötunnelmissa // Going away


Meillä ei ole montaa tuntia enää odotusta jäljellä. Lähtö tapahtuu tiistaina iltapäivästä. Ihan kohta siis. Ensimmäisen määränpään paljastamme vasta lentokentältä, Pysy siis kuulolla tiistaina joskus iltapäivästä jos haluat tiedon tuoreena. Silloin koneen nokka nousee kohti ensimmäistä määränpäätä ja Suomi jää toivon mukaan kokonaiseksi vuodeksi taakse.

Tätä kirjoittaessa asustamme ystävien kellarissa vielä kaksi yötä ennen lähtöä. Kuulostaa brutaalimmalta kuin onkaan, huone on pesutilojen yhteydessä ja oikein viihtyisä. Jännittää ihan hirmuisesti. Koko vuosi on niin auki. Yöpymiset on varattu kolmelle ensimmäiselle yölle, sitten me ei tiedetä missä tai miten. Mutta sehän tässä oli ideanakin.

Aika pitkä matka ollaan kuljettu että tässä pisteessä ollaan. Tunteja on kulutettu ihan tuhottomasti pohtimiseen, tiedon etsimiseen, selvittelyyn, puheluihin, haastatteluihin, pakkaamiseen, kamojen roudaamiseen, laskemiseen, kamojen hankkimiseen, ja mitähän kaikkea vielä. Polku on ollut raskas, mutta jollain tavalla kuitenkin antoisa, sillä on tiennyt tekevänsä asioita oman unelmansa eteen. Siitä saa aika paljon lisäpotkua jaksamiseen. Rahaa tähän saa kulumaan, se on ollut jo jonkin aikaa selvä. Tällä hetkellä budjetti näyttää siltä että jotakuinkin 6000 € on saatu menemään ja toistaiseksi ollaan vielä Suomessa.

Viikonloppuna jätimme kotimme vuokralaisten huomaan ja vietimme ensin läksärit työkavereiden kanssa ja vielä kahteen kertaan ystävien kanssa. Olo on lievästikin sanottuna juhlittu ja hyvä niin. Kodin luovuttamiseen ei yllättävää kyllä liittynyt mitenkään erityisen liikuttuneita hetkiä. Lähinnä helpotus siitä että tavarat oltiin vihdoin saatu pakettiin.

Paitsi näistä aivan ihanista juhlimisista, myös niin paljon kaikesta muusta meillä on kiittämistä aivan upeista ihmisistä, jotka meillä on ollut onni kohdata tässä elämässä. On ollut äärettömän hienoa huomata kuinka paljon apua saa pyytäessä, kuinka paljon ihmisillä on halua ja kykyä auttaa tällaisissa tilanteissa. Ja siitä olemme todella kiitollisia teille joka ikiselle, jotka olette tähän vaikuttaneet, kuin myös teille, jotka virtuaalisesti olette eri kanavissa myötäeläneet tätä meidän valmistelua. Toivottavasti pysytte mukana nyt kun meidän matka todella alkaa! ♥


Jotta te kaikki matkan toteutumiseen vaikuttaneet ette unohtuisi, kiitos Suvi, Salla, Taneli, Sandra, Antti, Tapio, Marjaana, Mari, Terhi, Jonne, Ari, Jorma, Eila, Pirkko, Janne, Katja, Elina, Laura, Anton, Henna, Jenni, Kimmo, Katja, Sallamaari, Anssi, Anna, Martti, Heidi, Joni ja lukemattomat muut, jotka olemme tästä kaiken hässäkän keskellä unohtaneet mutta jotka olette jaksaneet omalta osaltanne kannustaa ja auttaa meitä saavuttamaan tämän meille tärkeä unelma. Olette ihan korvaamattomia.Tähän vielä vähän fiilistelyjä matkan varrelta. Nähdään matkan päältä. Ihan, ihan kohta.Laura let's go -blogin Laura kertomassa matkakokemuksistaan ja jakamassa parhaita vinkkejä.
Matkalla maailmaan ääriin -blogin Anton ja Henna, jakamassa... no ainakin naurua. :)
Pakkauspuuhissa. Matka-apteekki. Ei ilmaista.


Te ihanat, ihanat ystävät läksärit vol. 3:ssa.
Ja seuraavaksi kohti suurta seikkailua!

12 kommenttia:

 1. Hei hei, kyllä me muutakin jaettiin...! :D Hyvää ja turvallista matkaa, rakkaat ystävät! <3 Nähdään viimeistään vuoden päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoojoo, mutta ei teistä ollut parempaakaan kuvaa, ja frankly, kyllä toi ihan hyvin teitä kuvastaa! ;) Nähdään, ja toivottavasti ehkä aiemminkin! ♥

   Poista
 2. IIIIKKK!!! :) :) On kyllä niin jännittävää ja kiinnostavaa seurata teidän valmisteluja! En malta odottaa kuulumisianne matkan varrelta! Teidän ensi yön unet jäävät varmasti vähiin, mutta nukutte sitten lentokoneessa :) Antoisaa ja ihanaa vuotta vielä kerran! <3

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentokoneessa jäi unet vähän vähälle muilla paitsi perheen pienimmällä, mutta kyllä sitä nyt yhden rupeaman aina jaksaa. Kiitos Kati toivotuksista! ♥

   Poista
 3. JÄNNÄÄ! Ihanaa reissua, haleja ja onnenhippusia ♥

  VastaaPoista
 4. Elämä on ihanaa seikkailua ja te teette tästä seikkailusta seuraamisen arvoisen, nauttikaa vuodesta ja pitäkää toisistanne huolta.

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!