perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ensibulautukset Fijiltä!

Mieli hieman haikeana päätimme eilen lähes kolmen kuukauden Australiaseikkailun ja hyppäsimme Fiji Airwaysin eksoottisille siiville. Ei me niinkään autossa nukkumista tai varsinkin iltaisin pitkiä hihoja jäädä kaipaamaan, mutta nyt tuntuu jotenkin hirmuisen konkreettisesti siltä että kotimatka kohti Suomea on alkanut.


Auto jäi eilen klo 14 takaisin vuokraemolleen ja vietimme hyvän tovin sen jälkeen Brisbanen yllättävän pienellä kansainvälisellä kentällä, aina klo 23.55 asti, kunnes huomasin jälleen istuvani alumiinituubissa kohti uutta leimaa passiin.

Aamuviideltä todistimme Fijin kentällä auringonnousua uudessa maassa 24 tunnin valveillaolon jälkeen. Lentokoneessa nukkumisesta ei varmaankaan tarvitse sen enempää avata.

Ja nyt, noin 12 sekavan tunnin jälkeen tässä yli 300 saaresta koostuvassa maassa, voin sanoa lomamoodin iskeneen täysillä päälle.
Olen huudellut jo kymmeniä kertoja Bula!, hymyillyt auringon kanssa kilpaa, vaihtanut päälle Fiji time -vaihteen. 


Ihmiset hymyilevät ja bulauttelevat kaikkia vastaantulevia ja vaikkei täällä laiskotella nurkissa, kaikkeen on sellainen sopivan rento ote. Tiedättekö, sellainen ettei anneta pikkuasioiden haitata, ettei juosta hätähousuna poukkoillen, vaan yksi ihminen ja asia kerrallaan. Hymyn kera.


Huomenna meidän seikkailut jatkuvat kohti Yasawan saariryhmää ja kylävierailua. Päällikölle on saatu hankittua kavajuuri tuliaisiksi.


Järkkäilyjen lisäksi pääasiassa tänään on relattu, juotu tuoretta kookosvettä ja asetettu itsemme fijiaikaan.


Tästä se lähtee. Kuukausi Fijillä.
// EN

We arrived to Fiji today. It feels somehow slightly sad to leave Australia behind as it marks our return trip back to Finland has begun. It's still great to get to these paradise islands.

We've adjusted our clocks today to fiji time after a tiring night flight, we've had fresh coconuts, we've gotten a kava root for the village head. Tomorrow we'll head to Yasawa's for the village stay and our first part of the Fiji adventure.

Here we go. All Fiji for one whole month.

8 kommenttia:

 1. MAHTAVAA! Ei tähän muuta voi sanoa! Nauttikaa Fiji Timesta <3
  Ja voi kyynel, kun tulee kaikki ihanat muistot mieleen juuri noista loputtomista bula-tervehdyksistä! Niin siistiä! :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tää paikka on jo nyt niin paljon enemmän kun mitä me siltä odotettiin että ollaan ihan fiiliksissä!

   Bula! Bula! Bula! ja Vinakaa kaikista vinkeistä!

   Poista
 2. Ihan huipulta kuulostaa!! Kieriskelemään täällä niin jäätävän reissukuumeen kourissa, ettei mitään järkeä! Kaukokaipuuta pukkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Suomen kesä on ollut ihan omiaan nostamaan kaukokaipuuta ja matkakuumetta jonnekin lämpimämille maille kuvista ja statuksista päätellen. Tää Fiji ei ole yhään hassumpi valinta, mutta onhan tänne vähän pitkä matka jossei se haittaa. Käärö syliin ja menoksi! :)

   Poista
 3. Aivan mieletöntä!! ihanaa matkata teidän mukana tuollaisiin tarunhohtoisiin paikkoihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa näistä paikoista menee kyllä yli kaiken sen mitä mekin uskottiin näkevämme tällä matkalla. Superia että matkaat mukana!

   Poista
 4. Isosti lämpöä, aurinkoa ja rentoa fiilistä teille! :) Kuukausi Fijillä?! Ei se ole edes todellista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nyt tuntuu aika epätodelliselta just se että on kuukausi aikaa tehdä tätä - ja kehdattiin vielä vinkua että joudutaan tänne. :D Hei, ihan hirmuisesti täältä sitä lämpöä ja aurinkoa sinne, ilmeisesti kesä ei tänä vuonna ole palkinnut!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!