maanantai 27. heinäkuuta 2015

Monetko pikkuhousut tarvitset maailmanympärimatkalle?

Pakkaaminen on sellainen taiteenlaji, joka minulla ei todellakaan ole hyppysissä. Eikä taida olla koko meidän perheellä.Yleensä mukana matkalta palaa kotiin niitä samoja, omia vaatteita joita ei ole kaikkia tullut käytettyä välttämättä kertaakaan, ja lisäksi liuta uusia. Vaatteet ovat usein elämysten lisäksi ainoa hankinta joita matkoilla teemme. On aika ihanaa fiilistellä kotona tai töissä jotain matkavaatetta, melkein kuin pääsisi takaisin hetkeksi sinne paikkaan. Edes ajatuksissaan.

Eilen täällä Fijillä aloin miettimään mista päälläni olevat vaatteet on hankittua. Lista oli vähän yllättävä:

läpsyt ostettu Barcelonasta, alusvaatteet Milanosta, mekko Brisbanesta, hattu Kroatiasta, sormus Thaimaasta, muut korut Fijiltä. Ja lämmin fiilishän siinä tuli kun aiempia seikkailujaan muisteli!
Mutta se pakkaaminen! Ystäväni Amppa kertoi miettineensä ensimmäisenä matkastamme kuullessaan monetko pikkuhousut sinne pitäisi pakata mukaan.


Ihan todella validi kysymys.


Kun matkalle tuntemattomaan lähtee mukaan kaksi isoa ja yksi pieni, varautuminen on ehkä vähän erilaista kun kahden aikuisen kanssa. Toinen rinkoista on puolillaan lääkkeitä. Kaikki mitä ostettiin mukaan löytyy valmisteluhankintojen budjettipostauksesta. Siitä voi päätellä lääkkeiden määrän.

Lisäksi meillä on aina mukana omia neuloja ja ruiskuja, mutta kanyyleja ei harmillisesti ollut. Näitä ei tarvita jos ei mene ns. kolmannen maailman maihin, mutta ottaen huomioon että tiesimme menevämme muun muassa Kambodzaan ja aikomus oli mennä myös Laosiin, nämä olivat pakkauslistalla mukana.


Lääkkeiden ja vaatteiden lisäksi meillä on mukana erinäinen määrä tavaraa, kuten linkkareita, latureita, radiopuhelimet, vesifiltteri, matkapyyhkeet, kosmetiikat jne.


Ihan alkuperäistä listaa emme tähän saa, sillä osa vaatteista on jätetty Nepaliin ja osa lähetetty kotiin niin Thaimaasta, Vietnamista kuin Sydneystä (kiitos Miiat!). Teimme inventaarion kamoihin Sydneystä lähtiessä ja listat perheen eri ihmisille näyttivät tältä.


Gian kamat

Alusta asti mukana:

Matkalla ostettu:

Yhdistettynä tällä hetkellä mukana olevat, alkuperäiset ja ostetut näyttää tältä:1 vedenkestävä Gore-takki
1 tuulta pitävä Crossin liivi
1 fleece
1 huppari
1 farkut
1 juoksutrikoot
1 pitkähihainen juoksu-/aluspaita
1 safarihenkinen polvipituinen mekko
1 musta, pitkä mekko edestä polviin, takaa maahan
1 valkoiset pellavahousut
1 vihreä ruutukauluspaita (ei siisti)
1 3/4-hihainen kevyt puuvillateeppari
1 Billabongin rantashortsit
1 Puman mustat trikooshortsit
2 tank toppia
1 siistimpi teeppari
1 tuubitoppi/rantahame
1 selästä avoin mekkoteeppari
1 rantahame
1 ruudullinen siistimpi hame

1 lippis
1 paria kevyet hanskat
1 pipo
1 kaulaliina

1 Haglöfsin vaelluskengät
1 ballerinat
3 paria läpyköitä
1 Feelmaxin paljasjalkakengät

2 urheilurintaliivit
4 normirintaliiviä
18 alushousua

2 bikinit

6 sukkahousua tai legginsiä (osa ostettuja matkalta)
5 pr sukkia (osa ostettuja matkalta)1 Tommy Hilfigerin pikemekko
1 Icepeakin merinovillamekko
1 raidallinen rantamekko
1 teetetty musta pellavamekko
2 Kenzon shortsit (vanhat shortsit repeytyivät)
1 vaellushousut
1 Esprit'n vapaa-ajan housut
2 teepaitaa
2 tank toppia
1 teetetty raakasilkkihame
2 Esprit'n raitapaitaa
1 Tommy Hilfigerin villapaita
2 merinovillaista paitaa, toinen poolokauluksella
2 rentoa rantapaitaa
1 paksu silkkihuivi
1 musta hattu
2 paria kumista ballerinaa
1 bikiniliivit
2 bikinihousut

1 vedenkestävä Gore-takki
1 tuulta pitävä Crossin liivi
1 fleece
1 huppari
2 sortsia
5 t-paitaa
3 tank toppia
1 tuubitoppi
1 merinovillapaita
2 pitkähihaista t-paitaa
1 juoksupaita
1 juoksutrikoot
1 rantahame
2 puuvillaneuletta
1 pitkähihainen
2 muuta mekkoa
1 vaellushousut
1 pitkät housut

1 huivi
1 llippis
1 musta hattu

2 läpykät
1 ballerinat
1 feelmax -juoksukengät
1 Haglöfsin vaelluskengät

2 urheilurintaliivit
4 normirintaliiviä
18 alushousua

1 bikinliivit
2 bikinihousut

4 sukkahousua tai legginsiä (osa ostettuja matkalta)
5 pr sukkia (osa ostettuja matkalta)Matkassa mukana nyt

Bellan kamat

1 lenkkarit
1 läpsyt
1 crocsit
1 Reiman uimakengät
1 UV-suojarantavaatteet
(sortsit + paita, aiemmin mukana sortsit + 2 paitaa)
1 UV-suojalippis
1 villapaita
1 legginsit
2 paksumpaa tunikaa
1 unisortsit
1 one-piece
1 sortsihaalari
1 Gugguun kokohaalari
2 t-paitaa
2 pitkähihaista t-paitaa
2 hihatonta toppia
4 sortsit
1 pitkähihainen puuvillapaita
1 farkut
2 pitkät olohousut
3 mekkoa
1 fleece
1 sadetakki
1 paksummat säänkestävät ulkoiluhousut

12 alkkaria
5 pr sukkia


Miikan kamat


1 Goretex-takki
1 fleece
2 pitkähihaista t-paitaa
2 pikeepaitaa
1 kaupunkihousut
1 olohousut
3 shortsit
3 t-paitaa
1 vaelluskengät
1 läpykät
6 paria sukkia
1 villasukat
1 uimahousut
7 alushousutNäyttääkö tosi tasaisesti jakautuneelta? =) Puolustuksekseni täytyy sanoa etten tee tässä selkoa muiden ostoksista - muillekin on hankittu rompetta matkan päältä ja lähetetty kotiin. Taitaa silti olla väistämättä ikävä tosiasia että minulla vaatteita on mukana eniten.


Vastuksena Ampan alkuperäiseen pohdintaan siitä monetko alushousut matkalle tarvitsee mukaan:

Gialle 18, Bellalle 12 ja Miikalle 7.Kenellä on oikea määrä riippuu varmaan monesta tekijästä. On ollut tilanteita että lähes kaikki 18 on ollut odottamassa pesua.


Kaikki kamat on pakattu kahteen Haglöfsin OXO -rinkkaan, jotka on olleet oikein mainiot, ja jotka vetävät toinen 75 litraa ja toinen 80 litraa. Rinkat painavat yhteensä noin 45 kg. Bellalle raahaamme mukana matkasänkyä, joka on aivan loistava (siitä joskus oma postauksensa) moskiitto- ja aurinkosuojinensa, joten majoituksessa tarvitsemme sängyn vain aikuisille. Lisäksi mukana kulkee meidän käsimatkatavarareppu ja Bellan oma lelureppu.

Karavaani kulkee ja niin poispäin.


OXO-rinkat ovat paitsi tilavia ja hyviä kantaa, ne on myös käteviä siltä osin että aukeavat edestä kokonaan, joten rinkassa olevia tavaroita ei tarvitse kaivaa, eikä aina koko rinkkaa tyhjentää kun jotain haluaa löytää. Etenkin yhden tai kahden päivän pysähdyksissä, tämä on todella loistava ominaisuus. Ei tarvitse levittää koko omaisuuttaa ympäriinsä.


Mitäpä tästä kannattaa poimia mukaansa? No ainakin sen että pakkausta helpottaa kovasti jos reitti on selvillä etukäteen, ja tiedät millaisia vaatteita ehdottomasti tarvitset. Nyt jouduttiin arpomaan. Jos kaikkea ei tarvitse matkalla jatkuvasti, osan voi joko lähettää kotiin tai jättää pois. Meiltä jäi Nepaliin paikallisille kaikista paksuimmat vaatteet. Muutamassa myöhemmässä kohteessa ollaan jouduttu hankkimaan lämmintä päälle pantavaa lisää.

Lisäksi: ostoksia kannattaa välttää. Ottakaa tämä viimeinen kokemuksen syvällä rintaäänellä. Täytyy lisäksi antaa todella korkeat pisteet Meriharakka -blogin Pirkolle, joka onnistui olemaan ostamatta puoleen vuoteen mitään matkoistaan huolimatta!

Kannattaa myös lukea Siveltimellä -blogin Sannan postaus siitä miten kiersivät käsimatkatavaroilla maailman ympäri ihan äskettäin. Sanna ja miehensä tosin olivat matkan päällä lyhyemmän aikaa, kaksin ja reitti oli vähän erilainen kuin meillä - ihan yhtä paljon lämmintä vaatetta ei tarvittu mukaan.Juuri tällä hetkellä täällä Fijin Suvalla meillä on mukana vain toinen rinkka ja reppu, sillä Fijin sisäisillä lennoilla on 15 kg painoraja matkatavaroille ja huomenna me lennämme pariksi viikoksi Taveunin paratiisisaarelle. Nadiin jäi odottelemaan paksummat vaatteet ja paksut kengät. Toivotaan ettei niitä tarvita seuraavaan kolmeen viikkoon.


Seuraavaksi saanette lukea miten ollaan kamoinemme pärjätty Taveunilla ja millainen paikka se täällä Fijillä oikein on. Sillä välin, pärjäilkäähän siellä ruudun toisella puolella murumurmelit!

17 kommenttia:

 1. Siis miten Miika voi lähteä reissuun noin vähillä varusteilla!? Arvostan ja nostan hattua!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on syynsä, että minulla on kaikissa kuvissa samat vaatteet päällä... :D

   - Miika ♥

   Poista
  2. :thumbs up:

   Meilläpäin tuota miesten vaatetusta reissussa kutsutaan uniformuksi.

   Poista
  3. Osuva nimitys kieltämättä! Ei tarvi miettiä mitä laittaa päälle. On ikään kuin oman elämänsä palomies.

   - Miika

   Poista
 2. Mehän tehdään niin, että otetaan Neidille pieneksi meneviä vaatteita mukaan, jotka jätetään sitten kohteeseen ja mulle kulahtaneita vaatteita, jotka jää kohteeseen ja ukolle apaut samanverran kamaa ko Miikalla, tosin yleensä kylmempään kohteeseen mennään - näin tulee tilaa mahdollisille ostoksille kohteessa, mitä ei toki lähestulkoonkaan aina tule käytettyä. Mut meidän reissut maksimissaan muutamia viikkoja, alle kuukaus yleensä. Ja Suomessahan mulla on äiteellä vaatevarasto jätettynä säilöön (Suomesta tulee paljon tuotavaa: pepsodent, finnrexin, telfast, suomalaisia dvd:itä Neidille ja aikuisille pokkareita (menee kiertoon suomalaisessa yhteisössä sitten), kirjoja suomeksi myös Neidille jne.) - who cares millasissa vaatteissa muualla kiertelet - ei kukaan niitä huomaa eniveis ja kun pääsee sen yli, että itseä se kiinnostaa, niin sitten voi vedellä niitä kulahtaneita rytkyjä reissussa - tää ei kovin pitkään tosin toimi näin, koska jossain vaiheessa kestää, että niitä rytkyjä alkaa taas ilmaantua sinne kaappiin kun aikasemmat on jo kerennyt reissuillansa hävittää... Autolla reissatessa en tee noin, koska sillä ei oo niin väliä paljonko kamaa autoon tulee - koskaan sitä ei ihan täyteen saa eniveis (ja jos sais, ni sit ois syytä mennä itseensä ja pohtia kulutustansa rankasti uudestaan...) ja okei, elintarvikkeita tulee kyllä vietyä jonninverran mukanaan notta ei tartte heti ruokakauppaan juosta ja vanhaksi meneviä ei tarttis täällä päässä heitellä roskikseen - nimim. ollaan lennetty viimeksi muualle kun Suomeen ennenko tänne muutettiin, muuten menty autolla.
  Mutta hieno postaus hei! Kyllä sitä aika pienellä määrällä ihminen vuoden toimeen tulee! Pistää katselemaan omia kaappeja vähän sillä silmällä... En mä näin paljoo rojua ympärilleni tartteis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä täällä opittu ettei vaatetus oikeastaan ketään muuta häiritse kuin itseään, mutta sitäkin tärkeämpäähän sitten onkin olla kuosissa edes välillä, itselleen. :)

   Jos matka olisi lyhyt, pakkaaminenkin olisi ollut ihan erilaista, mutta kun pitää vuosi pärjätä matkalla, silloin tulee ehkä pakattua varmuudeksi vähän enempi että varmasti pärjää, etenkin kun sääolosuhteet on vaihtelevat.

   Osa kamoista on meilläkin jäänyt matkan varrelle. Ja oi kyllä, odotan aika kovasti että pääsee oman vaatekaappinsa sisältöön taas käsiksi! :)

   Poista
 3. Eka viesti katos jonnekin...

  Piti siis sanomani, että noita kantamalla varmaan pysyy kunnossa :D Ehkä itse pärjäisin vähän vähemmillä alushousuilla tosin... parhaimmillaan oon ollut 3 viikkoa reissussa 30-litraisen repun ja ison käsilaukun kanssa ja se on ihanaa kun omaisuus kulkee niin helposti mukana. Toisaalta kanniskelin just kotimaan lomareissulla 55-litraista rinkkaa ihan onnessani, ja tuli sellainen kulkurifiilis että. Pitäis päästä oikealle retkelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luo-jan kiitos kantamista on loppupeleissä tosi vähän! :D

   Oma ongelmani taitaa olla se että vaatteisiin kyllästyy niin hirmuisen helposti että tekis mieli hommata uutta - varsinkin kun oma vaatekaappi, jonka sisällöstä pidän paljon, on jossain tosi kaukana. Vaikeinta oikeasti on tässä ollut kyllä se että mennään vähän lämpätiloista laidasta laitaan ja aina välillä tarttee hankkia lämmintä päälle. Ja sitten tuo iänikuinen pakkaaminen-purkaminen-pakkaaminen alkaa käydä vähän hermon päälle. Sitä alkaa kaipaamaan tavaroilleen pysyvää järjestystä, siksi nämä viikon tai parin pidemmät pysähdykset on aivan ihania.

   Poista
 4. Joo, ihan normi että miehellä on about puolet vähemmän tavaraa mukana kuin naisella. Mulla tais olla alkkareita n. 10 ja Laurilla vissiin 5 :D Tässä mun aikoinaan kirjoittama pakkauspostaus noin niinku vertailun vuoksi: http://bit.ly/1D580X6

  Taivas että tuota tavaraa tulee lapsen myötä lisää... Mutta tosiaan jonkun matkasängynkin mukana raahaaminen on varmasti ollut tosi hyvä juttu. Ja tuon OXO-rinkan kehut allekirjoitan, itselläni oli sama maailmanympärimatkalla, tosin 65 litraisena. Laurilla oli 60 litrainen rinkka ja sen kantoi siellä myös mun räpylät ja snorkkelin omansa lisäksi, että siitäkin voi päätellä, kuinka paljon sillä oli vaatetta tai kosmetiikkaa mukana... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa eikun näköjään Laurin rinkka olikin 70 litranen, mut se tuntui niin pieneltä kun se oli koko ajan vajaa... Ai taivas että tuli ikävä pitkään reissuun vähillä kamoilla kun luin nyt vielä tuon omankin pakkauspostauksen! :D

   Poista
  2. Meilläkin on muuten kaikkien kolmen snorkkelikamat myös mukaan mahdutettu, Bellalle myös omat räpylät kun lastenrälliä on vähän heikosti saatavana tietyistä kohteista ja pienin mielii aina seikkailuille mukaan. Tai siis sehän on kyllä mua huomattavasti seikkailuhenkisempi, eli enemmän taitaa olla typyllä snorklausmetrejä tällä matkalla alla kun mulla. :D

   Matkasänky on ihan ehdoton, kunhan on sellanen monikäyttöinen, kevyt ja helposti mukana kulkeva! Ei tartte ottaa turhia denguekuumeita ja muita kavereita moskiitoilta, ja toisaalta saa teltasta myös aurinkosuojateltan rannoille.

   Mä kyllä verhoudun nyt vähän tähän naisellisuuden taakse ja väitän että miesten pukeutuminen on paljon helpompaa kun naisten, ja siksi naisilla on aina enemmän mukana. :) Pääasiassa kyse taitaa olla siitä millaisena sitä ite tuntee olonsa mukavaksi, ja ite tartten kyllä välillä ihan freesiä vaatetta päälle että tuntuu ihmiseltä. Miika selvästi ei!

   Noi uudet OXOt on muuten vieläkin vanhoja enempi käteviä! Eron huomaa kun meillä on mukana vuodesta 2009 palvellut ja nyt tälle matkalle ostettu. Kehitys kehittyy ja noin. :D

   Poista
 5. Ottamatta kantaa koko listaanne - tai siis listoihinne - niin oli pakko kaivaa omasta blogistani juttu, jossa kirjoitin mm. Me Naiset -lehden julkaisemasta jutusta, jossa juuri laskettiin noiden alushousujen määrää :-)
  Rinkoista tuli taas mieleeni "naapurintyttö", joka teki puolen vuoden häämatkan ja tapasimmekin heidät Chilessä aikoinaan, kun itse olimme samoihin aikoihin, vaikka paljon nopeammalla aikataulua palloa kiertämässä ja kertoivat tavaroihinsa liittyen, että heillä on yksi iso rinkka, jota mies kantoi ja tytöllä vaan päiväreppu. Kylmän sään vaatteet ja muun harvemmin tarvittavan olivat hoitaneet siten, että olivat käyneet paikallisessa UFFissa tms. ostamassa eurolla tms. tarvittavat ja hylkäsivät ne sitten kun eivät enää tarvinneet. Strategia tuokin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut vähän sama taktiikka vaatteiden suhteen osittain - otettiin Nepaliin mukaan sellaiset talvivarusteet että ne saattoi hyvin jättää paikallisille sinne.

   En vaan oikein voi sille mitään että välillä pitää saada ihan kunnon rytkyt päälle että tuntuu ihmiseltä. Periaatteessa voisi mennä vähemmälläkin kamamäärällä, mutta jatkuvasti ei huvita tuntea itseään ihan rääsyläiseksi. :)

   Tuo linkki muuten vie takaisin tänne meidän blogiin, unohtuiko koodinpätkästä jotain?

   Poista
 6. Jatkokommenttina vielä, en minä ihan ilman ostoksia puolta vuotta selvinnyt, mutta kuitenkin niin vähällä, että kehtasin ne luetella. Nyt on taas kesä- ja heinäkuu kotona mennyt vain muutamalla, muka pakollisella, ostoksella.
  Niin, ja tietysti, kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...mutta meni sen verta vähillä ostoksilla että suoritus on ihan pisteiden arvoinen. :) En lähtenyt tuohon mukaan nyt kun lähdettiin matkalle, kotona olisin voinut niin tehdäkin sillä vaatekaapin sisältö on sen verta hyvässä kuosissa ettei sinne tarvitse mitään ostella ylimääräistä enää. Ostelen kotona todella harvoin mitään, mutta nämä matkat, ne on niitä hasardeja. Varsinkin kun ne osittain tulee ihan pakostakin tarpeeseen - sitä ei oikein viitsi kylmemmissä paikoissa palella kesäreleissä.

   Poista
 7. Näitä tälläisiä postauksia on niin mielenkiintoista lukea! Ja kiitos kaunis linkityksestä. Me tosiaan selvittiin se 6 kk:tta käsimatkatavaroilla, mutta ei ihan kotiin saakka. Viimeiset kuukaudet vietettiin Jenkeissä ja ihan loppu suoralla se homma sitten repes ;)
  Ensimmäinen notkahdus tapahtui tosin jo silloin kuukausien rannoilla notkumisen jälkeen kun saavuttiin KL:ään tai vaikkapa Ausseihin. Oli pakko ostaa jotain pientä uutta tai edes kierrellä kauppoja hypistelemässä kaikkea uutta :) Suomessa en juurikaan osta edelleenkään mitään. Oma vaatekaappi kun oli täynnä kivoja yllätyksiä, joita sinäkin ilmeisesti kaipaat siellä tien päällä. Ihan ymmärrettävästi ;)
  Käsimatkatavaroilla tai ylipäätänsä koko elämä mukana rinkassa-matkatessa kyllä oppii arvostamaan montaa asiaa. Ja tästä oppineena, en todellakaan aio jatkossa pakata liikaa turhia asioita mukaani ;)
  Ps. mulla on muuten video pakkaamisesta työn alla, kun minä taas en ihan hirveästi inhoa sitä vaan suorastaan diggailen, niin into pinkeenä kuvasinkin sen prosessin kerran ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vaan kuvitella miten tilanne räjähtää Jenkeissä käsiin! :D Vähän pelkään että niin käy meillekin, mutta yritän jatkuvasti hillitä minkäänlaista ostohimoa - se kun johtuu ihan noista jutuista mitä tuolla sanoitkin. En oikein käsitä miten sellanen pakollinen uusien juttujen hypistely ja uusien vaatteiden saaminen on täällä niin tärkeää kun kotona odottaa ihan todella hyväsisältöinen vaatekaappi, jonne kotona ei tarvitse tehdä minkäänlaisia lisäyksiä ellei jokin mene rikki. Kyllä arvostan vaivalla koottua vaatekertaa todella paljon enemmän tämän jälkeen! Ja mahdollisuutta valita kaapista mitä tahansa mikä päivä tahansa! :)

   En pysty mitenkään käsittämään miten joku voi nauttia pakkaamisesta! Olisi kyllä mahtava ominaisuus kun potee jatkuvaa matkakuumetta.

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!