tiistai 26. heinäkuuta 2016

Vadelmakesä ja rinkkarumba


Kaksi litraa mansikoita hujahtaa alas
15 minuutissa helposti. Koko kesän olen
 syönyt niitä hulluna, ottanut joka
päivä takaisin viime vuoden
menetetyn marjakesän.



Meillä on loma alkanut muutenkin enemmän kuin hyvin. Vajaa puolet siitä on mennyt kuin varkain. Eikös lomat aina tuppaa niin tekemään? Sen aina aloittaa ja miettii mitä kaikkea sitä ehtiikään tehdä, ja yhtäkkiä huomaa että päivät ovat vain valuneet jonnekin.






Oikeastaan päätimmekin kyllä ottaa tämän kesän ihan rennosti. Siksi ihmettelenkin miksi löydän itseni pakkaamasta ja purkamasta rinkkaa jatkuvasti vähän eri paikoista - asia mitä vannoin etten halua tehdä "enää koskaan" kun palasimme kotiin viime lokakuussa maailmaa kiertävältä radalta. Muistot eivät ole rinkkarumban osalta vielä kultautuneet tarpeeksi.


Jokin kuitenkin ajaa hankkimaan lisää kauniita muistoja. Erityisen rakkaaksi kesänviettopaikaksi meille on vuosien myötä muodostunut Puumalan iso-mummola, jossa 100-vuotias Elsa pitää torppaa pystyssä ja käy heti jäiden lähdettyä rantasaunallaan uimassa. Tänä vuonna se taisi olla pääsiäisenä.







Minä viihdyn vedessä vasta kun se on niin lämmintä kuin männä viikolla on ollut, noin +25. Mummo aina nauraa vilukissan varpailleni. Minä nauran mummon kanssa.






Puumalan metsät ja ryteiköt ovat antaneet parastaan kesävajakille. Vadelmaa on niin paljon että harmittaa lähteä ämpärit notkuen pois metsästä ja jättää vielä jättimäärä sinne jäljelle. Keski-ikä ei näemmä lähesty yksin vaan ämpäreiden ja marjametsän kanssa.





 Rauhoittuminen ennen jälkimmäisen lomapuolikkaan vaelluskokemuksia on tehnyt terää. Tänään me lähdemme ystävien kanssa kiertämään Isoa Karhunkierrosta.

Sen jälkeen seuraa vielä karhujen katselua, raftingia ja siitä vielä eteenpäin tunturiseikkailua Lapissa. Pohjoisesta Suomesta tulevat tämän kesän lomabloggaukset. Vaellusta, suppailua, melomista, koskenlaskua, karhuja vähän luksustelttailuakin.


 Onhan se jotenkin nurinkurista
 että olemme menneet maailman ympäri,
 muttei nähty kaikkea kaunista Suomesta.



Ehkä se on sittenkin sen kaiken rinkkarumban arvoista. Onhan?






Facebookissa ja Instagramissa pääsette todennäköisesti seuraamaan enempi vähempi livenä meidän Karhunkierroksen menestystä ja tunnelmia. Ja jos ette siellä jaksa olla kuulolla, kyllähän ne jutut tänne blogiinkin myöhemmin tulevat. :)

21 kommenttia:

  1. Puumala on <3 Minä olen viettänyt siellä kaikki lapsuuteni kesät ihan vauvasta saakka ja edelleenkin kuuluu niihin parhaimpiin paikkoihin maan päällä. Samaten kuin kotikaupunkini Savonlinna. Joka kerta siellä käydessäni en jaksa olla ihastelematta sen kauneutta..ihan kuin ulkomailla olisi! Itselleni Suomi on lomailumaana jäänyt vähän vieraaksi, mutta ensi kesän suunnitelmissa on kyllä tarkoitus korjata tuo puute. Viimeiset vuodet on lomat vietetty aina jossain ulkomailla, vaikka tässäkin nurkan takana on mitä upeimpia kohteita. Minulla on ensi kesän haaveissa ainakin norpparisteily Saimaalla ja karkunkatselua Kainuussa. Mukavaa vaellusta teille! Tarinoitanne on aina yhtä mukava lueskella ja hyviä vinkkejä olen saanut poimituksi!
    -Mari-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karhunkatselua siis :)

      Poista
    2. Puumala on niin ihana! Ja Savonlinnakin kyllä palkitse.

      Tämä kesä on osoittanut että suomi kyllä kannattaa koluta läpi. Uskomattomia kokemuksia joita pian täällä blogssakin jaamme! :)

      Ja lämmin kiitos palautteesta Mari. <3

      Poista
  2. Hei vitsi miten ihania suunnitelmia! Olispa meilläkin noin mehukkaita vadelmia pohjoisempana. Onneksi hillajängät on. Peukutan Karhunkierrokselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se on pakko edes jotain tehdä kesälomalla, vaikka meidän kyllä piti ihan vaan hengailla! :D Hillajängille tässä ollaan nyt muuten suuntaamassa Karhukierrroksen jälkeen. Muonio kutsuu!

      Poista
  3. Jäin ihan sanattomaksi näissä mummolafiilistelynostalgiahuuruissani. Aivan ihana postaus! Tajusin nimittäin ihan yllättäen, että eihän minulla tuollaista ole. Ei ole ollut enää vuosiin :-(

    Ottakaahan kaikki irti kotimaankierroksestanne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin enemmän kuin iloinen saadessanin tällaisen mummolan naimakauppojen myötä. Ei sellaista ole itsellänikään ollut lapsena.

      Kotimaanmatkailu näyttää tällä erää erittäin hyvältä! Olen rakastunut Suomeen. <3

      Poista
  4. Olin itsekin viikolla pitkästä aikaa vadelmassa. Släpärit jalassa - väärin. Shortsit - väärin. T-paita - jälleen vääriin. Ei siitä hommasta kyllä nauttinut yhtään väärillä varusteilla. Julmetun kokoiset hyttyset haistoi laadukkaan lihan ja kävivät kimppuun koko ajan. Päätinkin, että otan uusinnan kunnon varusteilla. Mieli lepää enemmän sitä mukaan mitä rasiat täyttyy.

    Mukavaa vaellusta Karhunkierrokselle - huikea pätkä! Kappale kauneinta Suomea omalla tavallaan.

    P.s. Muistakaa Rukan kesäkelkkarata ja ilman jarruja - huikea juttu vetäistä täysillä alas!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt meni kyllä tuolla vattukeikalla kaikki väärin. :D Meillä sentään varustus oli ihan pro-tasoa.

      Karhukierros kyllä palkitsi, siitä myöhemmin blogissa lisää. Ja samperin sade joka esti meidän kelkkaratasuunnitelmat tänään, ja sitten pitikin jo lähteä jatkamaan matkaa!

      Poista
  5. Olipa ihanan kesäinen ja hyväntuulinen kirjoitus! Tykkäsin todella paljon näistä kesäviboista ja ihastuttavista valokuvista! :) Aikamoinen rautamummo teillä ja aivan ihana mummola! <3

    Suomessa tosiaan riittää paljon nähtävää ja koettavaa. Meilläkin on paljon kotimaan kohteita listalla sitten kun joskus palaillaan takaisin ikilomalta. :) Lappia olisi ihana kiertää ristiin rastiin, etenkin ruskan aikaan. :)

    Karhunkierroksen tarinoita jäämme innolla odottamaan. Vähän varmaan tulee kurkittua jo somessakin. ;) Ihanaa lomaa kuomaset! <3

    Titta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elsa on ihan huippu. Ihan idoli.

      Jotenkin on ihan käänteistä että sitä hinkuu niin kovasti maailmalle vaikka Suomesta ei ole nähnyt muuta kun pari hassua kaupunkia ja vähän saaristoa. Vuoden sisään tämä onkin nyt kolmas kerta Rukalla, ihan vaan koska se on niin hieno. En ole tainnut käydä muuten kuin töiden puolesta yhtä tiuhaan missään lomailemassa.

      Pitäkää te siellä ikilomaa niin kauan kun jaksatta ja sitten joskus taas näitä Suomikohteita osaa arvostaa vieläkin enemmän. :)

      Poista
  6. Mun lapsuuden muistot ovat karavaanarimatkoilöa ympäri Suomea. Kesä alkoi vasta siitä, kun lähdettiin reissuun. Itä-Suomessa olimme erityisen paljon, ja Puumalan Pistohiekan leirintäalue tuli tosi tutuksi. Ihania maisemia. Ymmärrän kyllä myös mökkeilyn viehätyksen, vaikka pitkästyisin itse parissa päivässä. Tuntuu, että matkan pitää sitten jo jatkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkien kaveri. :)

      Pistohiekka on kyllä hieno. Nykyään sinne voisikin tehdä vaikka matkabloggajien kera lavatanssimatkan! ;) Meillä jäi tällä kertaa mummolareissu vajaa viikon pituiseksi ja se tuntui ihan vajaalta. Olisin voinut makoilla laiturinnokalla päivän jos toisenkin lisää, ilman mitään ongelmia.

      Nyt lähdettiin sitten vähän eräjormailemaan ja katsomaan erilaisia Suomen maisemia kun mitä aiempina kesinä ollaan tehty. Ja se oli kyllä hyvä se!

      Poista
  7. On kyllä niin mummolan näköinen mummola, ihana! <3 Oon aina teidän fesepäivityksistä fanittanut Elsaa :) Ja Suomi kyllä ansaitsee oman kierroksensa. Sillä mekin meidän maailmanmatkaa seuraavana kesänä mentiin katsomaan karhuja. Tuntui hassulta kiertää pitkin Afrikkaa katselemassa upeita eläimiä ja sitten todeta, että niin... olisihan meillä ihan yhtä hienoja tuolla kotipuolessakin, mutta emme ole koskaan niitä nähneet. Siitä se ajatus sitten lähti. Kiva oli huomata, että teillä oli onni myötä karhujen yössä :) Samoin odottelen innolla postauksia karhunkierroksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä just niin että hassua nähdä maailmaa mutta ei tuntea omaa kotimaataan. :) Luulen että aika monella maailman kiertäneellä tulee vähän samanlainen fiilis.

      Elsa on ihan idoli. <3

      Poista
  8. Kyllä on mummo kunnioitettavassa iässä ja ilmeisesti myön kunnossa. Ihanaa! Tiedän, ettei mummo ollut postauksen ydin, mutta minulle hänessä on eksotikkaa oikein hurjasti. :) Niinhän se kai joskus on, että on mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Kiertämällä maailmaa huomaa, ettei kaikki arvokas ole maan rajojen ulkopuolella. Minä en ehkä ole vielä kiertänyt tarpeeksi. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elsa on niin paras, että hänestä voisi kyllä helposti tehdä ihan jutun ytimenkin. :)

      Kierrä vähän lisää, niin kyllä se siitä! :D Vai pitäisikö kysyä; miltä nyt tuntuu?

      Poista
  9. "Onhan se jotenkin nurinkurista että olemme menneet maailman ympäri, muttei nähty kaikkea kaunista Suomesta."

    Tässä on aivan täydellisesti puettu sanoiksi se, mitä olen viime aikoina mielessäni miettinyt! Juuri tuo ajatus on pyörinyt omassa päässäni tällä pidemmällä maailman matkallamme jo jonkin aikaa. Olen aivan ymmyrkäisenä kaikesta siitä upeasta, mitä olen nytkin Amerikan road tripillämme saanut nähdä ja kokea, mutta silti samaan aikaan mielessä pyörii Suomi ja kaikki se, mitä sillä voisi olla tarjottavana ja miten en ole osannut sitä hyödyntää aiemmin. Ihastelen tällä hetkellä mielettömällä haikeudella kaikkien matkablogien Suomi-kuvia ja kaipaan kotimaan kamaraa samaan aikaan kun vietän täällä elämäni hienointa aikaa enkä todellakaan haluaisi vielä kaiken loppuvan. Ristiriitaista :) Ensi kesän to do -listalla on kuitenkin ehdottomasti kotimaan koluaminen ja mahdollisimman moneen sen hienoon kansallispuistoon tutustuminen, se on varmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jotenkin kyllä kummallista.

      Minusta tuntuu jotenkin että tietynlainen rauha matkustamisen suhteen on tullut vasta nyt kun on kiertänyt maailman. Sellainen, ettei ole tarve päästä jonnekin jatkuvasti näkemään ja kokemaan uutta minnekään muualle. On hyvä olla näin Suomessa.

      Vaikka tietysti on vielä paljonkin matkailuhaaveita niin kannattaa ehtiihän sitä myöhemminkin jos haluaa. Tunnistan tuon ristiriitaisen tunteen oikein hyvin, sillä koin itse ihan samaa. Suomi ja kesä kaikkine juttuineen on aika tosi hienoa monella tapaa. <3

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!