sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Täältä tullaan Kroatia!


Viimeeksi lomailimme Kroatiassa vuoden 2013 kesällä. Vietimme ihanat puolitoista viikkoa Dubrovnikissa, Orebicin rantakylässä ja Mljetin kansallispuistossa. Kiipeilimme, samoilimme viinitiloilla, hurmaannuimme valkoisesta ja mustasta risotosta ja ostereista, paikallisisten pikkuravintoloiden tarjonnasta sekä Korculan saaresta ja luonnosta. Erityisesti luonnosta noin ylipäänsä, sillä Kroatia on uskomattoman kaunis.
Tässä lomassa on paljon samoja elementtejä, sillä kuten tuolloin, myös tällä kertaa meillä on ystäviä mukana matkassa. Vaan ei ihan alkuun. Perjantaina minä ja Miika lähdemme ensin kahdestaan matkaan kun koneen nokka nousee kohti Zagrebia. Tutustumme ensin puolitoista päivää tähän vanhaan ja historialliseen kaupunkiin, ja myös sen ravintolatarjontaan.Tästä lähdemme suoriutumaan kohti Plitvicen kansallispuistoa. Tiedättekö, sen paikan jossa on ne vesiputoukset?


Tämä on yksi niitä asioita joita reissusta odotan kaikista eniten. En malta odottaa että pääsen näkemään ne järvet, putoukset ja sitä luontoa!

Plitvicen jälkeen suuntaamme yöksi Zadarin pieneen kaupunkiin ja seuraavana aamuna Paclenican kansallispuistoon. Tämä vuorinen kansallispuisto on kiipeilijöiden suosiossa - ja mekin pääsemme kokeilemaan vähän miltä nuo seinämät tuntuvat! Viime kerralla testasimme hieman Orebicin kallioseinämiä, jonne eksyimme puolivahingossa, kun se sattui olemaan erään vaikeasti löydettävän ja tyhjän ravintolan takapihalla ja omistaja oli entinen pelastuskiipeilijä... no, enemmän siitä ja sen ravintolan loistavasta ruoasta joku toinen kerta.
Seuraavaksi onkin tiedossa todellinen koetinkivi. Lähdemme nimittäin ylittämään Splitin lähellä olevaa kanjonia ziplinella. 


Aivan.
Törkeän.
Korkealla
.


Siinä on taas korkeanpaikankammoisella ja kaikkea pelkäävällä mammarilla itsessään ylittämistä. Katsokaapa vaikka täältä miltä meno näyttää!


Tutustumme luonnollisesti myös Splitin vanhaan, ja kuulemma erittäin hurmaavaan kaupunkiin.

Tässä vaiheessa saamme seuraa ystävistämme, joiden kanssa suuntaamme Baska Vodaan (*tirsk*) Makarskan Rivieralle nauttimaan hengailusta tässä erittäin mukavan näköisessä villassa kaiken aktiivilomailun jälkeen. Ja täällä joku meistä täyttää pyöreitä, joten luvassa on myös juhlahumua!
Luvassa on siis kattavaa raportointia Kroatian pohjoisosasta, niin luonnosta kuin kaupungista, itsensä ylittämisestä ja toisaalta myös huvilaelämästä rivieralla.


Ja tiedättekö mitä? Päätimme Miikan kanssa että pääsette paitsi blogin kautta, myös ihan livenä mukaan meidän kanssa tuonne kokemaan asioita.


Laitamme Facebookin livelähetykset laulamaan päivittäin blogin Facebook -sivulla


Pyrimme olemaan linjoilla jossain 13 ja 15 välillä, riippuen vähän siitä missä päin aina olemme menossa, ja miten kenttää riittää. Jos et vielä ole klikannut itseäsi tykkääjäksi, ja halajat nähdä mitä me touhutaan livenä, nyt pikaisesti sinne tyksimään!


Koska perjantaina se alkaa. Kroatiaseikkailu ja livelähetykset. :)

*Kaikki kuvat edelliseltä Kroatianmatkalta Orebicistä, Mljetistä ja Dubrovnikista.

18 kommenttia:

 1. Oooohh kuinka siistiä!! Nauttikaa lomasta! <3 Livelähetyksiä odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me niin nautitaan! ♥ Tekemistä ja näkemistä ainakin riittää, eikä ole myöskään maailman kauhein juttu lähteä hetkeksi aurinkoon kun ei tästä kevään edistymisestä kotimaassa nyt oikein ota tolkkua :)

   Poista
 2. Oi vau, pian olette jännän äärellä!

  Mullakin on korkean paikan kammo, tuollainen rotkon ylitys ei ihan ekana tulisi mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan! Meidän perheessä on sekä mammareita että hurjapäitä, eli varsin kaksijakoiset fiilikset varmaan saadaan aikaiseksi tuosta ylityksestä...

   Poista
 3. Hyvää matkaa, kuulostaa mainiolta reissusuunnitelmalta! Me seikkaillaan samaan aikaan Montenegrossa ja Dubrovnikissa, joten mielenkiintoista seurata teidän kuulumisia vähän pohjoisempaa. Plitvice on aivan uskomaton! Tietyillä poluilla voi olla ruuhkaa, mutta löytyy sieltä hiljaisempiakin paikkoja. Toivon teille Plitviceen kaunista päivää, jotta saisitte kirkkaita kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Toivotaan tosiaan, että kelit hellivät. Plitvicestä on odotukset korkealla, meitä harmitti jo viime kerralla kun ei sinne saakka ehditty...

   Mutta oikein hyvää reissua teillekin! Harmi ettei osuttu ihan samoille hoodeille, olisi ollut hienoa käydä kohottamassa maljat paikallisessa :)

   Poista
 4. Ihanaa reissua! Kroatia on kyllä upea, ja nyt varmasti onnistutte välttämään kesän ruuhkat. Tosi monipuoliselta kuulostaa reissusuunnitelmat, ja erityisesti luontojutut minun mieleen. Komppaan Mikaa yllä Plitvicestä, ja jos vain onnistuu niin kannattaa suunnata sinne ajoissa aamulla ruuhkien välttämiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää vielä aikaistaa tuota lähtöä Plitviceen suositusten perusteella! Kiitos!

   Luontoa mekin kovasti odotetaan. Tai kyllä toi villahengailukin sen päälle varmasti kelpaa. :)

   Poista
 5. Ohhhhh ooohhh ja oooh! Tää postaus saa mut haluamaan Kroatiaan heti! Ja se täytyy sanoa, että Gia näytät aivan ihanalle joka kuvassa. Katsoin, et mikä Hollywood-kaunotar tossa yhdessä kuvassa syö jätskiä, wau! Tulee fiilis, että kun elää siten kun tykkää, tulee onnelliseksi ja se saa hehkumaan. Ootte ihania kaikki, edelleen <3 =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en ihmettele että halajat tonne, koska Kroatia on tosi ihana! Siellä on vähän kaikkea!

   Nää kuvat otettiin aikana kun olin vielä nuori ja nätti. ;) Mutta kiitos kaunis, sulla kun on tyyli aina niin hallussa niin aika kova kehu sieltä taholta! Kroatiassa on ihmisen helppo olla onnelinen. :)

   Poista
 6. Kroatia kuulostaa varsin monipuoliselta kohteelta, sellaiselta, jonne voisin itsekin (ERITTÄIN) mielelläni suunnata. 😄 Etenkin luontokohteet kutsuvat tätä parivaljakkoa puoleensa ja tuo turkoosi meri!! Niin kaunista! Jos merisairautta ei olisi todettu ikilomalla, olisin oikopäätä buukkailemassa purjevenematkaa noihin maisemiin! 😍😍🤗 Hyvältä vaikuttavat nuo teidän matkasuunnitelmat ja livelähetykset! Jäämme innolla seuraamaan reissuanne! 😊 T. Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on toi purjehdusreissu listalla vielä, ei saatu sitä tähän vuodenaikaan oikein ympättyä. Jos jonnekin loppukesään joku vuosi. :) En hei usko että on niin pahasti aallokkoa että tulisi merisairautta! Kyllä mun mielikuvissa Kroatiassa purjehditaan tyynissä ja turkooseissa vesissä lämpimällä. :)

   Poista
 7. Kroatia on varmasti mielettömän hieno maa! Kaunis ja monipuolinen kuin mikä, näin olen antanut itseni ymmärtää. Meillä erityisesti A kuolaa sinne suuntaan, joten ehkäpä tässä lähivuosina. Tuo Plitvice olisi varmasti myös meidän reitillämme, sen verran houkuttelevia kuvia on sieltä tullut katseltua. Nauttikaa aktiivilomasta ja myös rentoutumisosiosta, parhaat pyöreät sille eräälle niitä viettävälle! Täällä odotellaan innolla matkaraporttia näistä kohteista. Mainio idea myös nuo livelähetykset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyllä sinne kannattaa lähteä", eli reissua vaan buukkaamaan! :)

   Poista
 8. Ooh, Kroatia! Oltiin miehen kanssa siellä ensimmäisen kerran 2013 elokuussa. Mentiin Splitiin, sieltä Boliin, Bracin saarelle. Sitten Hvarin saarelle ja takaisin Splitiin. Ihastuttiin ja päätettiin, että seuraavan kerran tullaan lasten kanssa. Viime syksynä sitten mentiinkin. Lennettiin Splitiin, mentiin Visin saarelle ja sieltä Dubrovnikiin, mistä lensimme kotiin. Tuo Plitvice on jäänyt kokematta ja se on jäänyt kovasti harmittamaan. Varmaan sitten ensi kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa melkein vähän että meiltä jäi nyt nuo saaret välistä. Enemmän nähtävää ensi kerralla! Kohta pääset muuten mukaan Plitviceen tämän blogin kautta! :)

   Poista
 9. Hahhaa, Baska Voda on tuttu mesta ja nimestään huolimatta vesi sen edustalla on aivan mahtavan kirkasta. :D Reissu kuulostaa kerrassaan upealta, lukuunottamatta tuota karmeaa korkeanpaikankammoisen painajaista. Oikeesti, mä lamaantuisin... Ylitä siinä sitten itsesi! Kuvista päätellen reissu on alkanut hienosti. Mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!