keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Fjällräven Abisko trekking tightseista tuli luottovaate


Ne jotka ovat meidän blogia seuranneet pidemmän aikaa, ovatkin ehkä huomanneet että usein erityisesti minä vaellan ihan tavallisissa jumppa- tai juoksutrikoissa, kuten tässä, tässä ja tässä postauksessa näkeekin. Miika taas ei trikoista niin ole välittänyt missään urheilumuodossa.

Minä olin siis enemmän kuin innoissani kun treffasin Fjällrävenin vuodenvaihteessa ja sain kuulla heidän kuumimmasta kevätuutuudestaan, Abisko trekking tightseista, jotka ovat juuri vaellukseen suunnitellut. Miika ehkä hieman kauhuissaan, kun kuuli että joutuu vetämään trikoot jalkaan yhteistyön merkeissä.

Ja sitten saapui se maaliskuinen päivä kun postissa oli paketti odottamassa. Seuraavaksi kaksi tarinaa näistä vaellustrikoista.

"Jokapäiväinen luottovaate"

- Gia (171cm), naisten Fjällräven Abisko trekking tightsit, mustat, kokoa M

Trikoista huomasi heti paketin avatessa että ne ovat normaalia paksumpaa ja laadukkaampaa materiaalia, kun mihin trikoissa olen yleensä tottunut. Seuraavaksi kiinnitin huomioita pepun ja polvien vahvikkeisiin. Vaikka ne ovat vahvempaa kangasta kuin muu housuosa tightseista, päällä ne eivät kuitenkaan tunnu sen kummemmalta.

Vetoketjullinen reisitasku ja vyötärönkauluksen vetoketjullinen tasku ovat todella tervetullut lisä normitightseihin verrattuna, sillä esimerkiksi puhelimen, kartan ja avaimet saa kätevästi kulkemaan mukana niissä.


Testasimme näitä ensimmäisen kerran maaliskuisessa Helsingin Lammassaaressa. Sen verta rapsakka keli oli että pitkät kalsarit piti vetää alle. Kiitos peppu- ja polvivahvikkeiden, ei tarvinnut miettiä voiko istua kivillä ja kiipeillä puissa.

Kroatia oli ensimmäinen paikka, missä näitä pääsin testaamaan kevyeen vaellukseen. Plitvicessä ja Paklenican kansallispuistossa nämä toimivat aivan täydellisesti. Tauoilla ei tarvinnut miettiä tuleeko tikkuja läpi peppuun vanhoista puista, tai repeääkö kangas Paklenican erittäin terävistä kivistä.


Trikoot ovat malliltaan pitkät, joten nilkat eivät jää paljaaksi edes normisukilla, ellei sitten ole pitkäsäärinen olemukseltaan. Ainoa mitä jäi mietityttämään olisiko sittenkin pitänyt ottaa ne turkoosi-mustat näiden kokomustien sijan...


Erityisesti olen käyttänyt näitä nyt työmatkapyöräilykauden alettua fillaroidessa. Ne ovat siihen erinomaiset, kiitos vahvikkeiden ja vankan laadun. Se mikä ilahduttaa on, että näistä on tullut lähes päivittäin käyttämäni luottovaate, joka ei käytössä näytä ihan heti kuluvan huonoksi.

"Epäilin, mutta hyvä siitä sitten tuli"

- Miika (184 cm), miesten Fjällräven Abisko trekking tightsit, mustat, kokoa L:

Trikoot miesten päällä ovat aina näyttäneet mielestäni vähän epäilyttäviltä. Myönnetään, että poikkeuksia kuitenkin on - huippuunsa treenatuilla ammattiurheilijoilla varusteet saattavat tarkoittaa ratkaisevaa sekunnin osaa tai ylimääräisiä millejä, joten sen pystyn vielä hyväksymään. Sen sijaan sunnuntailenkkeilijöillä en ole niitä ikinä oikein ymmärtänyt.Yhdistän siis trikoot joko huippu-urheilijaan tai wannabe-sellaiseen. Itse olen lähinnä hasbeen-sellainen, enkä loistoni päivinäkään harkinnut trikoita käyttäväni, koska ajattelin näyttäväni niissä naurettavalta.Tästä syystä en varsinaisesti hihkunut innosta kun kuulin Gian tilanneen trikoot testikappaleiksi - ei paitsi itselleen, vaan myös minulle. Taisin itse asiassa kieltäytyä laittamasta niitä jalkaani julkisella paikalla.

Koska ennakkoluulot on kuitenkin tehty rikottaviksi, nielin ylpeyteni ja kiskoin pöksyt jalkaan. Ensiahdistuksen jälkeen tunnustelin varovaisesti liikeratoja ja tarkkailin itseäni peilistä edestä ja takaa. Ja hitto vie, minähän näytin urheilulliselta näissä! Mukavatkin ne penteleet olivat.

Didn't see that coming.

Ensimmäisellä vielä lievästi kylmän sään aikaan tehdyllä päiväkävelyllä muistan miettineeni, että miten ihmeessä naiset voivat viipottaa legginseissä tai sukkahousuissa. Nämä sentään olivat edes vähän paksut, mutta jalat olivat silti jäässä. Kylmyydestä huolimatta fiilis oli paikallaan, ja minulle polkua tasoittaneet trikoomiehet olivat tehneet asuvalinnastani sen verran arkipäivää, ettei kukaan edes tuntunut tuijottavan, kuten olin varma että tulisi käymään.

Kroatiassa trikoita tuli testattua lämpimämmissä olosuhteissa, ja ne toimivat erinomaisen hyvin. Taskut ovat sen verran pienet että niihin saa vähän tavaraa, mutta ne ovat myös napakat eivätkä tavarat heilu holtittomasti jokaisella askeleella, kuten vaikkapa shortsien kanssa. Normitrikoista ja niiden kestävyydestä/kestämättömyydestä kun ei ole kokemusta, niin polvi- ja takapuolivahvikkeista on paha mennä sanomaan oikein mitään. Mutta ihan tuntuvat jämäkkää tekoa olevan.

Vaikka edelleen trikoita jalkaan kiskoessa tulee vähän kummallinen fiilis, täytyy myöntää että olen oppinut varovaisesti tykkäämään niistä. Itse asiassa trikoot tuntuvat siltä, ettei olisi housuja jalassa ollenkaan.

Ehkäpä ne sunnuntailenkkeilijät sittenkin tiesivät jotain, mitä minä en.
Lue myös Rimma+Lauran postaus samoista tightseista Espoossa Haukankierroksella!


Vaellustrikoot ovat saatu Fjällräveniltä blogiyhteistyönä. Niitä saa ostaa Fjällrävenin verkkokaupasta ja muun muassa Partioaitan myymälöistä ja verkosta. Miehille löytyy omansa ja naisille niin täyspitkät kuin 3/4-osaiset. Trikoot ovat olleet kevään kuumin uutuus, ja pikkulinnut lauloivat niin suuresta menekistä, että kannattaa olla nopea jos haluaa itselleen samanlaiset.

11 kommenttia:

 1. Jotenkin jännää on aina nämä asenteet trikoisiin/sukkahousuhin. Balettitanssijoiden sukkahousuja/trikoita naureskellaan hyvin yleisesti, vaikka ne on lajiin liittyen oleellinen tarkoitus. Samoin pyöräilijät on pitkään käyttäneet pieni ilmanvastuksisia vaatteita ja saaneet kuunnella niistä pilkkaa kovasti. Suuri osa pienistä miehistäkin käyttää sukkahousuja, mutta hyvissä ajoin ennen kouluun menoa joku valistaa, että sukkahousut on tyttöjen vaate.

  Miksi trikoot, sukkahousut tai muut ihonmyötäiset asusteet on naisten vaatteita. Urheiluvaattet on sentään tuonut tekokuidut myös miesten pukeutumiseen. Mikään ei ole hullumpi materiaali kuin puuvilla silloin kun vähänkin hikoilee päivän aikana. Se imee kosteuden itseensä ja säilöö sen loppu päivän ajaksi pitäen ihon märkänä.

  Mielestäni hyvät ja tarkoitukseen sopivat vaatteet kuuluu niin miehelle kuin naiselle. Kyllä niille trikoille miehen päällä naureskelijoita vielä pitkään tulee riittämään, mutta kun tietää itse pukeutuvansa sellaiseen asuun josta itse pitää, ja joka on tarkoitukseen sopiva, niin saa muut naureskella miten haluaa.

  Kansainvälisillä muotilavoilla on jo pitkään näkynyt miehilläkin hameita, mekkoja ja sukkahousuja. Kyllä asenteet miesten / naisten vaatteisiin vähitellen muuttuu hyväksyvämpään suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asian ytimessä olet! Kuten kaikki muutkin ennakkoluulot, niin tietämättömyydestä tämäkin kummunnee. Lisäksi lienee kyse siitä, että ihonmyötäistä vaatetta ei ole totuttu näkemään miesten päällä.

   Mutta kuten itsekin totesit, asenteet muuttuvat. Minäkin voin viimeistään tämän testin jälkeen allekirjoittaa trikoiden käytännöllisyyden :)

   - Miika

   Poista
 2. Onpa upeat maisemat, Kroatiastako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltäpä hyvinkin! Sekä Plitvicestä että Paklenicasta, mistä tulee postaus vielä myöhemmin. Komeat maisemat oli molemmissa :)

   Poista
 3. GIA mistä olet ostanut nuo trikoot itsellesi??.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Henry! Tuossa heti alussa, kuin myös lopputeksteissä mainittiinkin että ne on saatu Fjällräveniltä suoraan blogin kautta. :)

   Poista
  2. okei. Onko ollut hyvät käyttää niitä ja millaset on ollut kokemukset noista naisten vaellustrikoista sinulla Gia???.

   Poista
  3. Ihan todella paljon olen näistä tykännyt, mikä ei ole suuri yllätys sinällään kun aiemmin olen vaelluksilla suosinut juoksu- tai jumppatrikoita. :) Polvi- ja peppuvahvikkeet on todella hyvä lisä juuri vaellukselle, samoin taskut.

   Poista
  4. kannattaako mun kankkii kans tollaset itelleni??.

   Poista
  5. Riippuu varmaan vähän tarpeestasi. Jos harrastat ulkoilma-aktiviteetteja, ja kaipaat trikoita, jossa on vahvikkeet ja jotka ovat laadukkaat niin todennäköisesti kyllä. Miika antoi vahvan suosituksen myös näille, vaikkei aiemmin ole trikoiden ystävä ollut. Uutta kun kokeilee niin saattaa yllättyä positiivisesti. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!