torstai 14. syyskuuta 2017

Ensimmäinen seikkailu vauvalle varattu!


Olisiko se seikkailijattaren vauva, ellei sille olisi buukattu jo ennen syntymää ensimmäistä reissua? Muistan, kun odotimme Bellaa. Emme oikein tienneet voiko vauvan kanssa lainkaan reissata, koska esimerkkejä ei lähipiirissä oikein ollut. Kun arki osoittautui mukavaksi, ja lapsi hyvin sopeutuvaksi, varasimme talvireissun Thaimaahan ja Indonesiaan kuukaudeksi. Lähtö tapahtui kun pieni pirpana oli viisi kuukautta.

Tässä vaiheessa on tietysti vähän kaikki arpapeliä tulevan vauvan kanssa, siitä kun ei koskaan tiedä millainen pakkaus sieltä on tulossa. Silti ollaan ajateltu, että kevätmatka ei tee perheelle huonoa, jos kaikki on edes 'normaalisti'.

Koska tämä raskaus on ollut vähintäänkin sanottuna tuskainen, nyt syksyllä ei liene odotettavissa kotimaan babymoonia kummempaa matkailua. Rakas liikuntamuoto ja pääasiallinen liikkumistapa pyöräilykin on jo saanut jäädä. Ei puhettakaan että juoksisin lenkkiä kuten Bellaa odottaessa tässä vaiheessa, tai pelaisin kierroksen golfia, kuten viimeeksi viikon ennen synnytystä.


Tämä ensimmäinen matkakin pelataan vähän varman päälle.


Tykästyimme nimittäin niin kovasti viime kevään Kroatianmatkalla Baska Vodassa Makarskan Rivieralla sijaitsevaan Villa Prestigeen, että se on varattu meille taas! Se kun on vieläkin parempi kun miltä se missään kuvissa näyttää. Siksi me sinne takaisin menemmekin, vaikka yleensä suuntaamme aina kohti uusia seikkailuja reissuillamme.Ehkä tämä on nyt se oikea juttu tähän hetkeen.

Toivon mukaan saamme saman porukan liikkelle mukaan viettämään taas lomaa kanssamme. Edellinen reissu hipoikin täydellisyyttä.

Mieli tekisi varata myös talvinen laskettelumatka jo jonnekin, mutta se on ehkä vielä vähän turhan riskaabelia vielä tässä vaiheessa. Katsotaan sitten millainen on olo sekä äidillä ja vauvalla kun molemmat on ulkona synnytyssairaalasta. Toivottavasti yhtä mairea kuin tulevalla isällä alla olevassa kuvassa.


...mutta jos vähän seikkailua kumminkin?


Vaikka varman päälle pelaaminen tuntuukin vähän houkuttelevalta, olemme miettineet lähtisimmekö vähän siellä suunnalla samalla roadtrippailemaan. Lukuisat blogipostaukset näiltä mailta on saanut seikkailuhalun kasvamaan myös Kroatian ulkopuolelle, vaikka maa itsessään toimiikin loistavana tukikohtana.

Mietinnässä on Montenegro, Bosnia-Herzegovina, Unkari, Slovenia ja Italia. Kaikkihan ne siellä on holleilla.

Onko hyviä suosituksia tai ideoita?

Ei meillä taida olla mitenkään edes muistissa millaista vauvan kanssa oli matkustaa. Mitään traumoja siitä ei ole jäänyt vaan kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin, joten kaipa se on vähän kuin pyörällä ajo - muistuu taas mieleen kun tilanne on päällä. Mutta kai se vauvakin tykkää kauniista auringonlaskuista ja onnellisista vanhemmista.

4 kommenttia:

 1. Montenegro! Ei voi muuta kuin suositella. Kotorin ympäristön maisemat on vertaansa vailla, ja itse Kotorin kaupunki hurmaavan kaunis. Ne 1300 rappusta ylös vuorenrinnettä ovat myös kaiken vaivan arvoisia! Ulcinc Albanian rajan lähellä on myös mukava pieni paikka, jossa hinnat eivät päätä huimaa (kuten ei muuallakaan Montenegrossa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on hirveän moni kehunut! Ja ehkä jaksaa jo kavuta ne kaikki portaatkin ylös siinä vaiheessa jo. :)

   Ja kiitos tuosta Ulcinic -vinkistä myös!

   Poista
 2. Mahtavaa! <3 En kyllä olisi teiltä muuta odottanutkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sitten vielä toivotaan että kaikki menee hyvin. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!