lauantai 17. tammikuuta 2015

Matkamessut thai style á la Bangkok // Travel fair thai style in Bangkok

Jaahas, onpahan edellisestä postauksesta taas aikaa. Sorry guys, tuntuu siltä että eihän täältä matkalta ehdi kirjoittaa mitään kun on niin kiire kokea ja elää ja nähdä ja hengittää tätä meidän maailmanympärysmatkaa! Meidän Facebook-sivuilla, instagramissa ja twitterissä on huomattavasti enemmän aktiviteettia. Tulossa tänne blogiin on jotain 20+ postausta aiheista Thaimaa, reppureissaaminen vs. lomaturisti, raha ja matkustaminen, treenaaminen matkalla, valashaita, törkeän hienoja maisemia, korkeuksia ja drinksuja siellä, sekä tuhat kalaa ja minä. Niin, ja sitten siitä kurjemmasta puolesta, eli pakkaamisesta, valmisteluista ja ikävistäkin hetkistä matkan päällä. Siis mitä, eikö vuoden irtiotto olekaan vain ruusuilla tanssimista? Stay tuned!

Mutta Suomessakin on kovin matkailuaiheista meininkiä menossa! Koko some tuuttaa tällä hetkellä matkamessuja siellä koto-Suomessa, joten kannetaan täältä matkan päältäkin korsi kekoon messuilun osalta. Tässä postauksessa ei hehkuteta Suomen messujen eri osastoja, koska niistä on varmasti jo kaikki muut matkablogit kirjoittaneet parhaat vinkit ja hekumahetket. Tässä postauksessa voi vähän fiilistellä sitä miten isoolla kirkolla messut järkätään, kun kävijöitä on yhden illan perusteella ehkä noin tsiljoona.

Ollaan hengailtu täällä Bangkokissa taas aiottua pidempään, ja nautittu neljän tähden hotellista sekä Bangkokin muusta annista täysin rinnoin. Oikeasti on kiva tuntea itsensä biitsiryönäyksen jälkeen taas ihmiseltä, pukeutua muuhunkin kuin biksuihin ja saronkiin, ja käydä ihan oikeassa ravintolassakin välillä syömässä. Puhumattakaan tietysti Bellan jälleennäkemisen ilosta leikkipuiston kanssa Lumphini Parkissa.
Samaan aikaan täällä Bangkokissa on menossa Thailand Tourism Festival 2015-messut kaupungin suurimmassa puistossa, eli Lumphini Parkissa. Puistohan on muuten aivan ihana, kuntoilulaitteineen (näitä myös Suomeen, kaikkialle, kansanterveyden nimissä!), lampineen, ja pikkupurojen reunalla patsastelevineen varaaneineen ja kilpikonnineen. Oikea pieni keidas pilvenpiirtäjien ja melun ja saasteen keskellä!

Messuilla esitellään Thaimaan eri tarjontaa, ja kootaan parhaat jutut minimuotoon esiteltäväksi ja tapahtuma on auki iltaneljästä iltakymmeneen. Yhden illan käynnin perusteella ehkä noin koko Bangkok lähtee joka ikinen ilta sinne viettämään aikaa, syömään herkkuja messujen ruokakojuista ja kuuntelemaan Suomiturrelle käsittämättömiä laulu- ja performanssiesityksiä, jos perinteistä thai-tanssia ei lasketa.
Lumphini parkin pikkulampiin on tehty minimuotoinen floating market, mistä saa ostaa kaikenlaista ruokaa. Kojuja on muutenkin ympäriinsä, ja 20-50 bahtin (50 snt - 1,25 €) annokset tekevät paikallisille kauppansa. Jonot kojuille on ihmismäärästä johtuen jonkinmoiset, mutta ilmeisesti tähän on Thaimaassa totuttu, ja kaikki seisovat nätisti jonossa odottamassa vuoroaan. Sama ilmiö muuten toistuu ruuhka-aikaan Bangkokin Skytrainin jonossa, jossa järjestyksessä mennään lippuporteista sisään. Suomalainen diggaa tällaisesta järjestyksestä!

Messut on iltaselta, joten fiilis on todella tunnelmallinen koko puistossa. Lyhdyt ja valohässäkät valaisevat puiston kun lapset juoksevat pallojensa kanssa ja väki tungeksii ympäriinsä nähdäkseen Kaiken.

Ilmaisia baaritarjoiluja tai ilmaiskrääsää on aika vähän tarjolla. Kauniita valoasetelmia, esityksiä ja fiilistelyä sen sijan enemmänkin. Vieläkään en tosin tiedä minne Thaimaassa pitäisi _ehdottomasti_ suunnata, sillä kukaan yli-innokas esittelijä ei ollut kimpussa missään vaiheessa. Mutta yhden illan kokemusta viisaampi siitä, millaista messuilu todellisessa suurkaupungissa voi olla - niin hyvässä kuin pahassakin. Yksi ilta tätäkin riittää näissä massoissa, vaikka tämä tunnelmallista ja hauskaa olikin. One night in Bangkok and...

Minkälaiset fiilikset Suomen matkamessuista - passelisti väkeä, hyviä tarjouksia, ilmaisdrinksuja vai vaan sitä same, same but different -meininkiä mihin joillain messuilla saattaa joskus törmätä?


Meillä on huomenna aikainen aamuherätys, kun matka jatkuu lennosta tehtyjen ja kolmekymmentäkaksi kertaa (arvio!) vaihtuneiden suunntelmien myötä Vietnamin Hanoihin ja kohti Halong Bayn turistirysää. Ehkä siellä jotain aitoakin on, ja jos ei niin toivottavasti muualla Vietnamissa, jotka kolutaan hetki ekan stopin jälkeenkin. Ci vediamo sitten vaan!//


Happend to come across a huge Thailand Tourism fair here in Bangkok, where we have stayed a few days longer than we thought we would. It's incredible to what sort of place Lumpini Park can transfer in to, and how many people you can actually fit there to see the amazing lights, shows, and all those foor stalls they have put up there just for the fair. For a space loving Finn one night is definitely enough, but it was well worth a visit!

Tomorrow we continue (finally!) towards Hanoi and Vietnam, where we'll see the biggest tourist attractions as well as some less known spots. At least that's what we're hoping for.

Tons of posts of Thailand, Bangkok, traveller life, backpacking as a family and other stuff coming up on the blog! Sorry for being so lazy and living and experiencing instead of writing here. We'll try to be SO much more better in the future. :)

2 kommenttia:

  1. Hei onko hyvia ruokapaikkasuosituksia sathornin alueelta? :) vai pitääkö liikkua muualle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sathornissakin on pikkuravintelia jos jonkinlaista, enimmäkseen paikallisia ja katukeittiöitä joilla nälkä kyllä lähtee. Riippuu siis vähän mitä ja millaista hakee. Kun kävelee Chong Nomsin BTS-aseman suuntaan, alueella on paitsi isompi paikallisten suosima ruokatallialue, lisää kaikenlaista katukeittiötä, mutta myös enemmän länkkärihenkeä edustavat paikat mäkkäreineen ja starbuckseineen. Ihan meidän hotellin kulmalla oli sellainen paikallinen pieni perheravintola, josta usein haettiin huoneeseen tai altaalle joku riisimössöruoka tai munakkaat. :)

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!