sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kuplia kiitos, Napa Valleyn viinitilat!

Sideways. Viinileffojen klassikko. Ja Napa Valley. En minä ennen sitä tästä paikasta tiennytkään.

Kalifornian ruosteiset kukkulat ovat omiaan tarjoamaan tietyille rypälelajikkeille mahtavan kodin. Cabernet Sauvignonin ja Chardonnayn mollukat ovat yleisimpiä, mutta laaksossa viljellään yli kahtatoista eri lajiketta. Myös tuota leffasta kuuluisaa Pinot Noiria. Napa Valley lie USA:n tunnetuin viinialue, ja se sijaitseekin passelin noin tunnin-kahden ajomatkan päässä muutenkin ihanasta San Franciscosta. Kaupungin ruuhkat ovat usein arvaamattomat, joten tuurilla selviää vähemmällä, huonolla kestää kauemmin.







Napassa useat viinitilat tarjoavat paitsi laatuviinejään, myös kuplia. Shamppanjaa se ei ole, sillä alue ei tietenkään voi käyttää Ranskan Champagnen alueelle varattua nimikettä, mutta suotta sitä suremaan. Laadukas kuohuviini voittaa huonon shamppanjan mennen tullen. Ei esimerkiksi kannata Saksassa ostaa Lidlistä heidän omaa shamppanjaansa, kokeiltu on. Pitää tietää miltä huonokin maistuu jotta osaa paremmin arvostaa hyvää.

Ja huolimatta Sideways -leffasta ja pinot noirista, me päätämme keskittyä kierroksellamme kupliin.

Napassa on myös asukaslukuunsa nähden suhteellisesti eniten Michelin -tähditettyjä ravintoloita ja hulppeita majoitusvaihtoehtoja. Monet lentävät kauempaa viikonlopun viettoon yksityiskoneillaan Napan lentokentälle.








Gloria Ferrerin tila oikein tihkuu hyvää mieltä. Ranch -henkinen rakennus ottaa vieraat vastaan tyylikkäästi. Terassilla on lievästi ruuhkaa mutta meidän neljän aikuisen, yhden lapsen ja yhden koiran seurueelle löytyy tilaa. Napassa monet viinitilat toivottavat paitsi lapset, myös koirat tervetulleeksi.


"Jeee, mennäänkö me viinitilalle, kivaa! Saako siellä taas maistella niitä rypäleitä!". That's my girl.


Maistelukierrokselle otetaan Winery Exclusive ja Reserve Flight -maistelumenyt, sekä bonuksena vielä makeahkoksi luokiteltu ja kolme Double Golds -palkintoa kerännyt Va de Vi. Ja jotta maistelusta tulisi täydellistä, tilataan kuplien kyytipojaksi juustolautanen, paikallisista juustoista. Kermainen Triple Cream, pehmeä lampaanjuusto sekä kiinteämpi vuohenjuusto kekseillä, tomaattihillokkeella ja manteleilla.








Tarjoillija unohtaa tehdä tilauksen gluteenittomana ja koska kontaminaatio on tapahtunut saan oman pienemmän, mutta hyvin riittoisan setin. Iso lautanen jätetään pöytään. Tapahtumaa pahoitellaan moneen kertaan. Rakastan sitä miten keliaakikot täällä huomioidaan. Ja rakastan jenkkien tapaa hoitaa kiperämmätkin asiakaspalvelutilanteet.

Maistelu aloitetaan tarjoilijan järjestykseen asettamista laseista vasemmalta, jotta kehittyneemmät maut pääsevät oikeuksiinsa.

Kaikkien suosikit löytyvät listan loppupäästä, Carenoros Cuvée on jopa kermaisen pehmeä, sen huomaa lasiin jäävästä jäljestäkin. Tarjoilijan vinkistä kokeillaan juustoa keksillä ja tomaattihillolla yhdistettynä 2011 Brut Roséhen, yhdistelmä joka saa kaikki yllättymään. Yksinään tämä rosé ei nimittäin ollut juuri minkään makuinen. Yhdistelmä tekee niin paljon. Ei ole oikeita tai vääriä tapoja arvioida viinejä tai kuohuviinejä, on erilaisia makuja, henkilökohtaisia mieltymyksiä - ja ennen kaikkea onnistuneita ja vähemmän onnistuneita ruoan ja viinin yhdistelmiä.








Ferrerin jälkeen suuntamme nokkamme kohti Moët & Chandonin viinitilaa, Domaine Chandonia. Satuimme visiteeraamaan Australiassa, Melbournen lähistöllä Yarra Valleyssä vastaavassa, mutta sitä postausta saatte vielä hetken odottaa.

Alue on kaunis, mutta siitä uupuu sama tunnelma kuin Australiassa. Pienempi se on, eikä yhtä valoisasti ja avarasti toteutettu. Elämys Australiaan on laimeampi, sillä tilalla ei ole juurikaan esittelyä, vain kauppa ja baaritiski, jonne voi rahansa syytää. Homma on tehty hyvin helpoksi.

On paikka kuitenkin hyvinkin tunnelmallinen. Ei käy valittaminen.









Valitsemme maisteluun Rosé- ja Prestige -menyt tiskiltä. Laseihin kaadetaan ensimmäisenä marjaisaa roséta sekä inkivääriin vivahtavaa kuohuvaa. Maut ovat molemmissa hyvin erilaiset Ferrerin viineihin verrattuna, kenties hieman hapokkaammat. Kevyempiä ja nyansseiltaan yksinkertaisempia. Lasien tyhjetessä siirrytään seuraavaan juomaan.

Kun listat on maisteltu loppuun maistamme vielä punaista pinot noir -kuoharia. Ei hassumpaa lainkaan!








Päivän päätteeksi jäämme puutarhaan nauttimaan kuumasta helleaallon lämmittämästä ilmasta varjossa, kuplien uuvuttamana.

Kotona odottaa vain ennen matkaa aikuisten rypälemehuista ja kuplista tyhjennetyt viinikaapit, jotka taas pitää täyttää. Vielä on liian pitkä matka jotta viitsisi ostaa muistoja pullon muodossa mukaan kotiin lämmittämään talvi-iltana.

Voisin hyvin tottua tähän kylmien talvien sijan. Että viinitilat olisivat vain tunnin tai parin ajomatkan päässä kotoa. Ja tähän Napa Valleyn tunnelmaan.




47 kommenttia:

  1. <3_____<3 !

    Miten tuolla malttaa valita vain osan noista maisteltavista? Mä harkitsen ryhtyväni ihan vaan viinimatkailijaksi ja kiertäväni kaikki maailman viinitilat. Heti kun vaan voitan lotossa tai perin jonkun kaukaisen miljardöörisukulaisen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista sitten myös opetella sylkemään aina maistamisen jälkeen, koska jos jaksaa käydä useamman kuin kaksi päivässä, tulee aikamoisen tuiteriin. Sitäpaitsi muuten, Toscanassa ja Kroatiassa viinitilojen maistiaiset on ilmaisia, eli käytännössä ei tartte edes olla miljardööri! Eikä nämäkään hinnat nyt päätä huimaa. :)

      Poista
    2. Kamala idea sylkeä hyvää viiniä pois....

      Italiassa käytiin nyt viime kesänä viininmaistelussa ja se taisi maksaa kympin (vai kaksi? en nyt muista) ja siihen kuului kolme viiniä + kinkkua ja juustoa ja lasin sai viedä mukanaan :P Siirtyminen viinitilalta aina seuraavalle on kai sitten se kallein osuus :D

      Poista
    3. Niin, se on kyllä vähän suomalaiseen mieleen viinasten väärinkäyttöä... ;)

      Liikkumiset kieltämättä vähän haastavia, mietin että josko ensi kerralla jollekin pyöräkeikalle. Tankojuoppoudesta ei kai rangista yhtä pahasti. Tai jos vaikka ihan vaan kavereiden kanssa ja vuorotellaan ajoa. :)

      Jotkut tilat Toscanassa otti rahaa, mutta monet ei. Tosin se kokemus olikin sitten ihan toista luokkaa.

      Poista
  2. Viininmaistelut on mulle ihan vierasta, mutta valkoviineistä tykkään kovastikin. Ihanan aurinkoisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki viinit on hyviä, kunhan ne sovitetaan oikeisiin ruokiin. :) Kannattaa joskus kokeilla jossain ravintolassa menu omalla viinimenulla. Tajunnanräjäyttävä kokemus ensimmäisellä kerralla.

      Poista
  3. Epäilemättä kiva päivä! :) On muuten niin totta tuo, että hyvä kuohuviini voittaa huonon shampanjan mennen tullen. Jos kotona haluan jotain oikein hyvää, ostan tasmanialaista Jantzia. Parinkympin kuohuva voittaa viidenkympin shamppikset menne tullen. (Ainakin minun suussani.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota tartteekin kokeilla kun tullaan kotiin, kiitos vinkistä!

      Hyvin on avannut nämä matkalla tehdyt viinitilakäynnit ajatukset ihan uusille urille viinienkin suhteen. Uudesta-Seelannistakin löytyy sellaisia viinejä ettei paremmasta väliä, ja ne ovat olleet ihan poissa meidän listoilta aiemmin - lähinnä vain sen takia ettei tuntenut niitä tarpeeksi hyvin.

      Poista
  4. Viinitilalle on päästävä aina tilaisuuden tullen! Maistellessa on hauska huomata miten eri viinit toimivat vaikkapa saman juuston tai ruuan kanssa ja miten ne korostavat makuja eri tavoilla. Se on kyllä totta, että shamppanja ei ole automaattisesti parempaa kuin kuohuviini, sama pätee konjakkiin ja brandyyn - laatu ratkaisee eikä nimike pullon kyljessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se yllättää aina kerta toisensa perään miten eri makuyhdistelmät toimivat. Osa ei toimi lainkaan, ja osa muuttaa sekä ruoan että viinin makua ihan täysin! Vielä kun oppisi vähän paremmin tuota yhdistelemistä, melkein aina itkettää kun ravintelissa syö niin hyviä yhdistelmiä ettei sitä todeksi usko.

      Tiukat viinakset ovatkin itseltä aika kaukaisia juttuja vielä, ainoastaan ginistä on vähän laajempi tuntemus. Joskus ehkä sitäkin sitten lisää!

      Poista
  5. Suuri viinitilavierailujen ystävä täällä moi! Haaveena olisi päästä joskus vierailemaan Euroopan ulkopuolisille viinitiloille, ihan mielenkiinnosta. Ja kyllä, hyvä cava voittaa keskinkertaisen shampanjan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä! Tosin viini on viini on viini, mutta esimerkiksi nuo Uuden-Seelannin kierrokset, josta aiemmin kirjoiteltiin, oli kyllä ihan omanlaisensa kokemus. Viinitiloille kannattaa aina mennä, oli sitä missä tahansa. Teillä siellä Barcelonassa taitaakin olla ihan hyvät mahdollisuudet näille harrastuksille. :)

      Poista
  6. Ranskassa samppanjoiden maistelu oli osalla kellareista mennyt niin rahastukseksi että ei oikein enää hymyilyttänyt. Italiassa ja Saksassa viinien maistelu tiloilla oli helppoa, ja suht edullista. Espanjassa on tullut käytyä myös kellareita koluamassa. Mutta kaikissa näissä paikoissa ollaan sisällä.

    Noihan se olisi paljon mukavampaa. Kauniissa ilmassa ulkosalla, ja välillä vähän hiukopalaa seuraksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä tuo Domaine & Chandon oltiin osattu kyllä ihan loppuun asti tuotteistaa. Italiassa ja Kroatiassa olen tykännyt samoilla tiloilla, vähän vapaammin, mutta maksetutkin ovat olleet toimivia - ensimmäistä kertaa siitä oppi todella paljon.

      Näistä paikoista on tehty sellaisia että niissä viihtyy ajan kanssa. Lienee parempi tulolähdekin kun puitteet on kunnossa. Ja oli kyllä Australiassakin, vieläkin paremmin.

      Poista
  7. Voi että, kylläpä tuli kova hinku saada kuplajuomaa käteen. Vietän onneksi ensi viikon Ranskassa, joten luulen että on pakko hieman sikäläistä tuotantoa testailla ;) Tuo on muuten aivan totta että hyvä kuohuviini pesee huonon shampanjan mennen tullen, joskus jopa keskinkertainen kuohuviinikin on huonoa shampanjaa parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa mennä kokeilemaan, samoilemaan, maistelemaan! Muut ranskalaiset viinit, paitsi shamppanja, on ikävästi itseltä jäänyt vähän hämärän peittoon vielä toistaiseksi, pitää ehkä siis jossain välissä oikaista tämä kamala vääryys. :)

      Ihanaa matkaa!

      Poista
  8. Yäks viiniä! :P Mutta kivoja kuvia ja kiva, kun Bellakin viihtyy noilla retkillä! Meillä oli Etelä-Afrikassa vähän samanlainen kokemus viinitilalla, maistelutiskille suoraan ilman sen kummempia löpinöitä. Olisi ollut kiinnostavaa kuulla tilasta, sen historiasta ja viinin valmistuksesta, mutta ei... Ihan hauska visiitti se kuitenkin oli ja olin reipas ja maistoin kaikkea. A kyllä edelleenkin nauraa, että viimeisen (hyvin makean) jälkkäriviinin kohdalla olin sanonut, että se ei ole ihan niin pahaa kuin ne muut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäi ihmetyttämään että Ausseissa tosissaan osattiin hoitaa tuo homma kotiin niin paljon paremmin, jenkithän ovat yleensä kovinkin tunnettuja tämän puolen hoitamisesta vimpan päälle. :)

      Mutta parastahan näissä tiloissa on aina se fiilis ja se kaikki muukin, ja (hyvä) viini vain piste iin päälle. :) Ja kyllä säkin joskus vielä ehkä opit arvostamaan! :D

      Poista
  9. Ooh ihanaa! San Fransico ja viinitilat on haaveessa… ehkä ensi kesänä. Mutta nyt kun mainostat niitä Australian viinitiloja, niin pitäisikö seKIN lisätä haavelistaan. Tällä hetkellä suunnittelen lokakuuksi kierrosta Espanjan Riojan alueella ja juuri pähkäilen, että miten me viinitiloilta toiselle siirrytään… Voi, voi. Olisikohan se pyörä hyvä vaihtoehto. Vai katsooko mies vieressä, kun minä maistelen viinejä - sillä eihän niitä nyt sylkeä voi… Tällaisia elämää suurempia ongelmia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Australia ja Uusi-Seelanti olivat molemmat viinitilojensa osalta ihan helmiä. :)

      Liikkuminen on kieltämättä aina vähän haaste! Tällä kertaa oli onneksi ystävät mukana kierroksella, joten saatiin molemmat vähän maistella. Italiassa tehtiin ystäväperheen kanssa niin että toiset jäivät aina talolle lasten kanssa ja toiset saivat ns. vapaapäivän. Eka kyyti heitettiin siis viinitilalle, ja siitä eteenpäin pari sai aina selvitä yksin.

      Me päädyimme meidän päivänä erään ruotsalaispariskunnan kyytiin ja toiselle viinitilalle, ja sieltä sitten jollain kyydillä selvittiin kotiinkin. Ihana seikkailu! :)

      Hei, ihanaa Riojaa, siellähän ei voi mennä koskaan vikaan!

      Poista
  10. Ahh, mä rakastan viinitiloja ja viininmaisteluita! Just eilen mietin, että pitäis lopettaa se lähes jokailtainen viinilasillisen ottaminen, mutta tämä juttu muutti mun mielen. Vois kai sitä pahempiakin paheita olla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan kannata lopettaa, kuulemma lasillinen päivässä tekee keholle oikein hyvää! :D Hyvä pahe siinä kyseessä nyt! :)

      Poista
  11. Vaikuttaa aika mahtavalta päivältä.
    En ole ikinä käynyt yhdelläkään viinitilalla, vaikka lähin olisi reilu 10km päässä. :D
    Näyttää ja kuulostaa kyllä sen verran kivalta, että kai se täytyy joskus omillakin reissuilla jo pelkän kokemuksenkin takia toteuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä ehdottomasti korjata tuo vääryys nyt mahdollisimman nopeasti. :) Ihan vaan edes fiiliksen takia!

      Poista
  12. Kuulostaa ihanalta, jotenkin elokuvamaiselta päivältä! Mun viinitarha-kuvat on tullu leffoista ja blogeista ja siihen kuvaan kuuluu ehdottomasti jaloissa juoksentelevat kissat ja koirat! :D Viinitarhat kiehtoo kyllä kovasti, vaikken yhdelläkään oo vielä käynyt enkä edes viinistä välitä. Viinirypäleitä sitä vastoin voisin syödä loputtomiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autenttisimmat kokemukset meillä on Toscanasta ja Kroatiasta juuri tuollaisella meiningillä, missä koirat ja kissat juoksentelee jaloissa, ja ne on niitä tilallisen eläimiä. :) Jos viinirypäleet innostavat, käy ehdottomasti sadonkorjuuaikaan, kuten me kävimme Uudessa-Seelannissa. Väriloisto oli mahtavaa ja rypäleitä sai maistella sen minkä jaksoi. Voin kertoa että hirveästi ei jaksanut. :D

      Sekin postaus löytyy tuolta jostain aiemmista jos kiinnostaa. Ihania paikkoja nämä!

      Poista
  13. Viinien maistelussa olen ihan aloittelija, hyllystä tulee aina valittua ne muutamat vakkarivalkkarit ja siinäpä se...kylläpä kelpaisi lähteä viinisivistämään itseään Napa Valleyhyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan erilaisia pulloja mukaan sieltä Alkosta, ja erityisesti siinä Helsingin pääalkossa on todella asiantuntevaa porukkaa! Yleensä kävelen sinne kysymään mikä viini kannattaisi ottaa tästä ja tästä hintaluokasta tämän ja tämän ruoan kanssa. Aivan mainioita suosituksia on tullut. Ja siitä sitä vaan innostuu aina kokeilemaan lisää.

      Poista
  14. Mielenkiintoinen postaus. Onko noita kierroksia mahdollista hoitaa muuten kuin omalla autolla? Miten oikein arvoitte kuskin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännössä oman auton tarvitsee viimeistään siinä vaiheessa jos aikoo vierailla useammalla kuin yhdellä viinitilalla. Kuski löytyy yleensä yhteisymmärryksellä, ja oikein virallisen kaavan mukaan jos mentäisiin niin viinihän syljettäisiin pois maistamisen jälkeen. Se tuntuu kuitenkin jotenkin väärältä :D

      Poista
  15. Uudessa Seelannissa viimeksi taidettiin viinikierroksia tehdä. Oli kiva havaita miten 4 tilan kiertueen alussa pieni ryhmä toisilleen tuntemattomia eivät paljoa jutelleet, mutta kierroksen viimeisellä pysähdyksellä juttu ei meinannut loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä helposti jäyhä suomalainenkin muuttuu joviaaliksi seuramieheksi päivän mittaan :D

      Poista
  16. Mielenkiintoista! En ole viiniasiantuntija millään tasolla, mutta valkkari kyllä maistuu. Olen kyllä joskus miettinyt, että olisi ihan kiva käydä viinin- tai siiderinmaistelumatkalla ja tutustua juuri tällä tavalla noihin tiloihin. Ehkä tulevaisuudessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! Siinä samalla tulee kuultua yhtä ja toista mielenkiintoista valmistusprosesseista, tilojen historiasta, eri rypälelaaduista ja ties mistä :)

      Poista
  17. Tuo tomaattihillolla päällystetty juusto näyttää taivaalliselta! Puhumattakaan herkullisen näköisistä kuplivista. Mutta kaiken kruunaa tuo upea auringonpaiste! Onneksi tänään on Suomessakin aurinkoinen syyspäivä, muuten olisin jo heti mennyt varaamaan lennot Kaliforniaan. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne oli! Kannattaa varata ehkä jonnekin marraskuulle, siinä vaiheessa saattaa jo arvostaa sitä Kaliforniankin aurinkoa :D

      Poista
  18. Miten te hoiditte tuolla liikkumisen? Me ollaan mietitty useasti kierrosta Napan viinitiloilla, mutta kumpikaan meistä ei haluaisi sylkeä kuppiin, eikä myöskään oikein perusteta tästä jenkkien määritelmästä "ajokunnolle"... Joku yöpyminen viinitilalla + pyörä + uber -yhdistelmä saattaisi toimia mutta kuulostaa silti vaivalloiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ....ja nyt sitten bongasin kommenteista että vastasitkin tähän kysymykseen jo. Mä luulen, että me voitaisiin ottaa samanlainen tyyli kuin te Italiassa. :D

      Poista
    2. Kyllä omalla autolla liikkuessa on aina vähiten vaivaa, mutta kuskin löytäminen on sitten se oma kysymyksensä aina... Kannattaa käydä sen verran useana päivänä, että kaikki pääsevät kokeilemaan kaikkia rooleja :D

      Poista
  19. Viinien ystävä en ole, mutta juustot! Ah! :) Mukavan rento tunnelma kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustot ja viinit yhdessä ne vasta hieno makunautinto ovatkin! Mutta rentoa meillä kyllä oli, ihana päivä <3

      Poista
  20. Kivat kuvat ja hyvä juttu!

    Piti kommentoida huomattavasti laajemmin eilen illalla Windows Phonella, mutta 15 minuutin tappelun jälkeen loppui kännykästä akku ja kommentoijalta hermot :-( Aikaisemmin tavalla tai toisella olen onnistunut kommentoimaan kännykällä Bloggerin blogeja, mutta eilen ei onnistut. Kuvatunnistaminen oli melko mahdotonta ja kun lopulta muutaman kerran onnistui arvaamaan mitä kuvassa saattaisi olla (koko kuviahan ei näy, vaan osa niistä), niin sen jälkeen piti kopioida vielä varmistuskoodi alla olevaan laatikkoon, mitä ei ollut olemassakaan. Näin ollen en pystynyt todistamaan olemasssa oloani vaan olen tästä päivästä eteenpäin robotti :-D Olihan toki siinä vielä vaihtoehtona kuunnella numerot, ja laittaa ne ylös kuvien tunnistamisen sijasta. Se onnistuikin helpommin, mutta sitten joutui siihen samaan scriptin kopiointiin, minkä liittämislaatikkoa ei löytynyt. Tarkoituksena oli kommentoida muutama muukin postaus kännykällä, mutta homma loppui siihen, kun akku loppui. Sikäli harmillinen ominaisuus tämä on, että ei kyllä kannusta ainakaan Windows Phone käyttäjiä kommentoimaan bloggerin postauksia :-( Suurin osa ajasta isellä on kuitenkin kännykkä se väline, millä postauksia pystyy eniten lukemaan tien päällä ollessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas merkillistä, meillä ei tosiaan ole edes mitään varmistuksia tässä päällä, mutta silti tuntuu bloggerin kanssa olevan monilla hankaluuksia. Kurjaa että jouduit tappelemaan, mutta kiitos että jaksoit kirjoitella ongelmista! Pitänee testata itsekin Windows Phonella enemmän kommentointia. Sen kanssa on tosiaan aina silloin tällöin ollut ongelmia, mutta olen kommentoinut sillä sen verran harvoin etten ole tullut kiinnittäneeksi huomiota onko ongelma aina bloggerin kanssa vai muissakin alustoissa.

      Poista
  21. En kestä näitä viinimaistelupostauksia! :D Näitä kun on nyt tupsahdellut yhdeltä jos toiselta..Itsehän saan vaan haaveilla viinimaistingeista vielä piiitkän aikaa.

    VastaaPoista
  22. "Anything but that fucking Merlot!" Hyvän kuuloinen on kierros ollut ja niin mahtavana aurinkoisen kesäinen lomatunnelmakin vielä näissä kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin kyllä kaikki oikein lomafiiliksissä! Ihana päivä ja hyvät kierrokset <3

      Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!