lauantai 12. syyskuuta 2015

Sydän joka jäi San Franciscoon

On olemassa kaupunkeja joihin solahtaminen kestää, ja sellaisia joiden sielunelämään ei koskaan pääse sisälle.

Sitten on olemassa kaupunkeja, jotka tuntuvat heti kodilta.


I left my heart in San Francisco

High on a hill, it calls to me








Meidän matka jatkui Havaijilta San Franciscoon, jossa nyt ollaa vietetty reilu viikko. Ollaan oltu täysin kuin kotona. Paitsi San Franciscossa, ihan oikeasti myös kotona. Tarkemmin ottaen Pirkan ja Samulin kotona.

Pirkka ja Samuli on meidän naapurit kotoa, jotka jokunen vuosi takaperin muuttivat töiden takia tänne ihanaan San Franciscoon. Poikien visiitti on jäänyt aiottua pidemmäksi enkä ihmettele. Teknisesti ottaen olemme vieläkin naapureita, sillä me molemmat omistamme asuntomme Helsingissä, vaikka vuokralaiset niitä asuttavatkin.

Onko sanomattakin selvää miten siistiä on ollut hengailla ystävien kanssa taas pitkästä aikaa?


To be where little cable cars climb halfway to the stars

The morning fog may chill the air, I don't care










Reilussa viikossa ollaan ehditty tutustua Napa Valleyn viinitiloihin, nähty miten sumu nousee Golden Gaten ylle, vierailtu Alcatrazissa, tehty kierros pornovideostudiolla, ajeltu cable carilla San Franciscon mäkisiä katuja ja sitten me ollaan syöty. Oi että me ollaan syöty! 

Jos joku kaupunki, niin tämä on ruoan ystävän mekka! Olen aika satavarma etteivät vaatekaapin vaatteet kotona mahdu enää päälle tätä vauhtia.


My love waits there in San Francisco


Above the blue and windy sea














Aikoinaan kultakuumeen myötä buustannut kaupunki on laajalti levinnyt ja täältä löytyy aika pitkälti mitä tahansa mitä ihminen tarvitsee. Meidän koti on Mission Districtillä, joka on sellainen urbaani ja rouhea hipsterikaupunginosa, raffimpi yhdistelmä Kalliota ja Punavuorta. Ja me täällä niin viihdytään kun huolehditaan poikien koirasta, Herkuleksesta sen aikaa kun tyypit lomailevat Havaijilla.

San Franciscossa ilma ja lämpötilat ovat yleensä hyvin miellyttävät, eikä se meidänkään aikana ole siitä poikennut. Heti tänne tultaessa tänne iski +30 -lämpötilat ylittävä helleaalto, jota lähdimme yhdeksi päiväksi karkuun rannalle; neljä aikuista, yksi lapsi, ja meidän ihana hoidokki, Herkules (jota muuten voi seurata facebookissa täältä).

Ranta ei ehkä ollut makein ja mahtavin mikä ollaan koskaan nähty, mutta ruoka (kiitos Whole Foods!), ohi uinut delfiiniparvi ja ystävät saivat aikaan sellaisen fiiliksen mitä meillä ei pitkään aikaan ole ollut.











Eräs päivä päätimme järkätä lämpimässä illassa pienet piñata -juhlat taloyhtiön pihalla, koska lähiostarin Party Citystä löytyy Ihan Mitä Vaan ja vähän hauskaahan sekin oli.


Tällaistako tämä elämä täällä aina on?








Päivät tuntuvat lipuvan ohi kun tekemistä (ja syömistä) on niin paljon, ilman että ehditään tänne kirjoittaa yhtään tarpeeksi. Mietin aina haittaakohan teitä lukijoita se että välillä tulee jopa näitä viikon taukoja kun seikkaileminen ja matkan eläminen hidastaa blogipostausten synnyttämistä

Lupaan että saatte kyllä kaikki tarinat, vaikka ne viiveellä tulevatkin. Australiasta ja Uudesta-Seelannista, sekä Fijiltä on vielä ihan tuhannesti tarinoita kerrottavana. Toivottavasti seuraatte meitä instagramissa ja facebookissa, jos kuvia ja mikrotarinoita saadaan ulos päivittäin?

On vaan niin paljon elettävää. Kuten tutustua ja hengittää tätä kaupunkia, jota voisi helposti alkaa kutsumaan kodiksi. Ja tietysti myös tätä matkaa, vetää viimeiset siitä irti.

When I come home to you, San Francisco



Your golden sun will shine for me









Etsikääpäs Spotifysta Tony Bennetin "I left my heart in San Francisco". Kuunnelkaa sitä, ja katselkaa näitä kuvia. Ymmärrätte ehkä vähän siitä miksi tuntuu kohta haikealta jättää tämä kaupunki taakse ja jatkaa matkaa eteenpäin.


Vaikka tehän saatte näistä tarinoista täältä nauttia lisää vielä pian.

Siitä millainen on Napa Valley ja sen viinit. Siitä miten tapasin Alcatrazissa paikan entisen vangin. Miksi kannattaa tulla tyhjällä vatsalla San Franciscoon. Ja miten päädyin tutustumaan maailman johtavaan bdsm-pokestudioon. Niinpä.



San Francisco on se paikka missä kaikki kukat saavat kukkia haluamallaan tavalla.






15 kommenttia:

  1. Ehdottomasti reissaatte ja nautitte ennemmin, kuin istutte nenä näytössä kertomassa meille näistä. Ehtii sitä myöhemminkin kertoa :) Instassa saa kivoja silmäyksiä upeista hetkistä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva jos jotenkin löytyisi silti aikaa tallentaa nämä kaikki muistotkin ihan heti kärkeen. Monen jutun taustoittamiseen ja kuvien läpikäymiseen menee kuitenkin ihan reippaasti aikaa, joten ihanaa kun jaksatte näitä odotellakin! ♥

      Poista
  2. Jep, täysin samaa mieltä yllä kirjoittaneen Jonnan kanssa. Ensin eletään ja nautitaan. Sitten fiilistellään ja jaetaan tarinoita muille. Kävin aamulla kurkkaamassa blogin, mutta vielä ei ollut tulla postausta. Olen lähdössä viikonlopuksi reissuun ja vielä vilkaisin nopeasti ja ah mikä fiilistely kirjoitus. Oma hieman huono mieliala kohosi kerralla ja nyt on ihana suunnata pirteänä omalle pikku matkalle. Ihanaa loppumatkaa teille! :) -Janni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on ollut sitä luomisen tuskaa kun matka kestää niin kauan ettei ne vaan voi jäädä kaikki hyllylle odottelemaan. :) Onneksi aika hyvä tasapaino säilynyt!

      Ihanaa viikonoloppureissua ja mahtavaa kuulla että näistä hehkuu hyvää mieltä sinne kauaskin! ♥

      Poista
  3. Voi ei miten kaipaan San Franciscoon. <3 2 kuukautta niin oon siellä! Mua kiinnostaa tosi paljon ruokajutut että mitä kaikkea ihanaa ootte syöneet.
    Ihanaa että olette saaneet nauttia ystävien seurasta ja aurinkoisesta San Franciscosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsit, ihan superia että pian pääset tänne! Vaikka yleensä pyrin päätymään uusiin kohteisiin matkoilla, tänne voisin kyllä mieluusti tulla takaisin nopeastikin. :)

      Ruokapostausta seuraa kyllä, ja sekä Aromi-lehteen että Shakeriinkin tulee näistä tarinoita, joskaan en ole ihan varma ehtivätkö juuri ne ennen reissuasi. Elämä San Franciscossa on hyvää. ♥

      Poista
  4. Kyllä me lukijat ymmärretään, että te nautitte elämästä siellä reissun päällä. Kokemukset ja tarinat ehtii jakamaan kyllä. Ihana Frisco! :) Mahti tuo vika kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vika kuva liittyy kyllä yhteen jännimpään kokemukseen täällä. :D

      Huippua tietää ettei jutuilla aina ole niin kiire. Se kiire on vaan omassa mielessä.

      Poista
  5. Voi ihana San Francisco! Sinne olen haaveillut juurikin ruokamatkalle, se kun on varmasti vegaanin taivas! Ja muutenkin kaupungin vibat kiinnostaa kyllä täysillä. One day..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihan kaikkien ruokarajotteisten taivas! Voi hyvä luoja miten paljon on tullut syötyä, kaikkea löytyy gluteenittomana, ja useimmiten samat jutut on myös vegaanisia! ♥ Jossain vaiheessa pistän tulille todellisen herkkupostauksen täältä.

      Ihan helmikaupunkin tämä, vaikka todella kallis. Mutta kannattaa tulla heti kun vaan mahdollista. Koko kaupunki on yhtä suurta vibaa. :)

      Poista
  6. Kahdesti olemme käyneet, kummallakin kerralla pitäneet - ja kolmaskin kerta on mielessä, jos vaan jotenkin sille suunnalle, niin sitten myös San Franciscoon, ehdottomasti! Jotkut hehkuttavat Kaliforniasta LA:ta, mutta jos meidän pitäisi valita, niin ehdottomasti San Francisco!
    Ja hassua tavallaan, että mekin tapasimme siellä tuttuja, jotka olivat ainakin väliaikaisesti sinne asettuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Los Angeleskaan huono ole, mutta kyllä minun valintani olisi sittenkin San Francsico. Siellä oli jotenkin sopivasti just kaikkea, mahtavat ulkolimahdollisuudet, uskomatonta ruokaa, jopa niitä rantojakin ja kaikkea tosi siistiä ihan lähellä.

      Hauskaa kun ystävien tai tuttavien tiet vievät työn perässä muille maille niin on tuttuja ihmisiä keiden kanssa treffata matkoilla! :)

      Poista
  7. Voi että! Me oltiin viime syksynä ekaa kertaa San Franciscossa ja mulla meni pari päivää lämmetä kaupungille meidän luontopuistoseikkailuiden jälkeen, mutta sitten se jysähti niin kovasti, ettei ehkä mistään ollut niin vaikea lähteä pois meidän roadtripillä kun San Fransiscosta. Ihana kaupunki kerrassaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohteessa kuin kohteessa riippuu varmasti tosi paljon paitsi se mitä on kokenut ihan juuri äsken, kuin myös se missä asuu, mitä tekee ja näkee jnpp. Tuosta keskusteltiinkin äskettäisessä postauksessa Luottaisitko matkabloggaajaan?. Meillä kävi sikäli tuuri että saatiin ystävien avulla heti parhaat päältä, eikä hasardeja tullut lainkaan. Ihana, ihana kaupunki. ♥

      Poista
  8. Eläkää ja nauttikaa, postauksia ehtii kirjoitella myöhemminkin! :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!