sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Synnytyssalista suoraan hotelliin - näin se toimii


Tätä nykyä vastasynnyttäneet saatetaan ohjata suoraan hotelliin. Niin tehtiin meillekin uuden tulokkaan kanssa, kun uusi pieni ihminen saapui meidän perheeseen. Kotiutuessaan hän oli jo vanha tekijä hotelliyöpymisissä. :)


Helsingin toinen synnytyssairaala on vastikään suljettu, ja potilasmäärän kasvun takia Naistenklinikan viereisestä hotellista, Cumulus Meilahdesta, on vuokrattu yksi kerros vastasynnyttäneiden hoitoa varten.

Varsin kekseliästä!


Miten homma sitten toimii?


Jos äiti on tarpeeksi hyväkuntoinen ja vauvalla kaikki hyvin, kuusi tuntia synnytyksestä perhe pääsee hotelliin. Siirtyminen sujuu sairaalataksilla.

Huone on ihan normaali hotellihuone, mutta se on varusteltu vauvan sairaalasängyllä ja hoitopöydällä, sekä sopivilla tykötarpeilla, kuten vaipoilla.


Huoneessa saa yöpyä äidin ja vauvan lisäksi isä, ja ymmärtääkseni myös mahdolliset sisarukset. Ja mikäs siinä, mukavassa hotellihuoneessa köllötellessä koko perheen kera. Vieraita saa tulla miten perheelle itselleen sopii, vierailuaikoja ei ole erikseen.Kerroksessa on kätilöitä ja tiettyinä aikoina lastenlääkäri. Kätilöiden kanssa voi kommunikoida pädillä suoraan huoneesta. Aloitusnäkymään on koottu myös muita appeja ja linkkejä vauvanhoito-oppaisiin. Kätilöiden kanssa tavataan pari kertaa päivässä ja seurataan, että kaikki on hyvin. Itse voi pyytää myös käyntiä koska tahansa, tai kävellä suoraan kätilöiden toimistoon.

Lääkärin vastaanottohuoneeksi tehdyssä hotellihuoneessa on kaikki tarpeellinen laitteisto vastasyntyneiden tarkastamiseen, ja kotiutustarkastus vauvalle tehdäänkin siellä. Lääkärille pääsee myös muuten tarvittaessa.

Ruokailu sujuu hotellin Bistrossa ruokailukupongeilla, ja täytyy sanoa että hotelliravintolan ruoka pesee kyllä sairaalasapuskat mennen tullen jos muisti ei pahasti petä. Cumuluksen ravintolan annokset olivat todella maukkaita, ja vaihtoehtoja piisasi myös gluteenittomasti.Isä joutuu maksamaan omat ruokailunsa, joko Bistrossa tai sen vieressä olevassa Burger Kingissä, ellei sitten hae alakerran S-marketista itselleen sapuskoja. Ainoa miinus ruokailussa on se, ettei vauvan kanssa toivota menevän alakertaan. Jos siis haluaa ruokailla yhdessä, pitää ottaa ruoat huoneeseen - kuten useimmiten teimmekin.


Hotelliaamiainen sängyssä heti synnytyksen jälkeen, kyllä kiitos!Perhepesän kerroksessa on myös leikki-ikäisille leikkihuone, iso loungetila, jossa istuskella halutessaan, ja saunakin. Siitä on tosin hyötyä vain isille.

Kokemuksena hotellihuone vs. sairaalan perhehuone menee kirkkaasti hotellille. Ihanan pehmeät sängyt hotellilakanoineen, mainio ruoka, ja erinomaisesti järjestetty hoito äideille ja vauvoille toimivat todella hyvin.

Niin hyvin, että olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa kotiutumisen sijan.Ei pöllömpi keksintö sairaanhoitopiiriltä järjestää asiat näin.18 kommenttia:

 1. Mietinkin kun näin ekat kuvat, että miksi olette hotellissa. Sekin nyt selvisi. Ihanaa vauva-aikaa teidän perheelle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Juu, tämä oli tällainen mukava ekstrabonus muuten hyvään hoitoon. :)

   Poista
 2. Onnittelut koko perheelle pienestä vauvasta 💕Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa elämä matkabloggaajien vauvana kuin hotelli :) Kuulostaa loistavalta keksinnöltä, jos sairaalassa ei ole tarpeeksi tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Taru! ♥

   Tämä on tosissaan mainiosti keksitty sairaanhoitopiiriltä. Turhaan sitä siellä osastolla pidetäänkään jos ei tarvetta ole.

   Poista
 3. Paljon onnea koko perheelle! Tervetuloa maailmaan pieni ihminen!

  Ensin, kun kuulin että synnyttäjät passitetaankin "suoraan" hotelliin, ajattelin että kamalaa lähteä pingiivimarssilla jonnekin hotelliin ja jäädä sinne itsekseen. (Kun synnytin 2 lasta sairaalassa ja jäin kyllä niin yksin kuin vaan voi jäädä ja kiittelin, että onneksi en halunnut perhehuonetta, olisin varmaan unohtunut sinne lopullisesti, siitä johtui siis suuret epäluuloni) Mutta olipa kiva kun avasit kokemuksiasi ja tuo hotellikuviohan kuulostaa täydelliseltä. Juuri tuommoista olisin kaivannut kyllä synnytyksen jälkeen, hotellisänky, herkkusafkat huoneeseen ja sitä omaa rauhaa - kuitenkin niin että apu on lähellä. Ihanaa, että pääsitte kokemaan tuon kaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saro! ♥

   Perhepesä toimi kyllä todella hyvin meidän tarpeisiin ainakin. Ja todella mukavaa kun saa rauhassa olla mukavissa puitteissa uuden tulokkaan ja muun perheen kanssa. Vitsailinkin Miikalle, että ainoa mitä tuolta puuttui oli spa-osasto ja salonki, josta vastasynnyttänyt äiti saisi hommattua itselleen vähän hemmottelua heti synnytyksen päälle. Rentouttava hieronta ja vartalohoito olisi tehnyt terää. :)

   Poista
 4. Tuo on tosi hyvä juttu. Tampereellahan tuollainen mahdollisuus on ollut jo jonkin aikaa ja tuli meidänkin perheen käytettyä tuota palvelua keväällä 2015. Kyllä siellä hotellihuoneessa on sata kertaa mieluummin kuin osastolla viihtyvyyden puolesta.

  P.S. Paljon onnea koko perheelle! Pienokaiselle terveyttä eli korkeintaan tulevaisuudessa korkea matkakuume :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä Tampereella ollaan edellä niin paljon aina kaikessa. ;) Tää hotellihomma toimi kyllä todella hyvin.

   Ja kiitos! ♥

   Poista
 5. Loistavaa! Samalla säästyy sairaalapaikat niille, jotka oikeesti tarttee niitä.

  VastaaPoista
 6. Onnea uudesta tulokkaasta teidän perheeseen! :)
  Tuo hotelliyöpyminen kuulostaa kyllä ihanalta tavalta aloittaa yhteinen taival. Kaikki pääsevät heti osaksi yhteistä arkea, eikä kellon perässä tarvi olla, jotta voi nähdä perheensä. Mukavia hetkiä teidän perheelle kotiinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko ♥

   Hotelli on tosissaan erittäin mukava tapa aloittaa yhteinen elämäntaival. On kaikki rauha elää ja olla kuten haluaa, eikä tarvitse miettiä vierailuaikoja tai muiden häiritsemistäkään, jos ei perhehuonetta saa sairaalasta.

   Mukavia hetkiä, niitä onkin jo piisannut. :)

   Poista
 7. Voi miten ihanaa <3 <3 <3 Täydellistä! Onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
 8. On tainnut lopettaa kun hotellin nimi vaihtui. Tyttären perhe olivat siellä. Jasper syntyi 24.2. Oli mahtava paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko Cumuluksista Scandiceja, jos oikein muistan? Oikein paljon onnea uudesta perheenjäsenestä =)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!