torstai 28. toukokuuta 2015

Ihan tavallinen päivä.

Pitkän matkan travellerin elämä on välillä yhtä suurta ilotulitusta kokemusten osalta. Ja sitten välillä se on raastavan työlästä ja tylsää matkustamista paikasta toiseen. Harvemmin se on ihan tavallista elämää. Ei sellaisesta ainakaan blogeihin kirjoiteta. Tavalliset päivät kun ei ole elämyksiä.

Pitkällä matkalla ne ihan tavalliset päivät ovat silti niitä hetkiä jotka alkavat tuntumaan luksukselta. Sellaiset, kun ei tarvitse lähteä minnekään näkemään jotain uutta, antamaan aivoilleen lisää uusia sykähdyksiä. Kaikkea ei jaksa mieli eikä keho jatkuvalla syötöllä. Siksi on hyvä olla niitä ihan tavallisiakin päiviä.

Silloin voi keimailla nukkumatin kanssa höyhensaarilla pehmoisissa peitteissä pitkään ja surauttaa vihersmoothiensa ajan kanssa. Ihan tavallisia päiviä alkaa yllättäen kaipaamaan kun on tullut turistiähky kaiken nähtävän osalta. Aina välillä tarvitaan tilaa olla ja hengittää, tehdä ei-mitään.


Ihan tavallisena päivänä voi loikoilla auringossa leikkipuistossa, sellaisessa missä voi kuunnella aaltojen lyövän välillä hiljempaa, välillä kovempaa. Siemailla vähän vihreää teetä ja syödä eväsleipiään repusta. Antaa ajatusten juosta.

Ihan tavallisena päivänä voi olla menemättä minnekään pitkälle, jättää aiotun patikkaretken väliin ja kokeilla vaikka mielummin miltä varpaat tuntuvat hiekalla, tai meressä, siinä kodin vieressä. Jäädä hetkeksi tuntemaan miten hiekka valuu jokaisesta varpaanvälistä takaisin.

Ihan tavallisena päivänä voi katsella miten kaikenikäisest surffarit kesyttävät aaltoja. Ihailla miten jo harmaahapsetkin märkäpuvussaan kauhovat laudallaan kohti sellaisia aaltoja, mihin ei itse uskaltautuisi millään. Katsoa miten ne aalloilla ratsastettuaan päräyttävät skoottereillaan lautansa kanssa kohti kotia.Ihan tavallisen päivän illallisen jälkkäriksi voi tehdä ihan tavallisia köyhiä ritareita. Ihan tavallisena päivänä voi ottaa lasin viiniä ruokansa kanssa, tai jättää ottamatta.

Ihan tavalliset päivät, ne on aika hyviä. Varsinkin täällä Sydneyssä. Ihan tavallisia päiviä pitäisi olla enemmän. Ja niistä pitäisi kirjoittaa enemmän.

46 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen ihan tavallinen päivä teillä. Monelle lyhyttä lomaa viettävälle matkailijalle tuokin olisi hyvin erilainen päivä, mutta pitkillä matkoilla tilanteet muuttuu. Australia tuntuu tunkeutuvan tänään mieleen joka suunnalta. Olisi niin kova hinku päästä sinne taas ajelemaan ympäri maata ja näkemään eläimiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri paikoissa ja eri elämäntilanteissa tavalliset päivät voi tietysti olla vähän erilaisia. :)

   Australia on ihana. Täällä pitäisi kaikkine käydä hakemassa vähän referenssiä moneenkin asiaan. Muita paitsi kakaduita on täällä Sydneyssä ollut aika vähän nähtävillä, mutta onneksi koalat ja kengurut bongattiin jo Melbournessa.

   Poista
 2. Oi lisää ihan tavallisia päiviä! Paljon rauhallisia kuvia, muutama sananen välissä. Tykkään <3
  Ja asiasta kukkaruukkuun, Australiasta Etelä-Amerikkaan... toivon niin niin paljon että pääsisin täällä ruudun takana teidän mukana sinne Machu Picchulle <3 Toivottavasti se on päätyy harkinnan jälkeen listallenne. / hennamaria.j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavalliset päivät on parhautta. ♥

   Meillä on juurikin meneillää loppureissun suunnittelu yhdessä matkatoimiston kanssa, ja katsellaan vähän mitä sieltä tulee ulos lopputulemana. Galapagos ja Macchu Picchu on molemmat listalla, mutta siinä on myös monta liikkuvaa tekijää mukana. Kirjoittelin toissailtana juuri viestiä toimistolle sanoill: "We would prefer Tonga, Samoa or the Cook islands, but will satisfy with even Fiji." Globaalissa kontekstissa liikutaan aika pienten ongelmien ympärillä silti. :)

   Poista
  2. Silloin alkaa oleen reissusuunnitelmat mukavalla tolalla, kun jopa Fiji kelpaa :-D Aika mukavan kuuloista kuitenkin teidän loppukohteet joka tapauksessa!

   Poista
  3. Joo, näin on, tosin just vielä ei ole Maccu Piccu tai Galapagokset varmistuneita, niistä suunnitelmistahan on tuolla jo uudempi postaus olemassa. :P

   Poista
 3. Ihania tavallisia ja erilaisia päiviä teille kaikille sinne :)
  Niin ihastuin ilmaisuusi: "Keimailla nukkumatin kanssa pehmoisissa peitteissä pitkään."

  -paula-

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! Tavalliset päivät ovat se elämän suola.

  VastaaPoista
 5. Mä rakastan just tällaisia ihan tavallisia päiviä jossain kaukana kotoa. Suorittaminen on tylsää, siitä saa tarpeekseen jo töissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti lomat saattaa joskus mennä siihen kun haluaisi nähdä kaiken. Pidemmällä matkalla onneksi aikaa olla myös näin ja saada vähän erilaista fiilistä kohteesta. :)

   Poista
 6. Joka jumalan kerta kun kerron näistä ihan "tavallisista päivistä", joku nillittäjä päättää kertoa, että ei kiinnosta päiväkirjat tai aaltojen laskeminen. Olen jo ajat sitten oppinut hyväksymään, että matkailu ei ole suomalaisille "tavallista".

  Ymmärrän oikein hyvin mitä tarkoitat. On outo tunne, kun reissulla tajuaa, että joku sellainen mikä muille on luksusta tai kokemusta, on itselle vain..Niin tavallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niitä juttuja ole pakko lukea jos ei kiinnosta. Pitää tosin antaa pisteet siitä että antaa edes palautetta aiheesta. Sulle sitä taitaakin sadella, kaikenlaista jännää lukijoilta.

   Tavallisen päivän määritelmä on ehkä vähän muuttunutkin tässä matkan varrella. Uudet, jatkuvat elämykset, alkaa nekin jossain vaiheessa tuntumaan vaan... ihan tavallisilta.

   Poista
 7. Tavallinen on usein synonyymi arjelle, niinpä tavallinen lomapäivä on aina jotenkin spesiaalia - ainakin suomalaisesta arjesta katsottuna. Harvalla meri, aurinko ja ne surffaajat ovat sitä kaikkein tavallisinta. :) Kuvista päätellen tuolla kyllä viihtyisi, ihan vain oleilemassakin. Ihanaa Australiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä rantahengailu on paikallisillakin ihan tavallista. Joka päivä menee ihan kaikenlaisia ihmisiä keskelle aaltoja lautojensa kanssa, joko ennen työpäivää, tai sen päätteeksi. Tää on sitä tavallisuutta Ausseissa parhaimmillaan. Eihän tämä matka mikään loma ole määritelmältään muutenkaan. :)

   Täällä viihtyy ihminen oikein hyvin, niin monen asian summana!

   Poista
 8. Ihan tavalliset päivät on ihania. Etenkin lomalla! Juuri tuo kuvailemasi tunne, kun ei ole pakko tehdä mitään ja voi vaan olla. Jos vaan malttaa. Mä olen vähän huono olemaan tekemättä mitään, vaikka juuri se olisi kullanarvoista ja sitä mistä lomassa on alun perin kyse. Akkujen lataamisesta. Ei matkailun tai lomailun suorittamisesta. Tätä täytyykin harjoitella. Muistelen varmasti tätä postausta ja tavallisten päivien tärkeyttä parin viikon kuluttua starttaavalla häämatkallamme Italiassa. Sielläkin pitää osata välillä vaan olla ja tehdä ihan tavallisia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi monella on ihan tuo sama juttu, ja lyhyellä matkalla se on ihan ymmärrettävää.

   Etenkin häämatkalla: muistakaa pitää niitä tavallisia päiviä! Ihanaa Italiaa! ♥

   Poista
 9. Ihanan rennon näköstä. Musta on ollut ihanaa olla kotosalla nyt tekemättä mitään järkevää, olinhan 4kk Bulgariassa jossa ei oman kodin rutiineita ollut. Pitkillä matkoilla jonkinnäköiset rutiinit on ainakin itelle tärkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rutiineita kyllä tarvitaan pitkilläkin matkoilla. Meillä on täällä sellainen kodinomainen paikka missä asutaan, ja se helpottaa asiaa vähän.

   Lepää vaan, äläkä teekään mitään tärkeää. Se on joskus ihan parasta. :)

   Poista
 10. Jostain syystä monella on sellainen käsitys, että matkailun pitäisi vaan olla yhtä suorittamista ja kohteesta toiseen ravaamista.. Kieltämättä, syyllistyn siihen usein itsekin. Vietettiin meidän puolen vuoden Aasian kiertueesta 2kk paikoillaan yhdellä saarella Thaimaassa. Siellä elämä alkoi tuntua jo vähän "arjelta". Kirjoittelin blogiin kuulumisia, mutta ei ne päivät sen kummallisempia olleet - rannalla, uimassa, sukeltamassa ja nyrkkeilemässä käyntiä, juhlimista ja kavereiden kanssa seurustelua. Rentoutumaanhan sinne matkalle lähdetään! Kyllä sitä kerkeää sit taas suorittaa kotonakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolikin vuotta olisi aika pitkä aika juosta tukka putkella nähtävyydestä ja kokemuksesta toiseen. Väitän, että siinä väsyisi kovapäisempikin. Oltiin mekin ajateltu että vähän jatkuvalla syötöllä ollaan menossa paikasta toiseen, mutta jonkun ajan kuluttua tajuttiin ettei se kanna hedelmää pidemmällä tähtäimellä. Onneksi ei kotona oltu ostettua lippuja ja kiertoajeluita etukäteen, vaan tässä vaiheessa pystyi toteamaan että tehdään pieni muutos kaikessa aiotussa - himmaillaan.

   Joskus pitää tajuta kuunnella kroppaa ja mieltä siitä mitä ne tarvitsevat - paljon nähtävyyksiä ja elämyksiä, vai ihan vaan sitä lomaolemista. :)

   Poista
 11. Matkalla on tosi vaikee päästä tuohon "en tee mitään" -moodiin. Mutta varsinkin pidemmillä matkoilla se on todellakin tarpeellista - muuten kotiin palatessa on vain entistä väsyneempi. Lyhyellä matkalla päässä jyskyttää vaan "et kerkee nähdä kaikkea, jos jäät vaan makoilemaan". Teillä onneksi sitä aikaa on vähän enemmän. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tunnistan ton moodin! :D Lyhyemmiilä on lähes mahdotonta saada sellaista "en mene tekemään/kokemaan/näkemään mitään" -moodiin, mutta tosissaan näin pitkällä matkalla on pakkokin välillä himmailla. Ei kestä muuten kroppa eikä mielikään mukana.

   Loppumatka otetaan myös aika iisisti, ollaan todettu ettei juokseminen paikasta toiseen ole meidän laji. Suunnitelmista lisää piakkoin. :)

   Poista
 12. Välillä kyllä etenkin viime aikoina harrastamillamme melko tiivistahtisilla kiertomatkoilla välipäivätkin olisivat olleet tervetulleita.
  Mutta olisi siinä tietysti saattanut käydä kuten purjehdusvuosinamme, että kun ensin haikaillaan, että ollaan välillä pari päivää samassa satamassa, niin viimeistään lounaan jälkeen viriää ajatus, että lähdettäiskö kuitenkin tänään jo jonnekin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina joskus huomaan saman syndrooman itsessäni. Sen MOOTin, josta kirjottelin jossain aiemmassa postauksessa Kuala Lumpurista aiemmin - että on kiire nähdä kaikki mahdollinen ja unohtuu se lepääminen - onhan paikalle tultu nimenomaan näkemään kaikkea eikä lekottelemaan. Kaikkea pitää olla, ja mieluiten hyvin balanssissa. Kroppa tulee kyllä muuten myöhemmin vaatimaan omaansa takaisin.

   Poista
 13. Tuo ns. turistiähky on niin tuttu tunne! Ei aina vaan jaksa tehdä jotain, käydä jossain, nähdä jotain - ihan vain siksi kun on ulkomailla. On hyvä, jos noista välipäivistä ei tule huonoa omaa tuntoa, mulle kun on joskus sellainen tullut jopa asuessa ulkomailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa myös olla niin kutsutu kauniin päivän -syndrooma, joka on suomalaisilla yleistä - jos aurinko paistaa, ei vaan VOI jäädä sisälle tai olle tekemättä mitään, koska menee yksi niistä harvoista kauniista päivistä sivu suun!

   Kyllä nämä välipäivät meitäkin välillä vaivaa. Pikkuhiljaa ollaan kai pääsemässä yli siitäkin haasteesta, onneksi.

   Poista
 14. Ihan tavallisia päiviä... Niitä tarvitaan pitkässä reissussa. Ja usein juuri niistä voi jäädä ne parhaimmat muistot :)

  VastaaPoista
 15. Ai miten ihanalta kuulostava tavallinen päivä. Omat reissuni ovat usein niin lyhyitä, että iskee kauhea näkemisen ja uusien kokemusten nälkä, että tulee käveltyä jalat rakoille. Pitää yrittää muistaa nämä laiskat hetket, kun pääsen pian Italiaan. Mutta maltanko ottaa laiskasti, se on taas ihan eri juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla ihan yleinen ongelma kaikkien matkalijoiden kesken. Ehkä se ei lyhyellä reissulla ole aina niin tarpeenkaan. Aina kannattaa kuunnella itseään.

   Poista
 16. Tavalliset päivät ovat munkin mielestä monesti pitkien matkojen paras osa. Tosin tietty niiden vastapainoksi tarvitaan sitten kaikkea actionia. Hurjasti hyviä tavallisia päiviä teille vielä lisää reissunne varrelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niille on toivottavasti vielä paljon aikaa! Kaikkea hyvässä balanssissa. :)

   Poista
 17. Aika täydelliseltä kuulostaa ja näyttää tämä tavallinen päivä :D. Vai olisko kuitenkin niin että reissaajalle tämä on se viikonloppupäivä ja ne muut on niitä tavallisia päiviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se muuten olla niinkin! Ja pitkällä reissulla voi ihan itse päättää mikä päivä on se viikonloppupäivä. :)

   Poista
 18. Näistä tavallisista päivistä ja fiilistelyistä on tullut mun uusia suosikkeja. Niissä on samalla matkajuttua, mutta samalla sitten ihan sitä tavallistakin elämää mistä on tosi kiva aina lukea. :) POhdin tuota fiilistely / faktajuttua pari päivää sitten blogissani ja tulin siihen tulokseen että fiilistely on hyvin toivottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilistely on kaikin puolin ihan suotavaa. Hei hienoa kuulla että tätä on pohdittu enemmänkin, pitää käydä kurkkaamassa sunkin postaus aiheesta!

   Poista
 19. Aika hurjaa, että jossain vaiheessa matkalla olo on jatkunut niin pitkään, että alkaa tulla tavallisia päiviä. Ei siis mitenkään huonoa, mutta hurjaa silti. :) Toivottavasti näitä tulee teille vielä monta lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä on aika jännä huomata miten niitä tulee - ja myöskin miten niitä kaipaa kaiken seikkailun väliin. Näitä onneksi ehtii vielä tulla, toivon mukaan ainakin! SIltä näyttää suunnitelmat nyt.

   Poista
 20. Mahtava postaus :) Huomasin itse tuon arkea matkassa -ilmion ollessani vaihdossa Italiassa. Suunnittelin ennen vaihtoon suuntaamista tarkasti retket, reissut naapurimaakuntiin - ja maihin ja muut turistiaktiviteetit, mita vaihdon aikana pitaisi ehdottomasti ehtia tekemaan. Loppujen lopuksi listasta jaivat pois kaikki ulkomaanreissut ja suuri osa Italiaan suuntautuvista retkista, koska oli yksinkertaisesti niin kvia nauttia siita firenzelaisesta arjesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aluksi jaksaa painaa vaikka millä vauhdilla - mutta jossain vaiheessa huomaa vauhdin hiipuvan ja kaipaavan ihan muita asioita kuin jatkuvaa juoksua paikasta toiseen.

   Oikeastaan ehkä tärkeämpää onkin aistia sitä normiarkea jokaisessa paikassa, ymmärtääkseen maailmasta enemmän. =)

   Poista
 21. No onhan se ihan tavallinen päivä kyllä ihan mahtavaa jos on sitä aikaa, merta, aurinkoa ja lämpöä... ;-) Loistavaa matkanjatko koko köörillenne!

  VastaaPoista
 22. Se on jännä, kuinka niitä tavallisia päiviä aina kaipaa. :) Ja vaikka ne eivät ehkä juuri sillä hetkellä tunnu suurilta, niihin tavallisiinkin päiviin liittyy paljon ihania muistoja!

  VastaaPoista
 23. Näköjään sählään jatkuvasti tämän kommentoinnin kanssa, luulin, että kommentoin tätä silloin kun luin tämän tekstin ajat sitten. No niin, uusi yritys 8). Haluan tuollaisia tavallisia päivä :D! Mielellään loppuelämäkseni. Minulla on ikävä sitä arkea, jota sain elää Sydneyssä 7 viikon ajan. Ihmettelin päivittäin sitä, että joku saa elää siellä koko elämänsä. Haluaisin, että rantaelämästä tulisi minulle tavallista -Tällä hetkellä se ei sitä ole. Ehkä vielä joku päivä :P.

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!