keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kiitos palautteestasi, se on huomioitu!

Te jätitte meille aivan valtavasti palautetta kun me sitä teiltä pyysimme vähän aikaa sitten. Välillä istuttiin lukemassa palautteita ihan kyynel silmäkulmassa - niin kauniita ne oli.

Kiitos.


Palautetta tuli paitsi täällä blogissa, myös Facebookissa. Teiltä tuli niin vuolaasti kehuja että melkein näin suomalaisittain hävettää. Me yritetään pitää tasoa yllä jatkossakin!


Lisää meiltä toivottiin etenkin matkan alkuaikoina enemmän kirjoitettuja "Humans Of" -juttuja. Ne on niitä missä kerrotaan yhden ihmisen tarina kerralla. Oli todella mukavaa kuulla että niistäkin on pidetty, vaikka ne ovat yksi vähiten kommentoituja juttutyyppejä tässä blogissa. Niitä on nimittäin mahtava kirjoittaa. Ihmisten tarinat ovat mielenkiintoisia. Lisäksi toivottiin etenkin Ausseista lisää tavaraa (tulossa on), sekä pakkausjuttuja (tulossa nekin), jotka molemmat ovat kyteneet meillä jo pinnan alla muutenkin, mutta ajan puutteen takia ovat jääneet kirjoittamatta. Taisi joku toivoa juttua myös siitä, mikä on mennyt mönkään. Saamanne pitää. Kunhan ehditään.


Analytiikan valossa nämä aihepiirit eivät kuitenkaan ole niitä jotka kiinnostavat eniten. Meidän eniten luetut jutut ovat nimittäin kaikki budjettipostaukset - ne missä kerrotaan paljonko rahaa on palanut.

Raha kiinnostaa, etenkin jos sitä voi tirkistellä anonyymisti. Kommenttejahan nämä jutut eivät ole niinkään keränneet. Silti yksittäisellä postauksella saattaa olla useampi tuhat lukijaa.

Jotenkin hirveän suomalaista. :)


Se on myös tavallaan todella harmi, sillä pelkästään rahasta lukeminen ei vielä kerro lukijalle yhtään mitään. Joku voi tuijottaa pelkkää summaa siitä paljonko meillä on kulunut, mutta tärkeämpää on ymmärtää mitä sillä rahalla on saanut. Muutenhan homma on vähän sama kun sanoisin että meidänpä koti maksoi 400.000 €. Onko se vähän vai paljon? Riippuu paljon siitä maksoinko sen hinnan 30m2 yksiöstä Kalliossa, 200m2 omakotitalosta Kulosaaressa vai 95m2 rivitaloasunnosta Keravalla.

Kiteytetään tämä tähän:


'Nowadays people know the price of everything and the value of nothing.'

- Oscar Wilde


Sekin on ollut jännä huomata miten korkeat lukumäärät postauksella ei välttämättä korreloi mitenkään sen kanssa paljonko kommentteja postaukseen tulee. Joskus olisi supermielenkiintoista tutkia vähän syvemmin ihmisten käyttäytymistä sosiaalisen median ja blogien osalta, ja onko niissä mitään kulttuurillisia eriäväisyyksiä eri maiden välillä.Lyhyestä virsi kaunis; mehän luvattiin myöskin lähettää kolmelle palautteenjättäjälle ylläripylläri täältä matkalta. Päätettiin kymmenien palautteiden takia nostaa määrää viiteen. Tällä kertaa arpaonni suosi Marppaa, Taikkua, Little Big Thingsin Tiiaa, Iitukkaa sekä Pingviinimatkojen Millaa!

Jos nimesi on tuossa ylläolevassa listassa, laitahan meille yhteystiedot osoitteeseen leimojapassissa [ a ] gmail.com tulemaan niin saadaan yllärit eteenpäin. :)


Iso, lämmin, kaunis kiitos meidän koko poppoolta Sinulle sinne ruudun toiselle puolelle! Meistä on ihanaa että jaksat matkata meidän mukana. Ja palautetta saa jättää jatkossakin mielellään, vaikka ei sitä erikseen pyydettäisi. ♥

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa! Kiitos :) jään mielenkiinnolla odottamaan postia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippasen aikaa voi kestää täältä maailman toiselta puolelta, mutta hyvää kannattaa odottaa. ;) Kiitos viestistä!

   Poista
 2. Huippua! No nyt tuli tippa linssiin =)
  -Taikku

  VastaaPoista
 3. Hei ja terveisiä Lapista :) Olen anonyymi lukija, lähinnä katselen kuvia sillon tällön. Rahajutut olen lukenut tarkemmin koska ne tosiaan kiinnostavat :) Itse käyn kerran vuodessa maksimissaan Helsingissä joten ei ole mitään hajua mitä matkustelu maksaa. Siksi kiinnostaa. Ja kuvat on ihania :) Kahvitauolla taas tulin katteleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa lukijoista on anonyymejä. :)

   Rahajutut pitää kyetä laittamaan kontekstiin, jotta niistä saa parhaan irti. Pakettimatkohakin saa Kreikkaan 300€ ja vastaavasti sieltä löytyy sellaisia jotka maksavat 3000€. Selvää on että ovat vähän eri kaliiperia, molemmat voi hyvinkin olla rahansa arvoiset. Tapoja matkustaa ja olla ja elää myös ulkomailla ja matkoilla on niin monia, ettei pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi yhdestä jutusta vetää. Se on vaan hyvä tajuta kun näitä rahajuttuja lukee. Jonkinlaisen referenssin kylläkin saa, ihan esimerkiksi siihen olisiko itsellään varaa lähteä tekemään samanlaista matkaa, samoilla spekseillä.

   Mukavaa kun olet mukana matkaamassa sieltä Lapista käsin! Se ei ollekaan hassumpi paikka varmasti olla se, meitä jatkossa kiinnostaisi tulla tekemään sinne ruskavaellus.

   Hauskaa kahvitaukoa ja nähdään jossain välissä täällä taas! ♥

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!