sunnuntai 27. elokuuta 2017

Capperi tarjoilee palan Italiaa Helsingin Oulunkylässä, ja se on niin suosittu, että tarvitset pöytävarauksen


Kevään ja kesän aikana ajelimme rautakauppaan todella usein, koska 100 vuoden unelma on vaatinut rempan jos toisenkin. Oulunkylän kohdilla huomasimme että vanhaa rakennusta kunnostetaan, Jossain vaiheessa sen otsalautaan ilmestyi teksti Capperi. Sitten alkoi näkymään ravintolan sisustuksia ja sitten vihdoin se avasi.


Ystäväperheen kanssa taaseen totesimme ettemme ole jaksaneet pitkään aikaan viettää noita mukavia sunnuntaibrunsseja, kuten meillä on ollut tapana. Capperi kiinnosti molempia, joten varasimme sunnuntailounaalle pöydän. Ja onneksi teimme niin.Askel oikeaan suuntaan


Monasti matkalla olen ihmetellyt erityisesti Jenkeissä ja Kanadassa miksei Suomeen olla samalla tavalla keksitty avata lähiöihinkin kelpoja ruokapaikkoja. Voisin lyödä vetoa siitä ettei sieltä aina jakseta lähteä keskustaan hyvän ruoan perässä.

Capperi on avannut hiljaiseen Oulunkylään napolilaisen pizzerian italialaisten toimesta, joka valmistaa gourmet-pizzoja laadukkaista raaka-aineista paistamalla niitä alle minuutin 460-asteisessa uunissa. Ilmeisesti vanhan perinteen mukaan.


Kaikki raaka-aineet tuodaan suoraan Italiasta, joten kun pizzasi päällä on ilmakuivattua kinkkua, mortadella-makkaraa, gorgonzolaa tai mozzarellaa, se on tuotu sinua varten tänne. Se vie hetkeksi makumatkalle Italian syvimpiin syövereihin - noihin ihaniin, tunnelmallisiin paikkoihin, joista jälkikäteen muistaa syntisen hyvät maut, ja joita jää kaipaamaan kun on aika lähteä kotiin.

Näin raaka-aineista kerrotaan heidän sivuillaan:

"Aito napolilainen pizza on Capperin hienoin luomus, joka esittelee alkuperäisiä, Suomessa ainoastaan Capperista saatavia raaka-aineita. Taikinamme tehdään hienoimmasta italialaisesta, kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä, jonka huomaa myös ravintoarvoista: Huippukorkea valkuaisaine- ja kuitupitoisuus tekevät pizzan pohjasta aidon napolilaisen pizzan arvoista.

Herkullisen pohjan päälle laitetaan myöskin vain parasta: Tomaatteja San Marzanosta, Vesuviuksen alueelta ja Corbarasta; kolme kertaa peräkkäin maailman parhaaksi valittua Ella Mozzarellaa Campaniasta ja luonnollisesti kaikki muut tuoreet raaka-aineet."

Kannattiko?


Capperi on jo saanut niin suuren suosion että sinne tarvitaan pöytävaraus. Kävelemällä sisään sunnuntai-iltapäivänä ei julkkiksellekaan irronnut pöytää, saimme todeta omaa lounastamme siinä vieressä nauttiessamme.

Jos siis haluat käydä täällä, muista varata pöytä etukäteen! 

Voit myös tilata pizzan ja hakea kotiin.
Pöytäseurueemme valitsi listalta Lemon Pizzan (24 €) ja Severinon (22 €) tavallisena versiona, sekä Bella Donnan (18 €) ja Brontesen (19 €) gluteenittomana, sekä kaikkineen kypsennettynä (koska raskaus). Lapset saivat Margheritat (9 €) toisen kinkulla ja toisen katkaravuilla.

Gluteenittomien ja kaikkineen kypsennettyjen pizzojen ulkoasu ei hurmannut samalla tavalla, mutta minkäs teet. Pizzat yleensä koristellaan ja osa täytteistä lisätään vasta kun se on paistunut uunissa. Maku oli kuitenkin erinomaisen hyvää. Näistä kahdesta paremmaksi äänestettiin pistaasipestolla maustettu Brontese. Gluteenittomasta menee 2€ lisämaksu.
Normaalipizzojen ulkoasu ja itse pizzapohja olivat molemmat todella houkuttelevat. Erityisesti sitruunaisen lohipizzan ulkoasu hurmasi. Kinkkuun kääritty calzone Severino ei sekään hassummalta näyttänyt.

Aikuiset rankkasivat pizzansa elämänsä top 5 -pizzojen listalle heittämällä.


Lasten Margheritat katosivat nopeasti pieniin suihin ilman motkottamista tai maanittelua, jota esimerkiksi edellispäivänä pizzaravintolassa tapahtui.

"Kyllä tää on äiti tosi hyvää pizzaa!"


Kyytipojaksi löytyy pieni valikoima viinejä tai esimerkiksi italialaisia luomulimuja. Kolaversio ainakin oli hyvää. Harmillisesti alkoholittomia viinejä ei ollut tarjolla.


Viereiseen pöytään kannettiin pizza, joka herätti suurta annoskateutta. Ensi kerralla pitänee tilata tällainen. :)

Ehdottoman positiivista on se, että näitä ruokapaikkoja alkaa tulla muuallekin kun ydinkeskustaan, ja on ymmärretty että niitä kaivataan myös keskustan ulkopuolelle. Saisi jokaisessa lähiössä tai kaupunginosassa olla oma, vähän paremman ruoan ravintola.

Katso lisätietoja Capperista ja varaa itsellesi pöytä, jos gourmetpizzat ja pieni lähimatka Italiaan kiinnostaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!