perjantai 4. elokuuta 2017

"Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan"Eletään huhtikuuta. Drinkit ja viinit ovat maistuneet huonosti, niin myös tee. Se ei ole yhtään ominaista minulle. Liikunta on tuntunut puuskuttamiselta, mutta sen olen pistänyt rempan takia huonontuneen kunnon piikkiin.
Aamu on vielä pimeä kun herään tekemään raskaustestin. Se näyttää kahta viivaa.

Sydän muljahtaa kertaalleen, samoin kaikki ajatukset; ensin tuli kahdesta kolme, nyt tulee kolmesta neljä. Edellisestä on seitsemän vuotta. Mitenköhän tämä menee. Kömmin takaisin sänkyyn ja silittelen Miikaa hereille; "meille tulee vauva", sanon ja käperryn lämpimään kainaloon, kuten silloinkin, edellisen kerran.

Pelkään ihan samoja asioita kuin viimeksikin; miten käy meidän parisuhteelle, miten jaksetaan vauvan kanssa, tällä kertaa vielä kahden lapsen kanssa? Jaksetaanko matkustaa, millaista siitäkin tulee? Ja erityisesti sitä, onko uusi tulokas terve.


Siitä aamusta ei pitkään mene kun keho alkaa osoittamaan toden teolla että vauva on tosissaan tulossa. Alan voimaan järjettömän huonosti. Aamupahoinvointi on ihan väärä termi - tämä raskauspahoinvointi alkaa sillä sekunnilla kun silmät aukeavat ja se ei taida loppua edes siihen kun silmät sulkeutuvat. Nukkuminen on välillä mahdotonta ja herään öisinkin voimaan pahoin. Olen huonovointinen ja väsynyt. Jaksaminen on todella heikoissa kantimissa minkään suhteen.

Tässä siis syy jos et ole nähnyt minua kuukausiin, kuullut minusta mitään tai kovin vähän, tai kaivannut enemmän juttuja blogin puolelle.

Aiemmassa postauksessa olen joskus viitannut raskaaseen kevääseen. Pahoinvoinnin päälle saan vielä liikkellä olleen sitkeän ja ikävän flunssa, jota ei edes kunnolla voi raskauden takia lääkitä. Viikkotolkulla makaan sängyn pohjalla, enkä tiedä kummasta kärsin pahemmin. En jaksa mitään. Käytännössä koko talouden pyörittäminen jää Miikan harteille pitkäksi aikaa.

Niin, tänä keväänä ja kesänä on väsyttänyt, meitä molempia.

Pahoinvointi on sentään alkanut helpottamaan, vaikkakin vasta nyt loman aikana. Kokonaan se ei ole kadonnut vieläkään, mutta pystyn sentään jo syömään. Kulunut viikko on ollut kevään ja kesän helpoin. Toivottavasti se olotila jatkuu ja paranee vielä syksyyn päin mennessä. Ehkä tämä tosissaan tästä.

Kun kerroimme eräälle ystävälle uuden reissukaverin tulosta, ensimmäinen kysymys oli: "jaa, milloinkas te olette sitten lähdössä seuraavan kerran maailmanympärimatkalle? Eihän se ole reilua jos perheessä on yksi, joka ei sellaisella ole ollut".


Niin, eihän se kyllä ole. Mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin. Kunhan nyt ensin nähdään millainen reissaaja meille on tähän komboon lisäksi tulossa.


Pienet potkut tuntuvat jo.

Kiitos kuvista Jannelle! 

42 kommenttia:

 1. Oi ihania uutisia ja ihania kuvia ♥ ♥ Oikein paljon onnea!

  VastaaPoista
 2. Awwww! Ihania uutisia <3 <3 Onnea!

  VastaaPoista
 3. Onpa ihania uutisia, paljon onnea! 😊

  VastaaPoista
 4. Ihania uutisia! Onnea ja parempaa vointia <3

  VastaaPoista
 5. <3 <3 <3 Onnea koko perheelle <3 <3 <3 Ihana uutinen <3 <3 <3 loputtomiin sydämiä ;)

  VastaaPoista
 6. Oi, ihanaa!! Paljon onnea! Nauratti tuo ystäväsi kommentti; eihän se tosiaankaan reilua olisi jos yksi perheenjäsen ei ole kiertänyt palloa ympäri :)

  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea tulevasta perheenlisäyksestä! Jännittävät vuodet tulossa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ja ennen sitä jännittävät kuukaudet, viikot ja päivät. Kiitos! ♥

   Poista
 8. Oi ihanaaaaa! Onnea toivon ja parempaa vointia <3

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihania uutisia! Tai vähän täällä päässä on asiaa aavisteltukin, raskaustutka piti taas paikkaansa... :) Paljon onnea odotukseen, toivottavasti olot helpottavat ja pääset nauttimaan täysillä loppuraskaudesta! t. pitkäaikainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Toivotaan tosissaan että vielä ehtii nauttiakin tästä olosta, kuten edellisen kanssa. :)

   Poista
 10. Paljon onnea koko perheelle! ��

  T. Anna

  VastaaPoista
 11. Onnea, ihana uutinen! Hyvinvoivaa loppuraskautta!! ❤️

  VastaaPoista
 12. Ihana uutinen! Onnea todella paljon! Olisiko poika tulossa, kun nuo oireet kuulostaa niin tutuilta. ;)

  Hyvää loppuraskautta!

  Hanna, reilun kolmen kuukauden ikäisen pojan äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähdä mikä sitten synnärillä meille paljastuu. :) Ja kiitos, uutiset on itsessään kyllä meillekin erittäin mieluista. :) Ihanaa eloa pienen pojan kanssa! ♥

   Poista
 13. Oho vau! Paljon onnea (ja parempaa vointia)! Mä kannatan uutta maailmanympärimatkaa, jos maailmaan putkahtava tyyppi vain reissussa viihtyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos :) Jos muuten kaikki kohdillaan niin pitää vaan tämäkin tapaus siedättää lentokoneisiin ja jatkuvaan liikkumiseen. ;)

   Poista
 14. Paljon onnea koko perheelle! Matkustaminen onnistuu varmasti kahden siinä missä yhdenkin lapsen kanssa. Meillä on kolme hyvin erilaista reissaajaa, mutta kaikki ovat yhtä lailla mukavaa matkaseuraa. Täytyy vain muistaa, ettei lapsiakaan välttämättä kiinnosta samat asiat, vaan kaikilla on omat mieltymyksensä ja tapansa: toinen saattaa olla maailman rennoin tyyppi, kun taas toinen jännittää ihan kaikkea. Silti siitä jännittäjästäkin luultavasti kuoriutuu maailman parasta reissuseuraa, kun saa edetä omaan tahtiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ei ihan muutamaan vuoteen tarvitse vielä huomioida kuin kolme mielipidettä tekemisistä, sen jälkeen vasta neljä. :)

   Jos vaan kaikki muu on kohdillaan niin saadaan tästäkin tyypistä toivottavasti pieni travelleri mukaan perheeseen. :)

   Poista
 15. Mahtavaa. Onnea kovasti uuteen perhetilanteeseen. Ihanaa loppuodotusta <3

  VastaaPoista
 16. Ihana uutinen, Onnea! Petra

  VastaaPoista
 17. Hurjasti onnea!! :)
  (Ps. Lähetin teille Matkakuume FB-sivun kautta kysymyksen koskien Partioaittaa.)

  VastaaPoista
 18. En ole iäisyyksiin ehtinyt blogeja lukea (koska kaksi pientä), mutta bongasin uutisen Instasta ja piti tulla onnittelemaan! Siis onnea ja tsemppuä, oma kakkosraskaus oli aika tuskaa, joten jaksamista sinne. Hyvin se reissaaminen kahdenkin kanssa onnistuu, tosin meillä taudit triplaantuivat kahden myötä. Kesällä reissattiin enemmän kuin ikinä, mutta oli myös 4'e enteroa ja muuta pientä reissutuliaista. :) Minkäs teet kun veri vetää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Nyt on onneksi olo lähtenyt helpottamaan, eikä ole niin tuskainen olo kun oli pitkään. Mutta ihan eri tasolla mennään kyllä kuitenkin kun ekan raskauden kanssa - tässä vaiheessa juoksentelin iloisna vielä pitkää lenkkiä, ja nyt jaksan just just kävellä saman.

   Ihana todellakin että teillä on reissut jatkunut kahden (pienen!) kanssa vielä ihan samoin. Jos kaikki on vaan perusasioissa kunnossa, niin toivon mukaan meilläkin. :)

   Ihanaa loppukesää sinne! ♥

   Poista
 19. Mielettömän paljon onnea koko perheelle! Todella kauniita kuvia teistä. <3

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!