maanantai 8. huhtikuuta 2019

Talvi Fuengirolassa - mitä jäi käteen?


Tänään on meidän viimeinen päivä Fuengirolassa, ennen kuin huomenna Musta Pantteri aloittaa kehräämisensä ja suuntaa kuononsa ensin kohti La Riojaa, sitten Ranskan Champagnea, sieltä Travemündeen, ja sieltä vihdoin kohti Suomea, ja vie meidät mukanaan sinne.


Meillä on takana noin puoli vuotta eloa ja oloa Espanjassa, jonne myös tulimme autolla Euroopan halki. Olen vitsaillut välillä, että koska meillä ei ole ensimmäistä kertaa melkein kahteenkymmeneen vuoteen omaa kotia, olemme kodittomia kulkureita, vaikka emmehän me oikeasti ole. Suomessa odottaa mukava vuokra-asunto asuttamista.

On meillä yleensä koti, vaikkei aina se yksi ja sama.
Puoli vuotta Aurinkorannikolla hurahti ohi niin nopeasti, ettei melkein ehtinyt kissaa sanoa. Yllättävän paljon puoleenkin vuoteen mahtuu. Muun muassa vauvan ensiaskeleet ja -sanat, synttärit, ystäviä, juhlia, arkea, työtä, treffejä, rakkautta, riitoja, ja mitä kaikkea sitä nyt elämään yleensäkin mahtuu.

Tältä talvelta lähdettiin hakemaan pääasiassa stressittömämpää ja aurinkoisempaa arkea ja talvea vastapainoksi sille, mitä se yleensä Suomessa on. Odotukset eivät olleet erityisen korkealla, kiitos Fuengirolan ja Aurinkorannikon maineen. Oikeastaan odotimme ennemminkin vain sitä, että saisimme elää mukavaa ja seesteistä arkea, emme suuria elämyksiä. Jos edes jonkinlainen ranta ja hiekkaa, sekin olisi jo enemmän kuin lonkeronharmaa Suomi marraskuussa.


Lähtökohta oli ihan eri kuin vuoden maailmanympärimatkalle lähtiessämme, jolloin odotimme toteuttavamme kaikki suurimmat unelmat ja huikeimmat haaveet, mitä matkailun saralla koskaan olisikaan. Oltaisiin villejä ja vapaita, tehtäisiin ihan kaikki.


Olen joskus kirjoittanutkin siitä, mutta jatkuvaa seikkailua eläminen on todella raskasta ja väsyttävää. Jossain vaiheessa matkustustahti hidastui kovin, ja pyörimme kuukaudenkin samoilla seuduilla. Kaipasimme arkea, ja se oli ihanaa kun sellaisen saimme välillä hetkeksi. En ihmettele yhtään, että esimerkiksi Happytrailsin perhe päätti lähteä neljän kuukauden jälkeen takaisin Suomeen irtiotoltaan.


Jos tekisimme jotain vastaavaa uudestaan, se toteutettaisiin ihan eri tavoin kuin kiertämällä paikkoja vuoden, kokemalla jatkuvalla syötöllä kaikkea hienoa, mahtavaa ja upeeta. Siksi talvi yhdessä paikassa kuulosti enemmän kuin houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Nyt olemme eläneet koko talven nimenomaan sellaista elämää. Arkea yhdessä paikassa, mutta ulkomailla.

Ei tarvitse googletella jatkuvasti missä asuu viikon päästä, minne pitäisi seuraavaksi lentää, mistä tai minne saa edes lennot, mitä siellä pitäisi tehdä. On voinut mennä lähikahvilaan, josta on tullut kantapaikka, siellä henkilökunta moikkailee, olemme voineet nauttia ajan kanssa ympäröivistä kohteista, saanut lösähtää illalla sohvalle, käydä salilla, treenaamassa, joogassa, pyöräilemässä, patikoimassa... mutta auringossa, valossa ja lämmössä, toisin kuin Suomessa talvella.


En voi väittää, että olisimme samalla tavalla valaistuneet täällä Aurinkorannikolla kuten teimme palloa kiertäessä 342 päivää, mutta ei se ollut varsinaisesti tarkoituskaan. Enkä rehellisesti sanottuna edes tiedä, voiko mistään valaistua niin paljon kuin tuollaisesta vuodesta, paitsi ehkä lapsensaamisesta.

Mutta on tämä uusia ajatuksia herättänyt. Paljonkin. Elämästä ja tulevaisuudesta.
Lisäksi voin vain todeta, että myös vastoin kaikkia odotuksia, tämä talvi on ollut aivan mahtavaa. Kaikkea sitä, mitä haettiin, on saatu. Mukavaa ja leppoisaa arkea, aurinkoista ja valoista, seesteistä, mutta silti tarpeeksi jännittävää lähialueen seikkailuineen.


Maailmanympärimatkan viimeisenä iltana teimme videon tuntemuksista, ja esitimme Miikan kanssa kolme kysymystä toisillemme. Viimeisen illan postauksen videoineen voi katsoa täältä, jos se on jäänyt näkemättä.

Tällä kertaa ajattelimme tehdä Facebook-livelähetyksen, ja tällä kertaa Bella ilmoitti haluavanasa osallistua sekä kysymyksillä, että vastauksilla tähän.

Tänään, maanantaina 8.4. voit siis bongata meidät Facebooksivumme livelähetyksessä klo 18.00 Suomen aikaa, tai klo 17.00 Espanjan aikaa, jossa esitämme toisillemme kolme yllätyskysymystä talvehtimisesta Aurinkorannikolla suorassa lähetyksessä; millaista se on ollut, ja mitä olemme siitä ajatelleet - tai mitä kuka nyt sitten kysyykin!

Livelähetyksessä voit tietysti esittää myös omia kysymyksiä. Klikkaa itsesi siis meidän fb-sivuille ja tule mukaan kuulemaan yllätyskysymykset ja -vastaukset. Vauvakin saattaa osallistua keskusteluun, joskin suosituimmat sanat tällä hetkellä ovat "kakka", "ankka", "vuhvuh" ja "GIIIIIJA!".


Nähdään siis!


Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?8 kommenttia:

 1. Hienoa tuo pätemisen tarve ja itsensä esiintuonti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Kiitos Anonyymi kommentistasi, ja tässä sinulle lisäluettavaa :)

   https://www.matkakuume.net/2017/07/vihapuhetta-bloggaajalle.html

   Poista
 2. Tuohon purin minäkin. Pois Suomen loskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se ei ole kyllä mitenkään mieltäylentävää. Aurinko ja valo tekee hyvää!

   Poista
 3. Hei
  Olette suuria inspiraation tuojia. Kiitos, kun jaatte vinkkejä, tuntemuksia yms. matkoiltanne. Hyvää kevättä koko perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun olette mukana matkaamassa meidän kanssa! Oikein ihanaa kevättä myös sinne Aissa! <3

   Poista
 4. Ui, pitääkin lukea nyt kaikki viimeisimmät jutut, kun on unohtunut. Ollaan menossa Andalusiaan ensi talveksi ja kiinnostaa kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Saatetaan nähdä siellä, meillähän on viimeiset 6kk juttuja lähinnä sieltä, ja lisää tulee vielä! :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!