sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kaksi kämppää ja taivaalla revontulia - kotona Kuusamon Tropiikissa


Heti aamusta mäkeen Rukan rinteisiin, ensimmäisellä SkiBussilla. Koko päivä viiletetään alas täydellisessä kunnossa olevia rinteitä, kirkkaassa kevätauringossa. Välillä pikainen lounas rinneravintolassa, ja takaisin suksien päälle. 
Tämä on ensimmäinen kunnon laskuloma kahdeksaan vuoteen, ja nautin täysillä jokaisesta käännöksestä, siitä tunteesta kun kantit pureutuvat lumeen, lempeästä viimasta kasvoillani, ja auringonpaisteessa kylpevistä lumipeitteisistä maisemista.

Mutta kahdeksan tuntia mäessä on ensimmäiselle päivälle silti ehkä hieman liikaa, ja jalat huutavat hoosiannaa kun suuntaamme takaisin kohti majoitustamme, parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä Rukan rinteistä löytyvää Holiday Club Kuusamon Tropiikkia.Millaista sijaintia tarvitset riippuu siitä, mitä lomaltasi kaipaatKuusamon Tropiikki on bussimatkan
päässä Rukan rinteistä,
mutta upean luonnon
ja lumiaktiviteettien keskellä.Puhutaanpa heti kärkeen muutama sana sijainnista. Holiday Club Kuusamon Tropiikki on rauhallisella paikalla, kymmenen minuutin ajomatkan päässä lentokentältä ja parinkymmenen minuutin päässä Rukan vilskeestä. Aktiviteettimahdollisuudet ovat upeat, ja hiihtoladut ja lumikenkäilymahdollisuudet lähtevät käytännössä suoraan oven edestä. Kylpylä, keilailu, pelihuone, kuntosali ja Angry Birds Activity Park tarjoavat viihdettä niin pienille kuin vähän isommillekin.Kolikon kääntöpuolena on, että paikka on vähän kaukana kaikesta - jos käytössä ei autoa, niin sitten on taksien tai parin tunnin välein kulkevien bussien varassa. Pienellä aikataulusuunnittelulla tästä selviää, mutta viikon eväiden raahaaminen bussissa laskettelukamojen kanssa ei välttämättä ole kaikkein miellyttävin kokemus, sillä lähikauppaa ei ole ja ostokset pitää tehdä Rukan kylästä tai Kuusamosta. Jos olet kotona tottunut ajelemaan omallla autolla Prismaan ostoksille, tämä vaihtoehto on vaivalloinen. Jos taas olet tottunut elämään kuten me, pääsiassa esimerkiksi pyörillä liikkuen ja aina hieman vaivaa sen takia nähden, tämä ei ole juttu eikä mikään.

Pelkästään Rukan tai Kuusamon suuntaan liikkuessa SkiBus toimii hyvin. Yksisuuntainen lippu maksaa aikuiselta 7€, mutta respasta kannattaa kysyä Holiday Clubin omia alennuslippuja. Tällaisella aikuinen matkustaa hintaan 17€/2vrk, ja lisäpäivät kustantavat 8€/vrk. Lasten vastaava kahden päivän lippu maksaa 9€, mutta lisäpäivistä ei ole lasten hintoja, joten käytännössä lapsille kannattaa ostaa aina kahden päivän lippuja.

Vaikka kokonaisuudessaan skibussin viikkokustannukset ovat reilu satanen kahdelta aikuiselta, se on huomattavasti edullisempaa kuin 500-600€ vuokra-autosta samalta ajalta.


Busseja kulkee noin parin tunnin välein, ja näiden lisäksi lentokenttäbussi kuljettaa autottoman matkaajan kentältä ja sinne takaisin. Omalle kohdallemme osuneet bussi- ja taksikuskit olivat lisäksi äärettömän mukavia, ja jaksoivat tarinoida paljon Kuusamon luonnosta ja turismista moottorikelkkailuun ja Karhunkierrokseen. HSL ja Helsingin taksikuskit, ottakaa opiksi.

Summa summarum: Jos olet pelkästään suuntaamassa rinteeseen, Kuusamon Tropiikki ei ole paras vaihtoehto. Jos etsit rauhaa ja haluat lähelle luontoa tai hakusessa on kylpyläelämyksiä ja aktiviteetteja, se on täydellinen vaihtoehto.


Syötäisiinkö tänään ulkona?
Illallisvaihtoehdot tulevat nopeasti tutuiksi,
mutta aamiaiseen ei kyllästy - 

missä muualla saa vohveleita, myös gluteenittomana?!Ravintolavaihtoehtoina löytyy Holiday Clubin oma á la carte -ravintola sekä sporttibaari O'Learys, mutta toisaalta eväiden valmistaminen omaan aikatauluun ja omassa keittiössä tuo mukavaa vaihtelua vaikkapa O'Learysin sinänsä herkullisille hampurilaisille. Muutakin tarjontaa O'Learysista löytyy, mutta jotenkin valinta kohdistui aina mainioihin, gluteenittominakin saataviin hampurilaisiin.

Kerran viikossa ravintolassa on tarjolla Kuusamo-buffet, josta löytyy paikallisia herkkuja Kuusamon savujuustosta poronkäristykseen. Tarjonta on aika perustavaraa, vaikkakin poronkäristys on hyvin tehty ja lakka-toffeekastikkeessa uitettu leipäjuusto herkullista. Tarjoilun voisi kuitenkin nostaa paremmalle tasolle pöytiin tarjoiltavina pikkuannoksia, joiden ulkomuotoon on satsattu.Itse ruokailutila á la carte -ravintolassa voisi myös ottaa pienen kehitysaskeleen. Kalusteiden päivittäminen tai vaikkapa uudelleen verhoilu ja maalaaminen toisi aivan uuden ilmeen nykyiselle 90-lukulaiselle palaverihenkiselle tilalle, ja valaistuksen himmentäminen ja korvaaminen kynttilöillä nostaisi koko elämyksen aivan uudelle tasolle.Mutta puhutaanpa hetki aamupalasta! 


Samaisessa tilassa aamupalaa nauttiessa ei ehdi keskittymään kalusteisiin, sillä aamupalan buffettarjonta on laaja ja maukas, oikein hyvä ennen mäkeen lähtöä. Mikä parhainta - keliaakikot on huomioitu aivan erinomaisesti. Täältä löytyy jumankekka ihmiset oma vohvelirauta ja gluteeniton taikina keliaakioille! Eikä tarjonta suinkaan lopu siihen, vaan leipää, karjalanpiirakkaa, keksejä ja mysliä on niin ikään saatavilla gluteenittomina versioina. Harmillisesti gluteeniton vohvelipiste houkuttelee myös ei-keliaakikkoja, jotka eivät jaksa jonottaa tavallisten kansalaisten kuudelle vohveliraudalle.

Pitäiskö heitä alkaa ahdistelemaan kyselemällä keliakiapassia, kun gluteenittomia vohvelirautoja on vain yksi?
Noutopöydät noudattelevat perinteisen hotelliaamiaisen linjaa, mutta jotain pientä extraa löytyy sieltä täältä - leivän päälle voi laittaa paikallista juustoa, Kuusamon muikkua on tarjolla, ja tuoreita hedelmiä löytyy niitäkin. Ainoastaan valmismunakas oli pienoinen pettymys, ja sitä tuskin monikaan jäisi kaipaamaan. Siitä huolimatta aamiaiselle erityismaininta ja vahvat suositukset!Näkymät suoraan Petäjälammelle, takkatulen loimutessaParvekkeelta avautuu upea maisema.
Miltähän täälllä näyttäisi kesällä?
Juuri valmistuneessa luhtitalossa, 300 metrin päässä kylpylähotellin respasta kaikki on vielä uudenkarheaa, eikä ole epäselvää, että huoneisto on suunniteltu juuri aktiivilomailijoita silmällä pitäen - täydellinen paikka siis meille. Mukavuuksia ei kuitenkaan ole karsittu, vaan erinomaisen tehokkaasti käytettyihin 53 neliöön mahtuu niitä jopa enemmän kuin omaan kotiimme - jopa kaksi vessaa!


53 m2 huoneisto mahduttaa enimmillään 6 henkilöä kahteen 2 hengen makuuhuoneeseen, sekä yhdelle, olohuoneeseen levitettävälle vuodesohvalle. Kolmelle hengelle tämä on mukavan tilava ratkaisu. Bellalla on oma huone, samoin meillä. Iltaa on mukava istua olohuoneessa, lämmitellä paleltuneita varpaita ja poskia takkatulen ääressä, saunoa viimeisetkin kylmät pois omassa huoneistossa, jos ei jaksa lähteä kylpylään lillumaan.

Pari vuotta sitten oman keittiöremontin tehneenä voimme todeta avokeittiön olevan todella kivasti suuniteltu omalla saarekkeella, ja neljän hengen ruokapöydällä. Keittiön Arabian valkoinen astiasto, aterimet ja lasit on mitoitettu kuudelle hengelle ja pannuissa ja kattiloissa löytyy.  Keittiön varustelutaso on siis varsin kiitettävä, samoin kun kylpyhuoneenkin. Keittiön ainoa miinus tuleekin modernin liesituulettimen sijoittelusta. Onnistun kolauttamaan pääni siihen useammankin kerran.

Lämpimämmällä ilmalla voisi istuttaa suuren suurta terassia ja vaikka grillata, nyt talvella voi ihailla sieltä hetken aikaa sinistä hetkeä suoraan Petäjälammen rannalle.Pienelle porukalle hyvin säilytystilaa ja toimivat fasiliteetit


Päivän laskujen jälkeen mikään ei
helli lihaksia kuten lämmin sauna.Eteinen on peilikaappeineen sopivan kokoinen meille, mutta useamman henkilön tavaroiden säilytykseen muhkeita toppavaatteita joutuisi jo asettelemaan hieman huolellisemmin. Samoin makuuhuoneissa on kaapistot, jonne varmasti saa mahtumaan useammankin rinkan tavarat helposti.

Suurin tarve lienee useimmiten talviaktiviteettien osalta myös kuivauskaappi, jotta vaatteet saadaan seuraavaksi päiväksi kuivaksi.


Kylppäristä löytyy paitsi kuivauskaappi, myös pesukone, jotka molemmat olivat meillä ahkerassa käytössä loman aikana. Lasku- ja urheiluromppeet on kiva pestä usein. Kylpyhuoneen varustelu ja säilytystila on hyvä osoitus siitä, miten aktiivilomailija on otettu täällä huomioon. Erityismaininta täytyy antaa ilahduttavan riittävästä laskutilasta, mihin saa kosmetiikat laitettua nätisti järjestykseen. Hotellikylppäreissä joutuu harmillisen usein asettelemaan tavaroita päällekkäin, ja silti jotain putoaa pesualtaaseen, joten tämä oli erinomaisen virkistävä poikkeus. Lisää tällaista!

Sauna oli meillä myös usein käytössä päivän laskuista kipeytyneitä lihaksia rentouttamaan - silloin kun ei siis jaksettu kävellä 300 metriä kylpylälle lillumaan.

Kylppärissä on kuitenkin myös hieman moitittavaa:
suihkunurkkaus olisi kaivannut verhon tai suihkukaapin, paitsi yksityisyyden, myös käytännöllisyyden takia. Pahimmassa tapauksessa vedet saattavat roiskua avoimesta ovesta jopa olohuoneen lattialle saakka, ja vähintäänkin kastelee loput kylppäristä. Märillä sukilla on ikävä sipsuttaa paitsi kotona, myös ulkona.


Parisängyn puute harmittaa pariskuntaa muttei kaveriporukkaa


Toinen pieni miinus, meidän kannaltamme, on kunnollisen parisängyn puute, joten päädymme vetämään oman makkarimme sänkyjen jalat urheiluteipillä kiinni toisiinsa. Ratkaisu toimii kohtalaisesti, eikä sänkyjen väliin tule ikävää rakoa jossa jompi kumpi joutuisi nukkumaan. Toisaalta, jos huoneiston vuokraa kaveriporukka, erilliset sängyt lienevät toivottaviakin. Tai kuka nyt mitenkin haluaa kavereidensa kanssa nukkua, me emme tuomitse.
Makuuhuoneet ovat lähes identtiset, joskin Bellan huone on hieman pienempi, mutta varustelultaan aivan vastaava. Pieni ihminen levittelee tavaransa tuttuun tapaan ympäri huonetta, ja oma paikka löytyy niin akkareille kuin maat ja mannut kiertäneille unileluillekin.Nyt kutsuu mua KuusamontähtiKorkeat huoneet, harmoninen sisustus - 

voidaanko muuttaa tänne?

Petäjälammenranta oli muutamasta jo mainitusta vähäisestä käytettävyyskukkasesta huolimatta erittäin toimiva meille, ja viihdyimme siellä erinomaisen hyvin. Olimme kuitenkin varauksissa sen verta myöhässä ettei koko ajalle löytynyt yhtä matalaa majaa ja vaihdammekin muutamaksi päiväksi Kuusomontähti -mökkeihin.

Taloja on kolme, ja jokaisesta löytyy neljä kaksikerroksista 68-neliöistä huoneistoa. Petäjälammenrantaan verrattuna huoneisto on toki neliöidenkin puolesta jo isompi, mutta erityistä tilantuntua tuo lisää korkea olohuone. Yläkerta on varattu ainoastaan yhdelle parvekkeelliselle makuuhuoneelle, jonka Bella valtasi käyttöönsä.


Varustelutaso on täysin vastaava kuin Petäjälammenrannassa, mutta hieman isompien neliöiden ansiosta täällä olisi väljempää kuudelle henkilölle, jolle tämäkin majoitus siis on suunniteltu. Huoneisto ei ole aivan yhtä uusi kuin Petäjälammenranta, mutta kauniisti ja modernisti sisustettu. Kaikki toimii hienosti, eikä mikään paikka ole rempallaan. Lieneekö ollut muutaman neliön ylimääräinen tila vai mikä, mutta täällä viihdyimme kenties jopa paremmin kuin edellisessä majoituksessa.

Molemmat majoitukset olivat meille erittäin toimivia ja fiilikset olivat hyvät, kuten videoltakin näkyy!


Revontulien tanssia taivaallaPakkanen kipristelee sormia ja varpaita,
 mutta silti tuijotamme haltioituneina
 taivaalle valojen upeaa leikkiä.
Kaunista, niin kaunista!


Tiedättekö, mikä täällä Kuusamossa aivan erityisesti puhuttelee? Aivan järjettömän upea luonto odottaa heti oven ulkopuolella! Ja aktiviteeteissa löytyy. Hiihtoladut lähtevät vierestä, lumikenkiä, potkukelkkoja ja pulkkia saa hotellin respasta. Ikkunasta näkyy lumipeitteisiä maisemia, jotka todellakin rauhoittavat mieltä. Täällä oikein herää innostus lähteä kokeilemaan olisiko hiihtäminen muuttunut mielekkäämmäksi sitten yläasteaikojen. Mutta siitä lisää myöhemmin...

Ja niin, mainitsinko revontulet! Kuusamon korkeudella on sen verran kirkkaita pakkasöitä, että mahdollisuus revontulien näkemiseen on viikonkin mittaisen loman aikana kohtalainen. Eräänä kirkkaana yönä mekin sitten hipsimme Petäjälammen rantaan lämpimästi pukeutuneina. Täysin hiljaisessa ja rauhallisessa ympäristössä osoittelimme innokkaina taivaille vihreänä tanssivia kuvioita ihaillen. Aivan mahtavaa! Voisi puhua jopa puhdistavasta kokemuksesta, sen verran latautuneina ja hymyt kasvoillamme kiipesimme palellen, mutta onnellisina yhtä kokemusta rikkaampina takaisin sisätilojen lämpöön.

Siellä, takkatulen loimottaessa voi nauttia vielä viimeisen sipaisun viinilasista rakkaansa kainalossa. Täydellinen päätös päivälle.Holiday Club Kuusamon Tropiikin plussat ja miinuksetPlussatMiinukset

+ Rauhallinen paikka luonnon keskellä
+ Monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet (aktiviteeteista lisää myöhemmin!)
+ Aktiviteettilomailijoille huoneistojen erinomaiset fasiliteetit
+ Huoneistot suunniteltu todella käytännöllisiksi ja viihtyisiksi
+ Keliaakikkojen huomioiminen etenkin aamupalalla ja ravintoloissa muutenkin
+ Superystävällinen ja avulias henkilökunta

- Kaukana laskettelurinteistä, mutta muiden aktivieettien lähellä
- Lähistöllä ei juuri ole palveluita
- Muutamat, pienet suunnittelukukkaset huoneistoissa
- Ravintolan sisustus kaipaisi faceliftiä ja buffet -konseptia voisi hieman uudistaa
- Aamupala ei automaattisesti kuulu lomahuoneiston hintaan, mutta on ostettavissa lisähintaan 13€/aikuinen/kertaMolemmissa huoneistoissa minimiviipymä on 2 vrk, jonka hinnaksi Petäjälammenrannassa tulee 230€ ja Kuusamontähdessä 300€. Viikkohintaa näille kertyy vastaavasti 1225€ ja 1400€. Hinnat katsottu huhtikuussa 2016.

Kuusamon Tropiikki oli meille oikein mainio vaihtoehto. Luonnon rauhaa ja aktiviteettitarjontaa kaipaavalle kohde on erinomainen, mutta jos haluaa mäkeen tai kauppaan, tiedossa on autoilua tai julkisen liikenteen tukemista. Pihalla voi ihailla revontulia ja luontoa ylipäätään, ja hiihtoladut lähtevät jotakuinkin oven edestä. Päivän tärkeimpään ateriaan, eli aamupalaan, ihastuu täällä ikihyviksi paitsi keliaakikko, myös normiruokailija.

Bellan arvio: "Äiskä, tää on paras hotelli koskaan!"

Noh, jos ei meidän mielestä nyt sentään ihan paras ikinä, niin erittäin toimiva tähän tarpeeseen.


Rehellisesti: muutamasta miinuksesta huolimatta, Kuusamon Holiday Club saa meiltä suosituksen.


Holiday Club Kuusamon Tropiikki tarjosi meille majoitukset, me asetuimme niihin taloksi, kotiuduimme välittömästi ja rakensimme lomastamme täydellisen.

22 kommenttia:

 1. Mä en ymmärrä laskettelun päälle, mutta tuollahan näyttäis olevan vaikka sun mitä! Ihan huikeeta, miten hyvin gluteenitonta ruokaakin näytti löytyvän, etenkin kun gluteenitonta ruokavaliota noudattavia on nykyään niin paljon. Tuoreet vohvelit on niin luksusta. Aika outoa kyllä, ettei aamiainen kuulu hintaan, ei luulis olevan ton tason hotellilta liian suuri uhraus. Kauniita tähtitaivaskuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasketteluun ehtii kyllä hurahtaa myöhemminkin jos se ei vielä tunnu hyvältä. :)

   Tuoreita vohveleita pitäisi olla tarjolla enemmänkin! :D Syy siihen ettei tuo aamiainen kuulu, lie että kyse on huoneistoista. Luulenpa että kylpylä tavallisiin huoneisiin tuo aamiainen kyllä sisältyy, mutta huoneistoissa on yleensä keittiöt, missä voi itse ruokansa laittaa.

   Poista
 2. Kunpa vaan vielä voisivat taata, että nuo revontulet siellä varmasti on, niin heti tullaan. Amerikkalainen mieheni on alkanut jo vihjailemaan että me suomalaiset ollaan keksitty koko juttu kun niitä on jo useampi vuosi Suomi-lomilla metsästetty. Kivan näköisiä majoitusvaihtoehtoja ovat molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revontulia voi vissiinkin hyvin todennäköisesti nähdä juuri kevättalvena kun taivas on kirkas, ja kentät suotuisat. Kannattaa siis varata lappiloma sinne!

   Rukalla on joidenkin lähteiden mukaan paras lumitilanne Suomessa kautta talven, jonka perusteella itse valittiin kohteeksi juuri Ruka, jos tällä tiedolla nyt on mitään merkitystä. :)

   Poista
 3. Siitä on ikuisuus kun oltiin perheen kanssa Rukalla laskettelemassa, olimme autojunalla ja totta mikäli ei asu rinteiden luona, niin haastavaa se kauppa / rinteille pääsy on... Ihanat revontulet!

  VastaaPoista
 4. Ihania lumisia maisemia ja revontulia. Mä en ole koskaan lasketellut, enkä siis Rukalla koskaan ole käynyt. Laskettelu on sen näköistä hommaa etten pysyisi siinä pystyssä :D Kiva huomata että gluteenitontakin ruokaa on saatavilla, vaikkein sitä itse tarvitse. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevat.

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan ollut talviurheiluihmisiä, mutta uskonpa että loma näissä maisemissa ja majoituksissa menisi oikein mukavasti ihan jo kävelylenkkien ja revontulien ihailun merkeissä. 6 henkilön voimin en voisi ajatella näissä neiliöissä viikkoa viettäväni, mutta nelihenkisenä perheenä sen sijaan ihan mukavasti, vaikka kotona käytettävissä olevaa tilaa on kolminkertainen määrä. Kokonaisuutena toimivan oloiset lomahuoneistot.
  Todella mukavaa, että keliaakikot oli näin hyvin huomioitu omasta vohvelutaikinasta lähtien!

  VastaaPoista
 6. Suomen talvea on lähinnä tullut kokeiltua työn puolesta. Silloinkin majoitukset on tarjottu :-)
  Omalla rahalla talvi on edullisempi ja parempi Alpeilla, meidän kokemuksilla. Enkä nyt puhu laskettelusta.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin oli ajatuksena lähteä Rukalle vielä vappuviikolla, mutta käytiinkin siitä edestä Dubaissa viime viikolla. Nyt tuntuu ihan kivalta olla hetki kotona ennen toukokuun reissuja. Toisaalta pohdittiin myös, mahtavatko hiihtoladut olla enää kunnossa niin lähellä kesää. Rinteessä en ole ollut viiteentoista vuoteen, eikä se jotenkin innosta. Murtsikka on minun talvilajini.

  VastaaPoista
 8. Upeat huoneistot. Jälkimmäisen kohdalla pohdin, että onkohan ladut lähellä? Rinteeseen kun minua ei saa. On jo aikaa kun lapissa on tullut talvella käytyä, olisiko jo aika?

  VastaaPoista
 9. Gluteenittomuus ei oo pelkkä keliaakikoiden oikeus :) Gluteeniyliherkkyys ei oo keksitty juttu, uskon minä. Ihan huippua, että on vohvelirauta ja gluteeniton taikina! Sais pisteet kotiin meikäläiseltä. Tosin toi sänky... Parisängyn puute iso miinus, siinä käy helposti huonosti kun tippuu niiden väliseen rakoon, jos sängyt liikkuu :)

  VastaaPoista
 10. Upea kokonaisuus, vaikka en talviurheilusta niin piittaakkaan, mutta tuo aktiviteettien monipuolisuus takaa sen, että varmasti jokaiselle löytyy jotain jos yhtään tykkää liikkua. Ja ainahan voi valita kylpylän! :) En ehkä satsaisi tänne viikkoa, koska samalla hinnalla pääsee komeasti etelän lämpöön (oikeastaan kaksi kertaa), mutta nämähän ovat makuasioita!

  VastaaPoista
 11. Onneksi söin just aamupalan, muuten olisi tullut kauhea nälkä lukiessani tästä herkkuaamiaisesta!
  Etenkin tuo Kuusamontähti-mökki näyttää todella kivalta, mutta mielestäni näyttäisi sopivan kokonsa puolesta paremmin neljälle kuin kuudelle. Esittelyvideot on kiva lisä tällaisiin postauksiin, näkee selkeämmin millaisista huoneistoista on kyse :)

  VastaaPoista
 12. En ole mikään talvi-ihminen, mutta laskettelu on toki mukavaa. Kuusamossa olen käynyt pakon edessä vaeltamassa, mutta muuten ei ole paikasta kokemuksia. Pitäisi ehkä kotimaan matkailulle antaa joskus mahdollisuus ja lähteä sitten vaikka Kuusamoon :) // Sir Bizler

  VastaaPoista
 13. Tuolta kyllä löytyy jokaiselle jotain. Itseäni kyllä karsastaisi ehkä tuo syrjäinen Holiday Clubin sijainti, mutta hienot on puitteet. Laskettelemaan minäkin kaipaan 5 vuoden tauon jälkeen

  VastaaPoista
 14. Ex-miehellä on mökki tuolla, joten ei ole tulut muita majoituksia käytettyä. Ja nyt kun ei ole enää sitä miestä, niin ei ole tullut Rukalle mentyä kovin tiuhaan... : D

  Mutta noista mökeistä. Mainitsitkin monta olennaista asiaa. Riittävän tilava kuivauskaappi on ehdoton, samoin riittävästi tilaa eteisessä. Hänen, joka kalusteet piirtää, pitäisi ottaa 4 x monot, 4 x kypärä, 4x hanskat, huivit, reput, 4 x takit ja housut jne. ja todellakin sijoittaa ne niihin kalusteisiin, naulakoihin, koukkuihin. Muuten ne pyörivät pitkin lattioita ja tuolinkarmeja.

  Harmittavan usein näkee myös hotelleissa ratkaisuja, joissa vesi kylpyhuoneesta pääsee leviämään ympäri kämppää.

  VastaaPoista
 15. Mua aina kiinnostaa, että tarvitseeko tällaisissa kohteissa autoa vai ei. Hyvä kuulla, että noilla busseillakin kulkee, vaikka matka onkin pitkä. Muutoin vaikuttaa kyllä oikein kotoisalta. Ihana kuulla, että sulle löytyi hyvät gluteenittomat valikoimat. Ja revontuliakin pääsitte näkemn, oih, upeaa!

  VastaaPoista
 16. Hyvin on kyllä huomioitu erikoisruokavaliot. Autottomana/ajokortittomana aina kiinnostaa miten paikat ovat saavutettavissa julkisilla, tästä löytyy hyvin tietoa kysymyksiin. Mulla on haaveissa nähdä myös joskus revontulia.

  VastaaPoista
 17. Revontulien katselu on kyllä juurikin puhdistava kokemus, niin kuin sanoit! Ihanan näköinen lumiloma teillä on ollut. Itse valitsisin kuvien perusteella tuon jälkimmäisen huoneiston, mutta onhan se näemmä kalliimpikin. :) Kiva että paikalle pääsee myös julkisilla ja että keliaakikot on huomioitu. Mitenköhän taas olisi esim. vegaanien laita..?

  VastaaPoista
 18. Tosiaan jos haluaa mennä Rukalle, tuo ei ole vaihtoehto. Jos haluaa mennä Kuusamoon, niin sitten varmasti kyllä. Tietysti jos on oma auto käytössä, niin kyllä tuolta vielä päivittäin Rukalle ajaa. Itse tosin tykkään majoittua varsinaisen ski-bussin reitille, niin voi lähteä monot jalassa mäkeen. Eli talvella tämä ei minulle kävisi, kesällä kyllä. Silloin aktiviteetit itsellä ei niin Ruka-keskeisiä lähellekään.

  VastaaPoista
 19. Tämä oli kyllä varsin monipuolinen kooste majoituksistanne. Minua eniten puhutteli tuo jälkimmäinen. Hirmusesti lunta muuten edelleenkin Lapissa. Joka kaiketi ihan jees laskettelulomaa ajatellen, hah ;)))

  VastaaPoista
 20. Kuusamon Tropiikissa mies pelasti venäläisen pojan hukkumiselta... Joo, ei käyty mäessä vaan Posion Korouomassa jääkipuilemassa - suosittelen lämpimästi myös lumikenkäilyyn - aiwan huikeat maisemat! Kuusamon Tropiikissa käytiin kun yhtenä päivänä ei jääkipuilu yli 30 asteen pakkasessa napeksinnut, sanottasko notta hyvä vaihtoehto, mutta kylpylä oli jo tollon aikasta "kulahtannut", toiv. on rempattu sen jälkeen, eli liki 10-v sitten oltiin tuolla. Me mökkeiltiin ja mökki olikin ns. ainoa vaihtoehto mein 10 hengen poppoolle :D Mut oli hiano mökki kunnon kuivaustiloilla ja kodalla Riisitunturin liepeillä - ah, oli ihana paikka (joo, murtsikkaakin kokeiltiin ja Korpihilla! Oih! Pentikin Pentik-mäki Posiolla oli viihdyttävä kokemus myöskin). Toki Posiolla käynti Kuusamosta haastavaa (Korouomaan en tiedä pääseekö edes bussilla, veikkaan että ei...) ilman omaa autoa, me mentiin kimppakyydeillä etelästä, ni oli muistaaksein kolme autoa meillä 10 tyypille. Poroja sai tosin väistellä kun osa juoksi vielä vapaana

  VastaaPoista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!