tiistai 22. elokuuta 2017

Olisipa aina loma


Olisipa aina loma. Jaksaisi nousta pitkälti ennen aurinkoa. Lähteä haistelemaan miltä metsä tuoksuu, silloin kun se on vielä kostea yön jäljiltä.Olisipa aina loma. Voisi sen jälkeen mennä nukkumaan, sulkea silmät ja herätä vasta puolilta päivin jos haluaa. Leipoa ehkä mustikkapiirakan, syödä myöhäisen lounaan. Loikoilla nurmikolla ja lähteä uimaan kun haluaa. Lukea kymmenen kirjaa viikossa.Olisipa aina loma. Menisi riippumattoon nukkumaan päiväunet jos haluaisi ja joisi sen jälkeen kello viiden teen. Söisi mansikoita aamiaiseksi, lounaalla, välipalaksi ja illalliseksi.

Uittaisi varpaita vedessä sateenkaaren alla. Kävelisi kesäsateessa ja kastuisi ja silti olisi lämmin. Ehtisi ajattelemaan kaikki ajatukset loppuun, tekemään suunnitelmia huolella ja ajan kanssa. Kärsiä vähemmän riittämättömyyden tunteesta.

Olla taas kokonainen, kaikin puolin.


Miettiikö sitä kukaan muu, että millaista olisi elämä jos olisi aina loma? Täynnä päiväunia, pitkiä aamuja, auringonnousuja, mansikoita, mustikkapiirakkaa.

Ilman tiukkoja aikataluja, ehtimistä, jaksamista.4 kommenttia:

 1. Usein. Eurojackpottia odotellessa ! Ja jos (muka) tulisi tylsää niin voisihan sitä käydä vaikka viikon verran töissäkin jossain kohtaa vuotta :D

  VastaaPoista
 2. Hmm ... pitäisikö masentaa, mutta vaikken ole ollut töissä nyt jo puoleen vuoteen, niin eivät ne kaikki päivät tuollaisia ole. Tai voisivat tietysti olla, jos niin haluaisi, mutta haluan kaikkea muutakin, mikä ei tapahtuisi elämällä vain tuollaisia päiviä. Osa päivistä menee matkoilla. Kotona osa ajasta menee niiden valmisteluun: suunnitteluun, selvittelyihin, varauksiin, vaihtoehtojen miettimiseen - ihan melkein työstä käyvää sekin. Olemme myös tehneet pieniä sisustusprojekteja: etsineet uusia mattoja, päättäneet verhoiluttaa yhden tuolin, jota varten pitää etsiä kangas ja sopia työstä sopivan matkan ajaksi. Haluan myös kirjoittaa matkoista - melkein työtä sekin :-) - ja haluan oppia lisää kirjoittamisesta, joten osallistun kursseille, joilla on tehtäviä ja deadlineja. Peruskodinhuoltoakin pitää tehdä - vapaalla ollessa ei enää oikein osaa ajatella, että käyttäisimme edelleen siivoojaa. Vaatehuoltoakin riittää - ja joskus pitää karsia niitä ja hankkia jotain uuttakin. Ja niin edelleen ... Ei elämä ihan pelkkää riippumatossa oleilua ole, mutta toisaalta en haluaisi sen sitä olevankaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän siinä kai kiinnostaa se mahdollisuus siitä, että niin voisi tehdä aina halutessaan. Tottakai normihommat pitää aina hoitaa, lomalla sen voi tosin tehdä ihan eri tahtiin kun normaalina arkena.

   Hassua kun oltiin vuosi reissussa, niin siinä tosissaan sai kulumaan aikaa ihan huolella matkavarauksiin, suunnitteluihin ja myös siihen bloggaamiseen. Eikä niitä kaikkia tarinoita olla vieläkään kirjoitettu - katsotaan tuleeko kirjoitettua koskaan. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!