tiistai 27. marraskuuta 2018

Perheriita: hot or not?


Tiistai. Sehän tarkoittaa markkinoita ja järjetöntä satsia hedelmiä ja kasviksia kotiinkannettavaksi. Olen yleensä mennyt markkinoille bebeliinoksen kanssa ja kohtuullisen massiivisilla kärryillämme. Niihin ei ihan kamalasti mahdu kuitenkaan tavaraa niin kauan kun vauvakin on kyydissä. Kamojen kotiinroudaaminen on ihan oma hommansa.


Viime viikon tiistaina sain Miikan mukaan käymään markkinoille, ja mies oli itsekin vähän ihmeissään miten olen saanut kaiken kannettua kotiin ja vielä ne lastenvaunut päälle.


Niille, jotka seuraavat instatiliäni, tietävätkin, että kärsin pahemmanlaatuisesta addiktiosta täällä. Tiistaimarkkinoilla menen ihan pähkinöiksi ja ostan oikeasti 15 - 20 kg tuoretta ja vihreää. Hinnat suurin piirtein kaikelle on 1-2 € /kg. Ei ole tavatonta, että raahaan kotiin 6 kg mangoja, 2 kg paprikaa, 2 kg, banaania, 3 kg mandariineja, 3 kg avocadoja, 2 kg sitruunaa, kilon tai kaksi mansikoita ja marjoja ja muuta siihen vielä päälle.


Tänään aamulla lähdimme yhtä matkaa viemään esikoista kouluun ja yhteiselle aamupalalle. Sovimme, että sen jälkeen Miika vie vauvan kotiin päiväunille ja minä pääsen yksin fiilistelemään markkinoita (aiemmin tunnettu myös feriana).
Olin päättänyt ottaa ensimmäistä kertaa mukaan mummikset. Eli siis sellaiset tavarakärrit, missä Suomessa yleensä vähän vanhemmat naisihmiset kuljettavat ostoksiaan. Mummokärryt.

- "Mie voin kyllä työntää noita Bincsun vaunuja", toteaa Miika, kun lähdemme kotiportista ulos. "Ota sie nää", hän sanoo ja ojentaa kärryt minulle.

- "Jaa, kyllä mä voin työntää näitä vaunuja, tuut sitten takaisin niiden kanssa", vastaaan.

Miehen ilme vähän valahtaa.

- "Ai, sä et HALUA kuljettaa noita julkisesti", hymähdän.

- "Ei ne sovi miun imagoon."


Voi hitto, mietin, ja repeän nauruun. Siis tästä tuli imagokysymys. Että ollaanko sitä hot or not!Kahdeksan vuotta ilman autoa, ja vielä lapsiperheenä, saa minut lähinnä ihmettelemään miksi me ei olla Suomessa tajuttu hankkia tällaista! Siis ihan mielettömän kätevät! Näillä ei olisi tarvinnut ähkiä ja puhkia reppujen kanssa kaikkia päivittäistavaroita kotiin pimeässä ja miettiä että milloinkohan seuraavaksi pääsee taas hierontaan.

Mummiksilla
saataisiin varmasti monen ruokakunnan kauppareissut muuttumaan autottomaksi (ainakin edes muutaman), koska ne on ihan julmetun hyvät!


Roudaan kotiin huomattavasti kätevämmin kaikki viikon tuoreet ja vihreät kuin aiempina viikkoina tyytyväisenä. Ja siis mikä bonus, meidän vuokrakämpän varastosta löytyneistä mummiksista voi avata myös pienen jakkaran, jos alkaa väsyttämään kesken reissun!


Mummikset, hot or not?


Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän facebooksivuilta ja instagramista- olethan jo seurannut?

4 kommenttia:

 1. Ne ovat muuten ihan markkinat :) Feria on juhla, Fugen Feria on lokakuussa ja se järjestetään tuolla samalla alueella (julmettu meteli muuten) ja tiistaimarkkinat järjestetään tuolla samaisella feria-alueella, mutta en ole kyllä koskaan kuullut itse markkinoita nimitettävän feriaksi. Eli markkinat on markkinat ja feria on feria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin tähän viittasin (korjattu jo aiemmassa postauksessa, mutta jos joltakulta jäi lukematta). :) Monessa muussa, jopa virallisemmassa lähteessä asiaan tosin viitataa feriana!

   Poista
  2. Kielipoliisista päivää. Markkinat on markkinat suomeksi. Feria taas ei ole suomenkielen sana! Sinänsä siis ihan hyvä käyttää markkinoita tekstissä.

   Ehkä internet osaa kertoa mitä se espanjan sana "feria" tarkoittaa.

   1. f. Mercado de mayor importancia que el común, en paraje público y días señalados. Lähde: https://dle.rae.es/?id=HlfHahn

   Kuninkaallisen akatemian sanakirja tarjoaa sanalle "feria" siis ensimmäiseksi selitykseksi markkinoita. Andalusian kielellähän se toki voi olla jotain muutakin, mutta tuskin se on paikallisillekaan ihan väärin puhua markkinoista feriana. Muitakin merkityksiä toki näyttää olevan pitkä rivi.

   Poista
  3. Ilmankos siihenkin on sitten tullut törmättyä! Helmeä, kiitos MikkoP!

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!