lauantai 17. lokakuuta 2015

Små stunder av lycka.


Matkalla ei aina ole kaunista. Välillä siellä on itseasiassa ihan sietämättömän rumaa.

Halpoja hotelleja, jossa kukaan ei ole jaksanut miettiä sopivatko verhot yhteen päiväpeitteen kanssa, heppoisia, kuluneita lastulevykalusteita, puolivalmiita bungaloweja, viimeistelyt jääneet kesken. Itseasiassa, joskus koko rakennuskin on saattanut jäädä kesken.


Röökistä keltaisia seiniä, tai joskus ihan vaan vanhuudesta. Hajusta tietää eron.


Onneksi sentään maisemat ovat yleensä olleet mahtavia. Ja onhan noita superkauniita yöpaikkojakin onneksi matkalle mahtunut. Kaipaan ympärilleni zeniä, hyvää feng shuita, kauniisti sointuvia esineitä, kutsukaa sitä ihan miksi tahansa.

Nukkumaan siihen sänkyyn, jonka patja on valittu juuri minun selälle, jonka tyyny on niskalleni sopiva.


Saako maailmanmatkaaja edes sanoa näin; olen kaivannut kotia.


Tänään palaan sinne.

Ei ehkä hetkeen suuria maisemia, jonka juurella olo tuntuu pieneltä. Ei ehkä turkoosia vettä ja valkoisia hiekkarantoja. Ei ehkä Himalajan vuoria, Uuden-Seelannin vuonoja tai Australian sademetsiä.


Mutta tämä. Små stunder av lycka.


Tänne minä ripustan ne Hoi Anista ostetut lyhdyt muistuttamaan matkasta, asetan lautaselle simpukat Fijiltä, joita aamiaisella ihailla, teepussin lasken Australiasta tuodulle koalalautaselle ja teen juon Alcatrazista ostetusta mukista.


Ja sitten mietin, minne seuraavaksi lähtisin, jotta voisin taas palata kotiin.

11 kommenttia:

 1. Vaikken ole tehnyt maailmanympärysmatkaa, tajuan aika hyvin, miltä tuo tuntuu, koska itselleni koti on aina ollut todella tärkeä paikka. Monet unelmoivat kaiken myymisestä ja maailmalle lähtemisestä, mutta itse haluan pitää tämän oman tukikohdan, jossa kaikki on juuri niin kuin haluan. Täältä on hyvä lähteä seikkailuihin ja palata sitten, kun siltä tuntuu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ymmärrän paremmin kuin hyvin tuon fiiliksen, ja sen ettei kaikki todellakaan halua lähteä pitkäksi aikaa pois tukikohdastaan. Sitä alkaa kaipaamaan yllättävän nopeasti paikkaa mihin saisi tavaransa laitettua, tai ylipäänsä niitä tavaroitaan (joskaan ei kaikkea, olemme tässä huomanneet muuttokuormaa purkaessa ;).

   On ihanaa olla tällaisessa omassa pienessä lintukodossa, mistä lähteä sitten aina maailmaan katsomaan, tietäen että se oma paikka odottelee siellä jossain takaisin. ♥

   Poista
 2. Koti ❤
  Komppaan Jerry�

  VastaaPoista
 3. On tuo teidän koti vaan niin kaunis ♥ Edelleen fanitan ihan kympillä tuota ruususeinää! Ja todellakin maailmanmatkaaja saa ikävöidä kotia. Pitkä matka asettaa monia asioita eri perspektiiviin kuin lähtiessä. Vaikka sitä kotia olisi arvostanut lähtiessäkin, niin se arvostus, kuten monen muunkin asian kohdalla, nousee ihan uusiin sfääreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se varsinkin on niin kaunis kun olohuone on täysi muuttolaatikoita! :D Ei vais, täällä on ihana olla takaisin ja ruusutapettikin on paikoillaan ja ilman kolhuja. On oikeasti todella mukavaa kun ympäristö on taas niin harmoninen, katsella sitä kun aamiaiseksi vetelee omia smoothieita ja kaikille tavaroille on paikkansa.

   Vielä tosin pitää keksiä minne kaikki matkan aikana tarpeettomaksi muuttunut tavara lähtisi. Kotia arvostaa ehkä enemmän, ylimääräistä tavaraa taas ei. :)

   Poista
 4. Ihana koti ja tiedän tunteen <3 Ylimääräistä tavaraa on vain niin paljon siis meillä kotona - ajattele, en ole vieläkään purkanut maailmanympärimatkan vuoksi sivuun pakattuja tavaroita... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ymmärrän niin hyvin... Meillä odottelee tällä hetkellä iso osa kamoista verkkokellarissa. Siis kaikki ne ylimääräiset, joista ihmeteltiin miksi ne ollaan koskaan pakattukaan meitä odottelemaan! :D

   Mihin sitä onkaan koskaan tarvinnut niin paljon tavaraa ja vaatetta?

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!