keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Suppailua ja SUP-festareita Fuengirolassa


Sitä voisi pieni ihminen luulla, että suppailu olisi tällaisessa rannikkokaupungissa yleistä ja suosittua ja lautoja saisi vuokrata vähän joka nurkalta. Varsinkin ottaen huomioon, että Helsingissäkin, jossa vesiurheilumahdollisuudet on huomattavasti rajatummat, SUP-lautoja voi vuokrata monestakin paikasta.

Tiedän tyyppejä. jotka on niin hurahtaneita, että ovat hankkineet omankin. Niitä on ihan yllättävän paljon. ;)


SUP tulee sanoista stand-up paddle. Siinä siis hypätään laudan päälle melan kanssa, ja lähdetään vesistöön melomaan seisten laudan päällä. Jos tuntuu epävarmalta, laudalla voi kyllä istua tai olla polvillaankin. Suppailu on ollut minusta hauskaa aina siitä asti kun kokeilin sitä ensimmäisen kerran, en edes muista missä.

Sittemmin olen mm. ottanut Indonesian Gili Airilla yksityis tunnin SUP-joogaa. Hauskaa, mutta haastavaa. Ja miten olen KOSKAAN pystynyt pienessä allokossa vielä tekemään moisia asentoja laudalla?!Suppailu saattaa ammattilaisen otteissa näyttää helpolta ja rennolta. Jos aallokkoa ei ole, se voi sitä ollakin. Pääasiassa se on kuitenkin sekä core-lihaksille, eli keskivartalon lihaksille, sekä jaloille ja jalkapohjille erinomainen treeni. Keho joutuu koko ajan tasapainottamaan keikkumista ja tekee aktiivisesti työtä.


Meidän varsin aktiivisten, ihanien, naisten ryhmästä kolme urheaa lähti kokeilemaan Fuengirolan rantaviivalle, miten suppailu täällä luonnistuu.


Lautavuokraaija ei juuri Fuengirolan rantabulevardilla ole tullut vastaan. Suomalainen taho SUP Fuengirola järkkää koulutuksia ja tapahtumia, mutta lautoja se ei vuokraa. Paddle Surf Center Fuengirola vuokraa lautoja. Toinen paikka, mistä laudat on löytyneet, on Dreisog Surf & Skate shop Paseo Maritimolla, Pyr-hotellin lähellä Los Bolichesin suuntaan.

Ja täältä meidän mimmiporukka on varannut itselleen laudat eräänä erittäin kauniina perjantai-iltapäivänä.


Olemme olleet varsin fiksuja, ja varanneet myös märkäpuvut, jotka on tietysti aina vähän inha vetää niskaan, mutta auttaa siihen, ettei vesi tunnu kamalan kylmältä jos sinne sattuu tipahtamaan. Välimeri ei nimittäin ole erityisen lämmin ilmeisesti koskaan.

Kamalan ähkinnän ja puhkinnan lopputuloksena olemme kuitenkin kaikki kolme saaneet puvut päälle ja lähdemme urheasti kantamaan lautoja suojatien yli rannalle. Ne ovat yllättävän kevyet.


Aurinko alkaa jo näyttämään merkkejä siitä, ettei se pitkään jaksa paistaa, joten kiirehdimme itsemme laudoille ja mereen. Hupsista! Tämähän tuntuu vaikeammalta kuin muistankaan.Sen verran enemmän on Fuengirolan rantaviivalla aallokkoa, etten meinaa päästä laudalle pystyyn. Lauta on myös sen verran kevyt, että se saattaa olla yksi syy ettei tasapainoa meinaa löytyä. Tottakai laudankin ominaisuuksilla on väliä, kuin myös ehkä, kröhöm, vähän ruosteisella kunnolla.


Lopulta tasapaino löytyy ja me kaikki kolme naista liu'umme laudoilla upeassa auringonlaskussa, ja ympärillä on lähinnä hiljaisuus. Noin tunnin kuluttua päätämme rantautua, ja poistumme kuin baywatchbeibet konsanaan rannalta lautojemme kanssa.

Köyhdymme tunnin suppailusta märkäpuvun osalta vitosen ja laudasta kympin verran, eli yhteensä 15 euron edestä.

Illalla Whatsapp-rinkimme viestit lyövät jo kuumana; "koska seuraavan kerran suppaamaan yhdessä?".Fuengirolassa järjestetään myös muuten Fuengirola SUP Festival. Se taas on osa Costa del SUP -tapahtumasarjaa, joita järjestetään eri puolilla Aurinkorannikkoa ympäri vuoden. Ai himottaisiko? Vitsit, kysytkin vielä! Lue lisää tapahtumasta täältä!
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?
2 kommenttia:

 1. No wautsi mitä baywatchbeibejä! <3
  Pitääkö tästä nyt tulkita, että Aurinkorannikolla olisi yhdelle sup-ohjaajafirmalle markkinarako? ;DDD Vai ovatko kaikki firmat vaan talvehtimassa ja odottelevat lämpimämpiä vesiä?
  Ps. Nuo SUp festivalit kiinnostelee kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on, joten sitten vaan liiketoimintasuunnitelmaa tekemään ja hommaa toteuttamaan! :D

   Erityisesti kannattaa opetella SUP-joogat yms. extrat, ja sitten kun alat tarjoamaan tunteja, kerro niin alan buukkailemaan aikoja. :)

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!