tiistai 5. maaliskuuta 2019

Olisipa elämä yhtä Esteponaa!


Estepona on niin kaunis, että sitä on melkein vaikea kestää. Tai ehkei ihan koko Estepona, mutta rantabulevardi ja vanhakaupunki. Ja ne sitten ovatkin ihania kaiken muun edestä. On ihan täysin päätähuimaavaa, mitä kaikkea Espanjan Aurinkorannikolla on tarjota, ja minkälaisia mikroseikkailuja täällä pystyy tekemään Fuengirolan lähistöllä.

Esteponakin on vain vajaan tunnin ajomatkan päässä Fuengirolasta. Malagan lentokentältä menee siis reilu tunti.


Ihan ensimmäisenä Esteponasta huomaa kukat. Niitä on ihan kaikkialla. Hiljainen on Esteponan rantabulevardi, kun perjantaisena iltapäivänä kävelemme sitä kohti kaupungin satama-aluetta. Sitä on suositellut meille moni, myös blogimme lukijat. Kukkavalli erottaa autot ja ihmiset, ja kukkapenkat on niin kauniisti suunniteltuja, että niistä haluaa ottaa tuhat kuvaa ja sitten jäädä huokailemaan niiden äärelle.

Rantakin ammottaa tyhjyyttään, vaikka meneillä on koululaisten semana blanca, eli valkoinen viikko. Se on suurin piirtein sama kuin meidän hiihtoloma, mutta sattuneesta syystä, Aurinkorannikolla ei pääasiassa silloin hiihdetä. Rantaravintolat eivät ole avanneet, sillä sesonki ei selvästi vielä maaliskuun ensimmäisinä päivinä ole alkanut.Rantabulevardilla voi nauttia rannasta, tai hakeutua varjoisampaan paikkaan, miksei myös käydä leikittämässä lapsia massiivisen kokoisessa leikkipuistossa paraatipaikalla. Arvostan kovasti sitä, ettei skidien palveluita työnnetä minnekään taaimmaiseen nurkkaan, vaan vanhemmille annetaan mahdollisuus nauttia elämästä vielä lastenhankinnan jälkeenkin.Satama on toinen Esteponan kiintopisteistä. Siellä on jumalattoman hyviä ravintoloita iso liuta, ja mukava fiilis. Köyhät voivat kyykystä katsella jättikokoisten jahtien vesillelaskua. Jos vesille halajaa itse, satamasta saa ostettua itselleen delfiini- ja valasbongauskyydin muutamalla kympillä.

Satamassa on sunnnuntaisin markkinat, mutta valitettavasti vierailumme ei osu sille päivälle.

Rantabulevardia kannattaa spatseerata erityisesti auringonlaskun aikaan. Silloin siellä nimittäin tulee sellaiset värit, että sen voisi poimia suoraan tauluksi, tai miksei jopa sisustuksen väripaletiksi. Ihania pastelleja ja murrettuja sävyjä.


Esteponan vanhakaupunki on kuin sadusta


Jos olen ihastunut Esteponan rantabulevardiin ja satama-alueeseen, ehkä vieläkin enemmän olen ihastunut sen vanhaankaupunkiin, eli Centro Historicoon. Valkoiset talot pienine kujineen ovat kaikki seinäkukkien peitossa. Värikkäät purkit ja purnukat  erivärisillä kukilla saavat vehreydellään maisemista sadunomaiset.

Vielä 1950-luvulla pienissä taloissa historiallisessa keskustassa ei ollut juoksevaa vetää tai saniteettitiloja. Talot on rakennettu pääosin 1700- ja 1800-luvulla. Siksi talojen välissä menee vähemmän kauniita sähkövetojakin. Vesi ja toimiva viemäristö on rakennettu paikoilleen.

Kun kävelemme katuja ja kujia, huokailen jatkuvasti kaupungin kauneutta. Katsokaa nyt itsekin!

Esteponassa voi vain vaellella pitkin ja poikin, ja fiilistellä, istahtaa jollekin aukiolle kahville, ehkä käväistä pienessä, vähän eksklusiivisessa, muttei ylihinnoitellussa putiikissa ja löytää itselleen täydellisesti istuva valkoinen paita. Kauppoja ei kuitenkaan ole vieri vieressä, vaan ihmisille on jätetty tilaa hengittää. Kaikki ne luo vierailijalle hurmaavan tunnelman.


Täällä on selvästi myös haluttu panostaa ravintola- ja kahvilatarjontaan, sillä se on aivan erinomainen. Esteponan kolmesta ravintola- ja kahvilasuosituksesta voit lukea lisää täältä.


Suosittelen lämpimästi varaamaan Esteponalle sijaa seuraavaksi lomakohteeksi. Ainakin jos kaipaat hurmaavaa vanhankaupunginfiilistä, satumaista kauneutta, kukkia, rantaa ja erinomaisen hyvää ruokaa. En tiedä, mikä voisi oikeastaan olla täydellisempi lomakohde.


...ja täältähän pääsee myös käymään todella kätevästi esimerkiksi Rondassa, tai jopa Marokossa niin halutessaan. Gibraltarille ajaa vajaan tunnin. Muista kuitenkin ottaa passi mukaan, ettei käy kuten eräille...


Olisipa elämä yhtä Esteponaa!Vinkkinä; Estepona on kevät- tai kesälomalle aivan ihana kohde. Mikroilmastonsa takia siellä on nimittäin aurinkoa 325 päivää vuodesta, ja rantaviivaa hiekkarannalla löytyy yli 20 km verran. Näppituntumalta väittäisin, että sieltä löytyy jokaiselle perheyksikön jäsenelle jotakin. Majoitusvaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan, ja niin hotellia kuin AirBnb'täkin.
Enemmän tarinoita, uusimmat jutut ja hetkiä elämästä muutenkin löydät meidän 
facebooksivuilta ja instagramista - olethan jo seurannut?

6 kommenttia:

 1. Näitä juttuja on ihana lukea :) suunnitelmissa on vuoden päästä tammikuussa lähteä perheen kanssa kuukaudeksi ulkomaille ja fuge on se mistä oon aina tykänny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä sellaisen jouhevan arjen paikka, ja lisäksi erinomainen tukikohta tehdä eri puolille Andalusiaa pieni mikroseikkailuja. Ja mukavaa on pelkästään Fugessakin! Tervetuloa, kyllä kannattaa! :)

   Poista
 2. Estepona on ihana, itsekin tykästynyt paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voisi helposti olla sellainen paikka, missä haluaisi asuakin vähän pidempään. Ihme, ettei tätä olla vielä sankoin joukoin keksitty!

   Poista
 3. No hui, onpa Esteponassa jo kaunista! Pitääkin lähteä käymään siellä taas joku päivä. Viime vuonna kävin helmikuussa, sitä aikaisempi käyntimme osui marraskuuhun, eli ilmeisesti nämä kevään kukkaloistot pitäisi nyt nähdä uudestaan. Estepona ON viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tosissaan niin, että maaliskuussa on jo niin lämmintä, että kukat puhkeavat. Estepona on aivan hurmaava! <3

   Poista

Mukavaa kun haluat kommentoida! Vastamme sinulle mahdollisimman pian. Kommentti ilahduttaa aina!